Što je Monaco Card (MCO)?

Monaco Card je Debitna kartica s oznakom Visa koji crpi s bankovnog računa financiranog kriptovalutom. Budući da se radi o Visa kartici, svoju Monaco karticu možete koristiti baš kao i bilo koju drugu karticu.

Kartica i bankovni račun Monaka su besplatno za vlasnike kriptovaluta. Da biste otvorili račun, jednostavno se prijavite, potvrdite svoj identitet i prebacite bilo koju od različitih prihvaćenih kriptovaluta na svoj račun. Trenutno je Monako dostupan kupcima u Aziji. Imaju i listu čekanja za europske kupce. Kupci u Sjedinjenim Državama trenutno ne mogu koristiti Monako. Međutim, postoje planovi da se to promijeni.

aplikacija za monako karticu

Račun kartice Monako ima nema minimalnog stanja i nema mjesečnih naknada. Međutim, postoji ograničenje od 200 USD za besplatno podizanje novca sa bankomata i ograničenje za međubankarsku razmjenu od 2000 USD. Ako odlučite uložiti i držati MCO token, tada možete nadograditi na karticu s ograničenim izdanjem. Te kartice imaju veća ograničenja na bankomate i međubankarske transfere, osim što izgledaju hladnije od besplatne kartice.

Rješavanje problema svakodnevnog plaćanja može biti veliko za kriptovalute. Međutim, Monaco kartica nije jedini projekt koji pokušava stvoriti depozitne (ili pretplaćene) kartice s kripto-podrškom. I drugi projekti, poput TenX-a, rade na istom pitanju. Svi se ti projekti susreću s izazovima uvođenja takvih karata na velik i usklađen način. Monako se nada da će razbiti kôd, da bi u konačnici dobio kriptovalute i popularne načine plaćanja kako bi lijepo igrali zajedno.

Visa kartica, financirana od strane Crypto

Cijela ideja koja stoji iza Monaca je olakšati svakodnevnu potrošnju s kriptovalutom. Ako više ljudi može platiti kriptovalutom u kafićima i trgovinama, tada postaje puno privlačnije držati kriptovalutu. Međutim, do sada je korisnost kriptoa za potrošnju bila glavna prepreka usvajanju.

screen1 monako

Monakovo rješenje integrira mobilnu aplikaciju i Monaco karticu s oznakom Visa. Za početak biste položili kriptovalutu na njihov račun u Monaku. Nakon toga kriptovalutu možete potrošiti koristeći Monaco karticu. Monako se brine za zamjenu i konverziju.

Štoviše, Monaco razmjenu rješava po najnižim mogućim troškovima, a da korisniku ne naplaćuje nikakve naknade za obradu. Kao takav, poslovni model Monaca ne vrti se oko zarađivanja novca od svojih kupaca. Umjesto toga, Monaco zarađuje od trgovaca kod kojih kupci kupuju. Naknade za obradu trgovačkih kartica obično su 3-4% transakcije. Od toga Monaco uzima 1,5-2% na svaku transakciju.

screen2 monako

Monaco zarađuje kada njegovi kupci koriste Monaco karticu, pa ima snažan poticaj za stvaranje user-friendly i vrlo kompatibilnog iskustva.

Pričekaj minutu. Ne ide li ovo protiv Satoshi-jeve vizije?

Važno je spomenuti da mnogi kripto-diehardi korištenje Visa kartice smatraju potezom prodaje. Prema njima, Satoshi je želio da kripto zamijeni Visu, a ne da radi s njom. Ovo je u velikoj mjeri filozofska rasprava. S jedne strane, Visa trenutno ima uspostavljen sustav i dominaciju na tržištu. Ima smisla biti partner s njima. S druge strane, oslanjanje na centraliziranu instituciju poput Vise potkopava velik dio kriptove privlačnosti. Na kraju, na vama je da odlučite gdje ćete pasti po ovom pitanju. Jedno je sigurno, doći će još projekata koji će se baviti ovom problematikom.

Prekogranično, bez naknade

Budući da kartice Monaka podržavaju kriptovalute, one nemaju problema s granicama poput fiat valuta. Kao rezultat toga, svoju Monaco karticu možete koristiti bilo gdje. Kartica će automatski zadati vrijednost lokalne fiat valute prilikom kupnje.

Niske naknade i tečajevi primjenjuju se i u drugim zemljama. Transakcije se odvijaju po točnom tečaju koji Monaco prima kao institucionalni trgovac. Suprotno tome, kada svoju debitnu karticu upotrebljavate preko granice s većinom banaka, one će dodati dodatni postotak na tečaj ili uključiti naknadu za transakciju.

Monako ima veze s osam od deset najboljih međunarodnih deviznih banaka kako bi olakšao pretvorbu valuta.

Dakle, možemo vidjeti da Monako ima najmanje dva idealna slučaja upotrebe za različite tipove kupaca. Prvi je vlasnik / investitor kriptovalute koji bi želio lako trošiti svoju kripto valutu bez potrebe da je pretvori natrag u fiat. Drugi je slučaj namijenjen međunarodnom putniku koji mora lako kupovati u raznim valutama.

Povrat novca

Kartica Monaco također dolazi s programom povrata gotovine od 2% za vlasnike kartica. Te nagrade za povrat novca dolaze u obliku MCO žetona. Kao takva, stvarna vrijednost povratka gotovine varira ovisno o vrijednosti MCO tokena. Vaš bilanca gotovine mogla bi rasti ili se smanjivati, ovisno o tome koliko dobro Monaco posluje kao tvrtka.

Naravno, MCO trguje na mnogim glavnim burzama i možete ga zamijeniti za drugu valutu čim primite povrat novca u gotovini.

Uredba & Usklađenost

Propisi i njihovo poštivanje veliki su problem za konkurente koji pokušavaju uspostaviti slične načine plaćanja podržane kriptovalutom. Monaco kartica dugo razmišlja o najboljim načinima upravljanja usklađenom Visa karticom. Uz to, udružili su se s etabliranim liderima u industriji kako bi pružili kartice i usluge usklađenosti.

Gemalto je tvrtka koja proizvodi fizičke kartice. Oni su međunarodni proizvođač kartica s utvrđenom poviješću proizvodnje Visa kartica.

Svjetska provjera Thomson Reutersa pruža KYC / AML provjeru. Jumio pobrinut će se za provjeru osobnih podataka i ostale usluge identiteta.

Konačno, procesor Visa / Mastercard kompatibilan s PCI DSS-om prve razine obradit će svu obradu transakcija za Monaco kartice.

Tim

Od svog prvog ICO-a, tim Monaka prerastao je u punopravnu operaciju. Utvrdili su reputaciju vrlo osjetljive reakcije na društvenim mrežama i forumima, gdje otvoreno razgovaraju o izazovima s kojima se suočavaju. Tim je posebno aktivan na Bitcointalku.

monako ceo

Kris Marszalek je izvršni direktor Monaca. Dugogodišnji je poduzetnik u jugoistočnoj Aziji, uzimajući više tvrtki od nula do 100 milijuna dolara. Ono što je najvažnije, bio je izvršni direktor Ensoga, kada je bio u fazi brzog rasta. Neki su se ulagači osjećali nervozno zbog toga jer je Ensogo propao ubrzo nakon što je Marszalek napustio tvrtku. Međutim, nema dokaza koji upućuju na to da je bio umiješan u Ensogovu smrt.

monako cfo monako cto

Ostatak voditeljskog tima čine etablirani rukovoditelji. Monako ima stariji, sezonskiji tim od mnogih kripto projekata koje ste možda vidjeli. Oni također predstavljaju visoku razinu profesionalnosti u svojim porukama i slikama koje predstavljaju o sebi.

Putokaz

Kartica Monaco još se nije u potpunosti lansirala i isporučila kupcima. Uz to, kartice su dostupne samo u odabranim zemljama. Strategija predstavljanja usredotočena je prvo na Aziju, zatim na Europu, pa na Sjedinjene Države.

karta puta monako kartice

Monako je već objavio svoju mobilnu aplikaciju, a dostupna je u App Storeu i Google Playu.

Očekujte da će se kartice isporučiti, najavljeno je više partnerstava i dodana funkcionalnost aplikacije tijekom sljedeće godine.

Kovanica u Monaku (MCO)

MCO token pokrenut je u lipnju 2017. godine javnom prodajom tokena koja je za Monaco generirala preko 26 milijuna dolara.

MCO pomaže u likvidnosti unutar mreže Monaka; to je i valuta za nagrade za povrat novca. Osim toga, možete držati MCO kako biste otključali Monaco kartice veće vrijednosti s različitim ograničenjima transakcija i povlačenja.

MCO je dosegao maksimum od preko 20 dolara nedugo nakon lansiranja. Cijena mu je od tada pala.

Kako kupiti monački novac (MCO)

Monački novac (MCO) dostupan je na mnogim većim burzama, ali ne možete ga kupiti izravno s fiatom. Prvo ćete morati pretvoriti u ETH ili BTC.

Podržane razmjene uključuju Binance, Bit-Z, Huobi, Bittrex i Liqui.

Gdje čuvati kovanice Monako (MCO)

MCO je ERC-20 token na Ethereum blockchainu. Kao takav, možete ga pohraniti u bilo koji novčanik kompatibilan s Ethereumom.

MyEtherWallet je vjerojatno najjednostavniji i najjednostavniji za korištenje. Za dodatnu sigurnost razmislite o hardverskom novčaniku Ledger Nano S ili Trezor.

Zaključak

Kartica Monaco privlačna je opcija za sve koji žele svakodnevno kupovati kriptovalutom. To također ima smisla za prekogranične putnike. Međutim, možemo očekivati ​​da će uvođenje dugo trajati i usput pogoditi puno neravnina. Financijska industrija visoko je regulirana, a plaćanja s kriptovalutom složeno su pitanje, čak i ako se čini da Monakovo rješenje to čini jednostavnim i jednostavnim za upotrebu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me