Dobiti Litecoin (LTC) ovih dana puno je lakše nego kad je prvi put izašao. Čitav niz razmjena sada pruža podršku za popularnu Bitcoin vilicu. Iako, većina ljudi pristupa burzama kriptovaluta sa svojih stolnih računala; danas ćemo, međutim, pokriti kako kupiti Litecoin na Coinbaseu koristeći samo svoj telefon.

Ako ne znate puno o Litecoinu, slijedite naš vodič. Litecoin je imao prilično tešku vožnju u 2018. godini nakon masovne trke bikova od oko 6500 posto u 2017. To ne znači da se bikovi ipak neće vratiti jer medvjeđa tržišta u kripto-modulima traju oko godinu dana. Možda ćete htjeti ući rano ovog puta, ispred mnoštva.

Kako kupiti Litecoin na Coinbaseu

Coinbase je stvorio stalnu reputaciju u kripto sferi kao sigurno mjesto za kupnju i pohranu vaše kriptografije. Sučelje je čisto i dizajnirano je posebno za početnike ulagače. Imajte na umu da Coinbase nije dostupan u svim zemljama i možda ćete imati bolje rezultate s lokalnom razmjenom. Također, imajte na umu da ovaj članak pokriva fiat za kripto kupnju Litecoina. Drugim riječima, s dolarima, eurima, funtama ili drugim podržanim valutama.

Korak 1. Početna registracija

Krenite prema Coinbase i prođite kroz uobičajeni postupak registracije s podacima o imenu, e-pošti i lozinci kao što je prikazano u nastavku. Coinbase će se nadovezati na vezu koja će vam trebati za potvrdu adrese e-pošte.

Coinbase potvrdite e-poštu. Kako kupiti Litecoin

Registracija za račun Coinbase.

Korak 2. Potvrdite e-poštu

Kliknite vezu, potvrdite svoju adresu e-pošte i vratite se na svoj račun. Veza obično stiže odmah u vašu pristiglu poštu, pa ćete možda htjeti provjeriti mapu s neželjenom poštom ako u roku od nekoliko minuta ne dobijete ništa.

Korak 3. Lokacija & Pojedinosti o telefonu

Provjera je prilično stroga na Coinbaseu, stoga osigurajte da su podaci o vašoj zemlji i državi / provinciji točni. Za većinu oblika pristupa računu danas je potreban pametni telefon. Također biste trebali omogućiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti. Nešto poput Google Authenticator-a dobra je oklada ako ozbiljno razmišljate o sigurnosti računa.

Potvrdite svoje podatke. Kako kupiti Litecoin

Potvrdite svoje podatke.

Unesite sedmeroznamenkastu pribadaču koju ste dobili od Coinbase da biste potvrdili svoj račun i dovršili postupak prijave.

Korak 4. Prijava aplikacije

Prethodni postupak izveden je putem web stranice Coinbase. Također možete pokrenuti registraciju putem aplikacije ako želite. Ako to još niste učinili, pravo je vrijeme da instalirate aplikaciju Coinbase (iOS | Android).

Aplikacija pruža bolje korisničko iskustvo i preporučuje se od ovog trenutka. Prijavite se svojom adresom e-pošte i lozinkom navedenima u prethodnom koraku.

Korak 5. Dodajte način plaćanja

Da biste mogli kupiti, prodati ili poslati Litecoin, morate povezati svoje fiat račune sa svojim Coinbase računom. Kliknite “Dodaj način plaćanja”. Ovdje imate nekoliko mogućnosti:

  • Kupite Litecoin debitnom karticom
  • Kupujte putem svog bankovnog računa
  • Žični prijenos

Odaberite željeni način plaćanja

Odaberite željeni način plaćanja.

Kupnja banke zahtijeva četiri ili pet dana za provjeru na početku. Iako, možete zaključati današnju cijenu Litecoina ako želite odmah kupiti. Nećete moći zapravo doći u posjed Litecoina, sve dok provjera ne završi.

Imajte na umu da Coinbase više ne podržava kupnje kreditnim karticama jer neki pružatelji usluga blokiraju kupnju kriptovaluta. Kupnje debitnim karticama i dalje su podržane, ali ovisno o vašoj banci mogu nastati naknade. Također možete držati USD novčanik s Coinbaseom ako želite uložiti veće iznose od 5000 USD ili više.

Korak 6. Povezivanje bankovnog računa

Za taj smo postupak povezali bankovni račun i potvrdili ga. Možda ćete trebati ponovno navesti svoje podatke za prijavu. Postupak povezivanja obično je neposredan kod većine banaka. Vaš se postupak odavde može malo razlikovati ako ste odabrali drugi način plaćanja.

Povežite svoj bankovni račun s Coinbaseom

Povežite svoj bankovni račun s Coinbaseom.

Korak 7: Idite na Litecoin i pregledajte detalje o cijenama

Dođite do kriptovaluta dostupnih putem aplikacije i odaberite Litecoin. Pritisnite “Kupi” i gotovo ste gotovi!

Svakako odaberite Litecoin kao svoju kripto kupnju

Svakako odaberite Litecoin kao svoju kripto kupnju.

Skoro tamo!

Skoro tamo!

Korak 8: Potvrdite kupnju

Svakako provjerite iznose u odgovarajućim poljima i odaberite li točan način plaćanja. Litecoin sada možete odmah kupiti “Potvrđivanjem kupnje”

Napokon potvrdite svoju kupnju

Na kraju, potvrdite kupnju.

Bob je vaš stric, sada ste ponosni vlasnik Litecoina (LTC) putem svog telefona. Sada Litecoin možete poslati za internetske kupnje, držati ga kao investiciju ili ga poslati prijateljima i obitelji kako želite.

U SAD-u možete kupiti kripto podatke do 25.000 USD dnevno. Ipak, još jednom provjerite svoja ograničenja jer oni mogu varirati ako ste u Europi ili drugim podržanim zemljama. Provjerite putem Coinbasea sustav potpore za daljnje detalje. Uz to, svakako razmotrite još sigurnije rješenje za pohranu poput hardverskog novčanika kada Litecoin bude u vašem posjedu.

Kupnja Litecoina putem Coinbase nije savršena i kao i svako rješenje ima i prednosti i nedostatke.

Pros:

  • Sigurno kripto skladištenje
  • Jednostavno sučelje
  • FDIC osigurao sredstva do 250.000 USD

Protiv:

  • Ograničeni valutni parovi
  • Visoke naknade za trgovanje

Završne misli: Kako kupiti Litecoin telefonom

Većina gnjavaže oko kupnje kripto krila očito još uvijek leži u tradicionalnom bankarskom sustavu. Iako blockchain ide naprijed s rekordno niskim vremenima transakcija, starom bankarskom sustavu još uvijek može trebati do četiri ili pet dana da se transakcije očiste. Budite spremni pričekati ili, pak, slati veće iznose u isto vrijeme s kojima možete trgovati.

Ako planirate kupiti Litecoin s drugim kripto-računima poput Bitcoina ili Etera, tamo postoje bolja, jeftinija rješenja. Coinbase nije za svakoga, ali ako ste težak korisnik mobitela i nekripto guru, tada je kupnja Litecoina s ovim pristupom definitivno za vas.