Što je Enjin kovanica?

Enjin Coin je kriptovaluta za virtualnu robu stvorio Enjin. Enjin je “najveća mrežna platforma za igraće zajednice” s preko 250 000 igraćih zajednica i 18,7 milijuna registriranih igrača.

Tim Enjin novčić dizajnira u potpunosti oko igara s ciljem da to bude najkorisnija kripto valuta u industriji. Projekt uključuje Enjin Coin, kao i paket softverskih paketa za razvoj (SDK) koje programeri mogu integrirati u svoje igre i zajednice. Dovođenje blockchaina u igre pomaže smanjiti visoke naknade i prijevare koje prevladavaju u prijenosu virtualne robe.

U ovom vodiču za Enjin novčiće obradit ćemo:

Kako djeluje Enjin Coin?

Enjin Coin je ERC20 token izgrađen na mreži Ethereum. Uz to, projekt ne djeluje samo kao kriptovaluta već ima i mogućnosti pametnih ugovora. To je također jedan od prvih projekata koji testiraju Raiden Network, Ethereumovu verziju Lightning Network-a.

Platforma Enjin Coin pruža a popis značajki rublja putem svojih javnih API-ja i SDK-ova. Kako bi stvari bile kratke, u ovom ćemo članku raspravljati samo o nekoliko glavnih.

Virtualna roba

Najveća vrijednost koju Enjin Coin donosi igračkoj zajednici je u stvaranju i upravljanju virtualnom robom. Programeri na svakoj platformi mogu lako stvoriti valutu jedinstvenu za njihovu zajednicu iza koje stoji Enjin Coin kao matična valuta. To novčićima daje sve blagodati blockchaina (brzina, trošak, sigurnost itd.), A pritom ostaje prilagođeno njihovoj platformi.

Budući da se svako sredstvo bilježi na jednom Registar pametni ugovor, sve Enjin Pametni novčanici prepoznati ih. A virtualnu robu možete u bilo kojem trenutku zamijeniti za Enjin Coins. Ovo stvara međusobno povezan ekosustav igara i zajednica u kojima možete čak i prenositi sredstva preko platformi (više o tome u nastavku).

Osim valuta, ova se funkcionalnost također odnosi na privilegirane tokene kao i na jedinstvene igračke predmete poput mačeva ili atributa napada.

Ekosustav kovanica Enjin

Ekosustav kovanica Enjin

Ulaz za plaćanje

Uz to, Enjin Coin SDK uključuje decentralizirani pristupnik za plaćanje. Pristupnik je robustan i omogućuje vam da na njemu stvorite prilagođena kolica, račune, povrate novca itd. Također pruža widget za prihvaćanje plaćanja Enjin Coin i / ili prilagođenih kovanica na vašem web mjestu.

Payment gateway naplaćuje samo malu naknadu u Ethereumu za svaku transakciju – ništa dodatno.

Koristeći funkcionalnost pametnog novčanika, vi kao korisnik možete postaviti automatsko plaćanje igrama i web lokacijama koje navodite kao Pouzdana platforma. To dodaje brže i pouzdanije plaćanje uobičajenim pretplatničkim uslugama.

Enjin kripto novčanik

Enjin kripto novčanik

Pametni novčanik

Pametni novčanik Enjin komponenta je koja sve povezuje. Novčanik podržava virtualnu robu sa svake vaše pouzdane platforme i sinkronizira se s vašom Ethereum adresom.

Pametnim novčanikom možete mijenjati kovanice i predmete izvan okruženja za igre s bilo kojim drugim korisnikom. Putem novčanika šaljete transakcije putem a Zahtjev za transakciju da druga strana može ili odobriti ili negirati. Povrh toga, možete postaviti i pravila i pragove kako biste automatski spriječili neželjene transakcije.

Beskonačnost

Početkom 2018. godine, tim Enjin Coin najavili planove za Efinity, mrežno rješenje kanala koje Enjinu pomaže da se učinkovitije skalira. Efinity se, poput Bitcoinove mreže munje, sastoji od brojnih kanali za igre u kojem igra može izvršiti gotovo beskonačnu količinu transakcija brzo i s gotovo nula troškova.

Druge značajke

Osim ove tri značajke, Enjin Coin također uključuje virtualne trgovine robom, pretplatne usluge, trgovanje i “glavne liste” za stavke, poslužitelje, timove i / ili igre.

Opskrba novčića Enjin (ENJ)

Ukupna je ponuda milijarde Enjin kovanica (ENJ) s trenutno nešto više od 760 milijuna u optjecaju. Tim je distribuirao 80 posto ENJ-a sudionicima crowdsale-a i podijelio preostale tokene između sebe, savjetnika i programa poticaja.

Kada korisnici kreiraju prilagođena sredstva, odgovarajuća vrijednost u ENJ uklanja se iz ekosustava smanjujući cirkulacijsku opskrbu. To bi pak trebalo povećati vrijednost pojedinih ENJ tokena.

Tim za novčiće Enjin & Napredak

Enjin, tvrtka koja stoji iza Enjin Coin, najveća je platforma za stvaranje internetskih igara. Započeta 2009. godine, tvrtka mjesečno ostvaruje 60 milijuna pregleda i mjesečno izvršava milijune američkih dolara u svojim trgovinama. Tim raspoređuje Enjin Coin na cijeloj Enjin CMS platformi – preko 250 000 web stranica o igrama.

Savjetnici projekta čine Anthony Diiorio (suosnivač Ethereuma) i Pat LaBine (prethodni producent i tehnički direktor u Biowareu). Enjin je također uspostavio partnerstvo s Unity, PC Gamer i NRG eSports.

Tim je održao uspješnu ICO krajem 2017. godine u kojoj je podigao ~ 35 milijuna dolara između privatnog i javnog kruga. Iako je to još uvijek relativno mlad projekt, tim je proveo posljednje tromjesečje 2017. godine gradeći API platforme, mobilni pametni novčanik i Java SDK zajedno s izradom dodatka za Minecraft. Bili su zauzeti i u 2018. godini, stvarajući razne dodatke za platformu, Efinitiy, brojne druge SDK-ove i EnjinX blockchain explorer.

Još nijedan projekt nije dominirao na ovom tržištu. Najveći konkurenti Enjin Coina su GameCredits i WAX, ali među njima postoje značajne razlike. Prema Enjin CMO Eliji Roloviću, Enjin Coin je “Ethereum of Gaming” dok konkurenti samo “tokeniziraju svoje centralizirane igre / tržnice”.

Tim Enjin još nije objavio mapu puta za 2019. godinu.

Trgovanje

Enjin Coin imao je prilično predvidljiv promet od pokretanja u studenom 2017. Pratio je tržište velikim porastom u prosincu i početkom siječnja 2018. prije pada tijekom cijele 2018. na trenutnu cijenu od oko 0,038 USD (~ 0,0000096 BTC). Cijena ENJ-a zabilježila je nekoliko konvergentnih skokova sredinom i krajem siječnja, kao i veljače i travnja, ali čini se da to nije posebno povezano s bilo kakvim vijestima. Vjerojatno možemo kretati ova kretanja prema ukupnim tržišnim trendovima.

Na tržišnom tržištu, dodatne najave o partnerstvu i izdanja proizvoda mogu dovesti do povećanja cijene. I, naravno, više ljudi koji koriste Enjin Coin u online igrama trebalo bi pozitivno utjecati i na cijenu.

Gdje kupiti ENJ

ENJ možete kupiti s BTC-om i ETH-om na Binanceu. Također se trguje na Liquiu i Kucoinu, ali s puno manje količine.

Ako ne posjedujete bitcoin ili Ethereum, prvo biste ih trebali kupiti s američkim dolarima na platformi poput GDAX (sada Coinbase Pro).

Gdje čuvati ENJ

Budući da je to ERC20 token, imate puno mogućnosti gdje pohraniti ENJ. Popularna internetska opcija je MyEtherWallet, dok je Ledger Nano S solidan izbor za hardverski novčanik.

U idealnom slučaju, ipak, trebali biste koristiti službeni Enjin novčanik. Dostupno je za Android i iOS mobilne uređaje. Osim ENJ-a, u novčanik možete pohraniti i BTC, ETH, LTC, kao i sve tokene ERC20, ERC721 i ERC1155. Tim će nastaviti dodavati podršku i za druge altcoine.

Zaključak

Enjin Coin dodaje prednosti blockchaina na tržište virtualne robe s preko 17 milijardi dolara. Tim radi na sprječavanju prijevara u industriji igara na sreći i pružanju stvarnog vlasništva vlasnicima virtualnih dobara. Stvoren i potpomognut gaming divom Enjin, projekt ima solidne temelje podrške.

Međutim, Enjin mora još puno toga dokazati. Nemoguće je predvidjeti koliko će to biti uspješno, ali ako su to trenutna postignuća i tim koji su pokazatelj, Enjin Coin mogao bi imati svijetlu budućnost.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko 1.7.2019, kako bi odražavao nedavne promjene projekta. Ovaj je članak ažurirao Alex Moskov dana 5.5.2020 radi ažuriranja veza.

Dodatni resursi Enjin Coin

Web stranica

Telegram

Reddit

Cvrkut

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me