Što je Elix?

Elix je platforma zasnovana na Ethereumu plaćanja, zajmovi i crowdfunding. Tim jedinstveno zauzima mobilni pristup i fokusira se na iskoristivost kako bi privukao što veću bazu korisnika od samog početka.

Tržišni problem: Čuvanje financijskih i osobnih podataka na centraliziranom poslužitelju iznova se pokazalo nesigurnim sredstvom za pohranu podataka (npr. Equifax). Ovo ne samo da hakerima koji imaju samo jednu točku kvara otkriva osjetljive podatke, već otvara mogućnost i za prijevaru. S jednim entitetom koji kontrolira podatke i transakcije, tko će reći da ne manipulira podacima kao posrednik?

U ovom početnom priručniku za Elix pokrenut ćemo kako projekt rješava ove probleme zajedno sa svime ostalim što trebate znati, uključujući:

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Kako djeluje Elix?

Mreža Elix sadrži tri zasebne komponente:

  1. Knjiga plaćanja
  2. Platforma za grupno financiranje
  3. Peer-to-peer pozajmljivanje

Knjiga o plaćanjima

Knjiga plaćanja temelj je Elixa. Ovdje šaljete, posuđujete i tražite sredstva, kao i pratite sve transakcije koje ste izvršili. Imate mogućnost povezivanja računa glavne knjige s lokalnom adresom na telefonu ili izravno s aplikacijom Elix. Osim toga, kontaktima možete poslati “brze uplate” bez potrebe za upisivanjem njihove adrese kada ih sinkronizirate s aplikacijom.

Platforma za grupno financiranje (Boost)

Elix također uključuje platformu, Pojačaj, kako bi se olakšale decentralizirane crowdfunding kampanje pomoću pametnih ugovora. Da biste pridonijeli kampanji projekta, trebate upotrijebiti token Elixir, koji je tim prikladno imenovao ELIX. Elix uzima postotak sredstava koja projekti prikupljaju putem Boost-a, ali u njima nisu naveli bijeli papir koliki je taj postotak još. Pored toga, tim Elixa provjerava svaki projekt zainteresiran za prikupljanje sredstava na platformi kako bi osigurao da to rade samo kvalitetni projekti.

elix crowdfunding sučelje

Peer-to-peer (P2P) posudba

Na kraju, Elix nudi poticaj, peer-to-peer (P2P) posudba program.

U tradicionalnom zajmu, zajmoprimac vremenom vraća zajmodavca u nizu rata. Te rate uključuju kamatnu stopu koja je propisana uvjetima kredita. U ovom sustavu nema puno poticaja za zajmoprimca da na vrijeme plati rate, osim rizika od slanja u zbirke.

Međutim, s Elixom se i zajmodavac i zajmoprimac potiču da slijede uvjete zajma. Pri postavljanju zajma, sudionici se mogu odlučiti da uključe razdoblje rudarenja nakon završetka zajma kako bi ostvarili dodatne nagrade. Ako je omogućeno, kao zajmodavac morate držati ELIX u novčaniku određeno vrijeme u sustavu sličnom Proof-of-Stake. Kada se završi to razdoblje zadržavanja, Elix dijeli nagrade u obliku novog tokena, Token P. Ovaj će token u budućnosti najvjerojatnije imati drugo ime.

Ako zajmoprimac vrati zajam na vrijeme, nagrada se dijeli tako da zajmodavac dobije 65%, a zajmoprimac 35%. Ako zajmoprimac kasni s plaćanjem, zajmodavac prima 100% nagrade.

Token P imat će fiksnu maksimalnu opskrbu koju tim očekuje tek nakon nekoliko desetljeća.

Proof-of-Time Rudarstvo

Jedinstveno, Elix koristi dokaz vremena za iskopavanje ELIX-a. Ovo je prilično složena rudarska strategija, pa ćemo je razbiti korak po korak:

  1. Kao početni korisnik stvorite roditeljsku i podređenu Ethereum adresu. To se dogodilo tijekom nastanka Elixa.
  2. Elixov tim ubacuje 1 Elixor (EXOR) na adresu vašeg djeteta.
  3. U bilo kojem trenutku možete premjestiti 1 EXOR s djeteta na roditeljsku adresu. To možete učiniti 10 puta sa svakim parom dijete-roditelj.
  4. Kada EXOR premjestite s djeteta na roditelja, umjesto njega primite određeni broj ELIX-a. Ovaj broj započinje s 2500, ali se povećava na 5000 tijekom sljedećih 10 godina.
  5. Stoga, što duže držite EXOR, to ćete više ELIX dobiti kad ga napokon prenesete.

Zbog različitih nagrada za rudarstvo teško je predvidjeti kolika će biti ukupna ponuda nakon završetka rudarstva.

Elix tim & napredak

Eliks tim sastojao se od dva suosnivača, Davida Jacksona i Melanie Plaza, već neko vrijeme, ali se nedavno proširio, dodajući savjetnika i front-end programera.

Tim je mlad u usporedbi s drugim blockchain timovima. Jackson je diplomirao inženjer strojarstva na Stanfordu 2017. godine i odmah nakon toga počeo raditi na Elixu. Iako je još uvijek novo u blockchainu, Plaza ima prethodno start-up iskustvo kao glavni tehnički direktor tvrtke The The Tens i suosnivač Crunchbuttona.

Čini se da ovo ograničeno iskustvo ipak nije kočilo njihov napredak. Od osnivanja platforme u rujnu 2017., tim je objavio beta verziju za knjigu plaćanja i otvorio je crowdfunding i pozajmljivanje pametnih ugovora za testiranje.

ETHLend je vjerojatno najveći Elixov konkurent u P2P prostoru za posudbu. ETHLend podržava širi izbor kriptovaluta koje možete posuditi, ali nedostaje program nagrađivanja kredita koji Elix nudi.

Kao platforma za plaćanje, Elix se natječe s mrežom zahtjeva i OmiseGoom među nekoliko drugih projekata. Budući da je Elix prvenstveno platforma za zajmove i crowdfunding, mogućnosti plaćanja znatno su jednostavnije od onoga što nude konkurenti.

Trgovanje

Cijena ELIX-a porasla je dva puta otkako je prvi put započela trgovanje u rujnu 2017. Prvi porast (i sljedeći pad) dogodio se početkom listopada 2017. Iako nikada ne možete biti sigurni, čini se da je to barem djelomično uzrokovano popularni Youtube kripto influencer, Suppoman, koji je u to vrijeme objavio video u kojem je izjavio da je ELIX dobar projekt za ulaganje.

Sljedeće značajno kretanje cijena bilo je krajem 2017. i početkom 2018. godine kada je ELIX rastao i padao s cijelim tržištem kriptovaluta. Cijena je od tada prilično stabilna, trenutno iznosi oko 0,42 USD (~ 0,00005 BTC).

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ELIX&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Javno izdanje zakazano za kraj drugog tromjesečja 2018. trebalo bi imati pozitivan utjecaj na cijenu. Međutim, ako ne ispuni očekivanja investitora, to bi moglo biti štetno u kratkoročnoj (a možda čak i dugoročnoj) budućnosti.

Gdje kupiti ELIX

KuCoin nudi ELIX kao trgovinski par s BTC-om i ETH-om. Ako niste vlasnik niti jednog od ta dva novčića, pogledajte naše vodiče o tome kako prvo kupiti Bitcoin ili kako prvo kupiti Ethereum.

Gdje čuvati ELIX

ELIX je ERC20 token, pa bi svaki novčanik koji podržava Ethereum temeljene tokene trebao raditi. MyEtherWallet je popularan internetski izbor među investitorima. Ipak, za veću sigurnost razmislite o upotrebi hardverskog novčanika poput Trezora ili Ledger Nano S.

Jednom kada tim objavi mobilnu aplikaciju za javnost, idealno bi bilo da pohranite svoj ELIX koristeći taj novčanik.

Zaključak

Elix želi decentralizirati peer-to-peer kreditiranje, crowdfunding i uobičajena plaćanja. Iako je trenutno tim od samo četvero ljudi, do sada su postigli značajan napredak. Izgradili su beta verziju za plaćanja i završili razvoj pametnog ugovora za svoje platforme za pozajmljivanje i crowdfunding.

Bez voditelja u svemiru, Elixove vitke operacije mogle bi ih potaknuti na vrh. Međutim, početna ponuda kovanica od nekoliko milijuna dolara (ICO) od konkurenta može to olakšati nego reći.

Dodatni Elixovi resursi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me