Kako koristiti MetaMask | Vodič za početnike

Kako koristiti MetaMask

Glavni je izazov što se tiče navođenja svakodnevnih potrošača na dapps. Ispada da interakcija s blockchainom još nije intuitivna ili jednostavna za upotrebu. Uobičajeni web preglednici ne mogu pisati u blockchain. Postoje blockchain preglednici poput Mist-a, ali oni mogu biti nezgodni za upotrebu, posebno za nekoga tko je decentraliziran. Tu dolazi MetaMask. Njihova misija je što je moguće jednostavnije koristiti Ethereum dapps. Ovaj će vas vodič započeti i naučiti kako koristiti MetaMask.

Preglednik Ethereum

Tradicionalni internet, na kojem čitate ovaj članak, oslanja se na HTTP zahtjeve za komunikaciju između vašeg računala i web poslužitelja. Suprotno tome, Ethereum nema niti jedan poslužitelj za obradu zahtjeva. Umjesto toga, preglednik Ethereum mora uspostaviti vezu s najbližim pouzdanim čvorom i tražiti da taj čvor prenese zahtjeve. Alternativno, na računalu možete postaviti puni čvor za prenošenje zahtjeva. Međutim, ta opcija nije sjajna za većinu korisnika jer je cijeli Ethereum blockchain veći od 400 GB prije obrezivanja.

MetaMask povlači uredan trik stvarajući JavaScript biblioteku koja vašem uobičajenom web pregledniku omogućava komunikaciju s Ethereum čvorovima. Korištenjem ovog bita JavaScript-a možete pristupiti i komunicirati s dapps uređajima izravno iz svog web preglednika. Koristi proširenje preglednika da bi to omogućilo, a dostupno je za Chrome, Firefox ili novi hrabri preglednik.

Svod za identitet & Novčanik

Osim što je prolaz između Ethereum blockchaina i standardnih preglednika, MetaMask je i novčanik. Može pohraniti više adresa i privatnih ključeva za vas. Također možete slati, primati i kupovati Ethereum i Ethereum kompatibilne tokene izravno putem proširenja preglednika.

Više od novčanika, MetaMask za vas upravlja višestrukim identitetima. Možete se prijaviti na jedan dapp s jednom adresom. Tada možete stupiti u interakciju s drugim dappom koristeći nepovezanu adresu. Jednom kada naučite učinkovito koristiti MetaMask, vaš će identitet biti privatni, a podaci međusobno povezani.

Postaviti

metamaska ​​uiDodavanje MetaMaska prilično je jednostavno:

Posjetite metamask.io i dodajte proširenje bilo kojem pregledniku koji koristite. Kliknite proširenje da biste započeli s izradom adrese novčanika i DEN-a (vašeg zaštićenog trezora)

Jednom kad uđete, možete kupiti, poslati i pregledati svoje prošle transakcije u novčaniku. Sada možete posjetiti dapp stranicu kako biste koristili MetaMask za interakciju s blockchainom

Učenje korištenja MetaMaska jednostavno je što se tiče aplikacija novčanika. Većina funkcionalnosti koja vam je potrebna udaljena je samo nekoliko klikova.

Kada želite komunicirati s dappom putem svog preglednika, MetaMask će obično otvoriti skočni prozor koji potvrđuje adresu koju želite koristiti i sve podatke o transakciji. Samo slijedite upute na ekranu da biste započeli interakciju s Ethereum blockchainom izravno iz vašeg uobičajenog web preglednika.


Dapps koji koriste MetaMask

MetaMask se pokazao prilično popularnim među dapp programerima kao jednostavan način za uvođenje korisnika interneta u blockchain ekosustav. Puno je projekata koji ga koriste. Evo samo nekoliko:

1. Novčanici & Razmjene

MyEtherWallet je vjerojatno najčešće korištena aplikacija za MetaMask u prostoru kriptovaluta. MyEtherWallet možete koristiti bez MetaMaska. Međutim, to je najsigurniji način prijave, pohrane ključeva i izbjegavanja phishing web lokacija. Pomoću MyEtherWallet možete vidjeti tokene kompatibilne s Eterom i Ethereumom koje držite na svojoj MetaMask adresi.

EtherDelta, OasisDEX i MAKER Market su razmjene kripto valuta koje omogućuju prijavu pomoću MetaMaska.

2. Blockchain kolekcionarstvo

aukcija kriptokicija

CryptoKitties je u vrhunskoj konkurenciji s MyEtherWalletom za najpoznatiji Ethereum dapp. Ako želite komunicirati s ugovorima CryptoKitties za uzgoj, trgovinu ili kupnju mačaka, trebat će vam MetaMask. Jednom kada imate proširenje preglednika, licitiranje na aukcijama ili uzgoj mačaka je jednostavno.

kriptopunce

CryptoPunks je još jedna slična ideja za digitalne kolekcionarstvo koja koristi MetaMask za trgovanje.

3. Digitalna umjetnost

kako kupiti digitalnu umjetnost

CryptoKitties samo je jedna strana digitalnog prostora za kolekcionarstvo. Digitalna umjetnost na blockchainu također raste u popularnosti. DADA.nyc je jedno od takvih mjesta za kupnju blockchain umjetnosti. Korištenjem MetaMaska možete licitirati za dio digitalne umjetnosti koji se ne može kopirati ili reproducirati na bilo koji drugi način zahvaljujući blockchain tehnologiji.

4. Blockchain igre

Etherplay je mrežna platforma za arkadne igre. Poput starih arkada, korisnik plaća malu naknadu za igranje i oni se tada mogu natjecati za visoke rezultate i blockchain slavu. Ponekad je Etherplay domaćin natjecanja na kojima pobjednici zarađuju nagradu za igranje. Za prijavu je potreban, pogađate, MetaMask.

5. Slobodnjaci

ethlance

Ako želite biti slobodnjak ili unajmiti slobodnjaka na blockchainu, možda biste trebali provjeriti Ethlance. Stvaraju tržište za slobodnjake i poslodavce koje je decentralizirano i ima malu naknadu. Možete se prijaviti s MetaMaskom i odmah započeti projekt.

Zaključak

MetaMask igra važnu ulogu u tome da blockchain učini korisnijim za širu javnost. To je most između tradicionalnog interneta i decentralizirane ekonomije. Očekujte da se budući dapps oslanjaju na takva proširenja preglednika i nadovezuju se na njihov uspjeh u integriranju blockchain sustava u web kakav poznajemo. Nije vjerojatno da će blockchain zamijeniti trenutni internet, samo ga povećajte. Izgradnja tih mostova velik je korak u dobrom smjeru za blockchain-ovu budućnost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map