Što je AST? AirSwap žeton

Što je AST?

AST, ili AirSwap Token, znak je članstva AirSwap decentralizirane razmjene. Ljudi iz AirSwap-a sadašnju verziju svoje decentralizirane razmjene (ili DEX-a) nazivaju AirSwap-om Trgovac žetonom. Na kraju ćete svoje omiljene ERC20 tokene moći trgovati besplatno na njihovoj AirSwap DEX-u. AirSwap Token daje pravo signalizirati vašu namjeru da trgujete jednom kriptovalutom (ili sredstvom) za drugu. Ako postoji netko tko se slaže s vašim uvjetima, transakcija se može sigurno odvijati bez da morate riskirati da skrbništvo nad svojom imovinom date trećoj strani. Transakcije se izvršavaju na način peer-to-peer, koristeći MetaMask ili Ledger novčanike.

Sažetak žetona

Web stranica

Simbol: AST

Specifikacija: ERC20

Mreža: Ethereum

Kružna opskrba: 150 000 000 AST

Ukupna ponuda: 500 000 000 AST

Uvod

Besplatno trgovanje bez naknade za transakcije moguće je zahvaljujući Zamijeni protokol. Protokol podmiruje narudžbe na blockchainu (ili na lancu) putem pametnog ugovora Ethereum. Sve ostalo rješava se neovisno o blockchainu (ili izvan lanca). Povezivanje trgovaca izvan lanca trebalo bi učiniti AirSwap decentraliziranu burzu bržom od ostalih decentraliziranih burzi poput EtherDelte, pa čak i Plazma-sa sjedištem OmiseGO decentralizirana razmjena, koji ovise o blockchainu za širenje informacija i ispunjavanje naloga.

Povezivanje trgovaca na lancu nije idealno jer čvorovi u mreži, poput mreže Ethereum, moraju postići konsenzus o transakcijama u svakom bloku. Na mreži Ethereum vrijeme je za postizanje konsenzusa tipično 15 sekundi. U usporedbi s tradicionalnim razmjenama koje informacije o redoslijedu prenose u mikrosekundama, to je jednostavno presporo.

Osim kašnjenja uvedenog širenjem informacija o narudžbi na lancu, moguća je i mogućnost neetičkih strana da manipuliraju tim javnim informacijama. Taj se fenomen naziva prednji. Front-running nije jedinstven za razmjene kripto valuta. Međutim, to je poseban problem za decentralizirane razmjene koje objavljuju informacije o narudžbi na blockchainu.


Srećom, protokol zamjene eliminira rudarenje od strane rudara i operatora razmjene. To se događa jer protokol ne objavljuje informacije o narudžbi na javnom blockchainu. Rudari nisu upoznati s osjetljivim informacijama koje bi mogli iskoristiti za financijsku dobit.

Nadalje, protokol se odbacuje upotrebom centralizirane knjige narudžbi. To je u stanju učiniti zahvaljujući implementaciji:

  1. Indeksator
  2. Oracle (neobavezno)

The AirSwap Indexer je poput tražilice. Javno distribuira informacije o drugoj ugovornoj strani. Trgovci tada mogu privatno priopćiti informacije o cijenama s ugovornim stranama koje pruža AirSwap Indexer. Ako trgovac ne zna koju cijenu treba koristiti u pregovorima s drugom stranom, trgovac se može savjetovati s AirSwap Oracleom.

The Zamjena zraka Oracle daje prijedloge za cijene. Korištenjem AirSwap Oracle omogućuje decentraliziranu razmjenu AirSwap otkrivanje cijena bez potrebe za razinom likvidnosti koja se nalazi na velikim, uspješnim centraliziranim burzama.

Kako djeluje AST?

AirSwap Token je u osnovi znak za profesionalne market mekere ili jednostavno one koji proizvode AirSwap DEX. Proizvođači imaju kriptovalutu koju žele zamijeniti za drugu kriptovalutu po određenom tečaju tijekom određenog razdoblja. To se naziva osiguravanje likvidnosti. Slijedom toga, tvorci se nazivaju i pružateljima likvidnosti.

Cijena koju proizvođač nudi za plaćanje imovine naziva se ponuđena cijena. Cijena za koju proizvođač želi prodati tu istu imovinu naziva se tražena cijena. Tradicionalno davatelji likvidnosti drže velike iznose određene imovine i zarađuju na spreadu ili na razlici između cijene traženja i ponude.

Svatko može biti pružatelj likvidnosti na decentraliziranoj burzi AirSwap. Jednostavno morate signalizirati svoju namjeru da osigurate likvidnost. Da biste signalizirali svoju namjeru trgovanja, morate posjedovati 100 AST. Tada se ta količina AST stavlja na kocku ili zaključava sedam dana.

Ovaj iznos i trajanje zaključavanja određuje se upravljačkim mehanizmom ugrađenim u AirSwap Token. Nositelji AST-a mogu u bilo kojem trenutku zajednički odlučiti o pragu i razdoblju zaključavanja. Za sada zaključavanje 100 AST daje proizvođaču pravo da signalizira 10 trgovina.

Oni koji uzimaju likvidnost ili oni koji prihvaćaju likvidnost prihvaćaju zahtjev ili cijenu ponude proizvođača. Trguju besplatno na decentraliziranoj burzi AirSwap. Čak i ako ne posjeduju AST, korisnici neće platiti ništa da bi otkrili proizvođače putem AirSwap Indexer-a, dobili informacije o cijenama od AirSwap Oracle-a i / ili podmirili narudžbu putem pametnog ugovora Ethereum.

Tko je smislio AST?

Michael Oved i Don Mosites su 2017. osnovali AirSwap u Hong Kongu. Dvojica su se prvi put upoznala na Sveučilištu Carnegie Mellon kao studenti. Rastali su se nakon završetka studija, međutim, kriptovalute su ih ponovno spojile. Deepa Sathaye bio je prvi inženjer u timu.

Zamjena zraka

AirSwap tim

AirSwap je pokrenut s nekoliko strateških partnera. Joseph Lubin, Bill Tai, Brock Pierce, i Michael Novogratz neki su od uglednih pojedinaca koji podržavaju projekt.

U početku je tihi partner za likvidnost pružao tržište za trgovanje AST-ETH. Međutim, broj pružatelja likvidnosti neprestano se povećava. Dana 1. ožujka 2018., Michael Oved najavio dodatna tri partnera za likvidnost za nadolazeće tržište AirSwap Token. Market kreatori se povezuju s AirSwap Token Marketplaceom putem privatnog API-ja. Tržište se nadovezuje na AirSwap Token Trader kako bi omogućilo trgovanje s 24 nove kriptovalute.

Airswap partneri za likvidnost

AirSwap partneri za likvidnost

Gdje možete kupiti AST?

Prema CoinLib.io, AST je dostupan na Binanceu, Huobi, Liqui, OKEx, Radarski relej, Gatecoin, IDEX, EtherDelta i VilicaDelta. Svakako je dostupan na Zamjena zraka.

AST razmjena aktivnosti

AST razmjena aktivnosti

Gdje možete pohraniti AST?

AST podržava MetaMask i Paritet novčanike. Dodatno, MyEtherWallet podržava ga, tako da ga možete i pohraniti na Ledger Nano S i Ledger Blue hardverski novčanici.

Zaključak

AirSwap Token najdragocjeniji je proizvođačima na decentraliziranoj burzi AirSwap. Ako platforma raste, potražnja za AST povećat će se kako pružatelji likvidnosti postaju aktivniji na decentraliziranoj burzi AirSwap. Proizvođači moraju zaključati više AST-a što su aktivniji. Budući da je ponuda AST-a fiksna, cijena AST-a će se sigurno povećavati s uspjehom razmjene. AirSwap tim, koji drži 350 milijuna AST, bit će lijepo nagrađen ovom zahvalnošću.

Ovaj potencijal koji treba cijeniti također privlači špekulante. Zahvaljujući snazi ​​mrežnih efekata, predstojećem AirSwap Token Marketplaceu, AirSwap Partnerskoj mreži i činjenici da se AirSwap DEX natječe s rivalima neopterećenim naknadama za transakcije, AST je u dobroj poziciji da ima velik utjecaj na to kako svi kupuju i prodaju kriptovalute..

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map