Što je DENT?

DENT je virtualna telekomunikacijska tvrtka (telco), svjetsko tržište i valuta za mobilnu razmjenu podataka (izgrađena na Ethereumu).

Jeste li ikad čuli za virtualnu telekom kompaniju?

Prije nego što se više pozabavimo DENT-om, važno je razumjeti svijet telekomunikacija (telekoma). Prostor je buran jer se stari modeli prihoda ugibaju u sve globaliziranijem svijetu. Globalna potrošnja putovanja i podataka raste, a telekomunikacije se bore za opstanak. Danas ne postoji istinski globalna telekomunikacijska usluga ravnopravna s Over-The-Top (OTT) igračima kao što su Google, Facebook i WeChat. Kao odgovor na to, većina telekomunikacijskih tvrtki stvorila je razna globalna partnerstva i zajednička ulaganja.

DENT pruža globalnu platformu koja nedostaje za potrošače koji su povezani s jednim regionalnim operatorom, što u konačnici ograničava njihove mogućnosti kupnje i korištenja. Još je zabrinjavajuće što kupci svakog mjeseca troše više od 4 milijarde američkih dolara u vrijednosti mobilnih podataka. Za telekom operatore, DENT nudi objedinjeno tržište podataka za interakciju s globalnom bazom korisnika. To omogućuje da telekomunikacijske tvrtke postanu dijelom poremećaja, a ne da same budu poremećene.

Mobilni podaci postaju bitna ljudska potreba poput električne energije ili vode, ali mnogi još uvijek nemaju pristup ovoj mrežnoj infrastrukturi.

Korisničko zaključavanje sprječava ljude da imaju plan protoka tekućih podataka po regijama. Umjesto toga, korisnici su previše naplaćeni za roaming izvan glavne regije pokrivene njihovim podatkovnim paketom. Ovi podatkovni planovi prešućuju pružatelji usluga koji ne samo da previše naplaćuju potrošače, već ih zaključavaju u dugoročne ugovore s kaznama za otkazivanje.

To je omelo rast industrije mobilne podatkovne industrije … do sada.

DENT je ERC-20 razmjena, tržište i kriptovaluta za kupnju i prodaju mobilnih podataka. DENT, ERC-20 token, već se prodaje na tržištu i koristi ga preko 3,5 milijuna korisnika širom svijeta.

Problem koji DENT rješava: Dodavanje interoperabilnosti između podatkovnih planova

Kommoditizacija mobilnih podataka

DENT ima za cilj pretvoriti neiskorištene podatke vrijedne 4,8 milijardi dolara mjesečno u potpuno novo gospodarstvo.

Prema nedavnom Ciscova studija, do kraja 2016. godine svjetsko tržište mobilnih podataka poraslo je za 63 posto, na 7,2 milijarde gigabajta.

A Parks Associates studija je pokazala da su prihodi od podataka mobilnih operatera u 2015. iznosili 386 milijardi dolara, što je ekvivalentno 32 milijarde dolara mjesečno. Pod pretpostavkom da je samo 15 posto podataka neiskorišteno, to bi donijelo izgubljenu vrijednost od 4,8 milijardi dolara. Na transparentnijem i povezanom tržištu ova bi vrijednost bila otključana i potrošači mobilnih podataka mogli bi je kupiti, prodati i trgovati u cijelom svijetu..

Tri megatrenda ometaju mobilnu industriju

 1. Razdvajanje mobilne naplate podataka – To vidimo kod usluga poput kabelske (i Netflix). To se događa i s mobilnim podatkovnim paketima koji su u prošlosti bili zaključani u jednog davatelja usluga. DENT ima za cilj stvoriti ne samo globalno tržište i razmjenu, već i olakšati međusobni prijenos podataka.
 2. Eliminacija troškova međunarodnog roaminga – DENT pomaže ukloniti pokretače troškova roaminga, kao što je stara arhitektura usmjeravanja između davatelja telekomunikacijskih usluga, što može biti skupo. Mehanizam internetskog prijevoza i blockchain motor uvelike smanjuju troškove pružanja ove usluge.
 3. Plaćajte po putu, pošteni podaci o mobilnim podacima – Ne samo da će DENT token omogućiti same kupnje, već će vam otkrivanje cijena i komoditizacija na globalnom tržištu podataka omogućiti da od operatera u vašoj regiji dobijete najbolju moguću cijenu. To vam omogućuje da kupite točno onoliko koliko vam treba, a ne previše ili premalo.

Pojava eSIM-a i soft SIM-a

Sljedeći zanimljiv trend, posebno u svijetu mobitela i mobilnih podataka, je pojava nove tehnologije modula identiteta pretplatnika (SIM). Nova SIM tehnologija omogućuje oslobađanje od krutih analognih fizičkih kartica u korist elektroničkog modela i modela temeljenog na oblaku.

ESIM znači da je SIM čip ugrađen od samog početka, dok Soft SIM uopće nema SIM hardver (isporučuje se gotovo bežično).

I eSIM-ovi i soft SIM-ovi omogućuju pretplatnicima da odmah promijene operatora, bez gnjavaže sa zamjenom SIM-a. DENT je među prvim igračima u svemiru koji ne samo da razdvajaju podatkovni plan od operatora već i odstupaju od koncepta samih tradicionalnih SIM kartica, umjesto da koriste rješenja usmjerena na oblak i blockchain za korisnike.

DENT Coin App slike

Brzi pogled na mobilnu aplikaciju DENT

DENT specifikacije

DENT je token temeljen na ERC-20 zasnovan na rudarskom algoritmu Ethash s ukupnom opskrbom od 100 milijardi jedinica DENT-a.

Kako DENT djeluje

DENT token je ono što pokreće platformu djelujući kao digitalna roba mobilnih podataka koja pruža trenutni pristup preko svjetskih telekom operatera. Budući da je DENT izgrađen na Ethereumu i standardu ERC-20, funkcionalnost pametnih ugovora presudan je mehanizam za korisnike DENT-a da kupuju, prodaju i trguju svojim podacima.

Glavne komponente DENT-a uključuju:

 • Tržište podataka – Korisnici će moći koristiti DENT tokene za kupnju i prodaju podataka na međunarodnom tržištu. DENT tokene možete nabaviti na crowdsale-u ili sada na tržnicama.
 • Razmjena podataka – Iako je DENT na popisu takvih divova kao što je Binance, DENT također planira pokrenuti vlastitu burzu. Vlasništvo vlastitog DENT tokena pruža značajnu likvidnost za rad i upravljanje ne samo vlastitim tržištem podataka već i vertikalno integriranom razmjenom.
 • Mobilna aplikacija na iOS-u i Androidu – Mobilna aplikacija služi vam kao središnje sučelje za kupnju, prodaju, trgovinu ili doniranje mobilnih podatkovnih paketa. DENT tokeni potiču preuzimanje i kupnju mobilne aplikacije.
 • Izgradnja zajednice – U fazi izgradnje dobivate DENT žetone za sudjelovanje u zajednici u zahtjevnom oslobađanju podataka i promjenama u načinu na koji telekomunikacije posluju s mobilnim podacima.

DENT tim

Tero Katajainen je izvršni direktor i osnivač tvrtke DENT. Donosi pozadinu tehnološkog pokretanja u Forex sustavima trgovanja i plaćanjima mobilnih operatora. Katajainen je također bio jedan od prvih programera koji je ikad implementirao izravne sustave plaćanja mobilnih operatera za potrošačke aplikacije.

Mikko Linnamäki suosnivač je, pionir na Internetu, i serijski poduzetnik plodnih startupa, uključujući DOVECOT Oy, najpopularniji IMAP poslužitelj, s nevjerojatnih 72% udjela na svjetskom tržištu i 2,5+ milijardi korisnika. Mikkovo iskustvo u tehnologiji i temeljnoj arhitekturi uvelike je podložno ovom projektu.

Savjetnici uključuju:

 • Dr. Rainer Deutschmann savjetnik je koji je pomogao pokrenuti Reliance Jio, 4G operater mobilne mreže (MNO) koji je poremetio tradicionalnu telekom industriju u Indiji. Nedavno je dosegao 160 milijuna korisnika. Pomaže u dugoročnom rastu i strategiji prodora na tržište.
 • Ransu Salovaara izvršni je direktor TokenMarketa i specijalizirao se za kriptovalute, digitalnu imovinu i blockchain tehnologiju oko burzi. Prethodno je lansirao prvi europski instrument kojim se trguje putem bitcoina, BitcoinETI, uvršten na Gibraltarsku burzu i Frankfurtsku burzu.
 • Mikko Ohtamaa je glavni tehnički direktor TokenMarketa i rani stručnjak za blockchain i Bitcoin. Također je upućen u razvoj Pythona i JavaScript-a i zagovornik otvorenog koda.

Stručnost ovih savjetnika pokreće ne samo strategije rasta i pozicioniranje na visokoj razini već i stvaranje robusnih i legitimnih razmjena u trgovini imovinom.

„S DENT-om telekomunikacijske tvrtke dobivaju vozilo za diferencijaciju i približavanje potrošaču. DENT nudi isplativ kanal distribucije i omogućuje eksperimentiranje s novim cjenovnim shemama kako bi se utvrdilo mjesto prodaje podataka. Isplativost proizlazi iz svojstvene arhitekture zasnivanja na blockchain-u i iskorištavanjem jedne središnje platforme koja se prilagođava svim sudionicima na tržištu. “DENT Bijela knjiga

Struktura prodaje DENT tokena

Struktura prodaje DENT tokena

Kritike i izazovi

Timu se daje velik postotak tokena, uključujući neprodane tokene koji se izdaju u koracima od 25% tromjesečno. To ukazuje na veliku količinu centralizacije od strane kreatora i najvjerojatnije telekomunikacijskih tvrtki koje sudjeluju i zarađuju od svake transakcije.

Uz to, mnogi od telekomunikacijskih tvrtki mogu dobro profitirati od bilo kakve aprecijacije kao kad je DENT u studenom zabilježio rast od 2000 +% prije nego što se srušio.

Konačno, premda ovaj znak usmjerava ljude prema korištenju različitih nevezanih podatkovnih usluga među prijevoznicima, potencijalno je zabrinjavajuće što bi mogao postojati sindikat nalik oligarhiji glavnih nositelja. Ti bi vlasnici mogli uključivati ​​DENT, burzovne partnere i telekomunikacijske tvrtke. Ova centralizacija vlasnika donosi zabrinutost je li ovaj projekt pomalo neuravnotežen u korist komercijalnih interesa i kitova.

Ova je zabrinutost dodatno opravdana vertikalnom integracijom DENT razmjene za tokene. S vremenom će DENT tim i telekomunikacije u potpunosti kontrolirati tržište.

Unatoč tome, DENT slijedi značajan rast i razvoj do danas.

Postignuća / Plan puta

 • Binance popis – DENT je osigurao mjesto na jednoj od najboljih svjetskih burzi dovodeći značajne dodatne investitore, trgovce i likvidnost.
 • Aplikacija uživo za Android i iPhone – DENT već ima obje ove platforme spremne za omogućavanje pohrane, kupnje i trgovine DENT tokena i pripadajućih podatkovnih planova od globalnih telekomunikacijskih tvrtki.
 • 3,5+ milijuna korisnika širom svijeta – DENT platforma zabilježila je fenomenalan rast tijekom kratkih više od 1 godine postojanja DENT-a
 • Inicijative za oglašavanje i poticaji za konzumiranje sadržaja – Tvrtka poput Nikea mogla bi korisniku ponuditi 100 MB podataka (u obliku DENT tokena) za gledanje jednog od njihovih reklamnih videozapisa. DENT-u će biti plaćena naknada za objavljivanje ovog sadržaja i dijelit će dio tog prihoda od oglasa s korisnicima. Ovo bi mogao biti moćan način da odmah unovčite privučenu publiku.
 • ETHScanr aplikacija – Ova aplikacija omogućuje vam upravljanje, praćenje i postavljanje upozorenja za bilo koju Ethereum adresu. Ova sigurna anonimna aplikacija omogućuje vam dobivanje podataka o stvarnoj prodaji tokena u stvarnom vremenu, nadgledanje adresa i praćenje ostalih kripto investitora.
 • Društveni utjecaj ulaganja u tržišta u razvoju s Gigabajti za Afriku – Cilj 9 održivog razvoja Ujedinjenih naroda (UN) poziva na „izgradnju otporne infrastrukture, promicanje uključive i održive industrijalizacije i poticanje inovacija“. DENT planira donirati neiskorištene mobilne podatke onima kojima su potrebni, posebno u ruralnim područjima. Njihova kampanja Gigabajti za Afriku želi omogućiti pristup.

„Infrastruktura i gospodarski razvoj također se oslanjaju na informacijsku i komunikacijsku tehnologiju. Mobilne mobilne usluge brzo su se proširile širom svijeta, omogućujući ljudima u prethodno nepovezanim područjima da se pridruže globalnom informacijskom društvu. Do 2015. godine postotak stanovništva koji živi u područjima pokrivenim mobilnim širokopojasnim mrežama iznosio je 69 posto na globalnoj razini. U ruralnim područjima udio je bio samo 29 posto. “Izvješće glavnog tajnika, Napredak prema ciljevima održivog razvoja, E / 2016/75

Gdje kupiti DENT

Razmjena s najviše volumena je Binance. Sljedeći na listi je Kucoin. Također je mnogo manje volumena na IDEX-u (decentralizirana ERC-20 razmjena, DEX).

Gdje čuvati DENT

Budući da je DENT ERC-20 token, možete koristiti standardne ETH podržane ponude, uključujući My Ether Wallet, Exodus i Edge. Ako želite hardverski novčanik, možete upotrijebiti Ledger Nano S.

Završne misli

DENT ima za cilj kombiniranje dva kritična koncepta: (1) pretvaranje mobilnih podataka u razmjenu i (2) stvaranje svjetskog komercijaliziranog tržišta za podatke koji mogu teći preko bilo kojeg ili svih telekom operatera. Uz to, DENT pokreće usluge kao „virtualni telco“ koristeći glasovni internetski protokol (VOIP) i vlastitu DENT razmjenu.

Potrošači se suočavaju sa starim svjetskim ograničenjima pri kupnji zbog kojih se podaci prekomjerno ili premalo koriste, što znači da kupci ostavljaju gotovinu na stolu (u iznosu od preko 4 milijarde USD). Ono što bi se inače trošilo, sada se može tokenizirati, kupiti, prodati, donirati i prenijeti preko granica, prijevoznika i u konačnici korisnika.

Posvećenost tvrtke doniranju 1% zemljama u razvoju znak je dobre volje da svijet pomogne da postane pristupačniji novim tržištima.

Dosadašnja postignuća tima bila su impresivna i već su udomili 3,5+ milijuna korisnika.

Na kritičnijoj je strani pitanje vlasništva jezgrenog tima nad većinom tokena. Iako je DENT obećao iskoristiti ove tokene za stvari poput “korisničkih poticaja”, ista dodjela uključuje “akviziciju telekomunikacija”, pa je nejasno koliko će se samih tokena vratiti korisnicima.

Budući da tim također stvara razmjenu za mobilne podatke, s vremenom će imati kontrolu ne samo nad većinom samih tokena, već i nad razmjenom tokena. U konačnici, tokeni su pod nadzorom DENT tima i njihovim konačnim odlukama.

Unatoč tome, čini se da platforma i slučajevi upotrebe dodaju veliku vrijednost za potrošače i telekomunikacijske tvrtke te imaju funkcionalni proizvod s rastućom globalnom bazom korisnika. Do sada se DENT pokazao vrhunskim kriptovalutnim projektom sa stvarnim slučajevima korištenja, aplikacijama i usvajanjem. Pripazite na ovaj.