Što je IAMA Coin?

IAMA Coin (ili ja sam novčić) zbirka je oba fizička i digitalna umjetnička djela napisao Kevin Abosch. Abosch je stvorio 100 fizičkih umjetničkih djela i povezao ih za Ethereum blockchain “virtualnom umjetnošću”. Ovdje koristi “virtualnu umjetnost” za opisivanje ERC20 tokena projekta, IAMA. Postoji, i samo će ikad postojati, 10 milijuna komada IAMA virtualne umjetnosti koja postoji.

Kao IAMA držač tokena, možete raditi sa svojim tokenima kako želite. Možete ih prodati, zadržati ili čak razbiti – oni su djeljivi 18 decimalnih mjesta. Abosch jasno daje do znanja da „bilo koji djelić IAMA kovanice ima istu unutarnju umjetničku vrijednost kao jedan [cijeli] IAMA novčić“.

Abosch je na svakom djelu fizičke umjetnosti stavio pečat adresa ugovora za stvaranje IAMA koji postoje na mreži Ethereum. Ipak, nije komade samo utiskivao tintom. Doslovno je stavio svoju krv (koja je mogla sadržavati malo znoja i suzu ili dvije) u marke.

S vremenom će fizički radovi postati dostupni vlasnicima novčića IAMA.

kevin abosch vađenje krvi

Što sve to znači?

U projektu IAMA Coin, Abosch uspoređuje ljude s novo kovani novčić. Neprocjenjivi smo, “ali neprestano nam se pripisuje vrijednost.” Abosch se osjeća kao da se život često svodi na niz transakcija radi osobne koristi.

Fizičko povezuje s digitalnim na način da jedno bez drugog ne može postojati. Bez IAMA tokena fizičko umjetničko djelo nema vrijednost. I bez fizičkog umjetničkog djela, znakovi su besmisleni – virtualni i opipljivi zajedno u jednom simbiotskom odnosu.

Vezujući svoju krv za blockchain, želi pokazati svijetu da je duboko u sebi poput novčića.

Gdje mogu kupiti IAMA?

Nažalost, još uvijek ne možete kupiti IAMA tokene. Abosch prvo virtualno umjetničko djelo stavlja na raspolaganje postojećim kolekcionarima, a potom široj javnosti. Ipak nije naveo datum kada će to biti. Međutim, gledajući novčanik aktivnosti, čini se da je već obavio neke transakcije s nekoliko sakupljača.

Gdje mogu pohraniti IAMA?

IAMA možete pohraniti u bilo koji novčanik koji je kompatibilan s ERC20. MyEtherWallet je popularan internetski izbor, dok je Trezor solidna opcija hardverskog novčanika.

Tko je Kevin Abosch?

krumpir # 345

Kevin Abosch popularni je Irac umjetnik i fotograf. Radio je s tako zapaženim ljudima kao što su Johnny Depp, Yoko Ono i Malala Yousafzai. Njegovo je najcjenjenije djelo fotografija krumpira. Krumpir # 345 prodan za milijun eura europskom poduzetniku – jedna od najskupljih fotografija ikad kupljenih.

Čak i bez plaće za krumpir, Abosch je imao prilično unosnu karijeru. Njegovi ikonski portreti u crnoj pozadini počinju s 150.000 USD, a mogu doseći i više od pola milijuna dolara.

Abosch, međutim, nije uvijek bio umjetnik. Prvo je započeo karijeru biologa sa strašću da nauči nove tehnologije. Njegov prvi fotografski koncert bio je dok je radio u CBS Recordsu. Tvrtka je trebala nekoga tko će fotografirati bend, a Abosch je bacio kapu u ring. Nakon što je pokušao platiti 5000 dolara, za posao je pregovarao na 2.500 dolara. S tim postavljenim osnovnim vrijednostima nastavio je preuzimati više poslova, a ostalo je povijest.

Ostali tehnološki projekti

IAMA Coin nije ni prvo digitalno djelo Aboscha. Također je osnovao Kwikdesk, web mjesto koje vam omogućuje anonimnu razmjenu podataka. Za upotrebu platforme ne trebaju vam e-adresa ili lozinka i ne prati kolačiće ili IP adrese. Uz to, podaci koje pošaljete automatski se uništavaju na datum po vašem izboru – bilo kad između 24 sata i 10 dana nakon što ih pošaljete.

Uz to, Abosch je stvorio OneOne, aplikaciju za razmjenu poruka koja se ne može pratiti, za vaš mobilni telefon. Kao i Kwikdesk, nema potrebe za otvaranjem računa u aplikaciji. Samo otvorite jedan od svojih sedam kanala, pozovite drugog sudionika i započnite čavrljanje. Nakon 24 sata aplikacija briše poruke. Svaki sudionik također ima mogućnost u bilo kojem trenutku izbrisati poruke s telefona oba korisnika.

Nažalost, ipak, tim je ugasio OneOne u 2016. zbog “nepremostivog pritiska vlada koje ne dijele naše mišljenje da je privatnost ljudsko pravo”.

Kao da Abosch već nije bio dovoljno zauzet, nedavno se udružio s Andyem Tianom (tvorcem Gifta), da bi CoderDojo donirao milijun dolara Ethereuma putem njihovih Projekt zauvijek ruža. CoderDojo je mreža dobrovoljnih klubova za računalno programiranje za djecu. U nastojanju da razvoj učine dostupnim svima, klubovi su potpuno besplatni.

S projektima poput Kwikdeska, OneOnea i Forever Rosea koji su ispod njegovog pojasa, ne čudi da se Abosch sada fokusira na blockchain.

Art’s Fine Line

Projekt IAMA Coin postavlja pitanje: “Gdje podvlačimo ono što smatramo umjetnošću?” Većina ljudi blockchain ne smatra “umjetnošću”, ali računalno programiranje često se opisuje i kao lijepo i / ili ružno. Da bismo pronašli odgovor, možemo potražiti jedno od pitanja s popisa često postavljanih pitanja IAMA Coin:

Pitanje stranice o pitanjima o IAMA Coin FAQ o ljepoti

Iako se pitanje usredotočuje na ljepotu, lako može prijeći na umjetnost. Kako se tehnologija i tradicionalna umjetnost nastavljaju spajati, granica između njih postaje sve mutnija. Na kraju, stvarno ovisi o vašem vlastitom misaonom procesu. Ako su neboderi i domovi, nekada smatrani samo funkcionalnim strukturama, danas nadaleko poznati kao umjetnička djela, zašto i blockchain ne može biti previše?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me