Da biste naučili kako iskopavati IOTA, potrebno je malo istraživanja i strpljenja. To je zato što je kriptovaluta jedinstvena u mnogim aspektima. Za razliku od većine kriptovaluta, IOTA ne koristi blockchain mrežu niti zahtijeva da rudari provjeravaju transakcije. Uz to, nikada ne plaćate transakcijske naknade. Svi ovi čimbenici i više čine IOTA-u atraktivnom opcijom i za ulagače u kriptovalute i za rudare. Jedini je problem što je potreban određeni napor da biste naučili kako kopati IOTA-u bez posvećivanja cijelog računala.

Kratka povijest IOTA-e

IOTA je službeno ušla u kripto prostor 2015. Direktor projekta je IOTA Foundation. Ova neprofitna organizacija odgovorna je za kontinuirani razvoj mreže, uključujući stvaranje strateških partnerstava. Do danas je tvrtka stvorila partnerstva s nekim od najvećih svjetskih tvrtki, uključujući Fujitsu, Samsung, Bosch i Volkswagen.

Internet stvari

Jedna od najnevjerojatnijih stvari u vezi s IOTA-om je ta što joj nije potrebna blockchain mreža ili rudari da zadrže mrežnu sigurnost. Umjesto toga, mrežu novčića čini Internet stvari. Internet stvari je mreža milijardi elektroničkih uređaja na mreži. Ti uređaji uključuju softver, senzore, aktuatore, kućanske uređaje, pa čak i vozila.

Tangle, mreža novčića, uključuje relativno novi oblik konsenzusa koji se naziva usmjereni aciklički graf (DAG). U IOTA mreži pošiljatelj upravlja mehanizmom konsenzusa. Pošiljatelji aktivno sudjeluju potvrđivanjem posljednjih dviju transakcija na mreži prije potvrđivanja vlastite transakcije. U usporedbi s Bitcoin-ovim PoW protokolom, čini se da je ovaj oblik konsenzusa isplativiji, skalabilniji, decentraliziran i što je najbolje od svega, transakcije su besplatne.

Skalabilnost

Konsenzus Tangle DAG uklanja mnoge glavobolje s kojima se kriptovalute susreću. Za razliku od Bitcoina, što je više korisnika prisutno u IOTA mreži, transakcije se brže dovršavaju. Izvještaj koji je objavio analitičar Gartner izračunava da je tijekom 2017. korišteno oko 8,4 milijarde IoT uređaja. Isto izvješće procjenjuje da će do 2020. upotreba IoT doseći 20,4 milijarde. Ovaj rast može se pohvaliti pozitivnim pomacima za IOTA mrežu u budućnosti.

Integrirajući konsenzusni mehanizam u protokol pošiljatelja, IOTA u potpunosti uklanja potrebu za rudarstvom. Dakle, vjerojatno se pitate nekoliko stvari u ovom trenutku, kao što je, ako IOTA ne koristi rudare, kako mogu iskopati IOTA?

Pa, tehnički gledano, rudarstvo IOTA-e je nemoguće, jer su svi IOTA prodani tijekom izdavanja novčića. Možete pokrenuti puni čvor i dobiti neke MIOTA-e za svoje usluge, ali to nije isto kao iskopavanje kriptografije. Srećom, uz malo kreativnosti i pomoć nekih jedinstvenih rudarskih platformi, možete polovno iskopati ovu jedinstvenu kriptovalutu.

Rudarstvo nedostižnog novca

Koncept rudarstva IOTA uzbudljiva je perspektiva koja je privukla pažnju kripto entuzijasta otkako je ovaj novčić bez blockchaina na tržište ušao početkom 2015. U 2017. godini, korisnik Reddita pod imenom u / češkokriptomanija objavio alternativnu metodu postizanja IOTA-e putem rudarske platforme.

U ovom procesu pružate računarsku snagu Monero rudarskom spremištu. Nagrade od vašeg rada tada se izračunavaju i prenose vam u IOTA-i. Nagore je što ne morate ulagati u bilo koji skup rudarski materijal, a vaši napori potpomognuti su računalnom snagom cijelog rudarskog bazena.

Grupe za rudarstvo najbolji su način za postizanje rezultata s uobičajenog računala. Ako pokušate samostalno iskopati novčić, mogle bi proći godine prije nego što primijetite bilo kakav povratak. Radeći u rudarskom bazenu, svi kombiniraju svoje napore i prema tome dijele dobit.

Mine bez pokretanja punog čvora

Prvi korak, idite na IOTA GitHub stranica. Pomaknite se prema dolje dok ne vidite IOTA Wallet 2.5.7.dmg (MAC) i IOTA.Wallet.Setup.2.5.7.exe (Windows). Preuzmite onaj za vaš operativni sustav.

Postavljanje IOTA novčanika putem GitHub-a

Postavljanje novčanika putem GitHub-a

Nakon završetka preuzimanja započnite s instaliranjem novčanika. Instalacija novčanika pitat će vas želite li pokrenuti puni ili lagani čvor. Odaberite opciju svjetlosnog čvora. Od vas će se zatražiti da unesete svoju IOTA početnu frazu. Ovo je fraza koja dokazuje da posjedujete IOTA novčanik.

Ako već imate IOTA novčanik, možete koristiti to sjeme. Inače možete generirati novo sjeme ovdje. Stvaranje novog IOTA sjemena zahtijeva da pomičete miš dok postotak mjerača ne dosegne 100 posto. Slično kao i vaši privatni ključevi s Bitcoin-om, morate napraviti kopiju sjemena i pohraniti ga na sigurno mjesto. Ako netko dobije pristup vašem sjemenu, ima pristup vašoj kriptovaluti.

Pričvrstite na Tangle

Sada ste spremni za pridruživanje IOTA-i. To radite klikom na Pričvrstite na Tangle gumb smješten izravno ispod 3D crtičnog koda. Ovo će proizvesti adresu. Kopirajte adresu.

Sad kad imate adresu, spremni ste za odlazak na IOTA slavinu web stranica. Ova web stranica plaća IOTA-u za vaše napore u rudarstvu Monero. Morat ćete zalijepiti kopiranu adresu na odgovarajuće mjesto i kliknuti podnijeti.

Iskop IOTA-e putem IOTA-slavine

Rudarstvo putem IOTAFauceta

Vaše će računalo izvesti upit za potvrdu. Potvrdite da želite rudariti i prah, sada rudariš. Morat ćete podesiti platformu IOTA slavine kako biste spriječili da se vaše računalo muči. S pravim postavkama možete iskopati tisuće IOTA-e dok obavljate uobičajene računalne aktivnosti.

Povucite svoje novčiće

Da biste uložili svoje napore u rudarstvu, morate kliknuti gumb za povlačenje koji se nalazi s desne strane zaslona. Ovo će vas smjestiti u red plaćanja. Ne postoji minimalni iznos za podizanje, a značajku povlačenja možete koristiti kad god želite. Možete provjeriti je li vaše plaćanje na putu pomoću Tangle Explorer.

Kako ne zapetljati napajanje računala

Ovaj postupak kopanja IOTA-e jedna je od najjednostavnijih i najisplativijih dostupnih metoda. Ne trebate ulagati u skupi rudarski hardver. Ne trebate čak ni svoje računalo u potpunosti posvetiti procesu rudarstva. Sada možete uživati ​​u stalnom protoku IOTA-a u svoj novčanik (nadam se) godinama koje dolaze.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me