Od pokretanja u studenom 2014., Uphold je razvio jedinstvenu burzu za trgovanje digitalnom i fizičkom imovinom. Poznata je kao jedna od rijetkih kripto burzi koja također podržava trgovinu robom. Čak je postala prva tvrtka za financijske usluge koja je javno dijelila svoje rezerve u stvarnom vremenu. U ovom pregledu zaranjamo u sve što trebate znati o Upholdu.

Podržati ključne informacije razmjene

Mobilna aplikacija

Uphold nudi mobilnu aplikaciju koja je dostupna na Androidu i iOS-u. Od preko 2.700 recenzija na Apple App Storeu, Uphold ima ocjena od 4,8 zvjezdica. Prema jednom pregledu na App Storeu, ponekad postoji nekoliko problema s pristupom računima.

Na Google Playu aplikacija Uphold ima ocjena od 4,2 zvjezdice s 2.260 recenzija. Slično aplikaciji iOS, neki korisnici Androida u siječnju 2019. žalili su se na ažuriranje softvera i rekli da aplikacija nije tako laka za upotrebu kao nekada.

Značajke

Na uzdržavanju početna stranica web mjesta, postoji tablica za usporedbu koja prikazuje kategorije u kojima je ova razmjena bolja od svojih glavnih konkurenata: Coinbase, Robinhood i Revolut. Na primjer, web mjesto navodi da Uphold omogućuje svojim korisnicima pristup sedam različitih blockchaina. Suprotno tome, Coinbase ih ima samo pet. Druga dva konkurenta imaju nulti pristup blockchainima. Još jedno područje koje ova razmjena naglašava je dostupnost četiri robe kojima se može trgovati. Preostala tri glavna konkurenta nemaju takvu mogućnost.

Uphold ima novu značajku s popisa koja navodi da korisnici mogu pristupiti povratu od 3 – 10 posto na posjedovanje digitalnih valuta. Tu su i dvije glavne nadolazeće značajke. Prvo, korisnici Upholda moći će se zaduživati ​​pristupanjem jeftinim kreditima osiguranim u fondu digitalne valute. Drugo, stranica će vam pružiti mogućnost izrade debitnih kartica. To će vam omogućiti da lako trošite uplate na računu s fizičkim i virtualnim karticama.

Tablica usporedbe između Uphold, Coinbase, Revolt i Robinhood

Uphold ima nekoliko kategoričnih prednosti u odnosu na svoje glavne konkurente.

Sigurnost: je li sigurno?

Sve u svemu, Uphold ima snažne sigurnosne rezultate. Međutim, dogodio se barem jedan manji sigurnosni incident u studenom 2018. Tada je Uphold poslao tweet u kojem je objavio da razmjena nije hakirana. Umjesto toga, ugrožen je njegov račun usluge pošte. Uphold je kasnije tweetao da je sadržani račun usluga treće strane i da nije povezan s vlastitim sustavom ulazne pošte.

Ipak, hakeri su prevarili korisnike slanjem phishing e-pošte u kojoj se kaže da svatko može poslati između 0,1 i 50 BTC na određenu adresu i vratiti 15 posto više. Nije jasno koliko su hakeri u konačnici bili uspješni. U jednom se izvješću navodi da su hakeri ukrali najmanje 2200 dolara iz ukupno dvije transakcije. Tijekom ovog događaja, Uphold je odlučio privremeno obustaviti povlačenje BTC-a.

Dodatno, neki su korisnici prijavili gubljenje XRP-a na platformi.

PUphold NIJE HAKIRAN. Račun pošte usluge Uphold možda je ugrožen. Istražujemo i obustavljamo povlačenje BTC-a dok ne uspijemo komunicirati sa svim članovima koji bi primili phishing e-poštu.❗️❗️❗️

– Podržati (@UpholdInc) 21. studenog 2018

Zadržati naknade: Depoziti, obrti, isplate

Budući da Uphold nudi podršku za sve vrste opcija za fiat i kriptovalute, njegova struktura naknada može biti složena za novije trgovce. Otvaranje računa i držanje sredstava na Upholdu je besplatno. Također je besplatno kada uplaćujete uplatu deponiranjem kriptovalute ili s drugog računa Upholda. To znači da su sve transakcije član-član besplatne. Ako za plaćanje računa upotrebljavate debitnu / kreditnu karticu ili China Union Pay, primjenjuje se naknada od 3,99 posto.

Naknade za trgovanje fiat valutama, kripto valutama i metalima uvelike se razlikuju. Najniži iznos je 0,65 posto za USD, EUR i GBP. Najviši iznos je 3,95 posto za platinu (XPT). Potpuni, ažurni popis naknada možete pronaći ovdje.

Za premještanje fiat sredstava sa platforme putem bankovnog prijenosa, naknada iznosi 3,99 USD. Mogu se primijeniti i troškovi treće strane. Primjeri uključuju troškove bankovne banke u nekim zemljopisnim područjima ili naknade za blockchain mrežu. Naknade za povlačenje Cryptoa mogu biti razumne, ali samo ako uzimate veći iznos sredstava. Primjerice, za povlačenje kripto usluga, Uphold naplaćuje fiksnu naknadu od 2,99 USD, plus dodatnu naknadu u kripto-računu koji želite povući. Dva su primjera 0,0003 BTC i 0,005 ETH. Iako na burzi možete trgovati robama, trenutno ih ne možete položiti ili podići.

Opcije valute

Prema internetskoj stranici Uphold, razmjena podržava 23 fiat valute. Ovo je područje u kojem Uphold briljira na velikoj većini burzi. Većina glavnih fiat-to-crypto burzi ne podržava valute izvan USD-a, EUR-a, GBP-a i CNY-a.

Uphold također podržava trgovanje s četiri plemenita metala: zlatom (XAU), platinom (XPT), paladijom (XPD) i srebrom (XAG). Također podržava devet kripto valuta. Tu spadaju BTC, ETH, DASH, LBA, LTC, BAT, BCH, BTG i XRP. Ukupno, Uphold ima preko 1.000 trgovačkih parova. Jedna od inovativnih stvari o Upholdu je mogućnost upotrebe e-pošte za slanje Bitcoina (BTC) ljudima u preko 150 zemalja.

Fotografija trgovačkog sučelja u mobilnoj aplikaciji Uphold

Mobilna aplikacija Uphold podržava trgovanje kripto, fiatom i robom.

Ograničenja trgovanja

Potpora je dostupna u svim državama svijeta, osim u Srednjoafričkoj Republici, Kubi, Iranu, Libiji, Sjevernoj Koreji, Somaliji, Sudanu i Siriji. Za lokacije na kojima je dostupan Uphold, vjerojatno ćete morati proći postupak potvrde. To je zato što Uphold zahtijeva od svih korisnika da postanu verificirani članovi kada kumulativna vrijednost njihovih doživotnih transakcija (izuzev dodavanja sredstava na njihove račune) prelazi 1.000 američkih dolara.

Tijekom registracija, razmjena prikuplja podatke poput datuma rođenja i telefonskog broja. Za stanovnike Kine morate predati državni identifikacijski broj. Da biste postali provjereni član, morate navesti sljedeće tri stavke: trenutnu adresu stanovanja, državnu iskaznicu (putovnicu, nacionalnu osobnu iskaznicu ili vozačku dozvolu) i jasnu fotografiju svog lica.

Ograničenja minimalnih depozita i isplate (i naknade) ovise o tome koristite li debitnu / kreditnu karticu, bankovni prijenos putem ACH-a, bankovni prijenos putem SEPA-e ili kriptovalute. Kao što su mnogi korisnici istaknuli, neke metode fiat pologa mogu biti skupe. Međutim, za depozite kriptovaluta ne postoji minimum ili maksimum.

Iskustvo korisničke službe

Gledajući web stranice poput Trustpilota, Uphold se može pohvaliti ukupnom ocjenom koja je velika bolje od mnogih razmjena. Iako se Uphold ističe u mnogim područjima, negativne kritike uglavnom se usredotočuju na pitanja vezana uz zahtjeve za korisničku uslugu. Zaključavanje računa nakon popunjavanja podataka za provjeru ili polaganja sredstava čini se uobičajenim. Neki su korisnici izvijestili da su tijekom dana ili tjedana razgovarali s više predstavnika korisničke službe i nisu uspjeli riješiti svoje probleme.

Ipak, mnogi prigovori navedeni u recenzijama su nepravedni. Na primjer, neki su korisnici dali loše ocjene za duga i / ili nedosljedna vremena čekanja ACH prijenosa. Uglavnom, ovo je pitanje izvan kontrole tvrtke Uphold ili bilo koje druge razmjene. U većini scenarija to više ima veze s mogućnostima obrade banke pojedinca.

Sigurnost

Sigurnost mora biti najvažnija briga za razmjene kripto valuta. S obzirom na nedavni skandal s razmjenom QuadrigaCX, gdje je osnivač Gerald Cotton navodno umro s privatnim ključevima od 190 milijuna dolara, izvršni direktor UpHold-a JP Thieriot komentirao je:

“Iako je zasigurno sumnjivo da bi razmjena omogućila jednom čovjeku da drži 190 milijuna dolara, ne možemo biti sigurni da to nije bio slučaj. Uz svu osjetljivost na situaciju, hladnjača burze koja je na ovaj način ranjiva zasigurno će izazvati špekulacije o malverzacijama. Uzorak činjenica uključujući 22 milijuna dolara zamrznutih sredstava od strane CIBC-a također nije ohrabrujući.

Iako ne možemo sa sigurnošću reći hoće li korisnici moći vratiti svoj novac, ne obećava se da ćemo se morati oslanjati na to da ćemo na neki način pristupiti računu na drugi način, osim pomoću privatnog ključa. Ovo izlazi na vidjelo pitanje privatnih ključeva općenito, i to je jedan od glavnih razloga što smo našoj platformi dodali nasljedstvo – omogućiti rođacima pristup privatnim ključevima u ovakvim okolnostima.

Nažalost, ovakve sheme nisu nova u prostoru i nastavljaju ocrnjivati ​​ugled burzi i obeshrabriti nove investitore. Ako želimo napraviti skok na masovno tržište, moramo poduzeti korake kako bismo spriječili da problemi poput ovih postanu uobičajeni.

Univerzalni protokol aludirao je na sistemski problem nudeći mogućnost oporavka privatnih ključeva, iako nikada nismo razmišljali o događajima takve razmjere. Iako bi ovo moglo biti potencijalno bikovito za BTC, veći je fokus na tome kako ti događaji dugoročno utječu na industriju jer zajednički težimo masovnom usvajanju. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me