Što je Binance Coin?

Binance je trenutno druga po veličini na svijetu razmjena kriptovaluta, s okolo 6 milijardi dolara u imovini kojom se trguje u prosjeku sedam dana. Binanceov uspon na vrh bio je brz. Od pokretanja u srpnju 2017. godine, Binance je rastao brzom brzinom. Čak i na trenutnom tržištu medvjeda korisnici se i dalje prijavljuju za razmjenu. Binance je bila jedna od prvih burzi koja je ponovno aktivirala registracije korisnika na vrhuncu bikovskog tržišta 2017. godine.

Binance je također naziv kriptocoin (BNB) kojim se trguje i koristi na Binance burzi. Od ICO-a, vrijednost BNB-a porasla je rastom razmjene. BNB je sada među top 30 kriptovaluta u svijetu po tržišnoj kapitalizaciji.

Što je s Binanceom tako privlačnim? Zašto se toliko ljudi prijavljuje za korištenje ove razmjene? U ovom ćemo članku zaroniti u ta i mnoga druga pitanja. Odgovori su iznenađujuće jednostavni. Jednostavnost Binanceova poslovnog modela dosad je bila ključ njegovog uspjeha i to nagovještava budući uspjeh. U ovom ćemo vodiču otkriti sljedeće:

Kako funkcioniraju razmjene: razumijevanje Binanceove prednosti

Prvo, vrijedi razumjeti osnovne mehanike mjenjačnice prije nego što krenemo dalje. Rješavanje nekih tehničkih problema s softverom za razmjenu jedna je od ključnih Binanceovih konkurentskih prednosti.

Podudaranje

Tipična burza djeluje kao market maker za narudžbe za kupnju i prodaju. Važno je napomenuti da sama burza ne kupuje i ne prodaje vašu valutu kada izvršite zamjenu. Umjesto toga, razmjena vas podudara s drugim korisnikom koji je spreman kupiti vaše sredstvo po cijeni koju tražite. Ovo podudaranje naloga za kupnju / prodaju ključna je funkcija razmjene. Kada se razmjena podudara s nalozima za kupnju / prodaju i završi trgovinu, naplaćuje naknadu za transakciju objema stranama za uslugu pronalaska podudaranja. Tako razmjene zarađuju.

Ovo usklađivanje narudžbi stvara usko grlo za mnoge razmjene kriptovaluta. Ako imate više zahtjeva za trgovinu nego što vaš odgovarajući softver može podnijeti, narudžbe će se odgoditi. S popularnošću Bitcoina i altcoina trenutno, korisnici na najpopularnijim burzama podnose milijune zahtjeva za trgovinu u minuti. Odloženi poslovi mogu biti razlika između kapitaliziranja mogućnosti ulaganja i njenog propuštanja.

Binanceova glavna inovacija je njihov podudarni motor, za koji su sposobni 1,4 milijuna trgovina u sekundi. To čini njihovu trgovinsku platformu jednom od najbržih dostupnih na tržištu. Kao takvi, mnogi su kripto ulagači hrlili u Binance zbog njegove brzine obrade.

Likvidnost

Druga kritična komponenta razmjene je likvidnost. Likvidnost je iznos i učestalost kretanja imovine oko burze. Da biste brzo pronašli podudarnost i dovršili narudžbu po konkurentnoj cijeni, na knjizi narudžbi mora biti puno aktivnosti. Razmjena s tihom knjigom narudžbi nije dobro mjesto za ulaganje novca. Međutim, Binance ima najprometniju knjigu narudžbi na svijetu, što je čini sigurnim, konkurentnim tržištem za transakcije.

Obim trgovanja Binanceom

Najviše trgovanih parova imovine na Binanceu u posljednja 24 sata

Binance ima visoku likvidnost u mnogim različitim sredstvima, ne samo u Bitcoinima i ostalim vrhunskim kovanicama. Bitcoin je daleko najtrgovanija imovina na Binanceu, ali altcoins također imaju pristojan volumen. Prednost altcoina je vrli ciklus za Binance i nove kovanice često odaberite za popis s Binanceom nad konkurentskim razmjenama. To uključuje mnoge kovanice iz Azije koje možda nisu dostupne na zapadnim burzama. Širok raspon raspoložive imovine još je jedan od ključnih razloga brzog uspona Binancea.

Korištenje Binance Exchange-a

Binance ne podržava fiat valute, tako da na burzi ne možete pretvoriti dolare, jene, funte, eure itd. (Ime Binance zapravo je kombinacija “Binarnih financija”, što sugerira da se bave samo digitalnom imovinom.)

Ako želite koristiti Binance, morat ćete već posjedovati kriptovalutu. Nakon što to učinite, registracija i postavljanje prilično su jednostavni, kao i financiranje vašeg Binance računa.

Korisničko iskustvo & Sučelje

binance ui

Binanceovo korisničko sučelje

Binance je sjajno odradio posao na izgradnji intuitivnog korisničkog sučelja, a da pritom nije žrtvovao karte, grafikone i ostale podatke potrebne za donošenje informiranih odluka o ulaganju. Trgovanje je jednostavno i potrebno je samo nekoliko klikova za odabir valutnog para kojim želite trgovati i stvaranje naloga. Korisničko sučelje dostupno je na mreži, a također i kao mobilna aplikacija za iOS i Android.

Još jedan čimbenik koji doprinosi brzom rastu Binancea je njegova dostupnost na četrnaest različitih jezika. Razmjena podržava korisnike koji govore engleski, kineski, japanski, korejski, ruski, španjolski, francuski, njemački i nekoliko drugih glavnih jezika.

Niske naknade

Posljednji ključ Binanceova uspjeha su konkurentske naknade za trgovanje koje naplaćuje. Besplatno možete financirati svoj račun, a narudžbe se naplaćuju jednostavno 0,1% naknade za trgovanje. Naknada za trgovanje znači da ćete htjeti ograničiti koliko često trgujete jer ćete izgubiti 0,1% svaki put kad obavite transakciju. Međutim, vidjet ćemo za minutu da Binance omogućuje smanjenje tih naknada za transakcije. Ako uzmete u obzir koliko Binance zarađuje od svojih transakcija, to je očito profitabilan poslovni model. Samo 0,05% dnevnog volumena i dalje se pretvara u milijune prihoda svaki dan.

Binance također naplaćuje naknade za povlačenje za premještanje imovine s vašeg računa u privatne novčanike. Naknade za povlačenje razlikuju se ovisno o novčiću, ali to su paušalne naknade, a ne na temelju postotka.

Primjeri naknada za povlačenje Binancea

Primjer naknada za povlačenje novca

Novčić Binance (BNB)

Zajedno s pokretanjem burze, Binance je pokrenuo ICO. BNB je ERC20 token izgrađen na Ethereumu. Ukupna ponuda je ograničena na 200 milijuna BNB, nakon čega se više neće stvarati novčići.

BNB možete koristiti za plaćanje naknada na Binance burzi. Iako još uvijek možete odabrati plaćanje svojih naknada u kriptovaluti koju razmjenjujete, Binance nudi popust kao poticaj za plaćanje naknada u BNB-u. U prvoj godini članstva u Binanceu, naknade se snižavaju 50% kada se plaćaju u BNB-u. Sa svakom sljedećom godinom članstva, popust na naknade se smanjuje. Do vaše pete godine korištenja Binancea, više nema popusta za naknadu za plaćanje u BNB-u.

raspored naknada za binance

Naknade za binance s vremenom

Budući da se popust za naknadu smanjuje svake godine, očekuje se i smanjenje vrijednosti BNB tokena s vremenom. Da bi se borio protiv ove deprecijacije, Binance također s vremenom uništava BNB tokene, smanjujući ukupnu ponudu BNB-a s 200 na 100 milijuna. Ugovaranje novčane mase na ovaj način treba suzbiti učinke opadajućeg popusta. Cilj je s vremenom biti stabilna cijena kovanica BNB.

Iako je plaćanje naknade primarna svrha BNB tokena, možete ga koristiti i za ulaganje u određene ICO-ove koji sudjeluju u Binanceovom programu Launchpad. Kad ICO završi, ti će se novi tokeni automatski uvrstiti na Binance, stvarajući neprimjetno tržište između ICO-a i burze.

Budućnost žetona BNB-a

Binance promovira usvajanje BNB tokena u nadi da će to potaknuti lojalnost kupaca. Popust, naravno, dobra je pogodnost za snižavanje naknada za trgovanje. Ali čak i nakon što se rabat smanji, korisnici će i dalje vjerojatno posjedovati ostatke BNB-a koje bi mogli i dalje koristiti. Kao dominantna razmjena kriptovaluta, možemo očekivati ​​da će Binanceov novčić i dalje široko cirkulirati. Što više njegovo usvajanje raste, to postaje sve vrijednije i korisnije.

Trenutno je primarna vrijednost BNB-a unutar razmjene. To čini BNB jedinstvenim među većinom novih kovanica jer već ima praktičnu primjenu. Većina ulagača dobit će najveći povraćaj ulaganja od unovčavanja rabata BNB-a. Međutim, u budućnosti je moguće da bi vrijednost BNB mogla rasti kao imovina. Za najranije ulagače već su vidjeli veliki povrat BNB-a. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ulagači nastaviti uzimati rabat ili držati BNB u nadi da će to cijeniti.

Ako Binance vidi kontinuirani uspjeh na svojoj trenutnoj razini, zasigurno će implementirati više značajki i programa. Sve ove nove mogućnosti i dodaci vjerojatno će koristiti BNB novčić. Njihov ICO Launchpad jedan je od ranih primjera dodane značajke koja koristi BNB novčić. Vjerojatno će ih biti mnogo više.

Pozadina & Tim

Tim koji čini svu čaroliju

Tim koji čini svu čaroliju

Binance je kineska tvrtka, prvotno započeta u Šangaju, a sada sa sjedištem na Malti. Njegov osnivač, Changpeng Zhao, bivši je glavni tehnički direktor tvrtke OKCoin, još jedne istaknute kineske burze kriptovaluta. Zhaova tvrtka, Beiji Technology, posjeduje i upravlja tvrtkom Binance.

U kolovozu 2017., nedugo nakon lansiranja, Binance je to objavio Yi On bi se pridružio timu. Yi Bio je jedan od izvornih suosnivača OKCoina. Široko je prepoznata po svojoj sposobnosti da raste tehnološke proizvode i stekne usvajanje od korisnika. Zhao, He i Binance tim su u prilično kratkom razdoblju prerasli tvrtku u jednu od najvećih svjetskih burzi.

Natjecanje

Donedavno je Binance bio prvo mjesto po razmjeni kriptovaluta širom svijeta. Otada ga je prestigla burza Bitmex koja trguje gotovo tri puta u količini. Bitmex je, međutim, neregulirana razmjena koja također omogućava trgovanje maržom. To je u izravnoj suprotnosti s Binanceom koji je reguliran i ne dopušta korisnicima da posuđuju sredstva i koriste svoje trgovine.

Trgovanje maržama rizičniji je način trgovanja i mnogi trgovci raznose račune u nadi da će se brzo obogatiti. Bitmex također omogućuje trgovcima kratki bitcoin. Drugim riječima, trgovci mogu posuditi Bitcoin na tržištu, prodati ih, a zatim kupiti dolare u nadi da će vratiti BTC po nižoj cijeni, dakle, ostvarujući profit. To je možda razlog zašto Bitmex generira više poslova na trenutnom medvjeđem tržištu.

Povijest trgovanja novčićima Binance

Altcoins su zaista pretrpjeli na medvjeđem tržištu 2018. godine. Srećom, Binance ima dobar poslovni model koji trgovce potiče da nastave koristiti BNB za plaćanje naknada za trgovanje. To je uglavnom održalo cijenu naviše jer trgovci drže BNB umjesto dolara. BNB je u početku trgovao oko 0,10 američkih dolara, a 2017. je brzo krenuo na 2,80 američkih dolara.

Na vrhuncu manije 2017. godine trgovalo se čak 24 dolara. Trenutno se trguje oko 4,60 dolara što naglašava deprecijaciju ukupnog tržišta altcoina. Ipak, da ste kupili kada je prvi put lansiran, i dalje biste bili u prilično dobroj formi.

Gdje kupiti BNB

Nekoliko mjenjačnica osim Binancea navodi BNB, iako je likvidnost niska i nema smisla kupiti je bilo gdje drugdje. Većina korisnika drži je kako bi smanjila svoje troškove trgovanja i bilo koji novčić podržan na Binanceu dostupan je kao trgovinski par s BNB-om.

Kako pohraniti BNB

Ako ste zainteresirani za držanje BNB-a kao ulaganja, trebali biste ga premjestiti s burze u novčanik. Kao ERC20 token, vaš BNB može se pohraniti u bilo koju Ethereum adresu putem MyEtherWallet-a. Za poboljšanu sigurnost možete koristiti i hardverski novčanik poput Trezora ili Ledger Nano S.

Zaključak

Postoji razlog zašto je Binance u posljednjih godinu i pol dana doživio tako velik rast i uspjeh. Brz je, ima prihvatljive cijene i dostupan je širom svijeta. Ako već imate razmjenu koju koristite i koja vam se sviđa (koja naplaćuje slične naknade), nema potrebe za prebacivanjem na Binance. Konkretno, ako često trebate pretvoriti u fiat valutu, Binance vam uopće neće biti koristan. Međutim, ako niste zadovoljni trenutnom razmjenom, trebaju vam niže naknade ili tražite najbrže dostupno vrijeme obrade, tada bi prelazak na Binance mogao biti pravi za vas.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Ryan Smith 11. prosinca 2018. kako bi odražavao nedavne promjene u projektu.

Dodatni resursi za kovanice Binance

Budite u toku s najnovijim dostignućima u Binanceu na sljedećim kanalima:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me