BitTube, poput niza blockchain projekata, teži postati „Bitcoin YouTube“ ili ono što biste mogli nazvati decentraliziranom alternativom YouTubea zasnovanoj na kriptovalutama. Osnovan od strane Halsey Minor, projekt VideoCoin pretendira na mjesto na igralištu. I drugi poput Livepeer-a i YouNow-a nude slične YouTube mogućnosti.

Ali sada se BitTube nada da će zaslužiti svoje mjesto kao Bitcoin YouTube.

BitTube slika

BitTube nudi sustav koji proizvođačima video sadržaja omogućuje objavljivanje djela bez cenzure. Platforma također eliminira potrebu za centraliziranim tvrtkama za skladištenje. I što je značajno, sustav uklanja ovisnost o prodaji oglašavanja kako bi zaradio prihod. Vlasnici sadržaja primaju plaćanje od gledatelja, a te se transakcije događaju putem kriptovalute sustava, poznate kao BitTube Coin (TUBE).

Kako funkcionira BitTube?

Tvrtke bijeli papir dokumentira njegovu tehnologiju i ciljeve.

Decentralizirana platforma

A među tim ciljevima, decentralizacija pruža primarnu korist za razlikovanje BitTubea kao Bitcoin YouTubea. Glavna je komponenta toga da se sva internetska pohrana događa na Interplanetarni sustav datoteka (IPFS). IPFS nastoji decentralizirati web putem peer-to-peer hipermedijskog protokola koji zamjenjuje HTML. Ovo preuzima kontrolu nad korisničkim podacima iz ruku centraliziranih skladišnih tvrtki i vraća tu kontrolu korisnicima.

Slijedom toga, podaci se ne nalaze na fizički fiksnoj adresi, već se prenose na globalnu mrežu poslužitelja. A raspršivanje (jedinstveni matematički identifikatori) štiti integritet podataka. Tada algoritam poboljšava učinkovitost izbjegavanjem dupliciranih podataka kojima se treba upravljati i smanjenjem prijenosa podataka. A mreža uvijek traži najbliži i najbrži izvor podataka.

Snimak zaslona koji prikazuje BitTubeov izbor videozapisa.

Snimka zaslona BitTubeovih videozapisa

Primjena preglednika

Kao alternativa YouTubeu, BitTube u potpunosti živi u pregledniku. Dakle, korisnici koji jednostavno žele gledati videozapise ne trebaju instalirati nikakav poseban softver za gledanje BitTube sadržaja. Osim podataka prenesenih putem BitTube-a, može se pogledati i bilo koji video na mreži koji je ispravno identificiran raspršivačem.

Korisnici koji žele emitirati video zapise uživo moraju instalirati softver BitTube Sender. Ovaj softver omogućuje korisnicima dijeljenje zaslona. Softver prenosi podatke na BitTube mrežu i isporučuje emitiranje izravno putem peer-to-peer (P2P) mreže bez centraliziranog podatkovnog centra.

Gledatelji sadržaja dobivaju i platu

Financijski model funkcionira tako što korisnici pregledavaju videozapise kopaju TUBE. Tada se generirani novčići podijele između davatelja sadržaja, BitTubea i korisnika.

Vlasnik sadržaja zarađuje od prvog gledatelja, a BitTube ne zahtijeva velik broj sljedbenika da bi zaradio nagrade. Dok gledatelji vade TUBE tijekom gledanja videozapisa, gledatelji također primaju uplatu. Korisnici iz područja s niskim prihodima tako čine ciljanu demografsku kategoriju gledatelja jer im jednostavno gledanje sadržaja pruža potencijalni prihod.

Prema bijeloj knjizi, BitTube sam prima oko 10% svih prihoda od medija kao prihod.

Blockchain Explorer i anonimnost

BitTube nudi blockchain explorer koji prikazuje sve transakcije i na taj način pruža transparentnost. Istraživač izvještava o raspodjeli svih dodijeljenih nagrada i pokazuje koji su sadržaj i gledatelji osigurali koliki prihod.

Kao što se može očekivati ​​s decentraliziranom blockchain tehnologijom, BitTube ne prikuplja i ne pohranjuje nikakve osobne podatke, već koristi kriptografske podatke, štiteći tako anonimnost korisnika.

Više o BitTubeu

Snimka zaslona LinkedIn profila izvršnog direktora BitTubea Sabre Maram.

LinkedIn stranica osnivača BitTubea, Sabre Maram

Sabre Maram osnovao je BitTube u prosincu 2017. godine i služi kao izvršni direktor. Sjedište BitTubea je u španjolskom području Santa Cruz De Tenerife. Nakon četiri godine IT nadzora u OBI Group Holdingu za europsku maloprodaju, uradi sam, Sabre Maram postala je poduzetnica. I nakon 15 godina vođenja i osnivanja nekoliko tvrtki, započeo je BitTube.

Što se tiče veličine tima, 22 osobe tvrde da su povezane s tvrtkom na LinkedInu, neki kao savjetnici i savjetnici, a neki kao uredska podrška, kao i tehničko osoblje. Tvrtka ima 84 sljedbenika na LinkedInu. Kai-Uwe Schnier bio je financijski direktor od osnivanja tvrtke.

Na društvenim mrežama BitTube prikazuje 2.657 članova na Discordu i 7.103 člana na Telegramu. BitTubeov Twitter račun prikazuje 7090 sljedbenika.

CIJEV Opskrba i održivost

Što se tiče tehnologije, inženjeri su programirali BitTube izvorni kod u programskom jeziku C ++, a baza Monero koda poslužila je kao početna točka za ovaj projekt. Monero koristi CryptoNight algoritam konsenzusa dokaza o radu, a to, pak, dolazi iz CryptoNote protokol.

Snimka zaslona BitTubeove stranice Github.

BitTube na GitHubu

U ovom pristupu prevladava privatnost. I u svijetu masovnog nadzora, CryptoNote nastoji osigurati istinsku privatnost kriptografijom i egalitarizmom. Također kao implementacija CryptoNote-a, CryptoNight cilja svoj dizajn tako da bude pogodan za obične PC procesore za rudarstvo. A ne postoje hardverski uređaji za posebne namjene koji bi poboljšali učinkovitost rudarenja, pa se rudari ne mogu nepošteno okoristiti kupnjom dodatnog hardvera.

Sve ovo čini algoritam TUBE otpornim na ASIC i Nicehash, a CPU rudarstvo pruža prirodno stanište za BitTube ekosustav.

Nijedan ICO nije pokrenut kako bi generirao prihod za tvrtku, niti se dogodilo prethodno vađenje kovanica. BitTube ograničava maksimalan broj TUBE od 1 milijarde kovanica. A korisnici kopaju novčiće jednostavno gledajući videozapise.

Kao „Bitcoin YouTube“, a ne kao centralizirana internetska usluga, BitTube namjerava uspostaviti odgovarajući sustav glasanja unutar platforme kako bi omogućio sudjelovanje zajednice. I prijedlozi za poboljšanje početne vrijednosti (BIP) koristit će se za određivanje mogućih putova vilica novčića, kao i odluka koje se odnose na rezervu kovanica.

Povijest trgovanja TUBE

BitCoin Coin (TUBE) trenutno ima tržišnu kapitalizaciju od 5.567.584 USD, a od trenutka pisanja ove novčiće se prodaju na nešto manje od 0,08 USD. I TUBE je započeo s početnim izdanjem u vrijednosti od $ 10 po novčiću, pa je vrijednost lagano opala. No, tvrtka je započela tek u prosincu 2017. godine, tako da ovo predstavlja samo pola godine rada.

BitTube slika

Investitor novčanika smatra novčić lošim dugoročnim ulaganjem i kaže, „Prema našem sustavu prognoza, TUBE je loše dugoročno (jednogodišnje) ulaganje … Važno je napomenuti da zbog niske tržišne kapitalizacije cijena TUBE može se lako manipulirati. “

Da budemo pošteni, TUBE predstavlja uslužni token, a ne vrijednosni papir poput dionica tvrtke. Dakle, TUBE pruža način na koji korisnici mogu platiti za gledanje sadržaja i naknadu za pružatelje sadržaja i za tvrtku koja ostvaruje prihod. Ali TUBE se ne pretvara da predstavlja vlasništvo u tvrtki i na taj način pruža bogatstvo investitorima.

Gdje možete kupiti cijev?

Nekoliko burzi trguje TUBE-om. I kao “Bitcoin YouTube”, trgujete Bitcoinom za TUBE.

Livecoin i TradeOgre omogućuju vam kupnju TUBE. Livecoin je dodao TUBE od 21. veljače 2018.

TUBE trguje na Uzvišena, i Upbit obuhvaća korejsku razmjenu kriptovaluta-kriptovaluta (C2C). Upbit je pokrenut od najvećeg programera aplikacija za razmjenu poruka u Koreji, Kakao, koji se pak udružio s Bittrexom. Dakle, da biste trgovali na Upbit-u, morate registrirati račun na Kakao-u.

Gdje možete čuvati TUBE?

Kao alternativa Bitcoin YouTubeu, BitTube nudi vlastiti novčanik s punim značajkama, omogućavajući besprijekorno korisničko iskustvo. Slijedom toga, izdavači sadržaja upravljaju adresama svojih novčanika i prijenosom imovine. Novčanik održava vezu između novčanika i njegovog sadržaja. A novčanik također funkcionira kao samostalni rudar za BitTube bazen.