Jedno od najčešćih pitanja koje postavljaju novi kripto ulagači je: Mogu li kupiti kriptovalutu putem PayPala? Gotovo svi imaju PayPal račun i mogućnost korištenja tog računa za kupnju kripto uređaja olakšava stvari onima koji ulaze u kripto sferu. Međutim, PayPal još ne podržava kriptovalutu. Tvrtka čak navodi prodaju Bitcoina protivno politici tvrtke.

Osnivački direktor tvrtke ima pod nazivom Bitcoin prevara javno, tako da nisu baš pro kripto. Pažljiviji pogled otkriva da se odluka da se neće izravno rukovati kripto računom vjerojatno više temelji na mehanici valute, a ne na potpunoj mržnji prema Bitcoinu.

Nereverzibilna plaćanja: PayPal kriptovaluta

Kriptovalute, poput Bitcoina, nisu reverzibilne. Međutim, PayPal posluje na način sličan kreditnim karticama. Korisnicima se omogućuju određene mogućnosti povrata novca, ovisno o okolnostima transakcije s PayPalom. U Bitcoin-u nema središnjeg ureda, korisničke službe ili čak poznatog tvorca kojem biste mogli slati žalbe. Kada šaljete Bitcoin, on je trajan. Zbog toga je nekompatibilna s PayPalovom mrežom.

Saznajte kako kupiti kriptovalute putem PayPala

Iako svoje Bitcoine ne možete prodati putem PayPala, kriptovalutu i dalje možete kupiti pomoću njihove platforme. Morat ćete upotrijebiti treću stranu koja se specijalizirala za ove vrste transakcija ako vam se ne da raditi sa zamrznutim računom. PayPal je poznat po zamrzavanju računa. Njihova politika računa im to omogućuje zamrznuti svoj račun 180 dana ako smatraju da ste prekršili njihove uvjete.

Kratko upozorenje: prevaranti

I PayPal i kripto tržište imaju popriličan udio prevaranata. Kad kombinirate to dvoje i novog investitora, možete završiti u nekim opasnim vodama. Jedna od najpopularnijih prevara s kriptovalutom koju treba izbjeći je PayPal otkupnina. To je također jedan od glavnih razloga zabrane prodaje Bitcoina na PayPalu.

U ovoj prevari netko kupuje Bitcoin od vas putem PayPala. Jednom kad je Bitcoin na njihovom računu, podnose povrat novca putem PayPal-a tvrdeći da nikada nisu dobili kripto. PayPal poništava uplatu i prevarant izlazi sa svojim sredstvima i vašom kripto. Da biste izbjegli ove scenarije, pridržavajte se samo renomiranih usluga, poput onih dolje navedenih.

VirWox

VirWox na tržište je ušao 2007. godine kao virtualna razmjena digitalnih valuta koja se koristi u video igrama. Platforma vam omogućuje kupnju lipovih dolara putem PayPala ili kreditne kartice. Lipov dolar digitalna je valuta koja se koristi u videoigri Second Life. Bitcoin je, zajedno s nekim drugim valutama igara, dodan na platformu 2011. godine.

Kupite lipe putem PayPal-a i prebacite njihova sredstva izravno u Bitcoin. Budući da tehnički platforma prodaje samo lipe dolare, izbjegava PayPalove probleme s kriptovalutom.

Postupak prijave

Postupak prijave za VirWox traži od vas da se povežete sa svojim avatarom igre. Ovaj je korak neophodan za prijenos virtualnih sredstava s vašeg VirWox računa. U početku ispunjavate podatke o registraciji računa, koji uključuju ime, e-poštu i gore spomenute podatke o avataru. Ne možete staviti avatar ako ga nemate.

VirWox putem početne stranice

VirWox putem početne stranice

Potvrda

Zatim ćete primiti e-poruku s potvrdom koja uključuje privremenu lozinku. Morat ćete slijediti navedenu vezu i unijeti svoje korisničko ime i privremenu lozinku da biste pristupili platformi. Nakon ulaska možete promijeniti lozinku.

Depozitni fondovi

Kad uđete na svoj račun, idite na gumb za polog koji se nalazi u desnom kutu stranice izravno u odjeljku Moj račun. Ovaj gumb vodi vas do pregleda odjeljka plaćanja. Ovdje ćete vidjeti svoje mogućnosti kupnje i koliko vremena treba da se dovrše. PayPal je naveden kao trenutna transakcija na grafikonu.

Pomaknite se prema stranici dok ne dođete do odjeljka za naplatu PayPal Expressa. Pronaći ćete vezu koja će vas odvesti do opcija kupnje na PayPalu. Kliknite vezu PayPal i učitajte svoj račun s onoliko novca koliko namjeravate potrošiti na kriptovalutu. Iako je ovo brza transakcija, morate autorizirati transakciju na web mjestu PayPal, jer ona nikada neće biti dovršena.

PayPal upute putem VireWox-a

PayPal upute putem VirWox-a

Razmjena za Bitcoin

Jednom kada se vaš račun stvori, lipe dolare (SLL) koje ste kupili možete zamijeniti za neke slatke Satoshije. Sljedeći je korak klik na karticu razmjene na kojoj su navedeni BTC / SLL. Ova se kartica nalazi na lijevoj strani web mjesta u odjeljku Moj račun. Ovaj gumb vodi vas na stranicu koja će vas obavijestiti o tome koliko SLL-a imate na svom računu.

Zatim dodajte narudžbu za zamjenu SLL za BTC po željenom tečaju na stranici. Za nekoliko minuta dobit ćete svoj Bitcoin na adresu koju ste unijeli tijekom razmjene. Nije tako lako kao Coinbase, ali omogućuje vam upotrebu tog PayPal računa da biste se dočepali nekog Bitcoina.

LocalBitcoins

Ako vam je prethodni postupak previše, uvijek postoji originalna metoda korištenja PayPala za kupnju kriptovalute: LocalBitcoins. Ova platforma zapravo ne razmjenjuje kriptovalute. Umjesto toga, korisnici se povezuju putem virtualne ploče, a zatim se osobno sastaju kako bi obrađivali svoje Bitcoin transakcije. Iako ovo zahtijeva neke dodatne putne troškove i vrijeme, pruža vam anoniman način kupnje kriptovaluta putem PayPala.

LocalBitcoin putem početne stranice

LocalBitcoin putem početne stranice

Nemojte se iznenaditi ako vas osoba koja prodaje svoj dragocjeni Bitcoin zamoli da potvrdite transakciju dok ste tamo s njima. To je učinjeno kako bi se izbjegla prije raspravljana prevara s PayPal-om. Kao i kod svake transakcije s neznancem, uvijek biste trebali biti oprezni, poput sastanka na javnom mjestu. Ako trebate anonimnost, ovo je put koji treba slijediti.

Kupnja kriptovaluta putem PayPal-a: Nije nemoguće

Sad kad točno znate kako kupiti Bitcoin putem PayPala, spremni ste započeti svoju strategiju kripto ulaganja. Obavezno istražite i slijedite ove savjete kako biste povećali svoj kripto portfelj kao profesionalac.