Što je Kyber mreža?

Kyber Network je Protokol zasnovan na Ethereumu koji omogućuje “trenutnu razmjenu i konverziju digitalne imovine (npr. kripto tokena) i kripto valuta (npr. Ether, Bitcoin, ZCash) s visokom likvidnošću.” Sličan je projektu 0x, ali umjesto toga izvodi sve svoje radnje na blockchainu.

Centralizirane razmjene neprestano su na udaru njihovih sigurnosnih ranjivosti i sporog procesa. U nekim slučajevima mogu potrajati dani da povučete sredstva s razmjene. Popularne decentralizirane burze imaju i svojih mana. Često nemaju dovoljno likvidnosti da podrže aktivno trgovanje, a troškovi promjene trgovine mogu biti visoki kada se knjiga naloga drži na lancu.

Kyber Network nudi a decentralizirana razmjena na lancu, ali uklanja knjigu narudžbi. To platformi daje mogućnost sigurne trenutne razmjene kriptografije uz minimalne troškove.

U ovom vodiču za Kyber Network obradit ćemo:

Kako funkcionira Kyber Network?

Osim razmjene, Kyber Network koristi se kao medij za prijenos tokena s osobe na osobu. Ovo je izvrsno za p2p prijenose, kao i za ICO-ove. Tokeni koje šaljete ne moraju se podudarati s određenim tokenom koji primatelj želi … primiti. Kyber vrši zamjenu tijekom prijenosa. Pogledajmo kratki primjer:

Jednostavan prijenos mreže Kyber

Bob je dužan Sally 0,01 ETH za hotelsku sobu koju su podijelili na odmoru. Nažalost, Bob samo REP. Sally stvarno želi ETH, a ne REP, pa koriste Kyber protokol za poravnanje transakcije.

Bob na sučelju Kyber Network vidi da je stopa pretvorbe za prijenos 1 ETH = 16 REP.

Unosi zahtjev Kyberu da pretvori REP u vrijednosti od 0,01 ETH i pošalje ga Sally. The Kyber ugovor (ono što kontrolira skladište rezervnih tokena) prvo provjerava je li Bob uključio dovoljno REP-a u ugovor za pretvorbu.

Nakon odobrenja, ugovor zatim šalje 0,01 ETH na adresu Sally. Uz standardni ugovorni novčanik Kyber Network Sally će se činiti kao da su sredstva došla izravno s Bobove adrese.

Na kraju, Bobov REP, plus mala naknada, dodaje se rezervnom fondu u kojem je ETH nastao.

Uloge Kyber mreže

Postoji nekoliko različitih uloga u Kyber mreži kojih biste trebali biti svjesni:

  • Korisnici slati i primati tokene u / s mreže. To mogu biti pojedinci, trgovci ili računi pametnih ugovora.
  • Rezervni entiteti donijeti likvidnost na platformu. Mogu biti interni ili ih hostira registrirana treća strana. Klasificirani su kao javni ili privatni, ovisno o tome doprinosi li javnost njihovim rezervama ili ne.
  • Rezervni suradnici osigurati sredstva rezervnim jedinicama. Povezani su samo s javnim jedinicama rezervata i dijele dobit iz rezerve.
  • Upravitelj rezervata održava pričuvu, izračunava tečajeve i unosi tečajeve u mrežu.
  • Kyber mrežni operater dodaje / uklanja rezervne jedinice kao i kontrolira koji su tokeni navedeni. U početku će Kyber tim igrati tu ulogu, ali na kraju će se prebaciti na pravilno decentralizirano upravljanje.

Sve ove uloge različito komuniciraju s pametnim ugovorom Kyber Network.

Kyber mrežne uloge

Uloge Kyber mreže

Dinamički rezervni bazen

Kyber Network održava likvidnost putem dinamički rezervni bazen. Ovaj bazen sadrži sve rezervne jedinice u sustavu. Imati više entiteta u grupi sprečava monopolizaciju i održava tečajeve konkurentnim. Kada korisnik zatraži zamjenu, pametni ugovor vrši zamjenu putem rezervnog tijela s najboljim tečajem za korisnika.

Omogućujući vanjske rezervne jedinice, Kyber Network sprječava centralizaciju i otvara vrata popisima tokena male količine. Vanjske rezerve mogu biti u redu s preuzimanjem rizika pohrane manje popularnih tokena koje Kyber rezerve ne navode.

Kako bi spriječio loše glumce u rezervnom bazenu, Kyber Network ima malo zaštitnih mjera. Mreža će označiti bilo koji tečaj za posebno odobrenje koji je uvelike izvan norme. Da bi zaštitio sredstva u javnoj rezervi, Kyber čini sve razmjene koristeći ih dostupnim putem a transparentni model upravljanja fondovima.

Menadžeri rezervi ostvaruju dobit kroz namaze koje su odredili za svoje rezerve. Oni također ostvaruju prednost povećanog volumena prisluškivanjem cjelokupne Kyber mreže, kao i nadzorne ploče koju pruža Kyber za upravljanje njihovom rezervom.

Kyber mrežni kristal (KNC)

KNC je ERC20 token koje upravitelji rezervi trebaju kupiti da bi upravljali rezervom na mreži. Svaki put kada se dogodi razmjena, mreža naplaćuje malu KNC naknadu rezervi.

Naknade se dijelom koriste za operativne troškove i za nagrađivanje trećih strana koje mreži donose obim trgovine. Nakon što se proporcionalni iznos KNC koristi za ove dvije stvari, preostali su tokeni spaljeno (izvađeno iz prometa).

Korištenje KNC-a

Korištenje KNC-a

Tvrtka je kovala ukupno 226 000 000 KNC tijekom ICO-a i podijelili nešto više od 60 posto javnim sudionicima. Trenutno je u opticaju oko 134 000 000 KNC. Ovaj će broj fluktuirati tijekom sljedeće dvije godine kako se prsluci i ulazak na tržište osnivača i savjetnika opskrbljuju.

Na kraju će izgaranje dovesti do smanjenja cirkulirajuće opskrbe čineći žeton deflatorni. U kombinaciji s porastom potražnje, to bi u idealnom slučaju trebalo uzrokovati rast cijene. Međutim, tržište kriptovaluta je komplicirano i ne postoji jamstvo da će se taj porast dogoditi.

Kyber mrežni tim & Napredak

Kyber tim je impresivan. Loi Luu, Yaron Velner, i Victor Tran su osnivači projekta. Luu prethodno stvorio Oyente, prvi sigurnosni analizator otvorenog koda za ugovore s Ethereumom, i suosnivač SmartPoola, projekta decentraliziranog rudarskog bazena. Velner je bio aktivan u programu nagrađivanja Ethereum bug, i Tran također je vodeći programer u SmartPoolu.

tim kyber mreže

Suosnivači Kyber mreže

Tim ima dobro zaokružen savjetodavni odbor s najistaknutijim članom Vitalik Buterin, Vunderkind Ethereuma.

U kolovozu 2017. Kyber je uspješno lansirao svoju testnet beta verziju, a u prvom tromjesečju 2018. objavio je glavnu mrežu. Tijekom ostatka 2018. tim je dodao podršku za pretvorbe ERC20-ERC20 (KyberSwap) i stvorio paket API-ji za programere. Sljedeća velika prekretnica za Kyber Network je primjena Gormosa, rješenja za skaliranje koje koristi plazmu i podržava KNC ulaganje.

Mapa puta Kyber mreže

Mapa puta Kyber mreže

Projekt ima opsežnu listu partnera. Popis uključuje mrežu zahtjeva, vosak, Toshi, Gifto, ICON, Wanchain i MyEtherWallet da nabrojimo samo neke.

Natjecanje

Projekt 0x najveći je konkurent Kyber mreži. Oba tima pokušavaju ući na decentralizirano tržište razmjene. Primarna razlika između njih dvije je u tome što Kyber izvodi cjelokupni postupak zamjene na lancu, dok 0x vodi knjigu naloga i podudaranje izvan lanca..

Kao razmjena kripto zamjena, platforma se također natječe sa ShapeShift i Changelly.

Trgovanje

Nakon ICO-a u rujnu 2017., KNC se nagodio na cijenu trgovanja koja se do prosinca kretala oko 1,00 USD (smanjujući BTC vrijednost). Token je pratio trend većine ostalih altcoina – rast cijena tijekom prosinca i nagli pad prema početku siječnja 2018..

Cijena KNC-a padala je tijekom cijele 2018. godine, s jednom iznimkom tijekom travnja. Od 6. do 28. travnja cijena je porasla preko 200 posto. Ovaj se zalet podudarao s post na blogu iznoseći planove za dovođenje Bitcoina u blockchain Ethereum. Od tada, međutim, cijena stalno pada, trenutno počiva na onome što izgleda kao poda od 0,15 USD (~ 0,000045 BTC).

S brojem partnera koji koriste Kyber Network, cijena može porasti kako počinju u potpunosti koristiti mrežu. Razvojni tim dosljedno postiže prekretnice koje su zacrtali postići, zato zabilježite sve najave o izdanju na pomolu.

Kao što je ranije spomenuto, fiksna opskrba i sagorijevanje tokena trebali bi također uzrokovati prirodni pritisak prema gore.

Gdje kupiti KNC

KNC se najčešće trguje na Binanceu kao trgovinski par s Bitcoinom. Ethereum također možete koristiti za trgovinu za KNC, ali količina je znatno manja.

Potpuni popis mjenjačnica za kupnju KNC-a potražite na stranici CoinMarketCap.

Gdje čuvati KNC

Budući da je to ERC20 token, KNC možete pohraniti u bilo koji novčanik s podrškom za ERC20. MyEtherWallet je najpopularnija internetska opcija. MetaMask također radi.

Mnogi ulagači odlučuju se koristiti hardverski novčanik za dodatnu sigurnost. Ne možete pogriješiti ni s Trezorom ni s Ledger Nano S – oboje podržavaju KNC.

Zaključak

Kyber Network zanimljiv je protokol koji donosi brzinu, sigurnost i likvidnost u proces razmjene kriptovaluta. Projekt jedinstveno kombinira rezervno skladište s lančanim razmjenama kako bi se dobilo najbolje od centraliziranih i decentraliziranih sustava.

Cijena KNC-a to nije odrazila, ali Kyber tim donosi rezultate s izdanjima KyberSwap-a i KyberDevelopera, kao i partnerstvima s nekoliko renomiranih blockchain kompanija. S učitanom mapom puta, 2019. bi mogla biti godina da Kyber Network dominira decentraliziranim prostorom za razmjenu.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko 12.05.18., Kako bi odražavao nedavne promjene na projektu.

Dodatni resursi Kyber mreže

Web stranica

Cvrkut

Github

Reddit

Telegram

Srednji

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me