Što je KIN Coin?

Kanadska tvrtka za društvene medije Kik lani je napravila valove kada je najavila da neće nastaviti novi krug rizičnog kapitala. Umjesto toga, izvršili su ICO kojim je prikupio 98 milijuna dolara i Kika stavili na kartu kao vodećeg glasa u anonimnim, decentraliziranim društvenim mrežama. Rezultat tog ICO-a, Kin Coin, zabilježio je snažan porast interesa u siječnju kada su tržišta visoko letjela. Od tada se njegova vrijednost smanjila, ali na višoj razini nego prije skoka.

Ideja KIN-a omogućuje tvorcima sadržaja i potrošačima izravne transakcije, umjesto da se oslanjaju na prihod od oglašavanja kako bi unovčili stvaranje sadržaja. KIN se razvija od uspješne ICO-e. Trenutno je ERC-20 token, ali planira integrirati token u Kik aplikaciju kasnije ove godine, uključivat će atomske zamjene s analognim Stellar tokenom zbog skalabilnosti.

Ovaj članak sadrži sve što trebate znati o Kin Coin. Pokriti ćemo pozadinu, uključujući više informacija o Kiku za one nepoznate. Također ćemo pogledati putokaz i povijest trgovanja za token. Ukopajmo se.

Kako Kik djeluje

Da biste razumjeli kontekst pokretanja Kin Coin-a, korisno je pogledati Kik, tvrtku za društvene medije koja je pokrenula Kin Coin. Kikovi motivi za lansiranje novčića dijelom su filozofski, dijelom financijski, a vjerojatno dijelom marketinški trik.

Kik je platforma za aplikacije i društvene medije koja ima više od 15 milijuna korisnika mjesečno. Korisnički demografski problemi mlađi su. Većina korisnika je u dobi od 13 do 24 godine. Prema istraživanju Kika iz 2017. godine, 33% tinejdžera u SAD-u koristi Kik Messenger.

zaslon kik

Kada koristite Kik, možete slati poruke prijateljima. Međutim, također možete dijeliti videozapise, skice, web stranice, audio datoteke i druge medije. Glavne marke također imaju Kik profile s kojima možete komunicirati, a postoji preko 20 000 chatbotova koji se mogu šaliti, naručiti pizzu ili podijeliti najnovije vijesti o slavnim osobama.

Najveća prodajna točka Kika je anonimnost. Da biste koristili uslugu, ne morate potvrditi svoj identitet ili telefonski broj. Trebate samo navesti adresu e-pošte i ime za prijavu. Zastupnici privatnosti pohvalili su ovaj izbor kao odluku protiv unovčavanja korisničkih podataka. Poznato je da divovi društvenih mreža čuvaju informacije o korisnicima, a Kik uvelike prkosi tom trendu. Kik ne zadržava nikakve podatke o računu i poruke / mediji između korisnika Kika brišu se s poslužitelja tvrtke nakon što su poslani.

Međutim, Kik se također našao na udaru zbog provjere identiteta i sigurnosti. Budući da je Kik namijenjen tinejdžerima, kritičari se brinu zbog zaštite koja maloljetnike štiti od neželjenog sadržaja ili otvorene prijevare / zlostavljanja. Kik vjeruje da su njegovi korisnici dovoljno pametni da znaju što učiniti na platformi, a u velikoj mjeri odbija žrtvovati anonimnost i privatnost radi sigurnosti.

Izravno nagrađivanje autora

Kikov najnoviji napor omogućio je korisnicima da izravno nagrađuju autore. Današnje tvrtke za digitalni sadržaj i društvene medije unovčavaju svoje web stranice pomoću oglašavanja. Ovaj model zahtijeva da ove tvrtke slijede ekonomiju razmjera, dodajući brzo nove korisnike. Također žele da novi korisnici što više vremena provode na svojoj platformi kako bi mogli povećati broj pregleda oglasa, a time i prihod.

korisnici kika

Vodstvo Kika vjeruje da je ovaj trend prema ekonomiji pažnje pogreška. Njihov filozofski argument za stvaranje kriptovalute jest da oglašavanje i traženje pažnje pojeftinjuju ekosustav sadržaja i naše odnose. Koristeći Kin Coin, nadaju se da će potrošačima omogućiti da izravno plaćaju kreatorima i programerima. Ovo pokroviteljstvo s mnoštvom važan je trend u društvenim mrežama. Vidimo slične projekte koji su stekli snagu poput Kickstartera ili Patreona. Te usluge omogućuju ljudima da kreatorima plaćaju izravno, bez potrebe za oglašivačima.

Kin Coin čini korak dalje integrirajući plaćanje izravno u platformu. Moći ćete kupiti ili podržati kreatore pisanih sadržaja, umjetnina, videozapisa, igara, chatbotova i digitalnih kolekcionarskih predmeta, sve u aplikaciji. Na taj način Kin Coin čini Kik sličnim Steemu. Razlika je u tome što Kik ima postojeću publiku i dom je svih vrsta multimedijskih sadržaja.

Prije pokretanja Kin Coin, Kik je testirao hoće li korisnici stvarno obavljati transakcije u tokenima. Od 2014. do 2016. proveli su test s Kik bodovima. To su bili interni tokeni, koji nisu podržani blockchainom i koji se ne mogu trgovati izvan aplikacije. Ipak, na početku eksperimenta dnevno se odvijalo preko 300 000 Kik bodova. Na kraju eksperimenta taj se broj popeo na 2 milijuna. Jasno je da postoji tržište za tokenizaciju i izravno nagrađivanje autora.

ICO

Kik je trebao daljnje financiranje 2017. Umjesto da prikupe novac od kapitalista, odlučili su pokrenuti ICO kako bi stvorili žeton koji stoji iza njihovog novog sustava bodova.

Prodaja tokena za Kin Coin bila je uspješna, prikupivši 98 milijuna američkih dolara u rujnu 2017. Prodaja je obuhvatila preko 10 000 ljudi iz 117 zemalja. Nažalost, kanadskim građanima nije bilo dozvoljeno sudjelovanje, a Kik je kanadska tvrtka. Neki tvrde da je ta prigušena potražnja doprinijela da ICO nije dosegnuo tvrdu granicu od 110 milijuna dolara.

Ukupno će postojati 10 bilijuna KIN-a, od kojih je trenutno 750 milijardi u optjecaju. Token je pokrenut na Ethereumu.

Lansiranje na Kik

Kin Coin lansirat će se na Kik kasnije ove godine. Ideja je da se unovčavanje neprimjetno integrira u aplikaciju. Korisnici bi trebali moći nagrađivati ​​kreatore jednostavno iz svojih novčanika s nekoliko dodira. Kin Coin je dizajniran da bude prvi za mobilne uređaje, a aplikacija za novčanik stići će i sljedećih mjeseci.

Nekoliko test korisnika može sada koristiti Kin Coin na Kiku. Jedino što zasad možete učiniti je kupiti neke prilagođene digitalne naljepnice za upotrebu u chatovima. Očekujte više značajki nakon pokretanja kasnije ove godine.

srodan putokaz

Vremenom je ideja dopustiti drugim digitalnim uslugama i medijskim aplikacijama da također integriraju KIN. Neće biti ekskluzivno za Kik. Međutim, Kik će biti prva tvrtka koja je pokrenula integraciju Kin Coin-a.

Preseljenje u Stellar & Dvolančana kompatibilnost

Kinovi programeri izrazili su zabrinutost zbog skalabilnosti Ethereuma za broj transakcija koje predviđaju na Kinu. Kinu bi trebalo znatno više od ograničenja od 10 000 transakcija dnevno, koje je Ethereum nametnuo, kako bi izbjegao usporavanje mreže. Kao odgovor na ograničenje transakcije, programeri su u početku razmišljali o premještanju cijelog projekta u Stellar. Međutim, likvidnost ERC-20 tokena teško je pronaći drugdje.

Rezultat je hibridni sustav u kojem Ethereum osigurava likvidnost dok Stellar obrađuje transakcije. Kada kupujete KIN, kupit ćete ERC-20 token. Međutim, taj će token biti povezan i sa zvjezdanim tokenom. Kada želite izvršiti transakciju pomoću Stellar tokena, atomske zamjene zaključat će Ethereum token tako da se ne može koristiti. Na isti način, kada prodate Ethereum token, atomske zamjene zaključat će Stellar token za svog novog vlasnika.

Zaklada Kin

Zaklada Kin postoji neovisno o Kiku. Cilj mu je biti neprofitna organizacija za zagovaranje otvorenih alata za digitalnu komunikaciju. Na kraju je cilj da Kin služi kao valuta za čitav ekosustav komunikacijskih alata, a ne samo za Kik.

Na web mjestu Zaklade nema puno podataka o tome tko je vodi ili kako funkcionira upravljanje. S vremenom ćemo vidjeti hoće li se Zaklada Kin razlikovati od Kika ili samo služi kao marioneta za Kikove šire ciljeve.

KIN povijest trgovanja

Vrijednost KIN-a smanjila se nakon ICO-a kako je hiper zamirao. U siječnju je KIN zajahao val zajedno s većim dijelom tržišta kriptovaluta do vrhunca svih vremena. Od siječnja cijena je pala, ali nikada na razinu prije siječnja.

Gdje kupiti KIN

Možete zaraditi KIN za obavljanje zadataka na Kiku ili stvaranje sadržaja nakon što integracija bude aktivna kasnije ove godine.

Da biste ga sada kupili, morat ćete posjetiti burzu. Bancor, EtherDelta, Mercatox, HitBTC i IDEX najbolje su vam opcije.

Kako čuvati KIN

KIN je ERC-20 token, tako da ga možete pohraniti bilo gdje koji prihvaća Ethereum. MyEtherWallet dobra je opcija za pohranu papira. Naravno, hardverski novčanik Ledger Nano S zlatni je standard za sigurnost.

Zaključak

Kin ima potporu velikog startupa s velikom aktivnošću korisničke baze. Ovo je zanimljiva prilika da se vidi koliko se kripto dobro integrira s postojećom zajednicom, posebno mlađom zajednicom koja možda ne mari za kripto. Oni samo žele da stvari dobro funkcioniraju. Rješavanje problema pružanja kripto-podataka izvrsnom korisničkom iskustvu važan je korak u stvaranju kripto-korisnosti. Ako Kik to uspije shvatiti s Kin Coin-om, ovo će biti zanimljiv projekt koji treba slijediti.

Dodatna sredstva

Službena stranica

Web stranica zaklade

Bijeli papir

Subreddit

Cvrkut

Github

Blokiraj Explorer

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me