Što je Litecoin Cash (LCC)?

Litecoin Cash (LCC) je Litecoin vilica koja ima veću maksimalnu opskrbu, pokreće algoritam SHA256 za rudarenje i ima bolju prilagodbu poteškoća.

Vilice, vilice svugdje. 2017. je bila rekordna za vilice za kriptovalute. U kripto je 2017. godine vjerojatno bilo više vilica nego što biste pronašli u inventaru pribora za jelo u robnoj kući. Početne ponude vilica ili IFO‘S su nove modne riječi među mnogima u zajednici. Čini se da je ekipa Litecoin Casha dobro … pokušava ‘unovčiti’ ovaj alternativni način prikupljanja kapitala.

Litecoin Cash je otcepljenje ili vilica, kako je to poznatije, od izvornog projekta Litecoin.

Vilica Meme

Vilice

Vilica se događa kada programeri s drugačijom ideologijom naprave snimak postojećeg koda iz utvrđene kriptovalute (u ovom slučaju Litecoin). Zatim nastavljaju razvoj na temelju svojih različitih stavova kako bi ovu novoosnovanu kriptovalutu odveli u drugom smjeru.

Litecoin Cash dijeli svoje stavove u službenom dokumentu:

Uz širok i spreman fond rudarske snage za prisluškivanje, najsuvremenije prilagođavanje poteškoća kako bi se reagiralo na dinamiku hash mreže, zrelu i poštenu distribuciju i moderan skup značajki, prilagođen svakodnevnoj upotrebi s brzim transakcijama i niskim naknadama uvjereni smo da će legitimitet naših ideja biti potvrđen uspjehom na širem tržištu.

Početna ponuda vilica svojevrsna je alternativna ICO. Umjesto slanja sredstava projektu, jednostavno trebate držati izvorni novčić u trenutku snimke. Tada ćete primiti novu kovanicu po određenom tečaju koji su postavili programeri. U ovom slučaju, za svaku 1 izvornu kriptovalutu koju držite (Litecoin) dobivate 10 nove kriptovalute, Litecoin Cash.

Kako radi?

Odluka iza zamjene 10 za 1 bila je pojednostaviti matematiku pri radu s novčićem. Za npr. u slučaju Bitcoina, prilikom transakcija često trebate raditi u djelićima bitcoina. To nije toliko problem kripto štreberu među nama, ali običnom čovjeku treba valuta s kojom je lako raditi. Pokušaj rada u djelićima bitcoina (satošija) nije uvijek praktičan.

Litecoin gotovina (poznata po simbolu LCC) radi na vlastitom blockchainu, a LCC kombinira značajke nekoliko dobro uspostavljenih novčića:

  • Niže naknade za transakcije, bolja prilagodba poteškoća i minirano pomoću SHA256 (u usporedbi s Litecoinom)
  • Brže, jeftinije, više propusnosti i bolje ponovno ciljanje poteškoća (u usporedbi s Bitcoinom)
  • Podržava Segwit i ima puno brža blok vremena (u usporedbi s Bitcoin Cashom)

Evo tablice za usporedbu koja opisuje ove potencijalne koristi u odnosu na etablirane kovanice i druge vilice:

Litecoin Cash usporedbe ključeva

Litecoin Cash usporedbe ključeva

2 Ključne razlike koje bismo željeli istaknuti su algoritam rudarstva i prilagodba poteškoća:

Idemo tehnički

Litecoin Cash algoritam rudarstva je prešao sa Litecoin-ovog sustava Scrypt na Bitcoin-ov SHA256. Tim Litecoin Casha tvrdi da će se time stvoriti vrsta recikliranja starog hardvera za rudarstvo bitcoina koji se može koristiti za zaštitu LCC mreže.

The prilagodba poteškoća je postavka u mreži dokaza o radu namijenjena rudarima. Kako se hardverske brzine povećavaju, poteškoća raste. To osigurava stabilnost mreže tijekom vremena i održava stalna brzina blokiranja. Može se pronaći povijest prilagodbe poteškoća Bitcoina ovdje.

LCC su posudili DarkGravity prilagodba poteškoća koju je pionir dao Dash. To tvrdi da mrežu čini sigurnijom jer su blok-vremena puno konzistentnija bez obzira na velike promjene u rudarskoj snazi ​​kako mreža raste.

O LCC-u

Povijest

Litecoin Cash račvao se na bloku 1371111 bloka Litecoin. Stvoritelji tvrde da jedna od glavnih prednosti forkinga s postojećeg novčića uključuje ravnomjernu distribuciju novih kovanica. Budući da je Litecoin dobro uspostavljena marka u prostoru kriptovaluta, kreatore se ne može optužiti za gomilanje kovanica jer se novi novčići distribuiraju postojećim imateljima Litecoina u trenutku vilice.

Ključne prednosti

  • Odnos potraživanja 10: 1: Za svaki 1 LTC koji ste držali na bloku vilica možete zatražiti 10 LCC.
  • SHA256 Rudarstvo: Nakon bloka vilica, Litecoin Cash prebacio se na hasha za provjeru rada SHA256. To omogućuje novu upotrebu prethodno zastarjelog hardvera za rudarstvo Bitcoina.
  • Otpornost mreže: Poteškoće u rudarstvu preračunavaju se svaki blok, koristeći provjereni algoritam DarkGravity V3 Evana Duffielda iz Dash-a. To osigurava predvidljivija vremena blokade, kao i mrežnu zaštitu od preskakanja višestrukih tokova.
  • Optimizirano za stvarni svijet: Vrijeme ciljanog bloka od 2,5 minute daje 4 puta veću širinu opsega transakcija od Bitcoina, dok su transakcije 90% jeftinije od Litecoina.
  • Kontrola usporenog pokretanja: Da bi se spriječilo da dominantni rani rudari imaju nepravednu prednost, blok nagrade će započeti s 0,25 LCC i narasti na 250 LCC tijekom prvih 2000 blokova nakon račvanja. Prva 24 bloka nakon račvanja bit će minirana uz minimalne poteškoće. Nakon toga, DarkGravity će prilagoditi poteškoću na temelju promatranog vremena generiranja blokova. Nagrada od 250 LCC blokova (ekvivalentno 25 LTC) prepolovit će se na istim visinama lanca kao i Litecoin.
  • Mali premin: Ekvivalentan iznos manji od 1% cirkulirajuće novčane mase (manje od 0,65% ukupne novčane mase) u vrijeme vilice uplaćen je razvojnom fondu.

Polemika

Kako su vijesti o vilici objavljene u javnosti, tvorac Litecoina Charlie Lee brzo je odbacio projekt i imao je sljedeće reći:

PSA: Litecoin tim i ja ne račvamo Litecoin. Sve vilice o kojima čujete su prijevara koja vas pokušava zbuniti misleći da je povezana s Litecoinom. Ne nasjedajte na to i definitivno nemojte unositi svoje privatne ključeve ili sjeme na njihovu web stranicu ili klijenta. Budite oprezni vani! https://t.co/qXbiIxp5Al

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 4. veljače 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

Charliejevi komentari najvjerojatnije se odnose na Bitcoin Cash hard fork koji se dogodio prošle godine (2017.) i dramu koja je uslijedila između BTC i BCH zajednica. Charliejeva je poanta ipak pomalo ironična s obzirom na to da je sam Litecoin tvrda vilica bitcoina.

S druge strane, projekt LCC u intervjuima je izjavio da je ponovna uporaba imena izvornog novčića u račvastom novčiću jednostavno industrijska konvencija. Poanta otvorenog koda je ipak dizajnirana za kopiranje i promjenu postojećeg koda radi eksperimentiranja i poboljšanja izvornog dizajna.

Čini se da hard fork kovanice vole koristiti izvorno ime kovanice kao vlastiti način da stvore kredibilitet za svoju marku.

Upoznajte Tim

Glavni tim

Nažalost, nismo uspjeli pronaći puno podataka o jezgri ili pridruženom timu putem LinkedIna. Pružanje dodatnih pozadinskih informacija javnosti putem platforme kao što je LinkedIn dodalo bi kredibilitet projektu LCC. Za sada ćemo pružiti neke informacije temeljene na njihovom web mjestu.

Iain Craig (Tanner) vodeći je programer na projektu s 20 godina komercijalnog iskustva. Tanner je aktivan na kripto sceni od 2013. godine s razvojem u više altcoina i nekoliko usluga temeljenih na blockchainu.

Jednorog kojeg vidite dolje poznat je samo kao Roger. Kao tip za odnose s javnošću, Roger se pojavio na nekoliko youtube videozapisa kako bi zabrinutost uputio zajednici. Roger je iskusni voditelj projekata za glavnu internetsku deviznu platformu. Kriptovalutom se bavi više od 5 godina.

Litecoin Cash

Osnovni tim Litecoin Casha

Litecoin Cash

Osnovni tim Litecoin Casha

Posada LCC-a pružila je nekoliko videozapisa i intervjua za chat kripto zajednici putem društvenih mreža. Čitatelju preporučujemo da ih pretraži kako bi saznao više o timu. To bi barem trebalo odgovoriti na neka pitanja za potencijalne korisnike i investitore mreže LCC.

Suradnici

Litecoin Cash

Litecoin Cash suradnici

Opskrba novčićima & Održivost

Ukupna ponuda Litecoin gotovine ograničena je na 840 milijuna kovanica kao rezultat zamjene 10 za 1 na vilicama. Kružna ponuda iznosi 576 milijuna kovanica ili oko 69% ukupne ponude.

LCC tvrde da su u početku iskopali manje od 1% ukupne ponude. Utvrđivanje dijela opskrbe novčića u IFO-u potrebno je za plaćanje troškova osoblja i razvoja.

Litecoin Cash

Ponuda kovanica Litecoin Cash

Jedan od temeljnih problema trenutno u prostoru kriptovaluta je praćenje korištenja sredstava dodijeljenih razvojnim i marketinškim timovima. Nitko ne zna hoće li tim samo baciti sve svoje novčiće na tržište u zamjenu za vrijedniji novčić poput Bitcoina. Dok se sveukupno ne razviju jaki sustavi upravljanja za kriptovalute, prilično je teško odgonetnuti dugoročnu održivost mreže Litecoin Cash.

Održivost rudarstva

Kao što smo već spomenuli, Litecoin Cash želi iskoristiti zastarjelo tržište hardvera za rudarstvo bitcoina. Rudari bitcoina nastavljaju se natjecati na vrlo visokim razinama redovitim iznošenjem boljeg hardvera.

To postavlja ozbiljna pitanja o utjecaju Bitcoina na okoliš. Oboje, sa stajališta električne energije, ali i sa stajališta hardverskog otpada. Ako LCC može stari proizvod koristiti na produktivan način, to bi dugoročno moglo biti veliki plus za njihovu mrežu.

Povijest trgovanja

Litecoin Cash počeo je trgovati 20. veljače 2018. oko 5 dolara ocjena. Međutim, cijena je od tada naglo pala, trgujući na oko 0,04 dolara u trenutku objavljivanja.

2017. bila je godina grozničavih špekulacija i tržište medvjeda 2018. do danas nije pomoglo ukupnoj cijeni. Ipak, ako LCC želi usvojiti njihov novac, vjerojatno trebamo vidjeti ponovni interes za kupnju od investitora kako bismo potaknuli povjerenje u njihovu viziju.

Gdje možete kupiti Litecoin Cash?

Litecoin Cash možete kupiti na sljedećim burzama:

Neke druge burze također trguju ovom kovanicom, međutim, ukupni volumen LCC-a prilično je nizak i vjerojatno ćete se htjeti držati razmjene na kojoj je lakše ući i izaći iz pozicije.

Prema njihovoj web stranici, tim LCC-a također se prijavio za uvrštavanje na Binance koji bi, ako bude uspješan, trebao povećati količinu trgovanja Litecoin Cashom. Oni također traže dodavanje novčića na decentraliziranim burzama kao što je Komodo BarterDEX.

Gdje ga možete pohraniti?

Razvojni tim pružio je oba a svjetlo i pun novčanik za spremanje vaših novčića. Lagani Electrum novčanik ne zahtijeva rad cijelog blockchaina, međutim trenutno je dostupna samo verzija za radnu površinu za Windows i Mac. Coinomi pruža praktičniji mobilni novčanik za one koji su u pokretu.

Namjenski korisnici Litecoin Casha također mogu poželjeti preuzeti cijeli blockchain i pohraniti ga lokalno. Veze do svih gore navedenih novčanika možete pronaći na Githubu putem službenog web stranica.

Što se tiče hardverskih novčanika, putokaz daje cilj za obje knjige & Trezor oko razdoblja za lipanj / srpanj 2018. Međutim, čini se da ciljevi putokaza pomalo zaostaju i vjerojatno bismo mogli vidjeti kako se ti datumi malo produljuju.

Zaključak

Vrijednosni prijedlog Litecoin Casha zasigurno je zanimljiv. Jedna od glavnih prednosti kriptovaluta je sama činjenica da se nove ideje mogu graditi na leđima ustaljenih. Kako se dodatne vilice pojavljuju na tržištu, morat će uvesti inovacije kako bi potencijalnim vlasnicima novčića donijeli stvarne koristi.

Posuđujući tehnologiju iz više kriptofona, LCC želi stvoriti kripto u stilu Frankensteina sa svim zakrpanim najboljim značajkama. Ovo se može pokazati kao dobra strategija, no kriptove poput Litecoina i Bitcoina već imaju jedan glavni bonus, prednost za prvog pokretača.

Što kasnije pokrenete svoj projekt u kriptosferi, to je teže (obično) izgraditi značajnu zajednicu oko njega. Vrijeme će pokazati može li se ova vilica dugoročno uspostaviti. Za više informacija i ažuriranja o Litecoin Cashu možete ostati u kontaktu na sljedećim kanalima:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me