Što je Augur?

Augur je a platforma za decentralizirano predviđanje koja koristi mrežu Ethereum. Na tržištu predviđanja možete se kladiti na ishod budućih događaja da biste dobili novčane nagrade. Što je manja vjerojatnost da će se događaj dogoditi, to veću nagradu možete zaraditi predviđajući njegov uspjeh.

Augur koristi “Mudrost gomile” od prediktora na platforma za stvaranje prediktivnih podataka u stvarnom vremenu koji su često točnije od vodećih stručnjaka.

Donoseći blockchain tehnologiju u zajednicu predviđanja, Augur vam nudi opciju s manje naknada, većom dostupnošću i boljom preciznošću od ostalih tržišta..

U ovom vodiču za Augur govorit ćemo o:

Kako djeluje Augur?

Dvije glavne akcije koje su vam dostupne na Auguru su:

  1. Stvaranje tržišta
  2. Dionice događaja trgovanja

Stvaranje tržišta

Morate potrošiti malu količinu Ethereuma da biste stvorili tržište Augur. Tržišta mogu biti svašta, od “Hoće li cijena Bitcoina doseći 20.000 USD prije kraja 2019.?” do “Hoće li se vanzemaljci pojaviti na Zemlji 2018.?”

Izvorno, kada ste stvorili tržište, postavili biste naknade za uzimatelja i tvorce (troškove kupovine i prodaje dionica na knjigama) tog tržišta..

Međutim, sada su tvorci tržišta postavili a naknada za tvorca, a postoje i duže naknade za proizvođača / preuzimača. Naknada za autore postotak je nagrade koju dobitni trgovci dobivaju. Kao kreator tržišta, primate ovu naknadu i ona mora iznositi između nula i pedeset posto nagrada dobitnika.

Kao kreator tržišta, želite zadržati naknadu za kreatora dovoljno niskom da potaknete ljude da licitiraju koristeći vaše tržište. Međutim, moraju biti dovoljno visoki da pokriju početne troškove Ethereuma koje ste potrošili na stvaranje tržišta.

Dionice trgovinskih događaja

Osim stvaranja tržišta, možete kupovati i trgovati dionicama koje predstavljaju vjerojatnost da će se dogoditi događaj na tržištu. Na primjer, vidite tržište: “Hoće li Bitcoin Cash dostići 6 tisuća dolara do 2020?”

(Radi pojednostavljenja, u ovom ćemo se članku držati binarnih, da / ne tržišta. Možete pronaći cjelovito objašnjenje različitih tržišta ovdje.)

Budući da je Coinbase nedavno dodao Bitcoin Cash na svoju platformu, ovo vas tržište zanima. Prilično ste sigurni da će doseći 6 tisuća američkih dolara prije 2020. godine, pa ste postavili ponudu za kupnju 50 dionica po 0,6 ETH po dionici.

Dionice vrijede između 0 i 1 ETH. Što je veća cijena za koju kupujete dionicu, to je vjerojatnije da vjerujete da će se događaj dogoditi.

Augurovo sučelje

Augurovo sučelje

Postoje dva načina da zaradite novac kao trgovac. Uz fluktuirajuće cijene dionica, moguće je kupiti pozicije po niskoj cijeni i prodati ih više kako se mijenja raspoloženje. Katalizatori iz stvarnog svijeta mogu uzrokovati veću / manje vjerojatnost da će se događaj dogoditi s vremenom.

Također možete zaraditi ako ste događaj ispravno predvidjeli i držite dionice kad se tržište zatvori. Iznos vaše isplate jednak je:

Isplata = Broj dionica * Cijena / Broj krpelja

Broj krpelja je broj mogućih bodova između minimalne i maksimalne cijene na tržištu. Možete i kratka tržišta.

Iz svakog svog dobitka morate platiti naknade za poravnanje. Naknade za poravnanje uključuju naknada za tvorca postavio kreator tržišta i naknada za izvještavanje koristi se u decentraliziranom Oracle sustavu. Što je veća vaša zarada, veće naknade ćete morati platiti.

Žetoni REP (Ugled)

The REP token pokreće decentralizirani Oracle sustav Augur. Zalažete se za REP kako biste izvještavali o ishodu događaja za različita tržišta.

Postupak izvještavanja prilično je složen. Pokušat ćemo to raščlaniti korak po korak.

Kada stvarate tržište, morate odabrati imenovanog izvjestitelja i objaviti obveznicu za neprikazivanje. Nakon što se dogodi tržišni događaj, imenovani izvjestitelj ima tri dana da izvijesti o ishodu događaja (polje ‘a’ u nastavku). Ako imenovani izvjestitelj ne uspije izvijestiti o ishodu, vi kao kreator tržišta izgubite svoju obveznicu za neprikazivanje i događaj ulazi u fazu otvorenog izvještavanja (b).

U fazi otvorenog izvještavanja svatko može prijaviti ishod događaja. Prva osoba koja to učini dobiva No-Show obveznicu koju mora koristiti kao svoj ulog.

Ako imenovani izvjestitelj uspješno prijavi ishod, vratit ćete svoju obveznicu za neprikazivanje. Imenovani izvjestitelj mora uključiti ulog u ishod koji izvještavaju.

Postupak izvještavanja Augur

Postupak izvještavanja Augur

Nakon bilo kojeg scenarija, tržište ulazi u stanje Čekanje na sljedeći prozor s naknadom za početak (c) i tržište dobiva okvirni ishod. Nakon ovog stanja, nositelji REP-a mogu osporiti okvirni ishod, stavljajući određeni iznos sredstava kao svoj ulog. Na kraju je ishod konačan.

Složenost ovog postupka mnogo je složenija. Dakle, ako ste zainteresirani za učenje više, trebali biste provjeriti službena dokumentacija.

Tim Augur & Napredak

Započeo u listopadu 2014. kao jedna od prvih platformi izgrađenih na Ethereumu, Augur je OG u kripto svijetu. Jack Peterson i Joey Krug predvode tim od 13 osoba. Njih dvoje imaju dovoljno iskustva u radu s blockchain tehnologijom i prethodno stvorenim Sidecoin – vilica za Bitcoin.

Osnivači Augura

Augur suosnivači

Vitalik Buterin, tvorac Ethereuma, savjetnik je Augura.

Tim je objavio prvu javnu verziju Augura u lipnju 2015. Ubrzo nakon toga, Coinbase je odabrao Augur kao jedan od pet najuzbudljivijih Bitcoin projekata u 2015. Beta verzija objavljena je u ožujku 2016..

Nakon višegodišnjeg beta razdoblja, tim Augur napokon je objavio službenu glavnu mrežu u srpnju 2018. Dva tjedna kasnije, tim je uništio svoj ‘kill switch’, dio koda koji im je dao kontrolu nad mrežom u slučaju da kritična greška. Daljnjom decentralizacijom projekta budući da središnji entitet više nema kontrolu. Neki pretpostavljaju da je tim to učinio djelomično da bi se oslobodio slučaja kada ilegalna tržišta iskaču na mreži.

Prilično puno spremaju i za drugu verziju platforme. Njihov putokaz uključuje DAI integraciju, sustav otkupa i naplate, kao i podršku za ERC-777. Još nisu najavili datum izlaska.

Natjecanje

Najveći Augurov konkurent je Gnosis. Oba projekta imaju timove sa značajnim iskustvom na tržištu predviđanja i blockchainu te koriste sličnu tehnologiju za stvaranje gotovo identičnih proizvoda. Glavna razlika između projekata je unutar njihovih ekonomskih modela. Augur naplaćuje naknade na temelju opsega trgovanja, dok su naknade za Gnosis proporcionalne izdvojenim dionicama.

Čak i sa sličnim proizvodima, tržište je dovoljno veliko da bi obje ove platforme mogle realno koegzistirati.

Trgovanje

Augur je u kolovozu 2015. održao ICO na kojem su distribuirali 8,8 milijuna REP tokena. U optjecaju je i samo će ikad biti 11 milijuna REP tokena.

REP je trgovao između 1,50 i 2,00 USD (~ 0,0047 i ~ 0,0050) neposredno nakon ICO-a. Cijena je od tada imala nekoliko značajnih skokova u svojoj povijesti.

Prvi se dogodio u ožujku 2016. kao rezultat beta izdanja.

Drugi je bio u listopadu 2016. godine kada su investitori dobili svoje REP tokene od ICO-a. To je dovelo do brzog rasta cijene prije dampinga jer su burze dodale podršku za tokene. Iako se ovo čini neobičnim ponašanjem, ovo je uobičajena pojava nakon ICO-a. Mnogi investitori to čine kako bi ostvarili dobit uzrokovanu povećanjem cijena koje se događa između vremena ICO-a i kada tvrtka pusti tokene.

Treće i najveće povećanje cijena dogodilo se krajem 2017., početkom 2018. Dostiglo je najvišu razinu svih vremena, samo sramežljivo od 115 američkih dolara (~ 0,00810 BTC) prije nego što je veći dio 2018. pratio ostatak tržišta prema dolje. Tijekom ovog pada , cijena je znatno skočila dva puta – jednom u travnju / svibnju, a drugi se put poklopilo s glavnim mrežnim lansiranjem u srpnju.

Platforma nije usvojila ono što su se nadali ulagači, a trenutna cijena to odražava. Trenutno možete dobiti REP za oko 8,77 USD (~ 0,00205 BTC).

Izdanje druge verzije mreže može dovesti do pozitivnog kretanja cijena, kao i do dodatnog usvajanja.

Gdje kupiti REP

Binance je preporučena razmjena za kupnju REP-a. Poloniex i Bittrex također podržavaju REP.

Kao i kod većine altcoina, za Augur možete mijenjati samo pomoću Bitcoina ili Ethereuma. Za početak možete kupiti Bitcoin ili Ethereum na platformi poput Gemini i prenijeti ih na željenu burzu. Odatle možete trgovati da biste dobili REP.

Uz to, Kraken možete koristiti za REP izravnu kupnju s EUR-om.

Pogledaj CoinMarketCap za cjelovit popis razmjena na kojima je dostupan REP.

Gdje čuvati REP

Augur nije izradio određeni novčanik za REP token, ali još uvijek imate puno mogućnosti. Jaxx i Exodus dva su ugledna mrežna novčanika koja podržavaju više valuta, uključujući REP. Budući da je Augur ERC20 token, to će učiniti bilo koji novčanik s podrškom za ERC20.

Preporučeni način pohrane REP-a je hardverski novčanik. Korištenje hardverskog novčanika štiti vaša sredstva od zlonamjernog softvera i hakera. Novčanik Ledger Nano S i Trezor podržavaju REP tokene i obje su izvrsne, sigurne mogućnosti.

Zaključak

Augur je jedan od najstarijih projekata vani i bio je jedan od prvih koji je izgrađen na vrhu Ethereuma. Platforma je decentralizirano tržište za predviđanje tržišta i vjerojatnost trgovanja dionicama.

Augur koristi “Mudrost gomile” za prikupljanje prediktivnih podataka i izvještavanje o rezultatima događaja. Tim ima iskustva u radu na prediktivnim tržištima i već više od dvije godine ponavlja svoj proizvod.

Uspješnim lansiranjem knjiga, Augur bi trebao utrti put drugim dapps uređajima na mreži Ethereum. Samo će vrijeme pokazati hoće li steći dovoljno usvajanja da ispuni ovu ulogu.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko 12.01.18., Kako bi odražavao nedavne promjene u projektu.

Dodatni resursi Augur

Web stranica

Facebook

Cvrkut

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me