Što je ICON?

Prema njegovom web mjestu, projekt ICON želi „Hiperpovezati svijet“ „izgradnjom jedne od najvećih decentraliziranih mreža na svijetu“.

Da bi to učinio, tim gradi masivnu platformu koja omogućuje raznim blockchainima međusobnu interakciju putem pametnih ugovora. Postojeći unutar onoga što programeri brendiraju ICON Republic, zajednice se međusobno povezuju koristeći tehnologiju loopchain projekata. Krajnja igra je pružanje platforme na kojoj igrači iz financijske, sigurnosne, osiguravajuće, zdravstvene, obrazovne i trgovačke industrije i šire mogu koegzistirati i poslovati na jednoj mreži.

ICONsmart

Cilj ovog projekta je biti jedna od najvećih decentraliziranih mreža na svijetu.

ICON se do danas razvijao dvije godine. Osnovala ga je Dayli Financial Group, korejska tvrtka Fintech čija se vrijednost procjenjuje na 4 milijarde dolara, a koja također posjeduje popularnu korejsku burzu Coinone.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Uđimo u debljinu, hoćemo li?

Kako ICON djeluje

Koristeći svoju loopchain platformu, ICON povezuje ekosustav blockchain zajednica putem ICON Republike. Kao što i samo ime govori, Republika funkcionira kao voditelj federacije inače neovisnih blockchain tijela. Možete zamisliti ICON Republiku poput Sjedinjenih Država sa svakom ICON zajednicom koja predstavlja državu.

Zajednice su povezane s Republikom u cjelini putem predstavnika zajednica (C-Reps) koji se povezuju s Nexusom, blockchainom temeljenim na loopchain-u koji podupire ICON Republic. C-Reps djeluju kao portali zajednicama za interakciju s Nexusom i, šire, ostalim zajednicama putem Republike ICON. Blockchains koji koriste ICON mogu razmjenjivati ​​valute pomoću decentralizirane razmjene platforme (DEX).

ICONnexus

Ilustrirani primjer iz bijelog papira koji prikazuje kako se zajednice povezuju unutar mreže putem svojih C-Reps-a

ICON zajednice

Jednostavno rečeno, ICON zajednica je pojedinačni blockchain ili protokol s vlastitim sustavom upravljanja. Čvorovi zajednice (C-čvorovi) čine infrastrukturu svake zajednice. C-čvorovi odgovorni su za upravljanje i održavanje blockchaina svoje zajednice. Svaka zajednica djeluje prema vlastitim pravilima i vlastitom algoritmu konsenzusa, što znači da sam projekt nema kontrolu nad načinom na koji članovi zajednice provode svoje programe izvan Republike ICON.

Citizen Nodes pristupnici su prosječnom pojedincu za povezivanje s ICON-ovom mrežom. Te čvorove možete koristiti za stvaranje transakcija i korištenje DAPP-ova. Ali, oni nemaju upravljačku moć ni u zajednici svog matičnog blockchaina ni u ICON Republici u cjelini.

C-Reps funkcioniraju kao izabrani dužnosnici za svoje zajednice. Svaka zajednica bira svog predstavnika, a svaki C-Rep odgovoran je za upravljanje stvarima, poput provjere transakcija i na drugi način, unutar ICON Republike. Poput delegata u DPoS sustavu (vidi Ark), i C-Reps dobivaju naknadu za svoj rad u obliku ICX-a, domaće valute.

ICONconnect

Isječak iz bijelog papira koji prikazuje razne veze u mreži

ICON Republika

Podržana lančanim nizom, ICON Republic je središte koje prima pojedinačne zajednice koje koegzistiraju na platformi.

Iako odvojene zajednice mogu slijediti vlastite konsenzusne mehanizme, ICON Republic radi na algoritmu konsenzusa Loop Fail tolerancije (LFT). LFT funkcionira slično DPoS-u, pri čemu predstavnici C-predstavnika djeluju kao delegati svojih zajednica u većoj vladi ICON-a. Kao predstavnici, čvorovi C-Rep odgovorni su za glasovanje o politici izdavanja valuta i nagradama Republike ICON, rješavanju neusaglašenosti transakcija na DEX-u i održavanju integriteta mreže. Ponovno, ICON Republic funkcionira isključivo kao komunikacijski kanal za ICON zajednice, a skupina C-Repsa koji je čine nemaju kontrolu nad pojedinačnim blockchain zajednicama.

ICON-ov DEX

ICON ima svoju vlastitu decentraliziranu razmjenu. Ovaj DEX postavlja rezerve valuta za svaku blockchain zajednicu, tako da zajednice mogu razmjenjivati ​​vrijednost u stvarnom vremenu putem ICON Republike. Na taj način, DEX dopunjuje portale C-Rep uspostavljanjem drugog ulaza za zajednice da se povežu s Republikom.

Umjesto da je fokus na upravljanju, kao što je to slučaj s C-Reps-om, DEX-ov fokus je na vrijednosti i prijenosu valuta. Razmjena omogućuje transakcije i trgovanje putem blockchaina povezanih s ICON Republikom. A DEX-ova rezerva postavlja tečajeve za ove transakcije pomoću A.I. model analize. Uz to, izvorni ICX novčić koristi se kao posrednička valuta za ovu razmjenu.

AŽURIRAJ: Od studenog 2018. DEX još nije pušten u rad. Trenutno nema dostupnih podataka o tome kada se to može dogoditi. Slično tome, nema naznaka da još uvijek nije planirano za objavljivanje u nekom budućem datumu.

Dodatne mogućnosti

  • A.I. i IISS: ICON primjenjuje umjetnu inteligenciju za upravljanje vrijednostima pričuve i tečajevima, ali također koristi A.I. za izračunavanje mrežnog sustava bodovanja za poticaje (IISS). Na temelju financijskog rješenja DAVinCI A.I., IISS je odgovoran za određivanje ICX nagrade čvora za njegov doprinos mreži. Prema bijeli papir, IISS izračunava nagrade na temelju sljedećih čimbenika: „čvor 1) zamrznuti ICX, 2) C-Rep status, 3) ICX volumen razmjene, 4) ICX volumen razmjene cijele zajednice ako ga ima, 5) ICX volumen kojim se trguje putem DEX ako ga ima i tako dalje. ” Ako i kada DEX krene uživo, članovi zajednice mogu trgovati valutama u koje DEX rezerva smješta bez potrebe za korištenjem javnih razmjena kao što su Bittrex, Binance ili Bitfinex.
  • DAPP-ovi: Kao i kod Ethereuma, svatko može koristiti ICON za izgradnju decentraliziranih aplikacija (DAPP) putem svog javnog kanala Nexus. Te se aplikacije zatim navode u ICON-ovoj DAPP trgovini i svatko s Citizen Node-om može ih preuzeti i koristiti.

Povijest trgovanja

ICO je završio u listopadu 2017., a burze su ga počele uvrštavati na listu istog mjeseca. Sada postoji više od godinu dana i neprestano se nalazi među 50 najboljih novčića na Tržišna kapitalizacija novčića.

Vrijednost ICX kovanica porasla je u siječnju 2017. kada je glavna mreža krenula s radom, dosegnuvši najvišu vrijednost svih vremena veću od 12 dolara. Otkako se kripto tržište ohladilo, općenito slijedi sličan obrazac kao i druge kriptovalute. Međutim, vrijednost ICX-a pogodila je još jedan skok u svibnju, otprilike u to vrijeme izbila je vijest o partnerstvu s ICON-om s Line Plus, najpopularnijom aplikacijom za razmjenu poruka u Japanu.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ICX&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Od tada se ICON naizgled izravnao, trgujući ispod 0,50 dolara za dva mjeseca do studenoga 2018. Tvrtka je završila zamjenu tokena u listopadu, gdje ste mogli zamijeniti njihove početne ERC20 ICX tokene za one izdate na glavnoj mreži.

Nedavno je naglo povećan ICX tokeni u optjecaju za 18 posto, što je dovelo do negodovanja zajednice zbog pumpanja. IKONA bavio se problemom izjavom da su tokeni pušteni kao dio planiranog rasporeda odobravanja.

Gdje kupiti ICX

ICONwallet

Kako novčanik radi

Binance dominira ICON-ovim trgovinskim tržištem, čineći nešto više od 60% od 24 / satnog prometa. Također je moguće kupiti ICON na OKExu i Huobiju.

Gdje čuvati ICX

Od zamjene tokena za 2018. više nije moguće pohraniti svoj ICX u ERC20 novčanik. ICON tim sada je lansirao vlastiti web, softver i Android novčanik. Novčanici Ledger poput Ledger Nano S također podržavaju ICX.

ICON tim i putokaz

ICON-ov tim prepun je pojedinaca iz cijele tvrtke, A.I., inženjeringa, blockchaina i marketinške industrije. Njezini savjetnici uključuju Don Tapscott, kanadski poslovni čovjek koji je svoju karijeru izgradio na poticanju tehnoloških inovacija i usvajanja, i Jason Best, organizator Forbesovih 10 financiranja..

Najnoviji angažman tvrtke je Ricky Dodds na mjestu voditelja institucionalnih tržišta i odnosa s suradnicima. Pridružuje se iskustvom na tržištima investicijskog bankarstva i istraživanja kapitala.

Projektni tim nije objavio nijedan formalni plan od ljeta 2018, crtanje kritike od članova zajednice Reddit. posebno s obzirom na to da su neki smatrali da je postupak zamjene tokena spor nakon pokretanja mainneta u siječnju. Tim je nedavno izdao a post na blogu rješavajući činjenicu da trebaju biti komunikativniji. Međutim, službeni plan još uvijek nije dostupan.

Natjecanje

Postoji nekoliko drugih projekata usmjerenih na pronalaženje rješenja za interoperabilnost blockchaina, iako je ICON trenutno ispred svih u pogledu rangiranja. Njegovi najbliži konkurenti su trenutno AION i Wanchain s ARK-om koji ne zaostaje mnogo.

Dva slična projekta koja tek trebaju pokrenuti svoje matične mreže su Polkadot i Cosmos. Još uvijek nije jasno hoće li se bilo koji od ovih projekata pokazati ozbiljnim konkurentom.

Završne misli

Ako ovaj projekt može funkcionirati jednako dobro u stvarnom svijetu kao što je to na papiru, ova mreža vrlo je vjerojatno ključ kostura koji otključava interoperabilnost blockchaina i povezuje ove usluge s postojećim industrijama. U bijeloj knjizi projekta utvrđuje se kako bi se ICON uklopio u etablirane industrije, uključujući zdravstvo, obrazovanje, poslovanje, osiguranje, tržišta kapitala itd..

Pojedinci i entiteti nisu mogli koristiti ICON samo za prijenos podataka i novčane transakcije, već su mogli koristiti i blockchain I.D. na platformi za provjeru identiteta i pojačane sigurnosne mjere.

Usprkos tome, napredak tijekom ove godine bio je spor ili je ograničen na mnoštvo pozadinskih ažuriranja glavne mreže koja nisu donijela nikakve neposredne očite utjecaje na cjelokupni slučaj na usvajanje. Iako je projekt i dalje jedan od najzanimljivijih u prostoru, a vrijednost se zadržava u odnosu na druge alte, hoće li postići sve svoje početne ciljeve, ostaje za vidjeti.

Napomena urednika: Ovaj je članak Sarah Rothrie ažurirala 15. studenog 2018. kako bi odražavao nedavne promjene u projektu.

Dodatna sredstva

Web stranica

Srednji

Cvrkut

Github

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me