Što je Internet of Services Token (IOST)? | Vodič za početnike

Što je Internet usluga (IOS)?

Internet usluga (IOS) je blockchain infrastruktura to je cilj riješiti možda najveći problem u blockchainu danas – skalabilnost. Izvorni token platforme je IOS token, skraćeno IOST.

Tržišni problem: Trenutna blockchain arhitektura naizgled je pogodila visoravan u kojoj dodatno usvajanje dovodi samo do pretjeranih naknada, sporog vremena transakcija i slabe propusnosti. Iako se primjenjuju neka rješenja za skaliranje drugog sloja, ona su uglavnom neprovjerena i možda još uvijek neće doseći razinu skalabilnosti koja bi trebala poduzeću na razini poduzeća poput Amazona.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

IOS tim vjeruje da su trenutni konsenzusni protokoli i blockchain arhitektura svojstveni uzroci tih zapreka na skalabilnosti. U ovom vodiču za početnike za IOS razmotrit ćemo sve aspekte infrastrukturnog projekta blockchain, uključujući:

Kako funkcionira Internet usluga (IOS)?

Internet usluga (IOS) koristi pet primarnih inovacija tradicionalnoj blockchain arhitekturi i konsenzusnim algoritmima. Pogledajmo izbliza svakog pojedinačno. Upozorenje: Postat će malo gusto.

1. Učinkovito distribuirano oštrenje (EDS)

Prije nego što uđete u EDS, morate imati razumijevanje o tome kako djeluje oštrina. Sharding dijeli čvorove na mreži u skupine koje zatim provjeravaju proporcionalni broj transakcija. Grupiranja omogućuju istodobne provjere, povećavajući mrežnu propusnost.

Ipak, ovo postavlja nekoliko pitanja. Kako odabrati koji su čvorovi u kojoj krhotini? Kako možete ostati otporni na zlonamjerne čvorove? Koji je postupak izbora čelnika čvora? (Bitcoin to čini rudarstvom.)

Da bi odgovorio na ova pitanja, IOS koristi Distribuirani nasumični protokol (DRP). Jednostavno rečeno, ovaj protokol provodi komunikaciju klijent-poslužitelj s neinteraktivnim dokazima nultog znanja (NIZK) i javno provjerljivom razmjenom tajni (PVSS) kako bi stvorio nezaboravnu, jednoliko slučajnu vrijednost. To možda nije bilo tako jednostavno … IOS bijeli papir detaljnije piše protokol.

DRP izvrsno funkcionira ako na mreži nema zlonamjernih ili neuspjelih čvorova. Ali, znamo da to često nije slučaj. Kako bi spriječio utjecaj aktivnosti uzrokovane tim čvorovima, IOS bira čelnike pomoću Algoranda i Omniledgera. Ti mehanizmi osiguravaju da čvorovi vodećih pokreću DRP protokol, a ako ne, onda se isključuju iz sudjelovanja na mreži.

2. TransEpoch

IOS prebacuje serije čvorova u i van pri prijelazu između epoha. Da bi to učinio, koristi TransEpoch, protokol dodjele prijelaza čvor na krhotinu koji omogućuje preostalim čvorovima da nastave raditi dok imaju nove čvorove bootstrap i podatke povijesti preuzimanja.

Algoritam TransEpoch zadržava konsenzus Bizantske tolerancije na greške (BFT) o svakoj krhotini. To u osnovi znači da zlonamjerni čvorovi ne bi trebali moći preuzeti krhotinu tijekom tranzicije.

3. Atomix

S bilo kojim sustavom sjenčanja postoji vjerojatnost da ćete trebati obavljati transakcije preko krhotina. To uzrokuje dodatni sloj koji otvara mrežu za dvostruko trošenje hakova i netočnosti između knjiga transakcija različitih krhotina.

IOS-ova provedba atomskog komiteta Bizantske krhotine (Atomix) protokol trebao bi te probleme učiniti ne-problemima. Evo kako to funkcionira:

 1. Čvor a u krhotini A želi poslati sredstva na čvor b u krhotini B.
 2. Ako su čvorovi u A odobre transakciju, oni će je prijaviti Kao blockchain.
 3. Klijent će istovremeno zaključati a sredstva u poruku o transakciji i pošaljite je na B.
 4. A šalje transakciju na B-a blockchain za provjeru valjanosti.
 5. Ako su čvorovi u B odobriti transakciju, b prima sredstva.
 6. Ako u bilo kojem trenutku postupka čvorovi odbiju transakciju, sredstva se vraćaju u a.

4. Dokaz vjerojatnosti (PoB)

Dokaz vjerodostojnosti razdvaja sve IOS čvorove u dvije lige: uvjerljiv i normalan. Prvo, čvorovi iz vjerodostojne lige brzo obrađuju transakcije. Nakon toga normalni čvorovi potvrđuju uzorke transakcija i pružaju provjerljivost.

Vjerojatnost odabira čvora za uvjerljivu ligu temelji se na ocjeni njegove vjerodostojnosti. Ova se ocjena, između ostalog, sastoji od stanja žetona, recenzija i doprinosa zajednice.

Svrha normalnih čvorova je osigurati da vjerodostojni čvorovi djeluju pošteno. Ako normalan čvor uhvati vjerodostojni čvor koji djeluje neiskreno, taj će vjerodostovni čvor izgubiti sve svoje tokene i njegova će se vjerojatnost vratiti na nulu.

5. Blok mikro stanja (MSB)

Imati svaki čvor u mrežnoj trgovini čitav blockchain izvrstan je za sigurnost i nepromjenjivost. Međutim, kako se sve više transakcija veže za lanac, ovaj proces postaje vremenski i resursno intenzivan. Umjesto toga, IOS suhe šljive sprema blockchain Blokovi mikro stanja (MSB).

S ovom strategijom, svaka krhotina pohranjuje samo zaglavlja prethodnih blokova, a stanje blockchaina raspršeno je na više krhotina. Zbog protokola generiranja MSB-a, čvorovi trebaju potvrditi samo zadnji dio blockchaina, za razliku od provjere cijele stvari.

IOS token (IOST) i Servi

IOS token (IOST)

The IOS token (IOST) je sredstvo razmjene na IOS mreži i faktor u ocjeni vjerodostojnosti čvora. Uz to, IOST dobivate potvrđivanjem transakcija i doprinosom računarskoj snazi ​​za usluge poput pametnog izvršenja ugovora.

Tim je kovao cjelokupnu zalihu IOST-a (21 milijun) tijekom privatnog ICO događaja. U skladu s tim distribuirali su tokene:

 • 40%: Prodaja žetona
 • 35%: IOS Zaklada
 • 12,5%: Izgradnja zajednice
 • 10%: Tim
 • 2,5%: Investitori i savjetnici

IOS token koji koristi IOST

Servi

Količina Servi je još jedan glavni čimbenik u izračunu ocjene vjerodostojnosti čvora. Servi dobivate kada pružate usluge zajednici, procjenjujete usluge trećih strana i / ili pomažete na druge načine.

Ne možete trgovati ni razmjenjivati ​​Servi, a stanje vašeg Servija vraća se na nulu kada potvrdite blok.

IOS tim & napredak

IOS tim sastoji se od preko 30 članova raširenih po Aziji i Sjevernoj Americi. Životopisi uključuju kreatora CoinLanga, tehničkog direktora EtherCapa, Forbesa 30 do 30 godina, Nacionalnu olimpijadu iz zlatne medalje iz informatike i brojne druge uloge. IOS također ima savjetodavni odbor koji uključuje imena kao što su Yusen Dai (suosnivač Jumei), Ryan Bubinski (suosnivač Codecademy) i Robert Neivert (500 poduzetničkih partnera).

Impresivna količina tvrtki i tvrtki s rizičnim kapitalom udružila se i uložila u projekt. Na popisu su Huobi, FBG Capital i Sequoia Capital.

IOS token IOST investitora i partnera

Fokusirajući se na skalabilnost i upotrebu na razini poduzeća, IOS se natječe s platformama decentraliziranih aplikacija (DApp) koje imaju iste fokuse. Očito je da je najveći konkurent IOS-a Ethereum. Međutim, EOS i NEO izašli su s najavama da također planiraju riješiti probleme skaliranja koji su mučili druge blockchain projekte.

ICON, Lisk i VeChain također imaju za cilj pružiti blockchain rješenja poslovnim klijentima. Na kraju, postoji puno (i vjerojatno će biti i puno više) DApp platformi s kojima se IOS natječe.

Trgovanje

Cijena IOST-a zabilježila je jedan oštar skok nedugo nakon ICO-a, ali od tada nije imala velike nestabilnosti – rijetkost u prostoru kriptovaluta. Nejasno je što je možda uzrokovalo taj početni skok do najviših razina od ~ 0,13 USD (~ 0,00001 BTC), ali mogli su investitori jednostavno saznati za projekt.

Nakon završetka siječanjske pumpe, cijena IOST-a odmah je pala na gotovo ICO razinu cijena. Nastavio je polako padati kroz veći dio ožujka prije nego što se okrenuo. Počevši od kraja ožujka, cijena je neprestano rasla i sada iznosi ~ 0,05 USD (0,000006 BTC).

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = IOST&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Pred ovim je projektom duga karta, pa je teško reći što može utjecati na cijenu. Ukupni tržišni uvjeti najvjerojatnije će imati najveći utjecaj. Najave o partnerstvu mogu dovesti i do nekih pozitivnih cijena.

Gdje kupiti IOST

IOST možete kupiti na Huobi, Binance ili OKEx s BTC ili ETH. Međutim, novčić ima najveći obujam trgovanja kao trgovinski par s Bitcoinom na sve tri burze.

Ako ne posjedujete nijednu kriptovalutu, prvo možete podići nešto Bitcoina na razmjeni poput Gemini ili GDAX.

Gdje čuvati IOST

Budući da je IOST trenutno na mreži Ethereum, možete ga pohraniti u bilo koji novčanik s podrškom za ERC20. MyEtherWallet je izvrstan internetski izbor, dok je Ledger Nano S čvrst hardverski novčanik koji možete koristiti.

Jednom kada tim pokrene glavnu mrežu, svoje ćete novčiće htjeti pohraniti u službeni novčanik koji oni pružaju. Ovo predstavljanje zakazano je tek za treće tromjesečje 2019. godine, tako da tim još nije izdao taj novčanik.

Zaključak

IOS pokušava izgraditi skalabilniju blockchain infrastrukturu. Jednostavno jedan od složenijih projekata u svemiru, proći će najmanje godinu dana prije nego što ćemo moći izmjeriti njegov uspjeh.

Ako tim uspije postići ambiciozne ciljeve koje su si postavili, možda ćemo vidjeti kako potpuno nova blockchain infrastruktura osvaja prostor. Međutim, s brojem programera koji rade na rješenjima za skaliranje projekata koji su mnogo dalje, možda je prekasno.

Dodatni IOS resursi

Cvrkut

Telegram

Reddit

Srednji

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map