Što je Aurora?

Aurora je platforma pametnog ugovora koji kombinira dva različita konsenzusna mehanizma, delegirani dokaz o udjelu (dPoS) i bizantsku toleranciju na greške, u nadi da će stvoriti “munjevite ugovore koji će povezati industrije poput igara na sreću, velikih podataka, umjetne inteligencije i IoT-a.”

Tim Aurore ima na umu nekoliko ciljeva za mrežu dok je nastavljaju graditi. Prvo, žele da se njegova aplikacija proširi i izvan stvaranja digitalnih sredstava. Da bi to učinili, trebaju se “usredotočiti na stvaranje savršenog pametnog ugovora”, poboljšati protok blockchain tehnologije i riješiti sve iskrsnuće blockchain poteškoće – drugi, treći i četvrti cilj. Konačni cilj lanca Aurora je interoperabilnost i jednostavna integracija s postojećim aplikacijama.

U ovom vodiču raščlanjujemo:

Kako djeluje Aurora?

U osnovi, Aurora je platforma pametnog ugovora. Povrh toga možete programirati decentralizirane aplikacije (dApps) i druge programe.

Projekt je jedinstven po tome što provodi kombinaciju dva (polu) popularna konsenzusna mehanizma: prvi, dPoS, i drugi, BFT.

Delegirani dokaz o udjelu (dPoS)

Bezbroj projekata koristi dPoS, uključujući EOS, BitShares, Lisk i ARK. U dPoS sustavu svaki imatelj žetona glasa na čvorovima koji stvaraju nove blokove. Ovaj se mehanizam razlikuje od, recimo Proof-of-Work, u kojem rudari stvaraju nove blokove.

Na Aurori svi vlasnici tokena mogu glasati za proxy čvorovi koji spakiraju transakcije (tj. stvaraju blokove). Na mreži je cijelo vrijeme 101 proxy čvor.

Postati kandidat za proxy čvor, morate posjedovati 5 milijuna AOA-a, Aurorin token. Jedini način da postanete proxy čvor je držanje više od 5 milijuna AOA-a i dobivanje glasa od strane vaših vršnjaka.

Bizantska tolerancija na greške (BFT)

Druga polovica Aurorine konsenzusne zagonetke je BFT. Projekt koristi ovaj mehanizam kako bi se izbjegle rašlje i ubrzao proces konsenzusa.

Da bi postigao dvostruki konsenzus, Aurora blockchain upravlja sustavom a P2P stereo-mreža da sloji mrežu i emitiraju informacije među čvorovima na različitim duljinama veze.

Ostale značajne značajke

Neke od dodatnih značajki Aurore uključuju:

  • Zona na čekanju – Stavljanjem provjerenih transakcija u zonu na čekanju, Aurora može razdvojiti različite pametne ugovore i dApps, tako da napuhani neće zamazati cijelu mrežu.
  • Nadogradivi blockchain – Aurora koristi LLVM kompajler za postavljanje blockchain koda zajedno sa pametnim ugovorima za pružanje neprimjetnih nadogradnji bez potrebe za račvanjem.
  • Grupiranje klastera – Čvorovi mogu uključiti funkciju samo-grupiranja kako bi formirali klastere za provjeru transakcija. To smanjuje troškove skladištenja za korisnike.

AOA žeton

Mreža Aurora nagrađuje sve sudionike koji poboljšaju sustav AOA tokenima. AOA zarađujete pronalazeći programske pogreške, promovirajući projekt i poboljšavajući bazu koda, uz brojne druge aktivnosti. U početku tim Aurore ručno distribuira ove nagrade, ali njihov je cilj na kraju upisati objektivna pravila u blockchain.

Ukupna je ponuda 10 milijardi AOA tokena.

Aurora tim & Napredak

Izvršni direktor Aqua Zhao i izvršni direktor globalnog tržišta Bo Zhang osnovali su Auroru krajem 2017. Zhang je također direktor poslovnog razvoja u Achainu, prema njegovoj LinkedIn stranici. Tim ne pruža previše drugih podataka o sebi.

Izvršni tim Aurore

Izvršni tim Aurore | Izvor: web stranica Aurora

Nažalost, putokaz Aurora prilično je oskudan. Pozitivnije je to što tim izdaje ažuriranja tvrtke svaki tjedan. Trenutno rade na nadogradivom blockchainu s nadogradivim pametnim ugovorima, kao i na istraživanjima za razvoj više lanaca.

Natjecanje

Aurora je pametna ugovorna platforma usmjerena na industrijske potrebe, tako da ima veliku konkurenciju. Očito je Ethereum najpoznatiji konkurent. NEO koristi sličan konsenzusni mehanizam, delegirani bizantsku toleranciju na greške (dBFT). VeChain je usredotočen na usvajanje u industriji.

Mapa puta Aurore

Plan projekta ne daje mnogo detalja. | Izvor: web stranica Aurora

Trgovanje

Grafikon trgovanja AOA prilično je prizor za vidjeti. Nakon nekoliko stjenovitih trgovanja tijekom polovice 2018., cijena AOA postojano je padala na najniži nivo od oko pola centa prije nego što je ponovno dobila zamah u ožujku ove godine. Tada se cijena udvostručila u tjedan dana. Nejasno je što je stajalo iza ovog impresivnog skoka.

U proteklih tjedan dana cijena AOA kretala se između 0,024 i 0,060 dolara uz nevjerojatno isprekidan obim trgovine. Nismo tehnički analitičari, ali karte poput trenutne Aurorine obično su crvena zastava za sheme pumpanja i odbacivanja.

Teško je predvidjeti kako će se AOA izvoditi u budućnosti. S toliko mnogo drugih pametnih ugovornih platformi u kombinaciji, težak je podvig pokušati rezbati u nišu sada. To je rečeno, dostizanje razvojnih prekretnica i stvaranje partnerskih odnosa s velikim imenima moglo bi povećati povjerenje investitora u kratkom roku.

Gdje kupiti AOA

Većina AOA trgovanja odvija se na BiteBTC-u i CoinEgg-u. Međutim, vjerojatno biste trebali provjeriti KuCoin. Na KuCoin-u je AOA dostupan u zamjenu za ETH i BTC.

Ako niste sigurni odakle započeti, pogledajte naš vodič o tome kako kupiti bitcoin.

Gdje čuvati AOA

Aurora ima dvije različite službene mogućnosti novčanika. Novčanik AOA mainnet dostupan je na operativnim sustavima Mac i Windows.

Ako tražite mobilnu opciju, Aurora nudi AOA lite novčanik. Čini se kao da se novčanik nalazi izvan bilo koje trgovine aplikacija, pa budite oprezni ako ga odlučite preuzeti s web stranice Aurora.

Kcash i Math Novčanik također podržavaju AOA.

Završne misli

Ovaj projekt još uvijek mora mnogo dokazati. U utrci da postane najbolja platforma pametnog ugovora, ovaj projekt daleko zaostaje za većinom konkurenata.

Njegov odgođeni početak mogao bi se pretvoriti u prednost. Tim ima priliku učiti na greškama naprednijih projekata i, nadamo se, neće ih sam napraviti.

Iako je za mrežu Aurora još uvijek rano, jedinstveni konsenzusni mehanizam trebao bi biti dovoljan razlog da ga barem pripazite. Samo ove godine cijena joj je već porasla preko 400 posto.

Dodatna sredstva

Web stranica

Cvrkut

Github

Reddit

Telegram

Srednji

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me