Kamatni računi za kriptovalute daju snažne argumente za razdvajanje tradicionalnih kamatnih računa nudeći 10x do 64x više APY-a. Platforme poput BlockFi i Celsius nude oko 8,6-11% APY na stabilne kovanice – imovina vezana za dolar koja sada može zaraditi 10x do 30x više od njihovih fijata na štednjama s najvećim prinosom.

Na primjer, Ally Bank, “vodeća” banka, nudi 0,5% godišnje kamate na depozite. Usporedno, netko bi zaradio više kamata za 1 mjesec na BlockFi-u ili Celzijusu (8,6% / 12 = 0,71% mjesečno) sa stabilnim valutama poput USDC-a nego cijelu godinu na Ally-u.

Ako čitate ovaj članak, vjerojatno ste duboko na putu dubinske analize da biste odlučili je li račun s kamatama na kriptovalute dostojan vaše imovine – kao što biste trebali. Za naše čitatelje zaljubljenika u kriptovalute, račune za kripto kamate smatramo većim od pukih kamata. Kao HODLER-ovci, ponajbolja nam je opcija bila sjediti na našim digitalnim resursima dok se uspavaju i ljuljaju kroz valove nestabilnosti. Kamatni računi za kriptovalute omogućuju nam i novim korisnicima kriptovaluta da parkiramo svoju imovinu negdje što vraća prinose usporedive sa S&P 500 (prosječno 10% –11% od 1926) i nekretnina (9,4%.)

Napomena urednika: Iako visoke kamatne stope zvuče super atraktivno, nemojte biti prebrzi u bacanju puške. Račun za kamate na kriptovalute mnogo je rizičniji od računa za fiat štednju iz razloga koje ćemo dobiti u nastavku. Nastavi čitati &# 128578;

U sljedećem pregledu najboljih računa za kamate na kriptovalute istražit ćemo trenutno najbolji račun na kriptovalutama na tržištu:

 1. BlockFi
 2. Celzijusa
 3. Abra
 4. Crypto.com
 5. Nexo
 6. Linus

I još bolje, jesu li računi za kamate na kriptovalute legitimni i čak vrijede vašeg vremena? Istražimo studse i dud-ove, najveći kamatni račun za kriptovalute APY i razni kamatni računi za kriptovalute prijavljuju promocije.

Zašto je ovo najbolji pregled prokletstva kamata na kriptovalute na Internetu?

Ne samo da smo iz prve ruke intervjuirali voditeljske timove mnogih od tih tvrtki (Alex Mashinsky, osnivač Celzija u 2018. i 2020., BlockFi putem predstavnika u 2019.), mi smo i sami kupci.

Da bismo stekli dodatni element objektivnosti, imamo zajednicu CoinCentral Insiders koji su sami koristili ili redovito koriste ove platforme. U tu svrhu, bilo tko u zajednici CoinCentral dobrodošao je da nam pošalje e-poštu ili se obrati društvenoj mreži ako su njihova iskustva suprotna onome što smo napisali.

Dakle, možete li vjerovati platformi kao što su BlockFi, Celsius, Abra ili Crypto.com?

Promatramo nekoliko primarnih kriterija:

 1. Istaknuti investitori i prateće uloge. Investitori i partnerstva tvrtke pomoći će u snalaženju u regulatornim složenjima, održivom razvoju poslovanja i u najmanju ruku ostati solventnim.
 2. Voditeljski tim. Prošlo je vrijeme kada je uspjeh projekta kriptovaluta odvojen od voditeljskog tima. Kako ekosustav kriptovaluta raste, tako raste i reputacijski ulog. Nadalje, ima li svaka platforma profesionalnu vatrenu snagu za ostvarenje svojih ambicioznih misija?
 3. Sigurnosne mjere. Što je najvažnije, koliko je siguran vaš novac na platformi računa za kamate na kriptovalute? Koje mjere opreza poduzimaju kako bi osigurali sigurnost vaših sredstava?

Prije nego što zaronimo u dubinu svega, shvatimo kako se računi za kamate na kriptovalute razlikuju od redovnih štednih računa.

Kripto “štedni” računi vs. Redovni štedni računi: što trebate znati

Prije nego što premjestite jedan Satoshi ili stablecoin iz drugih novčanika i razmjena, morate biti jasni u nekoliko aspekata računa s kamatama na kriptovalute.

 1. Je li račun za kriptovalute rizičan? Ne, ali nije bez rizika. Kamate na kriptovalute treba promatrati kao ulaganja, a ne kao štedne račune. Depoziti koji nisu u USD nisu osigurani FDIC-om, što znači da ako se nešto dogodi vašoj kriptovaluti, vaši gubici nisu pokriveni saveznim osiguranjem. Zvati ih kriptovalutnim štednim računima pogrešna je riječ – oni su ulaganja.
 2. Jesu li zajamčene kamatne stope kriptovaluta? U teoriji ne, ali u praksi su kamatne stope kriptovaluta ostale relativno stabilne između 6-12%.
 3. Trebam li koristiti samo jedan račun za kamate u kriptovalutama? Ne, budući da mnogi od ovih računa nude usporedive cijene, neki bi korisnici mogli pronaći vrijednost zadržavajući svoja jaja kriptovaluta raspoređena u nekoliko košara.
 4. Kako je održivo plaćanje visokih kamata na depozite kriptovaluta? Davatelji računa za kamate na kriptovalute poput BlockFi-a i Celsiusa zarađuju pozajmljujući korisničke depozite, slično kao i tradicionalna banka. U tom smislu također možete dobiti zajam za kriptovalutu od bilo kojeg od ovih davatelja usluga.

Pregled računa industrije kriptovaluta

Industrija računa kriptovaluta relativno je nova, slično kao i veći ekosustav kriptovaluta. Ipak, pun je prijateljskog i ne baš prijateljskog korporativnog natjecanja.

Postoji nekoliko značajnih vođa:

BlockFi – BlockFi sa sjedištem u New Yorku 2017. godine osnovali su Zac Prince i Flori Marquez. Tvrtka je privukla zvjezdanu liniju ulaganja rizičnog kapitala, prikupivši preko 158 milijuna dolara od Valar Ventures (s podrškom Peter Thiela), Winklevoss Capital, Galaxy Digital, ConsenSys Ventures, Morgan Creek Digital i još mnogo toga.

Puni pregled BlockFi-a s najboljom izvedbom možete pročitati ovdje.

Možeš dobiti do 250 USD (počevši od 25 USD) u USDC-u kada otvorite novi BlockFi račun s najmanje 500 USD.

račun Celzijevih kamata

Celsius – Celsius je 2017. godine osnovao Alex Mashinsky (CEO), poduzetnik sa sjedištem u New Yorku, s priznanjima poput preko 3 milijarde dolara na izlazu i dva najveća izlaza s potporom od NYC-a od 2000. godine. Mashinsky napominje da je Celzij osnovan na premisi 7,5 milijardi ljudi iz tradicionalnog svijeta financija u kripto valutu. Ekipa Celzija može se pohvaliti povratom od 80% prihoda tvrtke korisnicima.

Cijelu našu Celzijevu recenziju možete pročitati ovdje.

Možete zaraditi 20 dolara u BTC-u s prvim prijenosom od 200 ili više dolara na Celzijusu.

abra kamatni račun

AbraAbra omogućuje korisnicima da zarade oko 10% i 4,5% kamata na stabilne kovanice, odnosno Bitcoin, sa samo 5 dolara. Najbolje od svega je što se svakodnevno složi.

Cijeli naš pregled Abra možete pročitati ovdje.

Crypto.comCrypto.com sa sjedištem u Hong Kongu osnovan je 2016. godine, a na njemu su navedena četiri suosnivača: izvršni direktor Kris Marszalek, financijski direktor Rafael Melo, glavni tehnički direktor Gary Or i šef korporativnog razvoja Bobby Bao. Tvrtka nudi Visa debitnu karticu, razmjenu aplikacija, proizvod trenutnog zajma i proizvod za kriptovalute “kripto zarada”.

Na Crypto.com možete dobiti 25 USD kao bonus za registraciju

nexo kamatni račun

Nexo – Nexo nudi štedni račun s visokim prinosom za vlasnike kriptovaluta i čini se da svoje usluge više zadovoljava europsku bazu kupaca nego svoje konkurente. Nexo koristi BitGo kao skrbnika, tvrtku iza koje stoji Goldman Sachs, a usklađena je s CCSS razinom 3 i SOC 2. Nexov token, NEXO, osigurava vlasnicima udio od 30% dobiti tvrtke.

linus kripto račun

Linus Linus dolazi snažno s sloganom “što je vaša banka u posljednje vrijeme učinila za vas”. Linusov račun s kamatnim računom jedinstven je na ovom popisu jer prihvaća i dopušta samo povlačenje u USD, a krajnji korisnik zaklanja sloj kriptovalute. Račun isplaćuje 4% do 4,5% na depozite u USD, što je reklamirano 64 puta više od tradicionalnih štednih računa u USD. Vrijedno je napomenuti da depoziti nisu osigurani FDIC-om, unatoč tome što su fiat.

Položite 100 ili više dolara na Linus i dobit ćete 20 dolara.

Koja je najbolja platforma za kamate na kriptovalutama?

Nakon CoinCentralove dubinske analize, koja se sastojala od toga da sami koristimo usluge dulje vrijeme, otvaranja upita za korisničku podršku, razgovora s timovima tvrtki, utvrdili smo da je za sada najbolja platforma za kamatne račune za kriptovalute BlockFi, s Celzijem koji dolazi kao druga sekunda.

BlockFi osvaja naše najbolje ime za račun kamata za kriptovalute iz sljedećih razloga:

Sigurnost fonda: BlockFi kao čuvara koristi razmjenu kripto valuta Gemini. Drugim riječima, BlockFi se oslanja na partnera Blizanca da čuva svoja sredstva. Blizanci nisu samo napravili izuzetan posao u radu s regulatorima u nacionalnoj državi, već i s težim financijskim regulatorima iz New Yorka, nudi vlastito osiguranje za depozite. Blizanaca Osiguranje digitalne imovine koristi osiguravatelje treće strane za pokrivanje gubitaka uslijed krađe ili prijevara.

BlockFi sigurnosni komentari, iz odjeljka FAQ na svojoj web stranici

Podloga tvrtke: BlockFi je cvatu draga za pokretanje kriptovaluta, a privukao je podršku mnogih najboljih svjetskih investicijskih tvrtki. Kao što je tipično u FinTech tvrtkama koje podržavaju VC, povećanje privlačenja korisnika i smanjenje odbijanja korisnika obično je prioritet za tvrtke. U teoriji, ovo bi trebalo uskladiti BlockFi s pružanjem boljeg korisničkog iskustva (za sada) kako bi se investitorima prikazale povoljne stope rasta, ako razmisli o podizanju sljedećih rundi.

Popis investitora BlockFi-a, putem snimka zaslona s njegove web stranice.

Korisnička pogodnost: BlockFi nudi i mobilne i stolne aplikacije, što je za dlaku iznad konkurenata koji još nemaju jedno ili drugo. Primjerice, Celzijus nema aplikaciju za radnu površinu. BlockFi se isplaćuje mjesečno, a naše iskustvo s njima vrlo je pojednostavljeno.

Kalkulator kamata iz BlockFi-a

Kalkulator kamata iz BlockFi-a

BlockFi vs. Celzijus: Što je bolje?

I BlockFi i Celsius izvrstan su izbor za račun s kamatama za kriptovalute, a mnogi članovi naše zajednice s računom s kamatama za kriptovalute imaju tendenciju da imaju i jedno i drugo.

Celzijus nudi nekoliko značajki koje BlockFi ne.

Celsius nudi tjedne isplate: BlockFi plaća samo jednom mjesečno, dok se korisnici Celzija mogu radovati tjednoj obavijesti o uplaćenom kamati.

Čini se da je Celzijus više nalik na osnovni pothvat: Iako se BlockFi u velikoj mjeri oslanja na financiranje rizičnog kapitala, Celsius je glavnicu kapitala prikupio putem ICO-a (jedne od rijetkih tvrtki koje su ICO-e zapravo ostvarile ogromne stvari.) Aktivno djeluje Telegramska zajednica od preko 17 000 ljudi

Celsius ima Alexa Mashinskyja. Intervjuirali smo Alexa u nekoliko navrata i njegova osobnost i vizija za kriptovalutnu zajednicu jednaki su njegovom životopisu kao uspješnog serijskog poduzetnika.

Što je s ostalima? Jesu li Abra, Crypto.com, Nexo, Linus i vrijedni vašeg vremena?

Ostatak su još uvijek pristojne mogućnosti za račun s kamatama za kriptovalute, inače ne bi ušli na ovaj popis.

To je rečeno, vođe čopora, BlockFi i Celzijus su pune glave i ramena ispred sebe.

Nexo osnovana je 2018. godine, a vodi je izvršni direktor Antoni Trenčev.

Komunikacija web mjesta uvelike se oslanja na model pozajmljivanja; optimistično, ovo ukazuje na to da tvrtka razvija održivi poslovni model potaknut zajmom.

Ima opciju “Zaradite u Nexu” sličnu Celzijevoj (Zaradite u CEL-u), od koje korisnici dobivaju oko 2% povećanja po imovini. Bez opcije “Zaradite u Nexu”, kupci Nexo-a mogu zaraditi oko 10% APY na stabilcoinima, što je veći povrat od BlockFi-a, ali niži od Celzija.

Čini se da platforma usluge pruža međunarodnoj publici i može biti izvrsna opcija za naše čitatelje u Europi.

Crypto.com čini se da ima najvidljiviju kategoriju “ostalo” i bila bi gotovo usporediva s istim slojem kao BlockFi i Celsius, ali otkrili smo da iskustvo crypto.com vrlo nedostaje, nepotrebno je komplicirano i podređeno vršnjacima.

U osnovi, da biste zaradili negdje blizu istih stopa kao BlockFi ili Celzijus, morate kupiti neke sumnjive tokene Crypto.com (naš je pad za 50% tijekom pisanja ovog članka, nemojte reći da nikada nismo učinili ništa za vas) i zaključajte ih kako biste postigli najviši nivo zarade.

Platforma Crypto.com toliko je zbunjujuća da bismo čitateljima učinili lošu uslugu objašnjavajući to u ovom članku. Ne samo da je platforma vrlo komplicirana za nove korisnike, već i stope vode u industriji samo za dlaku (ako odlučite zaključati svoja sredstva i njihov token.)

O tome možete saznati više u našem vodiču crypto.com.

Abra nudi dnevne složene kamate, što je jedinstveno u prostoru. S 10% kamata na stabilcoin depozite i vrlo intuitivno sučelje, snažan je izbor za sve koji žele početi zarađivati ​​kamate na svojoj kriptovaluti.

Linus ponude 4% do 4,5% na depozite u USD, i dopušta polog i podizanje samo u USD. Za naše čitatelje koji se malo ustručavaju ući u kriptovalutnu industriju, ali žele iskoristiti neke prednosti, Linus je izvrsna opcija. Međutim, nije bez rizika – njegovi depoziti nisu osigurani FDIC-om.

Poslovni model je jedinstven: korisnici deponiraju dolare u Linus, Linus ih mijenja za raznu imovinu kripto valute koju će posuditi, a kada korisnici žele povući novac, Linus pretvara kripto u fiat. Sve što krajnji korisnik vidi je USD, dok se Linus brine o fiat-kripto razmjeni. Ova pogodnost donosi oko 4,6% – 6% manje povrata od ostalih konkurenata, ali može odgovarati određenom skupu kupaca koji preferiraju ovu značajku.

Koji je najveći račun za kamate na APY kriptovalute?

Račun s najvećom kamatnom stopom APY za kriptovalute je crypto.com … ali tu je kvaka.

Crypto.com nudi 12% APY na stablecoins IF zaključate depozit na tri mjeseca, kupite i uložite (zaključate) 25.000 CRO (oko 2.000 USD). Ta je kamata također jednostavna dnevna kamata i neće biti složena.

Nemojte nas pogrešno shvatiti, ekosustav Crypto.com nije upola loš. Pruža razne kreditne kartice s CRO stopama zaključavanja – 25.000 CRO vraća vam 3% na potrošnju i naknade (u CRO) za Spotify i Netflix.

Međutim, ako ovdje govorimo samo o mjedi, crypto.com ima mnogo više obruča za preskakanje od svojih konkurenata.

Celzijusa, na primjer, ponude 10,5% APY na stabilan novac, plaća se tjedno, bez razdoblja zaključavanja ili zahtjeva za tokenima. Abra nudi 10%.

BlockFi nudi 8,6% na stablecoins, plaća se mjesečno bez razdoblja zaključavanja ili zahtjeva za tokenom.

Promocije računa za kamate na kriptovalute

Sljedeće promocije računa kripto interesa su aktivne, ali se mogu promijeniti. Dat ćemo sve od sebe da ih ažuriramo, ali ako ih želite, nabavljajte ih dok su vrući.

BlockFi: Primite do 250 USD (počevši od 25 USD) u USDC Bonus Open i financirajte novi BlockFi račun s najmanje 500 USD. Primjenjuju se uvjeti.

Celzija: Prijavite se i zaradite 20 dolara u BTC-u s prvim prijenosom od 200 ili više dolara!

Crypto.com: Prijavite se i osvojite 25 USD za registraciju za Crypto.com. Možda ćete morati uložiti 2500 CRO (oko 200 USD) – promocija nije jasna.

Linus: Znak uplatite i položite 100 ili više dolara i dobit ćete 20 dolara.

Česta pitanja o računima za kamate na kriptovalute

Jesu li računi za kamate na kriptovalute osigurani?

Iako je velika većina bankovnih računa u Sjedinjenim Državama osigurana do 250.000 USD FDIC-om (Federal Federal Corporation za osiguranje depozita), računi kriptovaluta nisu.

Digitalna imovina poput Bitcoina, Ethereuma, pa čak i fiat-vezanih depozita stabilcoin-a kao što su USDC, GUSD i USDT nisu pokrivena FDIC osiguranjem.

Međutim, neke platforme računa za kamate na kriptovalute, poput BlockFi-a, osigurane su privatnim osiguranjem; u slučaju BlockFi-a, budući da koristi razmjenu kriptovaluta Gemini kao svoju skrbničku uslugu (BlockFi se oslanja na Gemini da drži i osigurava svoje depozite), pokriven je privatnim osiguranjem Gemini-a koje je ponudilo pokriće digitalne imovine na Geminijevoj platformi.

Iako platforme obrađene u ovom članku prolaze kroz opsežne sigurnosne protokole i još uvijek nisu doživjele hakiranje, našim bismo čitateljima učinili lošu uslugu ne spominjući rizike, makar minimalne, povezane s povjeravanjem vaše kriptovalute trećem pružatelju usluga..

Mnogi od ovih računa s kriptovalutom koji nose kamate često se nazivaju računima štednje na kriptovalutama, na njih treba gledati kao na ulaganja, a ne kao na tradicionalne štedne račune.

Mogu li vjerovati računu kamata na kriptovalute?

Smatrali smo da su svi računi s kamatama za kriptovalute na ovom popisu pouzdani, ali opet, nemojte ulagati ništa što ne možete priuštiti da izgubite.

Kako tvrtke s kamatama na kriptovalutama zarađuju?

Većina tih tvrtki posuđuje vaše kripto zajmoprimce po prilično visokim kamatnim stopama. Da biste bolje razumjeli kako tvrtke s kamatama za kriptovalute zarađuju, trebali biste lupiti luk u tome tko od njih zapravo posuđuje kriptovalutu. Neki ljudi posuđuju kripto da bi dobili više utjecaja na svoje poslove, drugi preferiraju jednostavnost kripto zajma na jednom mjestu u odnosu na tradicionalni put zajma, a neki možda ne žele likvidirati svoju imovinu kriptovaluta (u porezne svrhe ili bilo što drugo), ali im je potreban kapital.

Konačne misli – vrijede li računi za kamate na kriptovalute?

Ako ste netko tko želi diverzificirati svoj portfelj kupnjom i držanjem kriptovaluta, toplo preporučujemo da sami provjerite račune za kamate na kriptovalute.

Pozivamo naše čitatelje da uvijek samostalno istražuju. Razgovarajte s financijskim savjetnikom i slobodno im pošaljite ovaj članak kao osnovu za raspravu. Kreditni računi za kriptovalute poput BlockFi-a i Celzijusa zapravo su ulaganja i povrat nije zajamčen. Naš je sadržaj isključivo namijenjen edukativnom i informativnom sadržaju. Niti jedan dolar ili malo ne bi trebali napustiti novčanike bez stručnog savjeta.

To je rečeno, mi smo prilično paranoičan urednički tim koji priznaje etos kriptovalute “budite vaša vlastita banka” i “ne vaši privatni ključevi, ne vaš bitcoin”.

Najbolji svjetski računi za kripto kamate pokušavaju zadovoljiti sigurnost korisnika, ali na kraju dana, svaki put kad sredstva napuste hardverske novčanike, u rukama ste digitalnog svijeta. Rizik je vaš i samo vaš.

Prije nego što vas pustimo, krenimo s ovom idejom: ako je više vlasnika digitalnih sredstava ugodno držati svoja sredstva na platformi za kamate na kriptovalutama, smirenoj relativno niskim rizikom pristojnog povrata, volatilnost se dugoročno može smanjiti.

S obzirom na to da se digitalna imovina poput Bitcoina smatra manje nestabilnom zbog manje ljudi koji prodaju Bitcoin, slučaj za ulazak institucionalnog kapitala u ekosustav postaje mnogo jači.

Vjerujemo da su računi kamata na kriptovalute mali, ali vrlo važan dio sazrijevanja kriptovalute kao klase imovine.

Da biste bolje razumjeli zašto su računi kamata na kriptovalute važni, a ne samo znati one najbolje, preporučujemo da pročitate naš intervju s osnivačem Celzija, Alexom Mashinskyem, ekskluzivno na CoinCentral.