Što je etos? Dubinski pogled na korisničku kriptovalutu

Što je Etos?

Ethos je sjedište u SAD-u društvo i kriptovaluta. Njihova je misija olakšati bilo kome da posjeduje kriptovalute. Da bi kriptovaluta stekla prihvaćanje u društvu, mora biti jednostavna za upotrebu. Ethos predlaže jednostavan univerzalni novčanik i fiat gateway koji pojednostavnjuje kupnju, trgovanje i upravljanje kripto imovinom.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Ethos je prije bio poznat pod imenom Bitquence od svog debija 2017. godine. Kasnije su u studenom promijenili ime u Ethos. Pod novim imenom, interes za projekt neprestano je rastao nakon ICO-a. Njegova popularnost eksplodirala u prvom tjednu 2018. godine, o čemu svjedoči i cijena ETHOS kovanice.

Platforma i temeljna tehnologija još su u fazi izrade. Prva verzija njihovog univerzalnog novčanika objavljena je u srpnju 2018. Krajnji cilj platforme je biti cjelovito rješenje za upravljanje bogatstvom s više sredstava. Kao takvi, osnivači su se usredotočili na korisničko iskustvo, značajke usmjerene na ljude i poštivanje propisa. U ovom ćemo članku pogledati što Ethos sprema i zašto projekt stvara takvo uzbuđenje.

Univerzalni novčanik Ethos

Srž Ethosove ponude i razlog zbog kojeg su privukli toliko pažnje njihov je univerzalni novčanik. Najnovija verzija njihovog univerzalnog novčanika objavljena je u kolovozu 2018. Ovaj novi novčanik povezuje se i skenira stotine blockchaina radi ažuriranja korisničkog stanja u glavnim kriptovalutama i raznim altcoinima. Imajući preko 150 potpuno prenosivih kovanica, Ethos se nada da će postati jedini novčanik koji će vam ikad trebati, uklanjajući potrebu za stvaranjem novog novčanika prilikom kupnje nove kripto valute.

usporedba etosa

Tablica usporedbe

Univerzalni novčanik Ethos obećava da će pohraniti i prenijeti “vrijednost bilo kojeg oblika” besplatno. Njegova je arhitektura zamišljena tako da bude otvorena za pojedince, institucije i programere. Uz razvojni pristup, dodavanje nove vrste novčića u novčanik moglo bi biti jednostavno kao ažuriranje verzije softvera ili preuzimanje prilagođene izmjene.

Jedan pametni ključ


Osim što objedinjuje svu svoju imovinu u jednom novčaniku, Ethos treba samo jedan ključ za upravljanje vašim sredstvima. I dalje ćete zadržati potpunu kontrolu nad svojim novčanikom. Ethos ne može mijenjati stanje na vašem novčiću. Međutim, odobrenje transakcija postalo je puno jednostavnije. Za sve svoje razne novčiće potreban vam je samo jedan privatni ključ.

Rješenje Smart Key koristi zajedničke karakteristike različitih ključnih algoritama koji se danas koriste. Ovaj korijen vaših različitih pojedinačnih ključeva postaje vaš pametni ključ. Male su šanse da netko drugi ima isti pametni ključ kao i vi. Etos zahtjevi mogli bi stvoriti 10 milijardi jedinstvenih pametnih tipki za svaki atom na planeti Zemlji.

Premium novčanik

Premium novčanik adrese su za tvrtke i pojedince koji se žele javno identificirati na blockchainu. Prednost je osiguravanje kupaca sigurnog identiteta kada traže plaćanje. Ova službena registracija također omogućuje Ethosu da funkcionira više poput PayPala. Marke bi mogle klijentima dati jednostavnu adresu nalik e-pošti radi lakših plaćanja i manje pogrešaka od upotrebe tipične adrese novčanika.

Intuitivan dizajn, prvi za mobilne uređaje

Budući da Ethos želi biti intuitivno rješenje usmjereno na ljude, svima je ključno korisničko iskustvo. Od ove rane faze platforma je angažirala UX dizajnere da od temelja stvore intuitivno korisničko iskustvo. Ovaj naglasak na dizajnu ključni je element njihovog poslovnog plana. Također ih izdvaja od mnogih startupa kriptovaluta. Tipični ICO-i usredotočeni su na tehničke probleme, ali masovno usvajanje jednako je važan izazov za kripto prostor. Intuitivni dizajn trebao bi uvelike pomoći u rješavanju tog problema.

Ethos pametni novčanik

SmartWallet koristi jedan privatni ključ za upravljanje više novčanika.

Ethos je također dizajniran da bude prvi za mobilne uređaje. To se dobro uklapa u ono što znamo o ponašanju potrošača. Ljudi sve više koriste svoje telefone preko računala. Nadzorna ploča olakšat će upravljanje i nadzor novčića u pokretu. Kovanicu ETHOS također možete poslati na bilo koji telefonski broj, e-poštu ili Ethos ID.

Prijenos & Razmjena s Ethosovom mrežom likvidnosti

Uz dobro dizajnirani novčanik, Ethos nudi usluge prijenosa i razmjene. Ovo je važan dio zagonetke postajanja cjelovitim rješenjem za upravljanje imovinom. U idealnom slučaju, moći ćete rebalansirati svoj fond kriptovaluta sve s platforme Ethos.

temeljne značajke etosa

Osnovne značajke

To znači trenutnu razmjenu kriptovaluta. To također znači mogućnost trgovanja bilo kojim kriptovalutnim parom pomoću ETOS kovanica kao mreža likvidnosti. Moći ćete položiti i podići sredstva s vanjskih novčanika, a Ethos će u bliskoj budućnosti podržati pretvorbu u fiat.

Fiat Gateway

Fiat gateway je još jedan važan dio poslovnog modela Ethosa. Budući da mu je cilj biti prijateljski raspoložen prema novim ulagačima, trebat će mu način za pretvaranje tradicionalnih valuta u kripto. Prve verzije platforme nisu podržavale fiat pretvorbe. Međutim, implementacija fiat gateway-a visok je prioritet za Ethos, jer je to osnovna funkcionalnost za uspjeh platforme. Planovi za fiat gateway izloženi su u Ethosu bijeli papir.

Projekt ima nedavno partnerstvo s Voyager Investom za pružanje usluge fiat gatewaya.

Trenutna diverzifikacija i kripto “uzajamni fondovi”

U tradicionalnom ulaganju presudno je da diverzificirate svoje udjele i uravnotežite svoj portfelj između vrsta imovine. To pomaže ublažiti rizike od urušavanja jedne imovine. Isto vrijedi i za kriptovalute. Većina ulagača kriptovaluta intuitivno razumije da treba ulagati u više projekata jer se u svakom trenutku može propasti. Međutim, rijetko je da investitori to čine na formalni, dobro praćeni način.

Ethos se nada da će taj problem riješiti automatizacijom. Oni nude uslugu trenutne diverzifikacije koja raspoređuje vaše posjede između mnogih različitih valuta. Možete postaviti vlastitu raspodjelu imovine (u postotku portfelja) i tražiti od Ethosa da vam rebalansira portfelj. Ili možete birati iz unaprijed kreiranih košara iz korisničke zajednice.

Ulaganje u košaricu zajedno s ostalim ulagačima slično je uzajamnom fondu. Određene košare koje su vezane za tržište mogu funkcionirati kao indeksni fondovi za kripto zajednicu. Ponuda raznolike imovine poput ove trebala bi prigušiti nestabilnost tržišta kriptovaluta i potaknuti više ulaganja.

Kripto ulaganje društvenim

Zajedno s ciljem da bude novčanik i upravitelj imovine usmjeren na ljude, Ethos platformi nudi i socijalni aspekt. Korisnici mogu doprinijeti forumima, odgovarati na pitanja, biti ocijenjeni za svoje savjete i nagrađeni za dijeljenje uvida sa zajednicom. To omogućuje korisnicima da prate svoje omiljene stručnjake kako bi dobili savjete o ulaganju. Također mogu anketirati mnoštvo o odlukama o ulaganju.

Kao suradnik, možete zaraditi nagrade i bodove povjerenja za pomoć drugima. Prikupite dovoljno dobrih ocjena i recenzija i postat ćete stručnjak Ethosa s sposobnošću kuriranja košara i pružanja savjeta.

etos dodatne značajke

Dodatne mogućnosti

Izgrađeno za usklađenost s propisima

Ethos se obračunava kao platforma za upravljanje imovinom znači da razumije da je većina kriptovaluta vrijednosni papiri kojima se trguje. Prema većina stručnjaka, samo je pitanje vremena dok se tržište kriptovaluta ne regulira.

Ethos gradi svoju platformu vodeći računa o usklađenosti. Sjedište im je u SAD-u, pa su usredotočeni na sjevernoamerički zakon o vrijednosnim papirima. Fiat gateway dolazi s ugrađenim KYC i AML mjere. Međutim, upravljanje osnovnim novčanikom i dalje ne zahtijeva potvrdu identiteta.

Moći ćete i lako izvesti aktivnosti na računu kako biste olakšali porezno izvještavanje.

Tim je također naglasio da je ETHOS novčić zamišljen kao funkcionalni žeton. Ovo je u nadi izbjegavanje regulacije vrijednosnih papira. Prema njihovim Pitanja:

“ETHOS nije vrijednosni papir ili tokenizirani vrijednosni papir, jer ne udovoljava zakonskoj definiciji vrijednosnog papira koji se primjenjuje u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Singapuru, Ujedinjenom Kraljevstvu ili bilo kojoj drugoj nadležnosti OECD-a. U Sjedinjenim Američkim Državama to se češće naziva “Howeyev test” “

Žeton Etosa & Tehnička zaklada

Tim je dizajnirao Ethos Token (ETHOS) kao funkcionalni token koji pokreće platformu. Novčićem možete pristupiti značajkama i platiti naknade na Ethosu. Također pomaže u likvidnosti, služeći kao posrednik za parove imovine kojima se trguje s niskom učestalošću. Napokon, programeri koriste ETHOS za plaćanje API poziva kada se razvijaju oko platforme.

ETHOS token radi na Ethereumu, kao i mnoge usluge temeljene na blockchainu koje platforma pruža. Međutim, Ethos nije tvrtka samo za blockchain. Mnoge njegove usluge pružaju se kao standardno web sučelje hostirano na poslužiteljima. To ga čini skalabilnijim, upravljivijim i unovčivijim. Imajte na umu da je ovo privatna tvrtka koja posluje kao razmjena kripto valuta i novčanik. Neće sve decentralizirati.

Povijest trgovanja

Token je pokrenut u srpnju 2017. Prije promjene imena, izvorni token bio je poznat kao Bitquence (BQX). Prodaja je distribuirala javnosti 30 posto tokena. Još 30 posto otišlo je u Ethos radi razvoja. Preostalih 40 posto rezervirano je za osiguravanje likvidnosti nakon pokretanja platforme.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ETHOS&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

ETHOS je slijedio tipične trendove kripto tržišta tijekom posljednjih godinu dana, dosegavši ​​vrhunac 7. siječnja 2018., na 10,41 USD. Tijekom cijelog proljeća žeton je nastavio gubiti vrijednost, dosežući vrhunac još nekoliko puta, jednom u ožujku i jednom u svibnju. Konačno, dostigao je posljednju najvišu razinu o kojoj se moglo razgovarati, podudarajući se s izlaskom univerzalnog novčanika, 3. srpnja, na 2,61 dolara, gotovo četvrtinu njegove najviše vrijednosti. Danas novčić košta oko 0,30 američkih dolara, što je iznenađujući razvoj na trenutnom tržištu.

Gdje kupiti ETHOS

ETHOS možete kupiti na Binance, Bithumb, CoinExchange i HitBTC.

Ethos Bedrock

Obrađivač plaćanja, Pruga, stekao je široku upotrebu i priznanje za svoj kod za obradu plaćanja otvorenog koda. Ethos nastoji učiniti isto za tržište kriptovaluta. Pružaju likvidnost, domaćinstvo novčanika i služe kao razmjena putem njihovih računa Bedrock API.

Programeri također mogu pozvati blockchain podatke i provjeriti identitet putem API-ja. Cilj je stvoriti robustan financijski sustav na blockchainu. Bedrock se besprijekorno integrira s financijskim institucijama. Tim tvrdi da će ovo stvoriti “novu vrstu FinTech” aplikacija za banke i potrošače. Nedavno je tvrtka najavila partnerstvo s Voyager za daljnji razvoj mogućnosti API-ja Bedrock.

Tim

osnivač etosa ceo

Osnivač i izvršni direktor Shingo Lavine

19-godišnji student Sveučilišta Brown, Shingo Lavine, predvodi mjesto izvršnog direktora. Napisao je originalni bijeli papir za univerzalnog novčanika i pružatelja likvidnosti. Unatoč mladosti izvršnog direktora, Lavine je okupio raznolik, iskusan tim. Veći dio tima dolazi iz financijskog sektora, uključujući glavne banke, zajmodavce i M&Firma. Također imaju članove tima zadužene za usklađenost i nekoliko dizajnera koji rade zajedno sa stručnjacima za kôd i kriptografiju na razvoju platforme.

Putokaz

Kamo Ethos planira ići odavde, nakon lansiranja univerzalnog novčanika i Bedrock API-a u 2018. godini? Dopustite nam da nam Lavine sam kaže, iz posta na blogu 20. studenog 2018 .:

Naš fokus bit će usmjeren na budućnost fiat gateway-a, jačanje podrške za tokene na Universal Wallet-u i Bedrock-u i razvoj dodatnih blockchain arhitektura za velike programe..

Tvrtka je najavila svoj najnoviji razvoj u studenom. Uvođenje Ethosa Status, program koji dodaje dodatnu funkcionalnost žetonu, uključujući povećanu moć glasanja, predstavljene komentare i utjecaj na platformu.

Zaključak

Ideja koja stoji iza Ethosa je zanimljiva i uzbudljiva. Ima potencijal otvoriti kriptovalute za potpuno novi segment maloprodajnih ulagača. Lansiranjem univerzalnog novčanika, Ethos poduzima korake u pravom smjeru i pruža vrijednu mogućnost novčanika onima koji imaju više kovanica. Promatrat ćemo da vidimo mogu li doista izgraditi „financijsku budućnost koja je otvorena, sigurna i poštena za sve“.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirala Rachel Lantz 21. studenog 2018. kako bi odražavao nedavne promjene na projektu.

Dodatna sredstva

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map