Što je Ark?

Ark je a decentralizirani ekosustav dizajniran za povećanje usvajanja blockchain tehnologije od strane korisnika. Ark Crew, samoimenovani razvojni tim, jasno je istaknuo u svom radu bijeli papir da planiraju donijeti blockchain masama izgradnjom “Fast Secure Core Technology” s “Praktičnim uslugama za stvarne ljude”.

Pojednostavljeno, Posada stvara ekosustav pješčanika u kojem tvrtke i drugi korisnici mogu stvoriti vlastiti blockchain iz klona Arke u samo nekoliko klikova. Da bi ovaj ekosustav bio što dostupniji, usredotočeni su na pružanje dobrog korisničkog iskustva i uključivanje što većeg broja drugih blockchaina i kodirajućih jezika.

U ovom ćemo vodiču pokriti:

Kako djeluje Ark?

Posada gradi nekoliko značajnih značajki u ekosustav – sve s jedinstvenim, osnovnim ciljem da blockchain postane dostupniji svijetu:

  • SmartBridges
  • Alternativni programski jezici
  • Blokchains koji se mogu rasporediti pomoću gumba

SmartBridges premostite odvojene blockchains zajedno kroz jezgru platforme Ark. U osnovi, Ark postaje posrednik između različitih lanaca omogućavajući im međusobnu komunikaciju i pokretanje događaja preko lanaca – nešto što trenutno nije moguće.

Omogućavanje SmartBridges-a na lancu lako je poput umetanja isječka koda.

Razmjene poput Coinbase i Shapeshift također mogu imati koristi od SmartBridgesa. Te platforme mogu koristiti kodirani slušatelji da djeluje kao medij za SmartBridge transakcije, a da istovremeno naplaćuje svoje uobičajene naknade za transakcije.

ARK SmartBridges i kodirani slušatelji

Ark SmartBridges i kodirani slušatelji

Integracijom alternativni programski jezici, gotovo svaki programer trebao bi se osjećati ugodno graditi na vrhu Arka. Platforma uključuje podršku za 18 različitih programskih jezika

Možeš koristiti gurnuti gumb raspoloživi blockchains lako rastaviti Ark i stvoriti vlastiti projekt. Te su vilice idealne za novoosnovana poduzeća i isporučuju se s paketom značajki koje se isporučuju odmah po narudžbi. Čak i više, lanci koje postavljate putem ove značajke automatski opremiti SmartBridges.

Delegirani dokaz o udjelu

Ark djeluje pomoću algoritma konsenzusa Delegirani dokaz o udjelu (DPoS). Za razliku od Bitcoina, u kojem rudari osiguravaju mrežne transakcije, delegati osiguravaju Ark mrežu. Postoje stotine potencijalnih delegata, ali vlasnici tokena kontinuirano glasaju za 51 koji će postati aktivni, kovajući delegate.

Kao nositelj tokena, možete odjednom glasati samo za jednog delegata. The naknada za glasanje / poništavanje iznosi samo 1 ARK s planovima da se ta naknada uskoro smanji na 0,02. Tako. korisno je barem jednom glasati za delegata kojeg podržavate. Što više ARK tokena posjedujete, to je vaš glas moćniji.

Ugledni delegati imaju pisani prijedlozi u kojem dokumentiraju kako djeluju. Mnogi od popularnih uključuju podjelu dobiti od nagrada koje dobivaju kad kuju nove blokove. Ako glasate za delegata s podjelom dobiti, s vremenom ćete zapravo dobiti dividendu.

Ostali delegati kandidiraju se s namjerom da financiraju razvojne projekte, dajući glasačima udjel u kapitalu ili pružaju usluge u aplikacijama koje bi u protivnom mogle biti neisplative. Vašim glasom izbor je u potpunosti vaš.

Mreža je pokrenuta sa 125 milijuna ARK u bloku geneze (prvi). Delegati dobivaju 2 ARK-a za svaki blok koji kuju, a blok se kova otprilike svakih 8 sekundi.

Stopa inflacije ARK-a

Stopa inflacije ARK-a

Pod pretpostavkom da se vrijeme bloka od 8 sekundi ne promijeni, predviđena inflacija ARK-a bit će 6,31% u prvoj godini, 5,93% u drugoj godini, a nastavit će se smanjivati ​​na 4,02% u desetoj godini. Ovo je puno manje dramatičan pad od Liska i Ethereuma.

Vrijeme blokade od 8 sekundi stavlja Ark na brži kraj vremena transakcija za kriptovalute. Usporedbe radi, Bitcoin ima blok vremena od 10 minuta, Litecoin je 2,5 minute, a Ethereum transakcije obično traju 14 sekundi.

Prije toga, mreža Ark mogla je obraditi 50 transakcija po bloku (TPB). Međutim, izdanje Core v2 povećalo je TPB na 150, tako da trenutno mreža može obraditi 18,75 transakcija u sekundi.

Naknade

Da biste poslali ARK, prvotno ste morali platiti naknadu za transakciju od 0,1 ARK. Izlaskom Core v2, mreža koristi a dinamički sustav naknada. Da biste se registrirali kao delegat, trebate platiti 25 ARK i, kao što je ranije spomenuto, glasanje za delegata trenutno košta 1 ARK.

Sve naknade plaćaju se kovanom delegatu koji obrađuje blok koji sadrži te naknade.

Povijest

Ark je u listopadu 2016. pokrenulo 27 članova raširenih širom svijeta. S članovima tima smještenih svugdje od Kalifornije do Bugarske – Tim je doista decentraliziran. Trenutno se sastoji od 23 temeljna člana.

Posada je jedan od najaktivnijih razvojnih timova u kripto zajednici. Od svojih početaka u 2016. godini postigli su prilično puno. Izdali su testnu mrežnu verziju Arka u prosincu 2016., prvu verziju glavne mreže u ožujku 2017., a drugu verziju glavne mreže pokrenuli su u studenom 2018.. Jezgra v2 živi na potpuno drugačijoj bazi koda i uključuje značajke kao što su dinamičke naknade, povećane transakcije u sekundi (i transakcije po bloku) i sustav dodataka među hrpom drugih stvari.

The putokaz još uvijek ima i dosta toga. Slijedi na pomolu: dodatak za plaćanje, blok-lanci s tipkama i virtualni stroj Ark (za pametne ugovore).

Natjecanje

Ark infrastruktura po uzoru je na tri starija projekta: Bitshares, Crypti i Lisk. Zapravo su neki programeri Arka prethodno bili programeri nekih od tih projekata. Francois-Xavier (FX) Thoorens, CTO, bio je glavni programer u tvrtki Lisk 2016. godine.

Primarna sličnost koju Ark ima s onim prethodnim projektima je upotreba DPoS konsenzus algoritam.

Budući da je Ark usredotočen na interoperabilnost, projekt se natječe s ICON-om i Wanchainom. Međutim, timov pristup korištenju SmartBridgesa znatno se razlikuje od pristupa ove druge dvije.

Trgovanje

Cijena većine kriptovaluta pokretana je prekretnicama u razvoju proizvoda, najavama strateškog partnerstva i ukupnim zdravljem na tržištu. ARK se ne razlikuje.

ARK je doživio nekoliko većih povećanja cijena od svog lCO-a 2016. Prvi skok cijena dogodio se u travnju 2017. kada je razvojni tim izdao knjižnicu koja nudi Java podrška na platformi. Java je jedan od najpopularnijih programskih jezika, a dodana podrška najvjerojatnije je obradovala brojne Java programere koji su prethodno bili isključeni iz upotrebe platforme. Također je došlo do manjih povećanja cijena sa svakim dodatnim jezikom koji je dodan u 2017. godini.

Najveći porast cijene ARK tokena (u BTC-u) poklopio se s dva povezana događaja. U rujnu 2017. ekipa je izdala ažuriranje novčanika za stolno računalo koje je ispravilo mnoge programske pogreške koje su primijetili korisnici. Ovo ažurirano također uključuje partnerstvo s Ledgerom – jednim od najpopularnijih dostupnih hardverskih novčanika.

Cijena u USD dosegla je najvišu razinu od nešto više od 9,00 USD (~ 0,000659 BTC) u siječnju 2018. prije pada s ostatkom tržišta. Ostatak 2018. godine cijena je provela u padu. Čak i izdanje Core v2 ima malo ili nimalo utjecaja na cijenu. Trenutno možete preuzeti ARK za manje od jednog dolara.

Cjelokupno tržište kriptovaluta (tj. Bitcoin) najvjerojatnije će se trebati preokrenuti prije nego što ARK uoči bilo kakva pozitivna kretanja. Ipak, i dalje biste trebali držati uho pri zemlji za bilo kakve najave o razvoju ili partnerstvu. Iako nisu toliko učinkoviti na medvjeđem tržištu, ove prekretnice mogu pružiti malu nevolju.

Gdje kupiti ARK

ARK je prvenstveno dostupan na Bittrexu i Binanceu kao trgovinski par s Bitcoinom (BTC). Postoje i druge burze koje ga podržavaju, ali njihov je obim trgovine znatno manji od te dvije platforme.

Da biste kupili ARK, prvo biste trebali kupiti Bitcoin na platformi poput Gemini. Zatim prenesite svoj Bitcoin na Bittrex ili Binance. Odatle možete kupiti ARK.

Pogledajte službenu web stranicu da biste vidjeli a puni popis razmjena gdje je novčić naveden.

Gdje čuvati ARK

Najlakše je pohraniti ARK u jedan od novčanika koji se nalaze na web mjestu projekta. Imate pet mogućnosti:

  1. Stolni novčanik
  2. Novčanik od papira
  3. Web Lite novčanik
  4. Android novčanik
  5. iOS novčanik

Bez obzira koji novčanik odabrali, toplo vam preporučujemo glasajte za delegata. Koštao je samo 1 ARK (manje od 1 USD u vrijeme pisanja ovog članka). Svojim glasom možete podržati delegata koji će isplaćivati ​​dividende iz svojih blokovskih nagrada ili onoga koji radi na cool projektu kojeg želite podržati.

Novčanici Ledger također podržavaju ARK. Pomoću ove podrške možete sigurnije pohraniti svoje tokene izvan mreže, a pritom i dalje moći koristiti novčanik na radnoj površini.

Glasanje delegata

Nakon postavljanja novčanika trebali biste glasajte za delegata. Postoji mnogo među kojima možete izabrati i svi oni predlažu različite ideje / isplate za zajednicu. Prođimo kroz postupak za novčanik na radnoj površini.

Prvo morate prenijeti nekoliko novčića u novčanik. Pošaljite ARK koji ste kupili iz razmjene na javnu adresu navedenu u vašem novčaniku.

Javno obraćanje ARK-a

Pošaljite sredstva u novčanik koristeći svoju javnu adresu.

S najmanje 1 ARK u novčaniku, idite na karticu Glasovi. Zatim kliknite Dodaj delegata. U skočnom prozoru Dodaj delegata imate mogućnost odabrati jednog od top 51 kovanog delegata ili unijeti drugog za kojeg želite glasati.

ARK Dodaj delegata

Odaberite delegata.

Nakon odabira delegata, trebao bi se pojaviti na vašem popisu delegata. Obavezno označite potvrdni okvir pored delegata i kliknite Glasanje.

Popis delegata ARK-a

Potvrdite svoj glas.

Posljednje što trebate učiniti je unijeti lozinku i potvrditi svoj glas. To je to. Slobodno možete ukloniti svoj glas ili glasati za drugog delegata kad god želite. Ipak ćete ipak morati platiti naknadu od 1 ARK svaki put.

Zaključak

Ark neprestano radi na dovođenju interoperabilnosti i upotrebljivosti u blockchain industriji. Posada shvaća da predstavljanje složene ideje poput blockchain tehnologije javnosti mora započeti uzornim dizajnom.

Ako nastave ostvarivati ​​sve na svom smjelom putu, nema sumnje da bi ovaj ekosustav mogao biti jedan od najutjecajnijih katalizatora usvajanja blockchain tehnologije.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko 12.06.18., Kako bi odražavao nedavne promjene u projektu.

Dodatna sredstva

Web stranica

Zatišje

Cvrkut

Facebook

Reddit

Github

Nesloga

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me