Što je Anime Coin (ANI)?

Anime Coin nudi platformu za korisnike za izdavanje i potpisivanje, držanje i razmjenu digitalnih predmeta povezanih s animeom na blockchainu.

Anime planira račvanje izvornog ANI novčića u ANIM, koji će unijeti nekoliko osnovnih značajki kojima je cilj ubrzati rast kripto anime zajednice, podržati nove umjetnike i potaknuti vrhunske kolekcionare anime umjetnosti da koriste, komuniciraju s i uložite u zajednicu digitalne umjetnosti.

Primjena blockchaina u umjetničkom prostoru Anime Coina radi na rješavanju pitanja provenijencije (lanac skrbništva nad umjetničkim djelom), autorskih prava, vlasništva, procjene i procjene i autentičnosti anime umjetnosti.

početna stranica animecoin

Svijet internetske prodaje umjetnina neprestano raste (3,75 milijardi USD u 2016. uz 8,5% udjela na ukupnom tržištu). Projekti poput Anime Coin nastoje ujediniti kriptovalutnu zajednicu sa zajednicom određene umjetničke niše.

Prije nego što duboko zaronimo u Anime Coin, prijeđimo na ulogu blockchaina u umjetničkim djelima kriptovaluta i decentraliziranim kolekcionarima.

Blockchain i Art

Utjecaj blockchaina na umjetnost i kolekcionarstvo često se krivo razumije u svijetu kriptovaluta, a kamoli na opću populaciju.

Blockchain nudi rješenje za mnoga temeljna pitanja koja danas muče zajednicu umjetničkih kolekcija i kreacija: porijeklo vlasništva, autorska prava, procjena i procjena te autentičnost umjetnosti.

kako kupiti digitalnu umjetnost

Blockchain kreatorima umjetnina nudi novi medij za proizvodnju i prodaju digitalne umjetnosti, bez potrebe za komplikacijama poput sigurnog pohranjivanja i zaštite fizičkih elemenata njihovih kreacija.

Korištenje blockchaina stvara sredstvo za autentičnost koje ne zahtijeva skokove povjerenja ili visoko plaćene posrednike – samo matematika.

To je točka u kojoj vrijedi pozvati na ono što zapravo jest “tržišna vrijednost”. Uobičajeno prihvaćena definicija tržišne vrijednosti u osnovi je prosjek cijene koju su dva (ili više) kupaca i prodavača spremni razmijeniti. Ako je japanski milijarder spreman kupiti Jean-Michel Basquiatovu sliku za 110,5 milijuna dolara, to je tržišna vrijednost slike u to vrijeme, slično kao što je 6-znamenkasti CryptoKitty nazvan Genesis imao tržišnu vrijednost od 114.481,59 USD u trenutku prodaje.

Kopajući dublje u blockchain i umjetnost, počet ćete vidjeti cijele zajednice izgrađene oko potpuno digitalnih kolekcionarstva i umjetničkih djela. Slično kao i gore spomenuti CryptoKitties, projekti poput Anime Coin (ANIM) i PepeCash stvorili su zajednice ljudi koje su se okupile oko umjetničkih galerija kriptovaluta, umjetnina kriptovaluta, pa čak i blockchain umjetnički festivali.

Što je Anime Coin ANI i ANIM?

Korisnici ANIM mreže mogu izdavati imenovane slikovne elemente na bloku ANIM plaćanjem naknade u ANIM-u. Korisnici mogu odrediti „datoteku slike otprilike kvadratnog oblika .JPG ili .PNG manju od 10 megabtyes. Troškovi registracije sredstva proporcionalni su broju bajtova na slici.

Korisnici mogu odrediti naziv slikovnog materijala kao što je Coin_Central_Goku4, kao i količinu sredstva, recimo 100.

ANIM web-novčanik odredit će naziv sredstva i količinu meta podataka s vezom na slikovnu datoteku. Datoteke slika pohranjuju se na nepovjerljiv i decentraliziran način kako bi se spriječilo bilo kakve mrtve veze ili slike koje nedostaju IPFS a ugošćuju ih masternode.

Ta će se imovina držati u ANIM web novčaniku ili papirnatom novčaniku. Slijedimo naš primjer, u novčaniku bismo imali 100 primjeraka našeg Coin_Central_Goku4.

Korisnici tada mogu svoju imovinu navesti na decentraliziranoj burzi ANIM. Dakle, recimo da smo postavili cijenu za naših 100 Coin_Central_Goku4 od 40 000 ANIM, a netko ih je prikupio na decentraliziranoj burzi ANIM. U novčaniku bismo ostali s 40 Coin_Central_Goku4 koje možemo zadržati ili prodati kasnije.

Masternode moraju provjeriti slike da bi dokazali da je slika valjana da bi je prihvatili u razmjenu.

Svaka jedinstvena slika može se koristiti samo jednom za jedan ANIM element, nametnut od strane standardna slika algoritam sličnosti koji uspoređuje digitalne otiske prstiju svake slike koji se koriste za sredstva na bloku ANIM. Algoritam slike zahtijeva veliku količinu računarskih resursa i njime će upravljati samo ANIM masternode.

Da bi stvorili jedinstveni “jedinstveni” element, nazvan Waifu Asset, korisnici će morati pokrenuti ANIM masternode

Putokaz za anime novčiće

2018. godine tim Anime Coin najavio je da će ANIM započeti kao račvanje baze MEME koda. Prema web mjestu, 30% početne distribucije ANIM kovanica pripast će vlasnicima MEME tokena na datum snimke vilice koji je trenutno postavljen 30. lipnja 2018..

Preostalih 70% ANIM-a pripast će trenutnim vlasnicima ANI kovanica na datum snimke vilice.

Tim prijedlog primijetio još nekoliko uvjeta:

  1. Nula prije kopanja: programeri ANIM-a moći će započeti rudarstvo samo u isto vrijeme kao i svi drugi na datum koji će biti javno objavljen.
  2. Nula razvoja ili fond blaga: Prema web mjestu, razvojni tim i zajednica na 100% dobrovoljno financiraju razvoj i promociju ANIM-a.
  3. 100% početne distribucije pripast će vlasnicima ANI-a (distribuira se bez prethodnog rudnika) i vlasnicima MEME-a kao strateškog partnerstva za upotrebu MEME-ove baze podataka.

Prijedlog također odgovara na nekoliko osvježavajuće samo-kuriranih tupih pitanja:

  • Zašto račvati “mrtvi novčić” umjesto stvaranja potpuno novog?

Anime Coin (ANI) trenutno se nalazi na 1400 mjestu na CoinMarketCap-u s dnevnim volumenom obično ispod 10 000 USD. Ako nije mrtav, ANI novčić teško da je čak i na sjedištima koji krvare iz nosa.

ANI CMC

Tim tvrdi da je jedan od njihovih najvećih razloga taj što je ovo provjeren i pošten način distribucije početnih ANIM kovanica. Uz to, svatko može kupiti ANI i MEME na otvorenom tržištu prije datuma snimke vilice i dobiti ANIM.

Ovaj oblik distribucije također stavlja najveći blok kovanica (što je oko 35% ANIM-a) u ruke ljubitelja anime kriptovaluta koji su bili u svijetu kriptovaluta i pristaša u nekom svojstvu ANI-a.

Drugi veliki blok kovanica (15% maksimalne opskrbe ANIM-a) u ruke programera i vlasnika MEME projekta kovanica u nadi da će uskladiti interese MEME-ove i ANIM-ove zajednice radi promicanja međusobne oplodnje ideja i kod između oba projekta.

ANIM će koristiti algoritam Equihash.

Kako kupiti anime novčić ANI ili ANIM?

Trenutno se Anime Coin (ANI) može kupiti samo na Cryptopia.

Distribucija kovanica za anime (ANIM)

Raspored emisije kovanica ANIM-a labavo se temelji na Bitcoin-u s a maksimalna ponuda 21 milijun kovanica.

ANIM će lansirati s početnom distribucijom kovanica od 50% maksimalne količine kovanica.

Neće biti riznice ili razvojnog fonda. 95% blokovskih nagrada ide rudarima.

ANI distribucija

Pogodnosti pokretanja anime kovanice (ANIM) Masternode

Tim je odredio količinu ANIM-a potrebnu za pokretanje masternode relativno visoku kako bi spriječio velik broj masternoda, navodeći da je broj masternoda potreban za efikasno funkcioniranje mreže bliži 200 masternoda, a ne 10 000.

ANIM masternode koštat će 1 BTC vrijednog ANIM-a, a vlasnicima će pružiti određene povlastice poput mogućnosti izdavanja jedinstvene, nedjeljive blockchain imovine (nazvane Waifu Assets). Waifu sredstva bit će potrebna originalna i jedinstvena za dati anime lik.

ANIM će vlasnicima masternode dati 5% nagrade za blok, iznos znatno niži od ostalih masternode kovanica koje operaterima masternode daju 40% do 50%.

Međutim, prijedlog iznosi nekoliko pogodnosti zbog kojih postajanje ANIM masternode operatorom postaje atraktivan i potencijalno unosan položaj.

Što su Waifu imovina?

Masternode mogu izdati Waifu imovinu, jedinstvenu ANIM imovinu vezanu za određeni anime lik. Svaka ANMAN masternoda može napraviti novu Waifu imovinu 4 puta godišnje.

Waifu sredstva mogu se automatski stvoriti na burzi nakon stvaranja. Ostale masternode također moraju glasati o tome hoće li dopustiti traženi Waifu. Dopušten je samo jedan Waifu materijal po jedinstvenom anime liku. Ovo ograničenje pomaže stvoriti istinsku oskudicu na platformi, gdje će se Waifus smatrati vrlo rijetkim (i vrijednim).

Svi predloženi waifusi moraju navesti znak koji žele pomoću ANIM web novčanika tako što će dati URL tom liku s animecharacterdatabase.com.

To je ono što generira znatnu količinu potražnje za ANIM-om, jer velika količina ANIM-a košta izradu masternode, entuzijasti kriptovaluta i ljubitelji animea opsjednuti karakterima požurivat će prikupiti ANIM kako bi pokrenuli svoje masternode.

Anime Coin također planira stvoriti porez za buduće “ANIM kitove” koji kontroliraju velike količine Waifusa distribucijom 25% prihoda od prodaje Waifua na decentraliziranoj burzi ANIM u Foundation Fund, decentralizirani neprofitni fond koji se naziva “Zaklada” za opskrbu mladih umjetnika besplatnim ANIM-om. ANIM zajednica glasa o tome tko bi trebao dobiti ove kovanice, s tim da netko tko ima više od 100 ANIM kovanica na jednoj adresi može glasati.

Završne misli

Iako Anime Coin postoji gotovo 4 godine kao ANI, čini se da će račvanje u ANIM projektu i zajednici dati novi život.

Integracija Waifu imovine pomoći će stvoriti element vrhunske oskudice, dok će nadolazeći umjetnici i dalje moći stvoriti vlastiti digitalni materijal za prodaju.

Prijedlog zaključuje na napomenu da ako ANIM uspije doseći tržišnu granicu od preko 100 milijuna USD, tehnički bi mogao poslužiti i kao „savršeno dobra opća kripto valuta“ – ona koja se temelji na potencijalno vrlo aktivnoj i lojalnoj zajednici, pozivajući se na činjenicu da gotovo tabuizirani Mt.Gox započeo je kao web mjesto Magic the Gathering.

Ako se ideja tokena kriptovalute koja se temelji na animeu čini apsurdnom, osvježavanje perspektive na određenoj udaljenosti i širi koncept tržišne vrijednosti mogu vam pomoći.

Honus Wagner

Kartica Honusa Wagnera iz 1909. godine, „najvećeg prekida koji je ikad živio“, prodana je za gotovo 4 milijuna dolara.

Pikachu Illustrator

Kartica Pikachu Illustrator, koja se među trgovcima Pokemon karticama smatra ultimativnom Pokemon karticom, prodana je za više od 66.000 američkih dolara.

Goku

Deseci tisuća ljudi strastveno vole posjedovati kartice i spremni su potrošiti tisuće ili milijune dolara na ilustrirane kliznice kartonskog papira.

Zbirka umjetnina stara je stoljećima i jedan je od najskupljih hobija na svijetu, a usredotočena je na manifestaciju rada jedne osobe na platnu (ili bilo kakvim izvorima modernije umjetničke borbe).

Vrijedno je istražiti koje su stvarne razlike između trgovačkih kartica, umjetničkih zbirki i posjedovanja digitalnih sredstava na platformama kao što je Anime Coin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me