Što je Bytom?

Bytom je a blockchain protokol za financijsku i digitalnu primjenu imovine. Koristeći Bytom protokol, pojedinci i poduzeća mogu registrirati i razmjenjivati ​​ne samo digitalnu imovinu (tj. Bitcoin), već i tradicionalnu imovinu (tj. Vrijednosne papire, obveznice ili čak obavještajne podatke).

Problem: Stvarna imovina postaje tokenizirana dok premještamo evidencije vlasništva i mijenjamo glavne knjige u blockchain. No s razine protokola trenutno ne postoji jedinstveni način mapiranja te imovine iz fizičkog u digitalni svijet. Osim mapiranja, još uvijek treba postojati određena interoperabilnost između dva oblika imovine, kako bi se stvorio jedan kohezivni ekosustav. Dok se to ne dogodi, teško je zamisliti “tokenizirani” svijet. To je ono što Bytom želi riješiti.

U ovom Bytomovom vodiču za početnike prenijet ćemo:

Kako djeluje Bytom?

Bytomova misija je “premostiti atomski [fizički] svijet i bajtni [digitalni] svijet, izgraditi decentraliziranu mrežu u kojoj bi se mogla registrirati i razmjenjivati ​​razna bajtna imovina i atomska imovina.”

Tri vrste imovine Bytom su:

  • Prihodna imovina: Uključuju nenaplativu imovinu, ulaganja lokalne samouprave i crowdfunding kampanje.
  • Vlasnička imovina: Ova klasa imovine zahtijeva potvrdu investitora za prijenose i uključuje stvari poput kapitala u privatnim tvrtkama, kao i dionice nejavnog ulaganja.
  • Sekuritizirana imovina: Ova vrsta imovine ima predvidljiv novčani tijek. Primjeri uključuju dugove i automobilske zajmove.

Svom ste imovinom u mogućnosti trgovati putem lanca Bytom protokolom. I ovo ima puno prednosti. Snimanje vlasništva nad imovinom i razmjena na blockchainu stvara učinkovitiji i sigurniji sustav od onoga što je trenutno dostupan.

Uklanja veći dio napuhavanja koji posrednici stvaraju u prijenosima imovine i vođenju evidencije. Uklanjanje posrednika dovodi do nižih troškova i vremena prijenosa. Ovo uklanjanje također ima dodatnu prednost dajući vam potpunu kontrolu nad svojom imovinom. Više ne morate vjerovati trećoj strani da će voditi točne evidencije jer su pohranjene na nepromjenjivoj, javnoj knjizi. I, budući da se zapisi imovine distribuiraju širom svijeta po čvorovima, ne postoji niti jedna točka kvara u kojoj zlonamjerni glumac može manipulirati podacima.

Bytom protokol također uključuje sposobnost za višelančane transakcije kroz bočne lance. Da biste to učinili kao programer, samo stvorite manju verziju lanca i izvršavate API pozive putem pametnih ugovora kako biste provjerili mrežne aktivnosti na tom glavnom lancu. Pritom vam pozivi omogućuju prijenos imovine između lanaca, pa čak i distribuciju dividende kroz bočni lanac.

Bytom žeton (BTM)

Bytom Token (BTM) ima tri glavne namjene u Bytom ekosustavu:

  1. Naknade za transakcije
  2. Dividende
  3. Depoziti za izdavanje imovine

Trenutno je u optjecaju 987 milijuna BTM s a ukupna ponuda od 2,1 milijardu koji ulaze u promet rudarstvom. Tim je distribuirao 30 posto opskrbe sudionicima ICO-a i stvorio bazen za rudarske nagrade s 33 posto ukupne opskrbe. Preostali tokeni drže se u rezervi, koriste se za razvoj poslovanja ili su dati privatnim investitorima.

Arhitektura sustava

Arhitektura Bytom podijeljena je u tri sloja: Primjena, Ugovor i Knjiga.

Slojevi arhitekture sustava Bytom

The Sloj aplikacije je ono s čime komunicirate kao krajnji korisnik. To uključuje mobilne i web aplikacije s kojima radite radi upravljanja imovinom. Interakcija s ovim slojem pokreće ugovorne pozive, pogađate, ugovorni sloj.

The Sloj ugovora sadrži dvije vrste ugovora. Prvi, Genesis ugovor, izdaje i kontrolira druge pametne ugovore na mreži. No što je još važnije, osigurava da se sva imovina koja koristi Bytom pridržava pravila standardizacije protokola.

Sljedeći, Opći ugovor, ima dvije slične funkcije. Prva funkcija olakšava trgovanje imovinom između korisnika protokola. Drugi postavlja i provjerava raspodjelu dividende. Da biste rasporedili novo sredstvo putem Općeg ugovora, prvo ga morate poslati na odobrenje Genesis ugovoru.

I na kraju, temelj Bytom protokola je Sloj glavne knjige. Ovdje se Bytom povezuje s blockchainom. Ovaj je blockchain bez dopuštenja, javan i koristi algoritam konsenzusa Proof-of-Work (PoW). Za razliku od nekih drugih PoW projekata, možete koristiti ASIC za kopanje na mreži, a tim ga čak potiče u svojim bijeli papir.

Bytom tim & napredak

Sa sjedištem u Kini, Bytom tim uključuje neke snažne udarače iz prostora blockchaina. Osnivač Chang Jia napustio je svijet Sci-Fi pisanja kako bi stvorio 8btc, jedno od najvećih web mjesta s vijestima o bitcoinima i blockchainu u Kini.

Drugi partner osnivač, Duan Xinxing, bivši je potpredsjednik OKCoin, jedna od najvećih svjetskih burzi imovine.

Projekt je započeo u siječnju 2017. godine, a tim od tada neprestano napreduje. U septembru iste godine objavili su svoj prvi testnet, a prvu verziju mainneta lansirali su krajem travnja ove godine. Projekt je također službeno prošao Howey Test što znači da SEC neće klasificirati token kao vrijednosni papir.

Bitom plan napretka

Ne postoji mnogo drugih projekata koji pokušavaju ostvariti iste ciljeve kao Bytom. Ravencoin je još jedan projekt (iako trenutno znatno manji) koji želi poboljšati prijenose imovine. Za razliku od Bytoma, Ravencoin je otporan na ASIC. Također možete vidjeti projekte koji tokeniziraju imovinu igara, poput WAX-a i Enjin Coin-a, kao konkurente. Iako započinju s industrijom igara na sreću, projektni timovi planiraju se proširiti i na druge vrste imovine.

Trgovanje

Bytom je kroz svoju povijest imao turbulentan trgovački put. Osim kratkog skoka izravno nakon što je kovanica započela trgovanje u kolovozu, cijena je tijekom većeg dijela 2017. ostala relativno ravna i iznosila je 0,08 američkih dolara (~ 0,000013 BTC). Cijena je blago porasla kako je projekt prošao Howeyjev test u listopadu 2017, ali nije zabilježio značajan rast do sredine prosinca jer je rastao s ostatkom tržišta.

Nastavljajući pratiti sveukupno tržište, cijena Bytom naglo je pala u siječnju 2018., ali se otada lijepo oporavila. Potkraj travnja cijena BTM-a dosegla je najvišu razinu od 1,13 dolara (~ 0,000124 BTC). Međutim, sada iznosi ~ 0,71 USD (~ 0,000081 BTC).

Kao i kod većine drugih projekata, najave o partnerstvu i dodatno usvajanje trebali bi uzrokovati daljnji rast cijene.

Gdje kupiti BTM

Za kriptovalutu s tržišnom kapitalizacijom velikom poput BTM, možda ćete se iznenaditi kad saznate da nije navedena na mnogim glavnim burzama.

BTM se najčešće kupuje na RightBTC, razmjena sa sjedištem u Dubaiju, s BTC-om. Također možete zamijeniti USDT, BTC ili ETH za BTM na Huobi i Bibox.

Potpuni popis razmjena i trgovačkih parova za BTM potražite na stranici CoinMarketCap.

Gdje čuvati BTM

Trebali biste pohraniti svoj BTM u Bytom službeni novčanik. Dostupan je u operativnim sustavima Windows, Mac i Linux. Tim je također stvorio a Korisnički priručnik kako biste lakše postavili i koristili novčanik.

Od ovog pisanja, Bytom je u procesu pretvorbe ERC20 BTM tokena u redovite BTM tokene na Bytom blockchainu. Ako kupujete BTM sada, obratite se burzi kako biste pojasnili koje tokene primate. Redovne BTM tokene trebali biste slati samo u službeni novčanik.

Zaključak

Bytom stvara protokol interoperabilnosti kako bi omogućio prijenos i upravljanje fizičkom i digitalnom imovinom. Tim vode neki od najranijih evanđelista blockchaina, a oni su postizali ključne prekretnice od svog osnutka 2017. godine.

Ako uspijemo, mogli bismo vidjeti novu eru tokeniziranog svijeta s digitalnom imovinom koja predstavlja bilo što, od udjela u tvrtki do zemljišta. Iako je još uvijek rano, budućnost izgleda obećavajuće na temelju posla koji je tim Bytom do sada završio.

Dodatni Bytom resursi

Cvrkut

Telegram

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me