Što je Tierion?

Tierion projekt koristi Bitcoinov blockchain za provjeru dokumenata. Platforma ovu zadaću ostvaruje postupkom poznatim kao sidrenje. Usidrivanje povezuje dokumente s točnim blokovima u Bitcoinovom blockchainu. Usidreni dokumenti tada se mogu provjeriti u bilo kojem trenutku bez potrebe pouzdane treće strane. Uzmimo trenutak da ispitamo ovu jedinstvenu platformu i kako je ona dominirala u sektoru verifikacije podataka o blockchainu.

Tierion sa sjedištem u Connecticutu na tržište je ušao 2015. godine, a vodi ga Wayne Vaughan i Jason Bukowski. Izniman je rast u velikoj mjeri posljedica slijeđenja strategije koja je drugačija od konkurencije, kao i nekoliko ključnih značajki platforme.

Programeri Tieriona nisu ušli na tržište pokušavajući prebaciti tvrtke na nove sustave temeljene na blockchainu. Umjesto toga, programeri su se usredotočili na poboljšanje trenutno postojećih sustava i olakšavanje tvrtkama što je moguće više korištenja njihovih usluga.

Kineski vrhovni sud prepoznaje ‘blockchain dokaze’ kao pravno obvezujuće.

Nakon rada na @Tierion i @chainpnt tri godine je drago vidjeti kako vlade prepoznaju vrijednost tehnologije koju gradimo.

Još jedan korak na dugom putu do zamjene povjerenja @dokaz. https://t.co/OlLDRgsc1v

– Wayne Vaughan (@WayneVaughan) 7. rujna 2018

Platforma Tierion pruža vam razne sustave za provjeru. Nudi usluge kao što je Chainpoint, koja omogućuje svakome da počne sidriti ključne dokumente u blockchain. Ovo vrijeme usluge označava sve dokumente. U izradi je i poslovna verzija protokola nazvana Proof. Programeri se hvale da se dokumentima Proof sidri ne može manipulirati ili mijenjati. Trenutnom načinu poslovanja nedostaje ova jednostavna, ali važna kvaliteta.

Značajke

Kad primite digitalnu kopiju dokumenta, ona vam neće reći je li materijal u izvornom stanju, pa čak ni kada se dogodio izvorni datum izrade dokumenta. Hakeri i mrežni administratori mogu mijenjati ili vraćati podatke na datum bez vašeg znanja. Platforma svojim rizicima uklanja ove rizike Chainpoint servis.

Dokumenti koji su vremenski ovjereni digitalnim dokazom izvornog stanja sigurniji su od, primjerice, PDF-a. Tierionova uporaba Bitcoin-ovog blockchaina održava računovodstvene i revizijske postupke sigurnijima. Tvrtke mogu stvoriti nepromjenjive povijesti svojih poslovnih procesa za kasniji pregled.

Tierionova platforma također omogućuje korisnicima izdavanje vjerodajnica koje se mogu provjeriti u blockchainu. Te vjerodajnice uključuju profesionalne licence, obrazovne bodove, pa čak i nagrade. Podaci pomažu u smanjenju prijevara u sektoru pružajući tvrtkama jednostavan i pristupačan način provjere vjerodostojnosti svojih zaposlenika.

Usluge Tieriona putem početne stranice

Usluge Tieriona putem početne stranice

Partnerstva

U veljači je Tierion podigao obrve širom kripto zajednice kada su najavio partnerstvo s računalnim gigantom Microsoftom. Ciljevi partnerstva vrte se oko osiguranja osjetljivih podataka na javnom blockchainu. Glavni programer partnerskog projekta je Daniel Buchner. Buchner je dobro poznat po ulozi voditelja Microsoft Azure identitet tim.

Microsoftovi rukovoditelji nadaju se da će financijskom, osiguravajućom i zdravstvenom sektorom zaokružiti svoju novu platformu koja se temelji na blockchainu. Dizajn protokola odgovara složenim operativnim standardima ove vrste poslovnih sustava. Tim je skovao termin neregiranje, nemogućnost negiranja nevaljanosti da bi opisao kako njihov sustav koristi klijentima. Dokumenti koji koriste ovaj sustav dobivaju karakteristike odbijanja zbog nepovjerljive prirode sustava.

U ožujku 2018. Tierion je najavio partnerstvo s tvrtkom za upravljanje podacima Veza. Liaison upravlja značajnom mrežom za provjeru podataka poznatom kao ALLOY. Veza je omogućila korisnicima ALLOY-a da počnu koristiti usluge Tieriona kao dio svog članstva.

Direktori za vezu najavili su planove integracije za dodatnu blockchain funkcionalnost u svoju platformu u narednim mjesecima. To dolazi kao rezultat pozitivnog odgovora članova na usluge Tieriona. Dodatne nadogradnje mogle bi uključivati ​​pametne ugovore i transakcije digitalne valute, prema a Bloomberg izvještaj o poduzeću.

Bitcoin’s Blockchain

Tierion koristi dvostruki blockchain protokol koji omogućava korisnicima da efikasno integriraju milijune podatkovnih točaka u Bitcoin blockchain. Programeri su zaključili da će Bitcoinov blockchain biti najbolja mreža za upotrebu jer je to najveći i najsigurniji blockchain na svijetu.

Programeri su razmotrili druge opcije, poput Ethereuma, ali na kraju su zaključili da su sigurnost i decentralizacija kritičniji od brzine transakcije. Tierion uspijeva zaobići probleme skalabilnosti Bitcoina, poput odgođenih vremena transakcija, kriptografskim povezivanjem milijuna podatkovnih točaka s jednom transakcijom. Ova strategija omogućuje korisnicima Tieriona da usidre milijune dokumenata u sekundi bez zagušenja.

Otvoreni izvor

Razvoj Tieriona uključuje doprinose programera iz cijelog svijeta. Kod platformi je otvoreni izvor, a razvojni tim poziva programere da pomognu poboljšati kodiranje. Projekti otvorenog koda, poput Bitcoina, stječu značajne sigurnosne prednosti u odnosu na privatne kodirane platforme. Ova dodatna sigurnost rezultat je više suradnika koji ispituju kôd.

IoT

Jedan od Tierionovih jedinstvenih koncepata je njegova sposobnost integriranja u IoT (Internet of Things) sustave. Ova integracija uzima podatke prikupljene s IoT uređaja i usidrava ih u blockchain. Podaci IoT uređaja bit će kritični u ne tako dalekoj budućnosti. Sposobnost provjere valjanosti ovih podataka mogla bi povećati stopu usvajanja ove tehnologije.

TNT žeton

Novčić Tierion (TNT) trguje na više burzi, uključujući Binance, HitBTC, Huobi i Liqui. Binance je jedna od najvećih svjetskih burzi. TNT tokeni dospjeli su na naslovnice kada su uspješno uvršteni na Binance u studenom 2017. Vijest je stigla putem a cvrkut izravno od Tierionovih programera.

Za pohranu TNT tokena trebat će vam novčanik kompatibilan s ERC-20. Web stranica tvrtke posebno navodi MyEtherWallet, Mist, Parity i imToken kao odobrene platforme.

Pogled u budućnost

Jedinstvena strategija Tieriona omogućila im je da stvore nišu u sektoru verifikacije podataka o blockchainu. Kako se ova platforma nastavlja razvijati, možete očekivati ​​da ćete vidjeti još mnogo velikih partnerstava. Za sada je Tierion na vrhu piramide za verifikaciju blockchain podataka.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me