Vjerovali ili ne, jednom davno investitori su donosili odluke pokraj bijelih papira i mjesečevih / lambo memeova.

Veliki sam zagovornik usvajanja projekata kriptovaluta i blockchaina za njihovu stvarnu upotrebu – rijetko za špekulacije ili hodling. Općenito, raširene špekulacije utapaju značajno obrazovanje. Međutim, s raznovrsnom količinom objavljenih projekata, bilo je samo pitanje vremena kada će se niknuti projekti koji su dosegnuli do “fin” dijela njihovih fintech korijena..

Sve tri glavne vrste kriptovaluta – transakcijske, platforme i uslužne programe – bilježe mnoštvo projekata koji jesu namijenjen posebno držanju kao obliku pasivnog i investicijskog prihoda.

Budući da oko rudarstva već postoji mnoštvo sadržaja i budući da mu je potrebna velika prepreka za ulazak u odnosu na tradicionalni prihod / pasivna ulaganja, usredotočimo se na neke dostupnije alternative.

Tradicionalno ulaganje (i naši prijatelji iz porezne uprave) razlikuju kapitalna ulaganja i pasivna ulaganja na temelju toga gdje ulagač ostvaruje doslovni povrat. Povratak ostvaren na prodaja investicijske imovine (recimo, prodaja ICO tokena nakon što je porasla vrijednost), smatra se kapitalna investicija. Povrat, odnosno prihod, ostvaren neovisno kupljene ili prodane imovine smatra se dohodak ili pasivno ulaganje. Ovdje je najjasniji primjer tradicionalnih financija dividende iz zadržanih zaliha.

Pasivni dohodak najtraženiji je oblik ulaganja jer je to doslovna aktualizacija “vašeg novca koji radi za vas”. Ipak, pasivni dohodak ozloglašeno je teško postići. Od Airbnb-a, preko blogova s ​​pridruženim vezama, preko prikupljanja dividendi od dionica, preko franšize, do najma nekretnina, pasivni dohodak je stvarno teško se kapitalizira i često postaje manje pasivan nego što je zamišljeno. Uz to, pasivni dohodak često zahtijeva veliki predujam i, što je još važnije, vrijeme, ali često donosi manje od idealnih nagrada.

Srećom, nekoliko pionira iz kripto-svijeta preokreće plima nudeći nekoliko različitih metoda koje nalikuju dohotku i pasivnim ulaganjima.

* Napomena urednika: Već znate što će ovo reći. Kad ste vidjeli “napomenu urednika”, pripremili ste se za izjavu “ovo nije savjet za ulaganje”. Ne možemo dovoljno naglasiti da ovo nije savjet za ulaganje i da je isključivo informativnog karaktera. Kriptovalute su vrlo nestabilne – dobit / izgubiti novac na vlastitom istraživanju i savjetima licenciranih i iskusnih profesionalnih pružatelja usluga.

Različiti načini zarade dividende u kripto

Ne postoji točno usporedba za dividende unutar kripto-svijeta, međutim, postoji više različitih drugih načina držanja kriptovaluta za pasivan povrat. Ni jedan ni drugi projekt u procesu nisu potpuno slični, pa pripazite da su za bilo koju dolje predloženu metodu potrebna dodatna istraživanja.

Slijedi popis općih načina na koje kriptovaluta može ponuditi pasivni prihod:

  • Ulog – držanje Proof of Stake kovanice u posebnom novčaniku
  • Glavni čvor – upravljanje Masternodeom
  • Korisni tokeni – držanje žetona dizajniranih za periodični prihod

Ulog

Blockchains i kriptovalute koriste posebne algoritme, poznate kao konsenzusni algoritmi, koji matematički određuju koji je sljedeći blok “onaj pravi”. Bitcoin je predstavio najpopularniju vrstu konsenzusnog algoritma poznat kao Proof-of-Work. Uopće je PoW najpopularniji oblik konsenzusa u kripto-svijetu.

Međutim, sve popularniji drugi oblik konsenzusa, Proof-of-Stake, polako, ali sigurno počinje kretati. Što nas vodi do vrata broj jedan za stvaranje pasivnog kripto prihoda: ulog.

U Proof-of-Stake, umjesto rudarstvo za kriptovalute putem hardvera, novi blokovi se stvaraju držanjem kriptovaluta u novčaniku. Ulagač stavlja ulog (kovanice) ili zaključava određeni broj njihovih kovanica kako bi potvrdio blok transakcija. U idealnom slučaju, što više kovanica uloži, veće su šanse da će netko biti nagrađen blok nagradom.

Neki novčići zahtijevaju 24/7 vezu i izvor napajanja, dok drugi zahtijevaju vrlo doslovno držanje kovanica u posebnom novčaniku. Iz mog istraživanja, NEO uzima tortu u smislu najniže ulazne barijere kako fiskalnoj tako i računalnoj pismenosti. Trebalo je samo preuzeti službeno City-of-Sion NEON novčanik i prijenos kupljenog NEO s razmjene na spomenuti novčanik.

To je to! Dokle god držim svoj NEO u službenom novčaniku, on je već uložen – nisu potrebni dodatni koraci i mogu zahtijevati svoje uložene nagrade (u GAS-u) do svakih 5 minuta. Što se tiče “pasivnog” dijela pasivnog ulaganja, PoS sigurno odgovara računima.

Među ostalim kriptovalutama koje sada nude nagrade putem PoS udjela su NEO / GAS, Lisk, Stratis i ARK.

Masternode

Metoda broj dva za iskorištavanje toka prihoda od kripto-holdinga više nalikuje tradicionalnom pasivnom prihodu jer obično zahtijeva znatnu količinu početnog kapitala. Sve veći broj kripto-projekata ima dva ili više nivoa upravljanja – s gornjim slojem veće snage ili čvorom, koji se obično naziva masternode.

Te masternode obično pružaju neki dodatni upravljački napor na temelju kripto-zajednice. Neki primjeri su aktivno / pasivno glasanje o ažuriranjima softvera, provjera privatnih / trenutnih transakcija i sudjelovanje u događajima u zajednici.

Nositelji glavnih čvorova obično su nagrađeni zgodno. Na primjer, u Dash-u masternode dobivaju ogromnu količinu 45% nagrade za blok na svakom novom bloku. The službeno web mjesto Dash tvrdi da se “obično oko 2 crtice (~ 325 USD) plaća svakoj masternodi svakih 7 dana.”

Koja je cijena posjedovanja glavnog čvora koji kažete? Pa, to ovisi o kojem novčiću raspravljamo – da nastavimo s Dashom, masternodom troškovi 1000 crtica zaključana na određeno vrijeme. Nažalost, nema mnogo kripto-entuzijasta oko 325 000 USD tekućine koja je spremna vezati za jedan novčić.

Korisni tokeni

Ova konačna kategorija predstavlja najširi spektar projekata jer svaki pasivni dohodak vrijednost dobiva iz uspjeha (ili neuspjeha) glavne uslužne djelatnosti tokena; temeljna razlika između prethodno definiranog PoS modela i ovog modela uslužnog tokena proizlazi iz toga koji dio kriptovaluta korelira sa smanjenjem ili povećanjem dividende.

PoS nagrade dobivaju se iz kriptovalute protokol na gotovo standardan način, dok nagrade za uslužne žetone izvode iz kriptovaluta transakcijska svrha.

Primjer je decentralizirana blockchain razmjena imovine CryptoBridge DEX. DEX je razmjena, što znači da, da bi uspio kao projekt, DEX traži dugoročni rast u smislu volumena razmjene: što više trgovaca i kapitala koristi DEX, više će se transakcijskih naknada prikupiti. Uz to, tim je distribuirao prateći token nazvan BridgeCoin (BCO) na Bitshare blockchainu. kroz javni rudnik tijekom šest mjeseci,

Kupnjom i ulogom BCO-a na DEX burzi, vlasnici se nagrađuju do nevjerojatnih 50% transakcijskih naknada (naknada nakon zarade *). Još je zanimljivije to što su nagrade koje je dobio BridgeCoin ne isplaćeno u BridgeCoinu, ali u paru transakcija što je rezultiralo naknadom za transakciju. Ako se na DEX-u trguje samo striktno Bitcoin-om, Litecoin-om, Monero-om i Ethereum-om, tada bi dvotjedne nagrade za ulaganje bile strogo u Bitcoin-u, Litecoin-u, Monero-u i Ethereumu., ne u BridgeCoinu – prilično lijep način za pasivno rast raznolikog portfelja.

Dex / BCO samo su jedan od mnogih korisničkih žetona kao što su COSS, Kucoin, čija je glavna poslovna funkcija u korelaciji s povećanjem / smanjenjem dividendi. Kako sve više blockchain timova žuri remetiti arhaične poslovne modele, vjerojatno će sve veći iznos dodjeljivati ​​financijske nagrade nalik dividendi povezane s njihovim poslovnim modelom.

Sažetak

U konačnici, prostor kriptovaluta i dalje podsjeća na Divlji zapad – naslovi volatilnosti i clickbaita i dalje će dominirati scenom u doglednoj budućnosti. Međutim, polako, ali sigurno, stabilnost će osigurati put za vozila pasivnog dohotka s potencijalom za rast, za razliku od prethodne ere standardnih dividendi. Za sada, Proof-of-Stake, Masternodes i sve veći broj uslužnih tokena vode put prvoj generaciji kriptovaluta pasivnog dohotka. Nesumnjivo će nekoliko ovih projekata propasti, međutim, oni koji to ne učine, sigurno će isplatiti umjereni tok prihoda tijekom sljedećih desetljeća.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me