Što je Burstcoin?

Burstcoin je jedini novčić koji koristi prazan prostor na vašem tvrdom disku za rudarenje. Za vađenje većine kovanica potrebni su specijalizirani, skupi, energetski intenzivni strojevi koji će se baviti dokazima o radu. Međutim, Burstcoin koristi jedinstveni postupak poznat kao dokaz sposobnosti, s redovitim tvrdim diskom, za obavljanje energetski učinkovitih rudarskih radova. Rudarstvo je toliko učinkovito, da ga možete rudariti s Android telefona ili Raspberry Pi-a.

Upoznajte Burstcoin

Burstcoin koristi dokaz kapaciteta za energetski učinkovito rudarenje.

U ovom vodiču objašnjavamo sve o Burstcoinu, uključujući:

Kako djeluje Burstcoin?

Posebna metoda dokazivanja kapaciteta znači „jednostavno morate priključiti svoj pogon, iscrtati ga i ostaviti računalo da povremeno rudari i zarađuje kovanice. Što više prostora dodijelite rudarstvu, to je veća nagrada. “

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Naš članak ovdje istražuje dokaze o eksploataciji kapaciteta u većoj dubini.

Iskopavanje neće naštetiti vašem tvrdom disku niti prouzročiti zamjetnu promjenu na računu za struju. Ako ikada odlučite prestati s rudarenjem, možete izbrisati informacije koje Burstcoin ucrta na tvrdi disk i iskoristiti prostor za njegovu prvobitnu namjenu.

Korištenje energije

Usporedba upotrebe rudarske energije između bitcoina i praska

Od Burstcoin omogućuje tako jednostavan ulazak u rudarstvo, prirodno je decentraliziraniji. Potrebna je ogromna financijska obveza da biste učinkovito započeli rudarstvo Bitcoina, ali s Burstcoinom biste čak mogli započeti i rudarstvo na Android telefonu.

Kad pogledate dalje od dokaza o eksploataciji kapaciteta, Burst će se osjećati prilično poznato. Nudi decentralizirani blockchain za praćenje javne knjige. Također nudi nekoliko drugih decentraliziranih značajki poput trgovanja imovinom i crowdfundinga. Digitalnu robu možete prodati na peer-to-peer tržištu ili čak prodati svoje predmete na dražbi. Uz sve transakcije u kojima sudjelujete na Burst mreži postoji i mogućnost pričvršćivanja poruka.

Povijest

Anonimni korisnik predstavio je Burstcoin na bitcointalk.org 2014. Novčić je razvijen od platforme Nxt i tako nudi mnoge iste značajke.

Slijedeći tragove Satoshi Nakamota, tvorac Burstcoina nikada nije otkrio svoj identitet. Nakon što je tvorac nestao, zajednica kriptovaluta organizirala se kako bi nastavila razvijati novčić. Tim koji se zove Konzorcij za dokaz kapaciteta (PoC Consortium) trenutno razvija projekt.

Burstcoin nije poznat samo po dokazima o eksploataciji kapaciteta. To je bio prvi blockchain koji je implementiran Turingov potpun pametni ugovori. Najpoznatija primjena pametnih ugovora bila je potpuno decentralizirana lutrija.

Timski napredak

U 2015. tim je uspio postići atomske zamjene, mogućnost trgovine Burstcoins i Qora bez upotrebe razmjene treće strane.

PoC konzorcij objavio je bijelu knjigu “The Burst Dymaxion” 27. prosinca 2017. Programeri se nadaju da će stvoriti mrežu gromova za Burst, što nazivaju “klupkom”. Ova bi mreža dodala nove slojeve u Burst, poboljšavajući skalabilnost transakcija. Tim se nada da će s potpuno implementiranim Dymaxionom „svaki novi korisnik koji vrši transakcije biti povećanje ukupne transakcijske sposobnosti mreže. “

Programeri također istražuju dinamičke naknade, uklanjajući trenutnu minimalnu naknadu od 1 praska. Ako sada smanje naknade, moglo bi doći do napada neželjene pošte na mreži. S dinamičnim naknadama nadaju se da će moći promijeniti naknade ovisno o razini prometa.

Plan praska

Planovi razvojnog tima za prasak za 2018. godinu

U lipnju 2018. Burst je implementirao hard fork koji je stvorio i dinamičke veličine blokova i dinamičke naknade za transakcije. Burst sada može prilagoditi naknade i veličine blokova tako da odražavaju razinu prometa.

iako Oslobađanje Dymaxiona bio zakazan za Q2-3 2018, tim ga još nije dovršio. Njihova Github i dalje ostaje aktivan, pa bismo izdanje trebali očekivati ​​uskoro.

Rudarstvo s tvrdim diskovima

Procjene prema kraju 2017. izračunate za svaki terabajt prostora na tvrdom disku koji dodijelite mreži, u prosjeku biste iskopali 21 burstcoins tjedno. U to je vrijeme bilo gotovo 150.000 terabajta prostora za pohranu posvećen mreži. Danas se taj broj povećao na preko 270 000 terabajta.

Internetski Burstcoin novčanik također će vas provesti kroz uputstva o tome kako započeti s crtanjem tvrdog diska kako biste odmah mogli započeti rudarstvo. Burst je dizajniran da bude novčić prikladan za rudare kako bi se osigurala decentralizacija blockchaina.

Opskrba novcem i održivost

Programeri Burst-a unaprijed su iskopali nula kovanica, nastavljajući s temom decentralizacije. Nagrade za blok počinjale su s 10.000 po bloku, ali smanjivale su se pet posto svaki mjesec dok se ne puste svih 2.158.812.800 Burstcoina. Burstcoin dinamički prilagođava poteškoće rudarenja tako da ima prosječno vrijeme bloka od četiri minute.

Povijest trgovanja

Cijena Burstcoina ostala je konstantna tijekom većeg dijela povijesti, sve dok John McAfee nije naglasio prednosti Burstcoina za širu publiku, uzrokujući nagli rast cijene.

Novčić dana: POPURA – Prvi uistinu zeleni novčić i novčić koji se najviše previđa. Koristi 400 puta manje energije od Bitcoina. Super sigurno i privatno. Uključuje pametne ugovore, šifrirane poruke, decentralizirani novčanik, libertinski blockchain. Najcjenjeniji novčić. https://t.co/vOJOtNYLXp

– John McAfee (@officialmcafee) 22. prosinca 2017

https://platform.twitter.com/widgets.js

Objavljivanjem bijelog papira The Dymaxion i naglaskom na skaliranju Burst mreže, Burstcoin je poskupio od vremena McAfeeova tvita, sve dok kripto tržišta nisu počela padati u proljeće. Trenutno je cijena jedva viša nego prije ovog naglog povećanja. Možda će izdavanje Dymaxiona, predviđeno za kasnije ove godine, donijeti rast cijene.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = BURST&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Gdje možete kupiti Burstcoin?

Možete jednostavno minirati Burstcoin sa svog tvrdog diska. Međutim, možete ga kupiti i na nekoliko popularnih burzi kao što su Upbit, Bittrex ili Poloniex.

Gdje možete pohraniti Burstcoin?

Možete preuzeti internetski novčanik ovdje, gdje također možete pristupiti mnogim decentraliziranim značajkama posuđenim iz Nxt.

Burstcoin novčanik

Sučelje praskavog novčanika

Mobilni Burstcoin novčanik trenutno je dostupan samo za Android i može se preuzeti ovdje.

Sažetak

S obzirom da je Bitcoin primio kritike rasipana energija, Burst nudi ekološki prihvatljiviji način kopanja i upravljanja decentraliziranim blockchainom. Ako želite iskopati kriptovalutu, ali su vas zastrašili glasni i skupi strojevi, možda biste trebali provjeriti dokaz kapaciteta i razmisliti o rudarstvu Burstcoina. Ili ako jednostavno želite prilično distribuiranu decentraliziranu kriptovalutu s aktivnim razvojnim timom, pripazite na ovaj novčić.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirala Rachel Lantz 29. listopada 2018. kako bi odražavao nedavne promjene na projektu.

Dodatna sredstva

Cvrkut

Reddit

Github

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me