Red Pulse je obavještajna platforma zasnovana na blockchainu koja pokriva kinesko gospodarstvo i tržišta kapitala. Cilj mu je pojednostaviti i usmjeriti veliku količinu vijesti i informacija koje kruže oko kineskih tržišta. Nakon zamjene tokena u 2018. godini, izvorni token sustava sada je PHX.

U ovom ćemo vodiču pokriti:

Što je Crveni puls?

Red Pulse je u osnovi platforma za kuraciju sadržaja, s posebnim fokusom na istraživanje i informacije o kineskim tržištima. Koristi umjetnu inteligenciju i teoriju igara kako bi pružio najkraće informativne usluge financijskim analitičarima i istraživačima.

Početna stranica Red Pulse

Početna stranica Red Pulse

U sektoru podataka i informacija na financijskom tržištu postoji mali broj globalnih igrača koji pružaju „terminalne usluge“. Unutar institucionalnih investicijskih organizacija pronaći ćete računalni terminal koji je 100% posvećen stvaranju feeda zbirnih vijesti i informacija sa svjetskih financijskih tržišta. Te terminale pružaju vijesti poput Bloomberga ili Thompsona Reutersa.

Osnivač Red Pulsea prepoznao je da na kineskom tržištu dominacija informacijskih tržišta od strane velikih igrača ne uspijeva postići. Kina je masivna i visoko tehnološki razvijena zemlja s golemim, brzim i složenim tržištima. Iz tog razloga postoji ogromna količina vijesti i informacija koje dolaze s kineskog tržišta. Na primjer, glasina može započeti ujutro, a do poslijepodneva se prijavljuje kao lažna informacija. Nadalje, to se može dogoditi nekoliko tisuća puta svaki dan.

Sada zamislite ljudskog financijskog analitičara koji sjedi ispred terminala Bloomberg sa zadatkom da smisli smislene uvide kako bi pomogao u donošenju odluka o ulaganju. Problem postaje očit.

Dijeljenje ekonomije za istraživanje

Red Pulse želi riješiti ovo preopterećenje informacijama. Djeluje iz pretpostavke da je “ekonomija dijeljenja za istraživanje” s posebnim fokusom na kinesko gospodarstvo i tržišta kapitala. Industrijski stručnjaci, istraživači i tržišni analitičari mogu dati svoj uvid i informacije platformi. Prijave su pripremljene kombinacijom algoritama strojnog učenja, procesora prirodnog jezika i ljudskih analitičara. Platforma koristi više od 4.000 metatagova za kategorizaciju i sortiranje podataka.

Red Pulse je prva aplikacija pokrenuta na NEO blockchainu, u početku pod tiker RPX. Međutim, PHX tokeni zamijenili su RPX nakon značajne nadogradnje 2018. godine nazvane Phoenix.

Kako djeluje crveni puls?

Kada netko doprinosi informacijama ili istraživanjima na platformi, Red Pulse im dodjeljuje ocjenu vjerodostojnosti. Ova se ocjena temelji na točnosti njihovih prijava koje su odredili čitatelji, tim Red Pulsea i ukupnoj popularnosti njihovih priloga. Suradnici zarađuju PHX tokene za svoje prijave.

Svatko tko pristupi informacijama o Red Pulseu plaća PHX tokene. Nadalje, ako istraživač želi saznati više o određenom razvoju tržišta, može podnijeti zahtjev na platformi. Tada svatko tko zna može odgovoriti na zahtjev i zaraditi PHX tokene za svoj trud.

Mehanizam opskrbe i ulaganja novca

Ne možete iskopati PHX tokene. Umjesto toga, platforma koristi mehanizam za podmetanje za držače čvorova. Nemojte se zbuniti s dokazima o udjelu, jer Red Pulse koristi NEO delegirani bizantski tolerancijski kvar (dBFT) konsenzus algoritam.

Svatko tko drži PHX (Phoenix) tokene može postati ulagač. Da bi to učinili, moraju pretvoriti svoje PHX u PHF tokene (Phoenix Fire) tokene na svojoj korisničkoj nadzornoj ploči. Pretvorba je u omjeru 1: 1. Red Pulse to naziva “paljenjem”.

Proces nagrađivanja uloga malo je složen. Ukupna ponuda PHX povećava se za 10% svake godine. Novostvoreni novčići dijele se 50/50 između nagrada za suradnike u podacima i nagrada za ulagače. Nagrade za ulagače izračunavaju se na temelju stupnjevitog modela u kojem oni koji ulože najviše dobivaju najveće nagrade. Svi ulagači zarađuju osnovnu stopu od 5% godišnje. Razlika između ove isplate i novokovanih kovanica rezerviranih za nagrade ulaganjem ide u skupinu. Ulagači dobivaju udio u ovom fondu prema njihovoj razini.

Donji grafikon ilustrira vrstu nagrada koje bi ulagači mogli zaraditi na različitim razinama, ovisno o broju uključenih ulagača.

Red Pulse nagrade za ulaganje

Ukupna je ponuda 1,36 milijardi PHX tokena, s 829 milijuna u optjecaju u vrijeme pisanja ovog članka.

Povijest i tim

Red Pulse osnovao je Jonathan Ha još 2015. godine. Ha je imao viziju prevladavanja bezbrojnih problema s tržištima financijskih podataka u Kini. Suosnivač je tvrtke sa Stanleyem Chaom i Peterom Alexanderom. Sva trojica imaju predznanje iz upravljanja i IT savjetovanja.

Osnivači Red Pulsea

Osnivači Red Pulsea

Savjetnici projekta uključuju Hongfei Da iz NEO-a i Tony Tao iz NEO Global Capital Fund-a.

Tvrtka je prošla početni ICO 2017. godine, prikupivši 15 milijuna dolara. Bilo značajna nadogradnja 2018. nazvan Phoenix, koji je uveo poboljšanu funkcionalnost pametnih ugovora. Ova nadogradnja uključuje dokaz o stvaranju i vlasništvu nad sadržajem, uz poštivanje propisa i zaštitu intelektualnog vlasništva. U to je vrijeme projekt zamijenio početni RPX token za Phoenix (PHX) token.

Red Pulse je uložio značajne marketinške napore u nadogradnju, provodeći prezentaciju u raznim azijskim zemljama.

Povijest trgovanja

Cijena Red Pulsea sliči na obrazac većine kriptovaluta, s najvećim padom bikova koji se dogodio tijekom skoka cijena Bitcoina krajem 2017. Uslijedio je kratki rast oko travnja / svibnja 2018, što približno odgovara vremenu najave nadogradnje Phoenixa.

Analiza konkurencije

Red Pulse jedini je projekt ove vrste usmjeren u potpunosti na istraživanje i analizu tržišta posebno u Kini. Iz perspektive čistog sadržaja, Steem je slična platforma. Postoje i drugi projekti usmjereni na financijsku analizu, ali oni se usredotočuju na tržišta kriptovaluta, poput Cindicatora.

Gdje kupiti PHX

Naravno, PHX ima značajke na velikim azijskim burzama tako da ga možete kupiti putem Binancea, Huobija i Kucoina.

Gdje pohraniti PHX

Za hladnu pohranu svoje PHX tokene možete držati u Ledger Nano S. The službeno NEO mjesto također nudi nekoliko novčanika za NEO tokene, uključujući PHX.

Zaključak

Red Pulse je prvi pokretač potencijalno unosnog tržišta. Institucionalni investitori spremni su platiti za tržišne podatke i uvide. Stoga je tržište zrelo za poremećaje.

S obzirom na razmjere i tempo razvoja kineske ekonomije, to je izvrsno mjesto za početak. Iako Red Pulse još nije dao naznake da planira proširiti svoj zemljopisni opseg, ako njegova strategija uspije u Kini, sve su šanse da bi mogla biti uspješna na drugim tržištima. Ovaj potencijal, u kombinaciji s čvrstim postojećim poslovnim modelom i pouzdanim timom, znači da će Red Pulse nesumnjivo gledati 2019. godine.

Dodatna sredstva

Web stranica Phoenix

Github

Cvrkut

Telegram

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me