Ne može se poreći da su blockchain i kriptovalute u Kanadi u porastu jer se industrija nastavlja učvršćivati ​​širom svijeta. A nedavno ažurirana anketa iz 2017. godine, koju je provela Banka Kanade, utvrdio je sljedeće:

  1. Svijest o kriptovalutama među Kanađanima između 2016. i 2017. godine imala je povećan sa 64% na 85%.
  2. Vlasništvo nad Bitcoinom među Kanađanima je bilo s 2,9% u 2016. na 5% u 2017.
  3. Zapadna obala provincije Britanske Kolumbije bila je najsvjesnija bitcoina i u 2016. i u 2017. godini, kao i s najvišim stopama vlasništva.

Bitcoin i kriptovalute u Kanadi rastu, ali svemirom ostaje puno upitnika. Pitanja koja možda sprečavaju veći broj ljudi da naprave korak između svijesti i usvajanja.

Općenito, postoji nekoliko ključnih područja koja trebaju malo pojašnjenja za Kanađane koji žele kupiti i koristiti Bitcoin. Naime, bilo bi kako pretvoriti svoje kanadske dolare u Bitcoin i pridružiti se stranci. Ali što ako ste već u stranci i već ste dio 5% Kanađana koji posjeduju Bitcoin? Koliko je CRA briga i koji su oporezivi događaji s vašim Bitcoinom?

Gdje kupiti i trgovati bitcoinima i kriptovalutama u Kanadi

Kupnja i prodaja kriptovaluta poput Bitcoina uvelike je slična od zemlje do zemlje. Većina razlike je u tome kako pretvoriti svoj lokalni fiat u kripto. Za nas Kanađane postoji nekoliko jednostavnih načina za zamjenu dolara za Bitcoin.

Coinbase, na primjer, nudi super jednostavan način kupnje Bitcoina, ali ograničava altcoine koje nude. Dakle, ako su vaše namjere trgovanje raznovrsnom kripto imovinom, trebali biste se okrenuti nekim raznovrsnijim burzama poput Vancouverovog QuadrigaCX-a. U oba slučaja kupnja Bitcoina u Kanadi nije složena operacija i imajte na umu da gdje god u početku kupili svoj Bitcoin možete ga brzo i jeftino premjestiti između novčanika za buduće trgovanje ili ozbiljno hodanje.

Online kupnja i prodaja

Coinsquare, QuadrigaCX i Kraken dobar su uzorak internetskih usluga koje izravno prihvaćaju kanadske dolare. Iako, ako imate pristup kreditnoj kartici, mogućnosti se prilično proširuju.

Zasloni prijateljskih razmjena za trgovanje vašim kriptovalutama u Kanadi

Pretvorite svoje kanadske dolare na ovim prijateljskim kripto burzama

Coinsquare je „stvoren za Kanadu“ 2014. godine i ima niz trgovačkih parova za početak, uključujući Bitcoin, Ethereum i Doge. Coinsquare s ponosom tvrdi da nikada nije izgubio novčić tijekom svog rada, a nedavno se proširio u rudarstvo iz Quebeca.

QuadrigaCX temeljito je kanadska burza sa sjedištem izvan Vancouvera. Burza ima brojne mogućnosti za ukrcavanje vaših kanadskih dolara i nudi trgovinske parove poput CAD / BTC, CAD / LTC i CAD / ETH da nabrojimo samo neke.

Kraken razmjena bitcoina osnovana u ranim danima Bitcoina nakon što je Jesse Powell vidio veliku potrebu za sigurnom i pouzdanom razmjenom koja će ispuniti vakuum tada urušenog MtGoxa. Kraken pruža usluge Kanađanima već niz godina i ima niz CAD trgovačkih parova.

Kupnja i prodaja izvan mreže

Osim kupnje Bitcoina putem interneta, možete se odlučiti i za korištenje jednog od mnogih Crypto bankomata koji se množe po Kanadi. U vrijeme pisanja ovog članka, bilo je ukupno 634 bankomata po cijeloj Kanadi, a najveće koncentracije bile su u Vancouveru (80), Montrealu (89) i Torontu (205).

Prikaz karte bankomata za kupnju kriptovaluta u Kanadi

Kupite svoje Bitcoin i kriptovalute u Kanadi izvan mreže s kripto bankomata

Koristi Bitcoin karta bankomata kako biste pronašli najbliže opcije, imajući na umu da su naknade za bankomat često veće od razmjena i da će vam trebati vaš vlastiti Bitcoin novčanik. Osim što kupujete kripto putem specijaliziranog bankomata, možete odabrati i da svoj Bitcoin preuzmete od osobe do osobe i da koristite uslugu poput LocalBitcoins.

Plaćanje poreza u Kanadi kada upotrebljavate kripto

Porezi – tema koja je nama Kanađanima previše poznata – ali što je s oporezivanjem ove nove digitalne imovine. Koliko trebate platiti i kada? Srećom, porezna pravila koja se odnose na kriptovalute u Kanadi trenutno su relativno jednostavna za upotrebu i pohranu vaše digitalne imovine poput Bitcoina.

Porezi kada trošite svoje kriptovalute u Kanadi

Do sada je Iznijela je Kanadska agencija za prihode da upotreba kriptovaluta za kupnju i prodaju robe i usluga potpada pod ista pravila kao i za standardnu ​​barter transakciju. To znači da će prodavač proglasiti relativnu tržišnu vrijednost bilo kojeg dobra ili usluge kupljene s vašim Bitcoinom u kanadskim dolarima. Na primjer, ako kupite bocu javorovog sirupa s Bitcoinom, tada bi tržišna cijena tog zlatnog nektara trebala biti evidentirana u prihodu prodavatelja za poreznu sezonu u kanadskim dolarima.

Porezi za trgovce i špekulante kriptovalutama u Kanadi

U najjednostavnijem obliku, trgovanje kripto-fiat-om smatra se kapitalnim dobicima ili gubicima. To znači da ako ste kupili vreću Bitcoina uz ulaganje od 15.000 USD, a zatim ih prodali sva 4 mjeseca kasnije za 23.000 CAD, prijavljujete kapitalnu dobit od 8.000 CAD.

Očito se ovo brzo zakomplicira jer su moguće akcije poput unakrsnih trgovina. Dakle, najbolji savjet dok se ne pojave specifičniji porezni propisi jest obratiti se profesionalcu ako imate više od samo fiat-a za kripto trgovanje.

Rudarstvo kripto na velikom bijelom sjeveru

U posljednje vrijeme rudarstvo kriptovaluta ubrzano je ubrzano u Kanadi, ponajviše zahvaljujući unosnim cijenama energije u Quebecu. Međutim, postoje naznake da se ova prilika možda pooštrava. Quebec je počeo provoditi povećanje cijena i ograničenja kako bi usporio opskrbu energijom.

Sve u svemu, rudarstvo za kripto u Kanadi ima neke unosne zasluge.

  1. Ni najviše, ni najniže cijene energije na svijetu. Kanadske cijene se kreću od oko 0,07 USD CAD do čak 0,15 USD i 0,16 USD CAD, ovisno o provinciji. Najniže cijene nalaze se u Quebecu i Manitobi.
  2. Vlada ovdje gore je prilično stabilna i obično se ne kreće prebrzo.
  3. Postaje hladno i ostaje hladno. Rudarstvo se zagrijava sa svim onim računalima koji odmiču. Mogućnost korištenja više temperature okoline za hlađenje ublažit će troškove energije.

Tl / dr za Crypto u Kanadi

Prvo, Kanada ima niz renomiranih usluga koje se mogu koristiti za pretvorbu vaših kanadskih dolara u Bitcoin i druge kriptovalute. Kao drugo, kupnja stvari putem vašeg kriptopisa je smatrao trgovinom i kao takav oporezivao. Izravna kupnja i prodaja kriptopisa smatra se kapitalnom dobiti i treba je prijaviti u skladu s tim. I na kraju, rudarstvo kripto u Kanadi ima dobru budućnost, ali konkurencija će se u bliskoj budućnosti povećati kako sustignu propisi.

*** Trebate znati! Nisam knjigovođa ili porezni stručnjak. Navedeno se temelji na istraživanjima i na tome kako se ja osobno kao Kanađanin snalazim u kupovanju, trgovanju i prodaji kriptovaluta na True North.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me