Decentralizirana razmjena Radar Relay omogućuje peer-to-peer trgovanje kriptovalutama. Tehnički se natječe s decentraliziranim centralama prve generacije poput OasisDEX, EtherDelta /VilicaDelta, IDEX i Kyber. Međutim, radarski relej ne samo da ih nadmašuje na a Opseg trgovine od 24 sata osnova. Također se učinkovito natječe s uspostavljenim centraliziranim razmjenama, poput sjedišta u Velikoj Britaniji CEX.IO u smislu obima trgovine. To nije mali podvig za uslugu koja je još uvijek u beta verziji.

Vrijeme postavljanja radarskog releja

Vrijeme postavljanja radarskog releja (izvor)

U usporedbi s postavljanjem računa na centraliziranoj burzi, potrebno je manje koraka da bi se započelo trgovanje s radarskim relejem. Iako radarski relej možda nije brz kao centralizirana razmjena, brži je od decentralizirane razmjene prve generacije koja ima teret izvršavanja svega na blockchainu.

Ovaj vodič za radarski relej obuhvaća:

Pojedinosti o ključu radarskog releja

Web stranica: https://www.radarrelay.com/

Klasifikacija razmjene: Decentralizirana modularna trgovačka mreža

Protokol otvorenog naloga: 0x shema narudžbe

Trgovani tokeni: ERC20 Ethereum tokeni

Podrška za MetaMask: Da

Podrška glavne knjige: Da

Paritetna podrška: Da

Podrška magli: Da

Podudaranje: Izvan lanca

Naselje: Na lancu

Naknada za polog: Nijedna

Naknada za povlačenje: Nijedna

Početna naknada za beta transakciju: 0,45% / 0,70% (proizvođač / preuzimatelj)

Revidirana naknada za beta transakciju: 0,00% / 0,00% (proizvođač / preuzimač) od studenog 2017

Što je radarski relej?

Radar Relay je DApp ili decentralizirana aplikacija, dizajnirana za trgovanje kriptovalutama od novčanika do novčanika. Za razliku od Coinbase, Bitstamp i drugih centraliziranih razmjena kripto valuta, decentralizirana razmjena Radar Relay ne zahtijeva da otvorite račun. Pomoću radarskog releja možete sigurno trgovati tokenima bez potrebe za dijeljenjem svog imena, adrese i drugih osobnih podataka. Uz to, nema razdoblje zaključavanja niti naknade za pologe i isplate. Poput DDEX-a, decentralizirana centrala Radar Relay ne samo da poboljšava sigurnost, već štedi vrijeme i novac. Nažalost, usluga Radar Relay pomalo je skupa i može se koristiti samo za trgovanje ERC-20 tokenima.

Prijava računa radarskog releja

Registracija računa radarskog releja (izvor)

Kako funkcionira decentralizirana centrala Radar Relay?

Da biste koristili decentraliziranu centralu za radarski relej, možete sučelje s web stranica, ili trgovina programski koristiti API. U svakom slučaju, u osnovi koristite novčanik za narudžbu. Sve što Radar Relay radi emitira tu narudžbu, pronalazi podudaranje i širi te informacije u Ethereum blockchain putem 0x protokola. Protokol 0x zatim koristi pametne ugovore za dovršavanje narudžbe na blockchainu.

Točnije, radarski relej je relej. Prijenosnici dijele informacije o likvidnosti. Informacije o likvidnosti u osnovi su informacije o nečijoj namjeri da se jedna imovina zamijeni drugom. Relateri u osnovi izrađuju knjigu narudžbi iz kriptografski potpisanih poruka davatelja likvidnosti. Davatelj likvidnosti ili market mejker je jednostavno svaki trgovac koji signalizira namjeru zamijeniti određenu količinu jedne imovine za drugu po određenoj cijeni tijekom određenog razdoblja. Na radarskom releju to razdoblje može biti sat, dan, tjedan ili mjesec.

Upute koje davatelj likvidnosti izdaje posredniku nazivaju se nalozi. Na radarskom releju pružatelji likvidnosti imaju dvije mogućnosti:

  1. Dajte ograničenu narudžbu za kupnju količine jednog sredstva za određenu količinu drugog (cijena ponude).
  2. Dajte ograničenu narudžbu za prodaju količine jednog sredstva za određenu količinu drugog (tražena cijena).

Kasnije, preuzimatelj likvidnosti ili preuzimatelj prelazi ravno u knjigu naloga i pristaje obavljati trgovinu pod uvjetima koje je odredio proizvođač. 0x protokol obrađuje sve odatle kako bi ispunio narudžbu. U osnovi 0x stvara pametni ugovor i rješava redoslijed na blockchainu.

Po čemu se razlikuje radarski relej?

Radarski relej koristi drugačiji model povjerenja. Prema marketinškim materijalima za Radar Relay, Radar Relay je modularna trgovačka mreža. Ovo je samo otmjen način da se kaže da se razlikuju od prve ponavljanja decentraliziranih razmjena. Pod tim zapravo podrazumijevaju da releji mogu dijeliti knjige naloga i međusobno se povezivati ​​kako bi stvorili veće bazene likvidnosti jer 0x protokol upravlja namirom naloga. To nije bilo moguće na prvoj generaciji decentraliziranih burzi poput EtherDelte. Međutim, to je moguće na decentraliziranoj centrali Radar Relay jer je 0x otvoreni protokol, a releji dijele samo informacije o likvidnosti. Posljedično, releji mogu slobodno surađivati.

Razmjenite povjerenja

Razmjenite povjerenja

Tradicionalno, decentralizirane burze koristile su vlasnička sučelja i pametne ugovore kako bi omogućile trgovanje koristeći novčanike MetaMask ili Ledger. Na EtherDelti, IDEX-u i drugim decentraliziranim centralama prve generacije, gdje pametni ugovori emitiraju informacije o narudžbama u blockchain, nije bilo načina za dijeljenje likvidnosti jer su sučelja vlasnička.

Radarski relej koristi 0x protokol za ubrzanje širenja informacija o narudžbi. Još važnije, iz perspektive interoperacije, razvoj i upravljanje protokolima pametnih ugovora za nagodbu prepušta globalnoj zajednici programera i trgovaca.

Kada je formiran radarski relej?

Beta aplikacija Radar Relay pokrenuta je u kolovozu 2017. godine. Alan Curtis (DIREKTOR TVRTKE), Mike Roth (CTO), Brandon Arthur Roth (CCO) i Devin Eldridge (COO) voditi projekt. Tim je dobio ranu potporu od Blockchain Capital u prosincu 2017. godine. Batshit Crazy Ventures, Fond za suradnju, Grupa digitalnih valuta, Srodni pothvati, Kokopelli Capital, Kapital notacije, Uzajamni pothvati, Sparkland Capital, V1.VC također sudjelovao u krugu sjemena.

Ulagači releja radara

Na koji način radarski relej zarađuje?

Burze obično zarađuju naplaćujući naknade. Još u kolovozu 2017., Radar Relay najavio je planove za naplatu naknada proizvođačima / preuzimačima od 0,45% / 0,70%. Naknade su se plaćale u smislu ZRX tokena. Naknade su se plaćale kada su namirivane narudžbe na Ethereum blockchainu za pružanje usluge hostinga i olakšavanje narudžbi.

Radarski relej provodi apstrakciju naknade. Zahvaljujući apstrakciji naknade, trgovci ne bi ni znali da koriste ZRX tokene za plaćanje naknada za transakcije. Unatoč tome, od studenoga 2017. decentralizirana centrala Radar Relay zaustavila je naplaćivanje naknada za transakcije i zabilježila ogroman uspjeh.

Količine trgovanja ističu uspjeh Radar Releja. Međutim, neizvjesno je hoće li radarski relej moći održati ovaj zamah kad se transakcijske naknade ponovno uvedu. Pogotovo jer postoje konkurenti poput AirSwap-a koji imaju poslovne modele koji ne ovise o naknadama za transakcije.

Dodatna sredstva

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me