Prema tome LendEDU anketa, petina kripto kupaca koristi kreditne kartice. I najpopularniji novčić, Bitcoin, nije iznimka. Onima koji svoj bankovni račun ne žele povezati s mjenjačnicom, kupnja bitcoina kreditnom karticom može se činiti sigurnom okladom.

Pa kako kupujete kripto s kreditnom karticom? Postoje li kakve nedostatke?

Kako kupiti Bitcoin kreditnom karticom

Evo što možete očekivati ​​nakon što izvučete kreditnu karticu iz novčanika: Dugotrajni KYC postupak ako ste potpuno novi na platformi.

Proces, naravno, ovisi o razmjeni. Općenito, za američkog državljanina vaša vozačka dozvola trebala bi biti više nego dovoljna. Ali za svaki slučaj, dobro je držati spremnu skenu putovnice. Ako razmjena ne može pročitati vašu PDF ili JPG datoteku, budite spremni poslati je izravno njihovom osoblju. Ako postoji problem, poslat će vam e-poštu.

Naravno, ako je vaš račun aktiviran, a vi ste prije toga jednostavno koristili bankovni prijenos ili devizu, trebali biste krenuti.

Nakon što potvrdite svoj račun, trebali biste moći koristiti svoju kreditnu karticu kao na bilo kojem web mjestu e-trgovine. Odaberite koliko BTC želite kupiti, prođite kroz korake uključivanja podataka o naplati i kartici i potvrdite kupnju. Tada ste u (obično) pet brzih minuta ponosni vlasnik još BTC-a i imate mogućnost pohraniti ih ili zamijeniti na burzi ili prenijeti na hardverski novčanik na čuvanje.

Primjer: Kako kupiti Bitcoin kreditnom karticom na Coinmama

Coinmama je jedna od rijetkih burzi koja omogućava kreditne kartice, a ne samo debitne verzije. Kao što smo spomenuli, prijava za Coinmama zahtijeva KYC postupak. Morate imati skeniranu i spremnu vozačku dozvolu ili putovnicu da biste mogli kupiti Bitcoin. I pobrinite se da imate spremne obje strane vozačke dozvole! Svoje možete prenijeti kao uobičajenu jpg datoteku.

Ali ne trebaju vam samo skenirani dokumenti. Morat ćete napraviti selfi s dokumentom i papir na kojem je napisano “Coinmama” i datum prijave.

Kupite Bitcoin kreditnim karticama: Snimite selfie za provjeru Coinmame

Oni stvarno žele znati jeste li to vi.

Postupak prijave trebao bi potrajati samo nekoliko minuta. Odmah ćete primiti e-poruku s potvrdom kojom vas obavještavamo da može proći i jedan dan prije nego što možete kupiti kripto. Ako je vaše skeniranje bilo kvalitetno, ne bi trebalo biti problema s pregledom vaše dokumentacije. A nakon završetka postupka, dobit ćete još jednu poruku e-pošte s porukom da ste spremni.

Pa, kad ste spremni za kupnju, kako to možete učiniti?

Imate nekoliko mogućnosti. Bitcoin možete kupiti za određene iznose, poput 100 ili 1000 dolara. Ili možete postaviti vlastitu cijenu putem bitcoina ili fiat protuvrijednosti.

Kupite kripto s kreditnom karticom: Coinmamine opcije kupnje

Ova snimka zaslona tvrtke Coinmama prikazuje mogućnosti kupnje.

Jednom kada kliknete Kupi BTC, postupak je prilično jednostavan.

Prvo unesite adresu svog novčanika za bitcoin (ili drugu kripto). Zatim odaberite način plaćanja, nakon čega slijedi unos podataka o kartici. Ovisno o izdavaču kartica, možda ćete se još jednom zaustaviti. Najvjerojatnije ćete morati unijeti sigurnosni kod koji je na vaš telefon poslao e-poštu ili e-poštu izdavatelja kreditne kartice. Kada se ovo dovrši, pričekajte da se vaša transakcija promijeni iz U obradi u Odobrena. Na ovom spoju treba proći oko 10 minuta da BTC bude položen u vaš novčanik.

Da, to je tako jednostavno.

Kupujte bitcoin kreditnim karticama: zaslon za plaćanje Coinmama

Ovo je obrazac za plaćanje kreditnih kartica na Coinmami.

Koje kartice koristiti

Većina mjenjačnica uzima debitne kartice. Čak i MyEtherWallet omogućuje vam kupnju Ethereuma ako imate Visa ili Mastercard. Najpopularnije razmjene poput Coinbase prihvaćaju debitne kartice iz obje tvrtke ali ne kreditne kartice.

Oni koji prihvaćaju kreditne kartice također se drže Visa i Mastercarda. Dakle, ako imate American Express, možda ste uz potok.

Nekoliko odabranih mjenjačnica prihvaća još nekoliko mogućnosti plaćanja. Bitit prihvaća EuroCard i N26, i Bitpanda nudi nekoliko internetskih prijenosa usluga poput Skrilla, PayPal alternative. Ako mjenjačnica ne prihvati vašu karticu, ali nudi druge mogućnosti internetskog plaćanja, možete ih koristiti kao rješenje. Na primjer, upotrijebite svoju kreditnu karticu za učitavanje sredstava na Skrill ili PayPal računu, a zatim ga prenesite na burzu.

Kako kupiti bitcoin kreditnom karticom: prikaz zaslona s Coinbasema koji prikazuje

Coinbase ne prihvaća kreditne kartice, ali prihvaća debitne kartice i bankovne transfere. Još jednom, Visa i Mastercard su jedine mogućnosti.

Zašto ne biste koristili kreditnu karticu za kupnju bitcoina?

Možda ćete htjeti izbjeći upotrebu kreditne kartice iz istog razloga iz kojeg želite izbjeći internetsku bankovnu doznaku: sigurnost. Razmjene nisu toliko sigurne kao novčanici, a ako ih provalite, vaši bi podaci mogli biti u opasnosti.

Imajte na umu da taj isti rizik riskirate svaki put kad nešto kupite putem interneta ili koristite kreditnu karticu u trgovinama. Dakle, ako koristite Amazon ili uzimate toaletni papir u Targetu, već imate taj sigurnosni rizik.

Ako se brinete za sigurnost, provjerite razmjenu i potražite logotip PCI DSS. To znači da je njihova web stranica u skladu sa sigurnosnim standardima platnih kartica. Iako ne može jamčiti 100-postotnu sigurnost – na kraju krajeva, dio sigurnosti je čuvanje vaših podataka – važna je prepreka protiv hakera.

Zaključak

Dakle, biste li trebali koristiti svoju kreditnu karticu za kupnju bitcoina? Trenutno su kreditne kartice jedan od najprikladnijih načina plaćanja, a dvije najpopularnije opcije kartica široko su prihvaćene. U sigurnosnom smislu ne riskirate puno više nego da ste karticu stavili u bankomat. A ako ste već potvrđeni na Coinmami ili Bitpandi – već možete kupiti bitcoin svojom kreditnom karticom u samo nekoliko klikova.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me