Što je HOT?

HOT je znak Hydro protokola. To nema nikakve veze s toplinom ili vatrom. Oprostite etimologu u vama što je mislio da protokol ima veze i s vodom. Hidro protokol osmišljen je za poboljšanje likvidnosti za nove decentralizirane burze.

Likvidnost je vrlo poželjan atribut za posjedovanje nove burze, jer je to jedan od pokazatelja tržišne aktivnosti, a time i koliko je povoljno kupovati ili prodavati kriptovalute u bilo kojem određenom trenutku. Kada započinju nove razmjene, tržišna aktivnost je niska ukoliko se ne poduzmu koraci za poboljšanje likvidnosti. HOT nudi rješenje za ovaj klasik problem s piletinom ili jajima.

Sažetak žetona

Web stranica

Simbol: VROĆE

Specifikacija: ERC20

Mreža: Ethereum

Ukupna ponuda: 1.560.000.000 TOPLO

Kružna opskrba: 230.169.301 VROĆE

Što to radi?

HOT poboljšava likvidnost pružajući poticaje profesionalnim proizvođačima tržišta. Profesionalni kreatori tržišta koji se nazivaju i pružateljima likvidnosti, imaju zalihe kriptovaluta za trgovanje. Poduzetnici uklanjaju tu likvidnost kada trguju s pružateljem likvidnosti. Davatelji likvidnosti mogu zaraditi kupujući određenu kriptovalutu po određenoj cijeni i prodavajući je kasnije za veću cijenu. Ovi pružatelji likvidnosti sada mogu primati i nagrade denominirane s HOT-om za pružanje likvidnosti novoj burzi. Ipak postoji kvaka. Da bi ispunio uvjete za povremenu HOT distribuciju, davatelj likvidnosti mora držati HOT.

Pozadina

Market kreatori obično drže velike količine određene kriptovalute za koju žele osigurati likvidnost. Zatim određuju cijenu koju su spremni platiti za kriptovalutu. Ta cijena je ponuđena cijena. Oni također utvrđuju cijenu za koju su spremni od nje odustati. To se naziva tražena cijena. Tradicionalno profitiraju na razlici između cijene traženja i ponude. Ta se dobit naziva širenjem.

Token Economics

Kada market maker želi dobiti povremenu HOT distribuciju uz širenje, Hydro Protocol prvo zahtijeva od market mekera da drži HOT. Prema bijeli papir, što više HOT-a davatelj likvidnosti drži u rezervi, to je veća periodična HOT-isplata. Također, što je za transakcijske aktivnosti odgovoran više transakcijskih aktivnosti, to će više dobiti u periodičnoj HOT distribuciji.

Kreatori tržišta potiču se na rezerviranje puno HOTA ako pretpostavljaju da će oni u bilo kojem razdoblju glavno pridonijeti ukupnom opsegu transakcija.

Pojedinačni trgovci također mogu imati koristi od držanja HOT-a. Za pojedinačne trgovce ona funkcionira baš poput tokena za razmjenu, poput Binance tokena. Jedina razlika je u tome što vlasnici HOT-a biraju burzu kako bi ubrali plodove vlasništva nad tokenima i svaka burza može odrediti koje se nagrade nude.

Kako radi Hydro Protocol?

Hidro protokol je dio a stog protokola. Djeluje na mrežnom sloju decentralizirane razmjene. Postoji decentralizirana aplikacija ili dApp koja se nalazi na vrhu i pruža korisničko sučelje. 0x protokol nalazi se ispod njega i osigurava namiru naloga za blockchain.

Sklop hidro protokola

Sklop hidro-protokola (izvor: HOT white paper)

Funkcionira čuvanjem baze podataka o likvidnosti koju pružaju proizvođači, a uklanjaju je korisnici. Ti se podaci koriste za određivanje povremenih HOT distribucija.

Uz to, protokol kontrolira koje razmjene imaju dozvole za ispunjavanje naloga. Upravljajući popisom dozvola, protokol omogućava suradničkim burzama dijeljenje likvidnosti. Kada se burze odluče kombinirati svoju likvidnost, to se naziva bazenom likvidnosti.

Da bi se dobio pristup fondu likvidnosti, nove decentralizirane burze mogu također držati HOT. To se naziva iskolčenje. Jednom kada se ulože, žetoni se vraćaju na burze tek nakon što su nove burze tijekom vremena doprinijele određenom količinom likvidnosti.

Ovo udruživanje likvidnosti moguće je i bez Hydro protokola kroz model otvorenog naloga 0x protokola. Međutim, doći će do sudara ispred i radi narudžbe bez dodatnog upravljanja koje pruža Hydro Protocol. Tehnički je unaprijed još uvijek moguće unutar bazena likvidnosti. Međutim, takvo ponašanje može se kazniti putem HOT mehanizma upravljanja.

Ovaj mehanizam upravljanja koristi se i za upravljanje članstvom u fondu likvidnosti. Koristi se za određivanje pragova doprinosa za članstvo u bazenima likvidnosti.

I na kraju, Hydro Protocol upravlja distribucijom transakcijskih naknada. DDEX je operativni primjer decentralizirane razmjene koja koristi Hydro Protocol na mrežnom sloju. Naknada DDEX transakcije iznosi 0,1%. Hydro Protocol odgovoran je za raspodjelu 0,1% naknade za transakciju.

Tko stoji iza HOT-a?

Tian Li, Kevin West, David Qin, Bowen Wang, Scott Winges i Shanchuan Yin tim su koji stoji iza Hydro Protocol.

DDEX tim

Tim je dobio potporu od Draper Zmaj, Konsenzus kapital, i najnovije Alexis Ohanian, Redditove slave, at Inicijalizirani kapital. Ovdje saznajte više o timu, savjetnicima poput Ohaniana i hidro-protokolu: https://thehydrofoundation.com/.

VRUĆI strateški partneri

VRUĆI strateški partneri

Gdje možete kupiti HOT?

Prema CoinLib.io, HOT je dostupan samo na OKEx. Međutim, dostupan je i na DDEX.

Gdje možete pohraniti HOT?

HOT podržava i MetaMask proširenje preglednika i Paritet. Podržava ga i MyEtherWallet, tako da ga možete i pohraniti na Ledger Nano S i Ledger Blue hardverski novčanici.

Hoće li HOT biti vrući žeton?

Hydro Protocol predlaže novo rješenje za pokretanje razmjene likvidnosti i ima snažnu potporu. Svatko može držati HOT. Zapravo, token ima nešto za ponuditi svima u ekosustavu. Burze, trgovci i pružatelji likvidnosti potiču se da drže HOT.

Međutim, postoji simbolična dilema. Nažalost, token trguje na sekundarna tržišta. Slijedom toga, njegova se vrijednost uvijek određuje nagađanjima, a ne likvidnošću koju su stvarno pridonijele burze, profesionalni proizvođači tržišta i pojedini trgovci.

S obzirom na nedavni pritisak na cijene kripto valuta, HOT je zasad sigurno cool. Ne postoji poticaj za držanje HOT-a u bilo kojem razdoblju kada cijene opadaju.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Dodatna sredstva

Web stranica

Telegram

Srednji

Cvrkut

Facebook

Reddit