Izračun vašeg poreza na Bitcoin svake godine ne mora biti stresan ili problematičan proces. Naučite osnove tabliranja kapitalnih dobitaka i moći ćete s povjerenjem pripremiti vlastitu prijavu poreza na dohodak. Jednom kada se upoznate s osnovama, bit ćete i bolje opremljeni za savjetovanje sa svojim CPA-om ili knjigovođom u poreznom trenutku.

Evo pregleda saveznih poreza na dohodak primijenjenih na vaše dobitke u bitcoinima.

Primjer kratkoročnog povećanja kapitala

 1. Kupio si 10.000 USD BTCUSD-a dana 7. veljače 2018
 2. BTCUSD cijena po jedinici: 8000 američkih dolara
 3. Prikupljene BTCUSD jedinice: 1.25
 4. Naknade za transakcije: 150 USD

Osnova troškova: 10 150 USD

 1. Prodali ste 1,25 jedinica BTCUSD dana 17. veljače 2018
 2. BTCUSD cijena po jedinici: 10 750 USD
 3. Naknade za transakcije: 202 dolara

Neto prihod: 13 236 USD

Oduzimanje osnovice troškova od 10 150 USD od neto prihoda od 13 256 USD rezultira a kratkoročni kapitalni dobitak od 3.086 američkih dolara za tebe. Budući da ste BTCUSD držali manje od jedne godine, vaša dobit se smatra kratkoročnom kapitalnom dobiti. U ovom će primjeru vaša stopa poreza na kapitalnu dobit biti jednaka vašoj uobičajena stopa poreza na dohodak.

Primjer dugoročnog povećanja kapitala

 1. Kupio si 12.000 USD BTCUSD-a dana 11. listopada 2016
 2. BTCUSD cijena po jedinici: 640 dolara
 3. Prikupljene BTCUSD jedinice: 18,75
 4. Naknade za transakcije: 180 dolara

Osnova troškova: 12 180 USD

 1. Prodali ste 18,75 jedinica BTCUSD 22. prosinca 2017
 2. BTCUSD cijena po jedinici: 12.500 američkih dolara
 3. Naknade za transakcije: 3.516 američkih dolara

Neto prihod: 230.859 USD

Oduzimanje osnovice troškova od 12.180 USD od vašeg neto prihoda od 230.859 USD rezultiraće a dugoročni kapitalni dobitak od 218.679 USD za tebe.

Imajte na umu da uvijek uključujete troškove trgovinske transakcije. Dodati ih prema vašoj osnovi troškova i oduzeti ih iz vašeg neto prihoda. Jer ste držali svoj BTCUSD više od jedna godina, vaša dobit se smatra dugoročnom kapitalnom dobiti. U ovom će primjeru vaša stopa poreza na kapitalnu dobit biti manje od vaše uobičajene stope poreza na dohodak.

Vaša dugoročni kapitalni dobici oporezuju se po jednoj od tri stope:

 1. 0% za pojedince u dvije najniže (10% i 15%) granične porezne skupine.
 2. 15% za sljedeća četiri porezna razreda (25%, 28%, 33% i 35%)
 3. 29% u najvišem (39,6% porezni razred)

Kako nadoknaditi vaše gubitke u kriptovalutama

IRS vam omogućuje nadoknađivanje dugoročnih kapitalnih dobitaka u odnosu na vaše dugoročne kapitalne gubitke, sve do najviše 3000 USD godišnje (ako ste u braku i prijavljujete odvojeno, godišnje ograničenje je 1500 USD). Ako nemate dugoročnih dobitaka i samo dugoročne gubitke, i dalje ih možete odbiti na vašem federalnom obrascu 1040.

Pa, što ako porezna godina 2018. za vas uključuje 15.000 USD dugoročnih dobitaka i 10.000 USD kratkoročnih dobitaka Bitcoin-a? A porezna vam je 2017. godina ostavila neiskorišteni (3000 USD) kratkoročni gubitak kapitalne dobiti?

 • Morat ćete platiti porez na dugoročnu kapitalnu dobit na 15.000 USD. Međutim, porezna stopa bit će manja od vaše uobičajene stope poreza na dohodak.
 • Moći ćete prenijeti neiskorišteni gubitak od 3.000 američkih dolara u 2017. godini oduzimajući ga od vaših 10.000 dolara kratkoročne dobiti. Vaša neto kratkoročna dobit od 7.000 dolara oporezivat će se uobičajenim stopama poreza na dohodak.

Izračunavanje poreza na bitcoin

Recimo da je vaš porezni razred za 2018. godinu 24 posto. Također ste u braku i sa supružnikom podnosite zajedničku federalnu poreznu prijavu. Na svoju bitcoin dobit dobit ćete dvije različite stope poreza na kapitalnu dobit: jednu stopu za kratkoročne dobitke i nižu stopu za dugoročne dobitke. Pogledajte ovaj primjer na temelju prethodnih hipotetskih slika:

 1. Vaša kratkoročna kapitalna dobit: 7.000 USD (neto od vašeg maksimalnog godišnjeg odbitka od 3.000 USD)
 2. Kratkoročna stopa poreza na kapitalnu dobit: 24%

IRS-u ćete dužiti 1.680 američkih dolara poreza na kratkoročnu kapitalnu dobit.

 1. Vaša dugoročna kapitalna dobit: 15.000 USD
 2. Dugoročna stopa poreza na kapitalnu dobit: 15%

IRS-u ćete dužiti 2.250 američkih dolara poreza na dugoročnu kapitalnu dobit.

 1. Ukupni porezi na kapitalnu dobit zbog poreza: 3.930 USD
 2. Vaša kombinirana stopa poreza na kapitalnu dobit: 17,86%

Idite dugo, ostanite dugo za manji račun za porez

Taj hipotetički primjer daje snažan argument dugoročnom ulaganju, a ne kratkoročnom trgovanju. Zamislite da možete smanjiti račun za porez na kapitalnu dobit 24 do 15 posto samo promjenom vaše strategije ulaganja. Ako niste visoko kvalificirani trgovac s pristupom provjerenom sustavu trgovanja, možda će vam biti bolje da ulažete u Bitcoin, a ne da ga često trgujete. Još bolje, nanijet ćete mnogo manje provizije i proklizavanje troškove čak i dok uživate u razmjerno niskoj dugoročnoj stopi poreza na kapitalnu dobit.

Potrebni su IRS obrasci

Trebat će vam samo nekoliko obrazaca za popunjavanje u poreznom roku, osim ako ne trgujete Bitcoinom kao tvrtkom. Ako trgujete Bitcoinom s nepunim radnim vremenom (nestručno) i ako također vodite posao, također ćete morati podnijeti i platiti kvartalno procijenjeni porez.

izračunavanje vaših dobitka od bitcoina Obrazac 8949

Jednostavan je kao crno-bijeli. Ujaku Samu platite na vrijeme, ali nemojte mu platiti ni lipe više nego što zakon zahtijeva. Razmišljati! Slika: irs.gov Specijalni efekti: Snagit

Evo što će vam trebati za pravilnu pripremu poreza:

 • Vaš broker ili burza Obrazac 1099-B ili Obrazac 1099-K. Tipično dostupno nakon 31. siječnja.
 • Mjesečni izvodi računa. Pomoću njih provjerite točnost obrasca 1099-B. Također biste trebali spremiti svaku obavijest o potvrdi trgovine i osigurati da se slaže s vašim mjesečnim izvatkom računa.
 • Trebat će vam Obrazac 8949 (Prodaja i druga raspolaganja kapitalnom imovinom) za popis svih trgovina Bitcoinima sklopljenih tijekom porezne godine. Upotrijebite jedan obrazac 8949 za popis svojih kratkoročnih kapitalnih dobitaka i gubitaka. Upotrijebite drugu za popis svojih dugoročnih kapitalnih dobitaka i gubitaka.
 • Također ćete trebati Prilog D (Kapitalni dobici i gubici) za uvoz podataka iz vaših obrazaca 8949. Ovaj obrazac razdvojit će vaše kratkoročne i dugoročne kapitalne dobitke i gubitke. Također će odrediti smijete li odbiti svoje kapitalne gubitke u odnosu na svoj uobičajeni dohodak ( Obrazac 1040).
 • Ako ste samozaposleni i također predviđate značajne dobitke ili gubitke od trgovanja Bitcoinima za poreznu godinu, obavezno uključite one procijenjene dobitke ili gubitke na svoj račun Obrazac 1040 ES. Kada IRS-u pošaljete tromjesečne bonove za plaćanje poreza (siječanj, travanj, lipanj, rujan), brojke koje ste unijeli u svoj obrazac 1040 ES pomoći će vam da izbjegnete znatno manje ili prekomjerno plaćanje savezne porezne obveze.
 • Čak i ako NISE samozaposleni, možda ćete i dalje trebati koristiti isti izračun Obrasca 1040 ES ako očekujete velike dobitke ili gubitke u svom trgovanju Bitcoinima. Uvijek je najbolje izvršiti točne tromjesečne uplate poreza. Čekanje do 15. travnja da biste izračunali godišnji račun za savezni porez može vas koštati velike novčane kazne i kazne. Pogotovo ako IRS-u dugujete značajan iznos poreza.

Priča strave ili sretan kraj?

Postoje anegdotski dokazi koji sugeriraju da neki trgovci Bitcoin-ima i kripto-trgovcima nisu platili porez na dobit. Neki od ovih ljubitelja Bitcoina lažno su vjerovali da kriptos nekako jesu ispod radara strojeva za prikupljanje poreza Big Brothera. A sada su suočeni s revizijama, zaradom plaća, značajnim računima s povratom poreza, novčanim kaznama i računovodstvenim troškovima. Oni definitivno imaju stalnu noćnu moru s kojom bi se mogli zaobići jednostavnim prijavljivanjem svojih Bitcoin dobitaka i plaćanjem poreza.

Bungle u Music Biz džungli

Plaćanje poreza smrdi. Gotovo svi se slažu oko toga. Ali dok se sustav ne promijeni, vaš jedini pametan izbor je platiti Čovjeku njegov novac. Jedan moj poznanik iz glazbenog biznisa jednom mi je rekao da je IRS zaplijenio njegov bungalov u sjevernom Hollywoodu od 185.000 dolara 1993. Zašto? Jer je zaboravio prijaviti dio svojih gotovinskih plaćanja ispod stola (svih legalnih) primljenih kao dio njegovih radnih zadataka. Dvadeset godina!

Mislim da sve Donnie Brasco rekao bih o tome, je li ovo: “Fughettttaboutit!”

Razmišljajte kreativno, platite minimalno, spavajte mirno

Da, naučite sve pravne porezna rupa dostupni za smanjenje porezne obveze (svugdje su, naučite razmišljati kreativno i iznenadit ćete se koliko možete uštedjeti na porezu). Potražite profesionalni savjet za porez (obično se višestruko plaća) prilikom izračunavanja poreza na Bitcoin i koristite najbolji dostupan softver za prijavljivanje poreza.

Tada možete uživati ​​u sretnom kraju, znajući da se ujak Sam ne može useliti u vaš hollywoodski bungalov. Neka ostane u Washingtonu, DC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me