Cobinhood – Razmjena kriptovaluta s nultom naknadom

Reci bok Cobinhood, razmjena kriptovaluta koja za trgovanje naplaćuje nula naknada. Da, dobro ste čuli, nula! Uz drski pristup temi Robinhood, Cobinhood je odlučio prijeći na igru ​​kripto razmjene bez naknade.

Naravno, trgovanje nultom naknadom nije osobito nova inovacija. Američka burza Robinhood sa sjedištem u SAD-u trguje samo na tradicionalnim tržištima i samo za američke investitore. Cobinhood je skočio na ovo ograničenje i gradi poslovni model s nadom da će dosegnuti trgovce i investitore ne samo iz SAD-a već i širom svijeta.

Cobinhood je lansirao vlastiti novčić, COB, putem ICO-a u rujnu / listopadu 2017. Unatoč namjerama da ponude razmjenu fiat-to-crypto, oni trenutno na svojoj platformi pružaju razmjenu crypto-to-crypto. To se u budućnosti može promijeniti, ovisno o vladinoj regulativi za fiat-to-crypto razmjenu koja trenutno utječe na mnoge razmjene širom svijeta.

Teško je procijeniti koliko su bili uspješni od pokretanja, međutim, tim za odnose s javnošću Cobinhood izvijestio je o registracija 13 000+ računa prvog dana rada sa sljedećim danima s više korisnika koji su uskakali na platformu.

Cobinhood Twitter feed

Prijava za prvi dan Cobinhooda

Kako radi?

COB je ERC20 token zasnovan na Ethereum standardu. COB možete pohraniti kao žeton u Ethereum novčanik ili na samoj razmjeni Cobinhood.

Ključne značajke

Prednosti držanja COB tokena uključuju sljedeće:

 • Tokeni koje Cobinhood preuzme bit će jeftiniji za vlasnike COB-a
 • 50% popusta na kamate na zajmove za trgovanje
 • 50% popusta za podizanje naknade kada se plaća u COB-u
 • COB žetoni dobiveni od naknade za povlačenje bit će spaljivani kvartalno
 • Potrebno za sudjelovanje u trgovinskim natjecanjima
 • Potrebno za primanje zračnih kapi

Prednosti trgovanja na Cobinhood burzi:

 • Nula naknade za trgovanje
 • Raznolikost trgovačkih parova: BTC, ETH, EOS, USDT, COB, BCH
 • 24/7 služba za korisnike
 • Decentralizirana razmjena u razvoju
 • Motor za podudaranje redoslijeda visokih performansi
 • Transparentnost s mrežnim i izvanmrežnim novčanicima za javne revizije
 • Osigurajte mrežne transakcije pomoću dvofaktorske autentifikacije i potvrda e-poštom
 • Osigurajte izvanmrežne transakcije pomoću novčanika s više potpisa i sigurnosnih modula hardvera koji se nalaze u različitim zemljama
 • Sva kripto imovina osigurana osiguranjem

Cobinhood u usporedbi s drugim tokenima za razmjenu

Čini se da COB token koristi slične prednosti drugim popularnim tokenima za razmjenu poput Binance Coin (BNB) i Kucoin Shares (KCS). Razmišljanje koje stoji iza toga je povećati potražnju za njihovim tokenima dugoročno i u korist drugih kriptovaluta pružajući neke vrlo atraktivne pogodnosti, kao što je gore navedeno. Ova je strategija do sada dobro funkcionirala za Binance jer je porasla potražnja za njihovim BNB tokenom. Treba vidjeti hoće li to biti pozitivan razvoj i za Cobinhood.

Ograničenja povlačenja kobiniteta

Cobinhood je postavio sljedeća ograničenja povlačenja kako bi zaštitio korisnička sredstva. Imajte ovo na umu ako planirate držati veliku količinu COB-a na burzi:

Ograničenja fonda Cobinhood

Ograničenja fonda Cobinhood

Ako želite nadograditi ta ograničenja, morat ćete pružiti dodatnu potvrdu u skladu s poznavanjem svojih klijenata (KYC) i praksi protiv pranja novca (AML) koje se uvode u cjelokupnu burzovnu industriju.

Korisničko iskustvo & Sučelje

Sučelje za trgovanje prilično je elegantno i intuitivno te koristi uobičajene alate potrebne za trgovanje vašom kriptovalutom po izboru. Slijedom toga, paket grafikona s knjigom narudžbi, obrazac narudžbe, povijest trgovine i stanje novčića su standardni u ovoj verziji sučelja.

Na burzi je već smješten širok izbor kriptovaluta, uključujući velike kapice i niz manjih tokena kojima se može trgovati protiv Bitcoina, Ethereuma, Tethera i naravno izvornog COB tokena.

Sučelje Cobinhood

Sučelje Cobinhood

Kriptovaluta je globalni fenomen i Cobinhood to razumije pružajući podršku za 13 različitih jezika. Engleski, njemački, španjolski, francuski, talijanski, korejski, nizozemski, portugalski, ruski, turski, vijetnamski, tradicionalni & Svi podržani pojednostavljeni kineski. Trgovanje putem Cobinhooda dostupno je putem njihovog web sučelja, a također i putem mobitela za iOS i Android.

Sveobuhvatna dokumentacija o raznim temama (od trgovanja do sigurnosti računa i tako dalje) također je dostupan ako su vam potrebni detaljni vodiči. Nadalje, Cobinhood ima za cilj pružiti 24-satnu mrežnu korisničku uslugu i tim za uspjeh kupaca koji će odgovoriti na upite u roku od jednog dana.

Tim za Cobinhood

Osnivač Popo Chen i suosnivač Wei-Ning Huang osnovali su tvrtku 2017. godine sa sjedištem u Tajpeju na Tajvanu. Tony Scott, bivši američki savezni direktor za informiranje, glavni je savjetnik za projekt.

Glavna vizija Cobinhooda je platforma za trgovanje bez ikakvih naknada koja maksimizira dobit za trgovce kako na tržištu spota tako i na marži.

Cobinhood Press

Fotografija ljubaznošću Cobinhood

Popo Chen, osnivač

Chen Tai Yuan za sebe kaže da je serijski poduzetnik. Nakon što je diplomirao elektrotehniku, osnovao je popularnu uslugu streaminga uživo za azijsko tržište. 17 Live Streaming sličan je Periscopeu s više od 5 milijuna aktivnih korisnika dnevno.

Wei-Ning Huang, suosnivač

Wei-Ning je nekoliko godina radio u prostoru otvorenog koda i aktivno je doprinosio projektima otvorenog koda. Nakon toga pronašao je ulogu softverskog inženjeringa za Google između 2014. i 2017. Specijalizirao se za velike web aplikacije koje zahtijevaju veliku protočnost. S pet godina iskustva u blockchainu, izvrsno razumije tehnologiju.

Savjetnik za kobinitet

Tony Scott, savjetnik

Tony je bio treći američki savezni direktor za informiranje od 2015. do 2017. godine. U tom je razdoblju sudjelovao u brojnim projektima tematskim na blockchain, kao i poboljšanju cyber-sigurnosti vlade. Trenutno vodi grupu Tony Scott koja pruža IT savjetodavne i savjetodavne usluge za javni i privatni sektor.

Opskrba novčićima, raspodjela sredstava & Održivost

Koliko možemo reći, tim je izvukao bijeli papir (koji opisuje simboličku ekonomiju projekta) sa web mjesta. U Reddit post, predstavnik Cobinhooda objasnio je da ICO bijela knjiga više nije primjenjiva i da se priprema ažurirana verzija.

Investitori su ICO-u pridonijeli 13 milijuna dolara. Ti su sudionici dobili 50% u žetonima, dok je 40% pripalo timu. Preostalih 10% otišlo je u privatni smještaj.

Opskrba novčića Cobinhood

Dodjela ICO tokena

Sva sredstva prikupljena za tim Cobinhood bit će namijenjena sljedećim kanalima:

 • 40% – razvoj proizvoda
 • 20% – rad
 • 20% – marketing
 • 10% – Revizija & Sukladnost sa sigurnošću
 • 10% – pravni poslovi

CoinMarketCap navodi ukupnu ponudu od 1 milijarde COB (1 000 000 000). Prometna ponuda (u trenutku objavljivanja) iznosi oko 362 milijuna ili 36% svih kovanica.

Povijest trgovanja

Razvojni tim pokrenuo je razmjenu Cobinhood 18. prosinca 2018., zajedno s mogućnošću trgovine COB-om po prvi puta putem interneta. COB je lansirao oko razine od 0,33 dolara prije nego što je dosegao najvišu razinu od 1,50 dolara na vrhuncu špekulativnog balona prošle godine (2017). Sveukupno tržište kriptovaluta nastavlja se rasprodavati otkako je u prosincu dosegnulo najvišu razinu u prosincu. U vrijeme objavljivanja COB je trgovao oko 0,04 dolara.

Trenutno postoji niz čimbenika koji utječu na tržište. COB nije toliko dobro uspostavljen kao azijski konkurenti. Ali ako i kada se dogodi slijedeće pokretanje kriptovaluta, možda bi sasvim nova skupina trgovaca hrlila u Cobinhood kako bi iskoristila te nulte naknade.

Grafikon kobiniteta

Grafikon ljubaznošću CoinMarketCap

Gdje možete kupiti Cobinhood Coin?

Cobinhood možete kupiti prvenstveno na njihovom službena razmjena. Postoje neke alternative. CoinMarketCap navodi Mercatox i decentraliziranu burzu EtherDelta kao alternativne burze. Količina je na ovim burzama prilično mala, a osim toga, mnogi trgovci smatraju da je EtherDelta platforma za napredne korisnike. Ako ste novi u trgovanju, službena razmjena tvrtke Cobinhood vjerojatno je vaša najbolja opcija.

Gdje ga možete pohraniti?

Kao što je prethodno spomenuto, COB je ERC20 token. Izgradnjom na vrhu Ethereum blockchaina Cobinhood osigurao je da njihov token bude dobro podržan. Imate brojne mogućnosti prilikom spremanja COB-a. Neke opcije potražite u našem vodiču za Ethereum novčanik. Ledger Nano S i Trezor popularna su rješenja s hardverske strane, dok su Exodus i Jaxx neki novčanici odabrani na softverskoj strani.

Naravno, ako više volite praktičnost, možete svoje novčiće ostaviti na mjenjačnici i uštedjeti u naknadama za prijenos na i iz vanjskog novčanika. Imajte na umu da su vanjski novčanici za kriptovalute, posebno oni hardverski, sigurnija opcija ako Cobinhood naiđe na bilo kakve probleme skrbništva. Ovisno o tome koliko često trgujete, utvrdit će vam potrebu za sigurnošću zbog praktičnosti.

Daljnji razvoj

Osnivački tim Cobinhood nedavno (svibanj 2018) najavio pokretanje decentralizirane platforme pod nazivom DEXON na Blockshow Europe 2018 u Berlinu.

“DEXON je blok-rešetkasta platforma izgrađena na konsenzusnom algoritmu DEXON koji postiže beskrajno skalabilnu, distribuiranu knjigu bez dozvole.”

IDG Capital, investicijska tvrtka specijalizirana za rizični kapital, investirat će u pokretanje DEXON-a. Ovaj novi razvoj utjecati će na izvorni vremenski slijed koji je Cobinhood predložio od njihovog ICO-a:

Mapa puta Cobinhood

Mapa puta Cobinhood ljubaznošću KimJhonUn

Kao rezultat najave, zajednica Cobinhood pokrenula je nekoliko pitanja o odnosu između COB-a i razvojne platforme DEXON. Tim je pojasnio da će Cobinhood postati ekskluzivni ICO partner za DEXON, pružajući trgovinu & ICO usluge osiguranja za DEXON. Kao rezultat, nositelji COB-a dobit će sljedeće dvije pogodnosti:

 • ICO pokrenut na vrhu DEXON-a bit će jeftiniji za vlasnike COB-a
 • Vlasnici COB-a dobit će DEXON kovanicu putem zračne luke u budućnosti. Pojedinosti koje treba slijediti bliže pokretanju glavne mreže.

Decentralizirana razmjena Cobinhood još je u razvoju, ali sada je nejasno kada će to biti dovršeno i integrirano u DEXON.

Korisnici bi također trebali biti svjesni da nakon što DEXON krene uživo, COB najvjerojatnije više neće biti podržan kao Ethereum ERC20 token, već će biti provjeren na DEXON blockchainu. Ažurirat ćemo detalje o pohrani i implementaciji u ovom postu čim ih primimo.

Zaključak

Prostor za razmjenu kriptovaluta zagrijava se i brojni igrači trude se dobiti dio kolača na ovom vrlo unosnom tržištu. Ono što je najvažnije, izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao ranije ove godine otkrio dobit od 200 milijuna dolara za 2. tromjesečje 2018. Ova je brojka ogromna s obzirom na to da je Binance osnovan tek u srpnju 2017. godine.

Nije ni čudo da mnogi novi igrači ulaze u ovu industriju. Čini se da još uvijek ima puno prilika za nove razmjene kako raste potražnja za kriptovalutama. Cobinhood pokušava popuniti nišu na tržištu pružajući strukturu poticaja s nultom naknadom. Trgovci vole nulte naknade, ali jesu li nulte naknade dovoljne da zadrže kupce u tako konkurentnom prostoru? Dobra razmjena kriptovaluta izgrađena je imajući na umu mnoge čimbenike.

Cobinhood planira nadoknaditi izgubljene naknade privlačenjem velike baze klijenata i naplaćivanjem naknada za vrhunske usluge poput ICO popisa i određenih naprednih značajki trgovanja. Hoće li se ovaj pristup pokazati profitabilnim, vrijeme će pokazati.

Za više informacija i ažuriranja o Cobinhoodu možete ih pratiti na sljedećim kanalima: