Što je FOLM Coin?

FOLM coin (FLM) tvrdi da je identificirao slabosti u Bitcoin mreži i predlaže svoju kriptovalutu kao rješenje za uočene probleme, a projekt je započeo u listopadu 2017. Prema Razvijač kovanica FOLM Gorkem D., neki od nedostataka Bitcoina uključuju “sporo vrijeme blokade, nedovoljnu veličinu bloka, blockchain sinkronizirane čvorove i prijetnju ASIC rudarstva.”

Da sumiramo to, FOLM coin smatra da je Bitcoin prespor i podložan centralizaciji napadom od 51%. U ovom napadu jedan rudar ili gomila rudara upravlja mrežom putem svog superiornog hardvera.

FOLM coin također smatra bitcoin strukturu čvorova problemom. FOLM to rješava putem glavnog čvornog sustava. U glavnom sustavu čvorova glavni čvorovi ostvaruju veće privilegije preko mreže putem glasačkih prava. A u nekim slučajevima glavni čvorovi ubrzavaju mrežu.

Kao i kod Litecoina i Bitcoin Casha, FOLM novčić pruža veću veličinu bloka od Bitcoina kako bi ubrzao vrijeme transakcije. Bitcoin blokovi sadrže jedan megabajt podataka. FOLM sadrži četiri megabajta podataka.

S tim značajkama, FOLM navodi u svom bijeli papir da se nada da će postati sustav plaćanja i nada se da će pružiti infrastrukturu za izgradnju aplikacija i usluga, kao što je bankarska aplikacija.

Slika novčića FOLM

Dvije web stranice

Projekt održava dvije zasebne web stranice. The Stranica FOLM Universe (također poznat i kao FOLM.io) prvenstveno funkcionira na web mjestu za marketing i oglašavanje koje objavljuje FOLMServices, FOLMBank i FOLMApps. The Stranica FOLM Coin pruža više tehničkih podataka, a uključuje tehničku knjigu i resurse poput istraživača blokova.

Kako djeluje FOLM Coin?

Algoritam PHI1612

Projekt FOLM coin ponosan je na upotrebu algoritma PHI1612.

Predstavljen projektom Luxcore za LuxCoin, algoritam PHI1612 pruža hibridni konsenzus pristup koji kombinira Dokaz o radu (PoW) i Proof of Stake (PoS). PHI1612 pokušava biti otporan na ASIC i NiceHash. To znači da rudari konkurentno proizvode blokove protiv drugih rudara sa skupljim i specijaliziranijim hardverom bez nedostataka.

ASIC je skraćenica od Application Specific Integrated Circuit. ASIC-i pružaju moćne računske sposobnosti korisne za osvajanje kriptografske slagalice potrebne Bitcoin-u za stvaranje sljedećeg bloka na lancu. Kao slovenska organizacija, NiceHash pruža uslugu rudarstva u oblaku kriptovaluta u kojoj rudari kupuju moć raspršivanja.

Slika novčića FOLM

Algoritmi kao što je PHI1612 nastoje izjednačiti igralište za rudare. Slijedom toga, mreža ostaje decentralizirana i otporna na napad od 51% gdje jedan rudar ili gomila rudara kontroliraju mrežu zahvaljujući posjedovanju najsnažnijeg hardvera.

Da bi se poboljšala sigurnost, PHI1612 koristi više algoritama za raspršivanje, uključujući Skein, JH, Cubehash, Fungue, Gost i Echo. U osnovi, mislite na ovo kao na zaštitu mreže zaključavanjem okvira unutar okvira unutar drugog okvira. Dakle, da biste hakirali sustav, morate lomiti jedan za drugim, drugi za drugim.

Ovaj algoritam također tvrdi da troši manje energije od tradicionalnih PoW algoritama.

Izvorni kod softvera

Da bi stvorili projekt novčića FOLM, programeri FOLM-a klonirali su projekt Bitcoin, a zatim su kopirali kôd iz nekih drugih projekata kriptovaluta kao što je Bulwark.

GitHub je domaćin bazi FOLM koda kao projekt otvorenog koda, a kod je programiran na jeziku C ++. Na projektu radi jedan programer.

Uz glavno spremište projekata, GitHub također domaćin sekundarni FOLM projekt za izradu papirnatog novčanika. Kodiran u Javascriptu, tim FOLM-a klonirao je kôd za ovaj novčanik iz projekta Novčanika Electron.

FOLM tim i Bijela knjiga

Čitav tim za FOLM boravi u Istanbulu u Turskoj, a samo jedan pojedinac u timu navodi FOLM kao svoje mjesto zaposlenja. Na LinkedInu, Gorken D. navodi svoje mjesto na FOLM.iou kao suosnivača / direktora softverskog i poslovnog razvoja. Njegova povijest posla uključuje niz pozicija u razvoju softvera od 2008. S druge strane, Volkan Inanc navodi se kao izvršni direktor na web mjestu tvrtke, ali na popisima LinkedIn-a Veron Bilisim A.S. kao njegov svakodnevni posao.

Slika novčića FOLM

Primarna funkcija FOLM projekta je olakšavanje plaćanja, a Bijeli papir kovanice FOLM pruža dodatne detalje o ciljevima i tehnologiji projekta.

Opskrba novcem i održivost

FOLM uzima perspektivu da uspjeh mreže ovisi o rudarima. Slijedom toga, namjeravaju dugoročno zadržati profitabilnost rudarstva. I kako bi potaknuo rudare da vremenom ostanu u sustavu, FOLM nagrađuje rudare više u drugoj godini na mreži nego u prvoj.

A prednosti ASIC otpora i NiceHash otpora pridonose ovoj filozofiji nagrađivanja. S algoritmom PHI1612 koji pruža jednake uvjete, sustav omogućuje svim rudarima da zarade nagrade.

Tvrtka je izdvojila 5% kovanica za financiranje projekta. Prve godine očekuje se miniranje 7.884.000 FLM, a druge godine 5.256.000 FLM. 23.001.916 FLM ograničava ukupnu ponudu kovanica, a rudarstvo očekuje da će završiti za 32 godine.

Slika novčića FOLM

Povijest trgovanja

Do sada je prisutnost FOLM kovanica na trgovinskom tržištu i dalje letjeti ispod radara. CoinMarketCap uopće ne uspijeva navesti kovanicu.

Gdje možete kupiti novčić FOLM?

Navedite nekoliko razmjena i povežite interno do nekih naših vodiča. Ako nemamo opciju u našim vodičima, javite nam i mi ćemo je dodati (bonus bodovi i $ ako ih napišete kako bismo ih mogli zalijepiti tamo!)

Nekoliko manjih burzi trenutno navodi FLM, prvenstveno kao par za trgovanje s Bitcoinom. Tu spadaju CoinExchange.io, the CryptoBridge decentralizirana razmjena i BitexLive.

Gdje možete pohraniti novčić FOLM?

Uz prethodno spomenuto spremište GitHub za papirnati novčanik napisan na Javascriptu i klonirano iz projekta novčanika Electron, glavno spremište projekata uključuje izvorni kod za novčanik u jeziku C++, kloniran iz izvornog Bitcoin projekta kao i drugi projekti kripti.

I FOLM svemir nudi razne mogućnosti preuzimanja novčanika za stolna računala, web i mobilne uređaje. Oni rade na Mac, Windows, Linux, iOS i Android.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me