Vrata.io je manje poznata, ali dugogodišnja razmjena kriptovaluta. Gate.io pokrenut je u Kini, a u pogonu je od 2013. U ponudi ima širok raspon kriptovaluta i značajki, kao i trgovanje maržama. Burza se ponosi svojom sigurnosnom praksom. Iako su ove prakse jače od mnogih poznatijih razmjena, još uvijek postoje neke zabrinutosti.

U ovom ćemo pregledu pokriti sljedeće:

Ključne informacije

Gate.io je podružnica tvrtke Gate Technology, Inc. Trgovci mogu ili koristiti web verzija ili mobilna verzija, koji je dostupan za IOS i Android. Trenutno je na 35. mjestu po količini u odnosu na sve ostale razmjene prema podacima iz CoinMarketCap.

Trenutno su dostupna četiri tržišta: Tether, Bitcoin, Ether i stabilna konverzija kovanica za različite zemlje. Ova posljednja opcija je portfelj nekoliko različitih stabilnih kovanica koje su prikazane u lokalnoj valuti bilo koje države iz koje korisnik posluje. Sve ostale kovanice trguju protiv jednog od ova četiri tržišta.

Razmjena je namijenjena uglavnom kupcima koji govore azijski i engleski jezik u smislu njihovih dostupnih jezika. Dostupan je korisnicima iz bilo koje zemlje, osim iz Kanade, SAD-a i Japana, zajedno s nekim drugim manjim zemljama. Ta izuzeća postoje uglavnom zbog regulatornih prepreka.

Kako radi

Sučelje za razmjenu prilično je slično ostalim razmjenama poput Binancea, s relativno sofisticiranom značajkom grafikona, knjigama narudžbi i karticama povijesti trgovine.

sučelje

Korisnici mogu postavljati ograničene narudžbe, narudžbe s cijenama ili vremenske uvjete. Granični poredak funkcionira kao i na bilo kojoj drugoj burzi. Unesete cijenu koju ste spremni platiti za kovanicu, narudžba odmah ulazi u knjigu narudžbi, a ako cijena dosegne odabranu razinu, tada će se vaša narudžba ispuniti. Nalozi s uvjetima cijene omogućuju vam postavljanje narudžbe koja ulazi u knjigu narudžbi samo ako je ispunjen odabrani uvjet cijene. Nalozi s vremenskim uvjetima ulaze u knjigu narudžbi na temelju odabranog vremenskog intervala. To znači da narudžbe mogu ući u knjigu u određenim vremenskim intervalima ako želite podijeliti kupnju na nekoliko sati.

vrste narudžbi

Iznenađujuće, ne postoji opcija tržišnog naloga, a korisnici moraju sami podudarati tržišnu cijenu putem ograničenog naloga. To je sigurno ograničenje.

Naknade za trgovanje

Naknade su prilično jednostavne. Trenutno nema pologa za polog. Naknade za trgovanje za sve parove osim USDT / CNYX imaju fiksnu stopu od 0,2 posto. Osim ove, jedina druga naknada je za podizanje novca. Oni se razlikuju ovisno o trgovinskom paru. Međutim, oni su fiksni, a ne na temelju postotka, i zato se ne mijenjaju kao odgovor na iznos novčića koji podižete.

U trgovačkom paru postoji i minimalna veličina narudžbe od 10,00 USD koju trebate uzeti u obzir.

Dostupna kripto imovina

Raznolikost i raspon trgovačkih parova zasigurno su impresivni. Trenutno imaju u ponudi 266 kovanica i 356 različitih trgovačkih parova. Od tih parova, prva tri su EOS / USDT, ETH / USDT i BTC / USDT.

Trgovanje maržom

Za razliku od većine drugih burzi, Gate.io sada nudi trgovanje maržom. Nešto što su nedavno predstavili. Trenutno je dostupan samo za 24 kovanice. Faktor maksimalne poluge koju trgovci mogu koristiti faktor je tri. Dakle, ako biste položili 10 BTC na svoj marginalni račun, mogli biste posuditi dodatnih 20 BTC, dajući vam marginalni račun od 30 BTC.

Ovo je vrlo korisna usluga, iako je poluga daleko niža od nekih drugih razmjena poput Bitmexa. Trgovci biraju između svojih 10, 20 ili 30-dnevnih termina za svoju maržu. Gate.io će likvidirati vašu poziciju ako vaši gubici prijeđu razinu na kojoj ih više ne možete platiti. U ovom trenutku, razmjena će podmiriti sve dugove s vašeg računa i zatvoriti sve otvorene pozicije. Naknade za trgovanje jednake su za marginalne pozicije kao i za spot pozicije.

Ograničenja prijenosa

Ograničenja povlačenja variraju ovisno o novčiću. Za standardne račune korisnici mogu podići do 100 BTC, 3000 ETH ili 100.000 USDT dnevno. Iako je moguće povećati ta ograničenja podnošenjem KYC dokumenata. Važno je, za razliku od ostalih postupaka odobrenja KYC-a na drugim burzama, to ne rezultira automatski višim ograničenjima povlačenja. Umjesto toga, morate poslati podršku e-poštom i zatražiti veće ograničenje za određeni novčić. Trenutno nema podataka o dnevnim ograničenjima pologa, nažalost.

Povjerenje tvrtke & Ugled

Jedna od kontroverzi oko Gate.io-a bile su aktivnosti američkih korisnika na platformi. Upravljački tim je jasno stavio do znanja da ne podržava američke korisnike niti planira to promijeniti zbog nedostatka jasnoće od SEC-a, između ostalih čimbenika.

Ne spominju se niti dokazuju da su Gate.io regulirali ili odobrili nacionalni regulatori iz bilo koje zemlje. To je vjerojatno dobrim dijelom jer se ne bave fiat valutama i bankovnim transferima. Međutim, ovaj nedostatak regulatornog odobrenja može ugroziti pouzdanost burze za konzervativnije korisnike.

Sigurnosne mjere

Kada razmišljate o sigurnosti bilo koje razmjene, postoje dvije ranjivosti o kojima vi kao korisnik morate razmišljati. Jedan je mehanizam zaštite prijave i korisničkog identiteta, a drugi mehanizam pohrane sredstava putem razmjene.

Srećom, Gate.io nudi vrlo jaku zaštitu računa. Korisnici moraju postaviti odvojene i različite lozinke računa i financirati lozinke te mogu koristiti dvofaktorsku autentifikaciju, nešto što uvijek preporučujemo. Lozinke računa koriste se za prijavu, dok je lozinka fonda rezervirana isključivo za polaganje i podizanje sredstava.

Što se tiče sigurnosti fonda, na temelju dostupnih informacija, prakse se čine rigorozne. Iako je ograničena količina informacija pomalo zabrinjavajuća. Moguće je to zato što oni ne žele izložiti svoje sigurnosne postavke. Gate.io kaže da za većinu sredstava prakticiraju hladnjače izvan mreže. Međutim, oni koriste vruće novčanike kako bi pohranili dovoljno za financiranje dnevnih transakcija.

Gate.io je imao zapaženu povijest robusne sigurnosti i uspio je izbjeći hakiranje. Međutim, nedavno je došlo do straha nakon a otkrivanje istraživači zlonamjernog softvera da su hakeri ciljali korisnike koji su prebacivali sredstva u i izvan razmjene. Ono što je najvažnije, Gate.io je rekao da nijedan korisnik nije pretrpio gubitke i da su obustavili svoj odnos s ugroženom uslugom.

Nedavno izvješće ICORatingom analizirao sigurnost top 100 razmjena mjereno 24-satnim volumenom. Gate.io je, nažalost, zauzeo 53. mjesto. Iako je postigao dobar rezultat za sigurnost korisnika i domene, imao je vrlo lošu web sigurnost. Njihov je rezultat zasigurno razočarao. Međutim, zapravo je postigao bolji rezultat od nekih drugih, vrlo poznatih burzi kao što su Bitfinex, Gemini i Bitstamp.

Korisnička podrška

Korisnicima je na raspolaganju razumna razina korisničke usluge. Nakon što se prijavite, možete razgovarati s članom podrške u chatu uživo ili predati kartu za odgođeni odgovor.

Tu je i opsežna korisnička podrška te opsežni FAQ stranica.

Zaključak

Gate.io je dobra zamjena za korisnike koji žele izloženost širokom spektru kovanica, vjerojatno će koristiti maržinsko trgovanje i koji ne žele proći opsežni KYC kako bi otvorili osnovni račun. Postoje već nekoliko godina, pretrpivši samo jedno sigurnosno uplašivanje, što nije rezultiralo gubitkom sredstava. Međutim, jasno je, iako je njegova sigurnost superiornija od mnogih uspostavljenih i premium burzi, treba izvršiti daljnje nadogradnje. Razmjenu ćete, naravno, moći koristiti samo ako ste iz odobrene države.

Korisni resursi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me