Što je Akoin? | Zalažemo se za digitalnu valutu i osnaživanje u Africi

Akoin je kriptovaluta koju je glazbeni umjetnik Akon pokrenuo u lipnju 2018. godine i koja predviđa da služi kao baza radikalnog novog grada koji je u razvoju u Africi. Zamišljen je da se ovaj grad zasniva na kripto-postotku od 100 posto, a već je u izgradnji na zemljištu od 2000 hektara koje je Akonu poklonio predsjednik Senegala Macky Sall.

Zašto je stvoren Akoin?

Akoin je predložen da pomogne u poticanju poduzetništva mladih u Africi “kripto napajanjem” stanovništva.

Akonov pokušaj afričke digitalne valute odgovor je na niz pitanja koja trenutno potiskuju ekonomski prosperitet mnogih pojedinaca u regiji.

Neka od tih pitanja uključuju:

  • nedostatak bankarskih usluga za opće afričko stanovništvo
  • nestabilnost i inflacija fiat valute
  • percipirana vladina korupcija (u nekim regijama) koja sprečava pristup osnovnim sadržajima poput lakog pristupa čistoj vodi, električnoj energiji itd
  • ograničeni pristup globalnim tržištima

Nedostatak bankarskih usluga i problem nestabilne valute riješit će neovisni financijski sustav koji Akoin stvara. Dodatna podrška dolazi iz novog grada u Senegalu, koji izolira kripto zajednicu tako da može napredovati neovisno o potencijalnim zlouporabama vlada u okruženju.

Kako će funkcionirati Akoin?

Akoin kao kriptovaluta temelj je šireg ekosustava koji uključuje platforme stvarnog života koje primjere neposredne upotrebe donose u digitalnu valutu.

Akonov grad zasnovan na kripto-tehnologiji želi stvoriti infrastrukturu u kojoj Akoin može napredovati. Ovdje će tvrtke privući čitav novi skup potrošača koji su stimulirani da kupuju, drže i troše akoin kriptovalutu.

ekosustav akoin

Sam token vezan je za stabilnu imovinu kao što su mobilne minute, WiFi i solarna energija kako bi se osigurala stabilnost i za cijenu tokena. Akoinova ekonomija simbola daje novčiću nisku volatilnost kako bi ga dobavljači mogli prihvatiti dosljedno i neproblematično. Akoin ekosustav bit će kompatibilan samo s robnim markama koje imaju određene atribute, uključujući kripto stabilnost i transparentnost temeljenu na blockchainu..

Akoin platforma sastoji se od digitalnog novčanika i sponzoriranih DApps-a koji pomažu u svakodnevnim uslugama poput uspostavljanja kredita ili dijeljenja sadržaja.

akoin platformaAkonovi napori

Nakon što se etablirao u glazbenoj industriji, Akon je počeo koristiti svoj utjecaj kako bi radio na poboljšanju životnog standarda u zemljama širom Afrike. Kriptovaluta je njegov posljednji pothvat, ali hit pjevač poznat je i po svom radu na dovođenju električne energije u razne dijelove podsaharske Afrike. Kroz svoje Osvjetljenje Afrike projektu, Akon je uspio pomoći u donošenju moći preko 28 milijuna pojedinaca u 18 različitih zemalja diljem kontinenta.

akon rasvjeta africa

Završne misli

Privlačnost Akoina nisu nužno njegove tehnološke značajke, već činjenica da je to najveći poticaj ka ostvarivanju digitalne valute u Africi. Akoin je osmišljen kako bi postigao neke od istih ključnih ciljeva koje čini Bitcoin, a to je donošenje financijske suverenosti pojedincima. Međutim, niša žetona je da je riječ o kriptovaluti koja je ugrađena u sve aspekte nadolazeće križarske zajednice Senegala.

Jedno od glavnih usmjerenja Akoina je promicanje poduzetništva u Africi. Primjena digitalne valute može biti vrlo učinkovit korak prema daljnjoj povezanosti kontinenta s globalnom ekonomijom. Akon i njegov tim nadaju se da će njihov blockchain projekt privući trgovinu i stvoriti poslovne mogućnosti u Africi.

Grad Senegal trebao bi imati karakteristike bilo kojeg drugog tradicionalnog grada; stambene zgrade, maloprodajne prodavaonice, škole itd. Iščekivanje zajednice dovelo je do nadimka za grad: “stvarni Wakanda” (po visokofunkcionalnom izmišljenom gradu prikazanom u filmu Crna pantera.)

wakanda senegal kripto zajednica

Očito je da Akon ima velike težnje za Wakandom i kriptovalutom u Africi kao cjelini. Projekt odražava tu težnju i čini se da se proširio na prilično velik broj domena – od financija do zdravstva / obrazovanja do zabavnih sadržaja. A da se i ne spominje da Akoin pokreće potpuno novi grad. Inicijativa je spektakularna, ali samo ćemo trebati vidjeti kako se projekt izvršava tijekom vremena i koje komponente Akoina najbolje funkcioniraju.

ICO tokena navodno dolazi uskoro, ali još nije naveden datum.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map