Što je NavCoin?

NavCoin je kriptovaluta dizajnirana da bude anonimna i jednostavna za upotrebu. Osnovana 2014. godine, pripada starijoj klasi kriptovaluta koja je došla prije nedavnog vala ICO-a. NavCoin je dobro podnio test vremena. Tijekom protekle četiri godine implementirao je razne nadogradnje, značajke i poboljšanja. Tim je predan i upućen, a kao rezultat toga, platforma bilježi stalni rast.

Međutim, NavCoin nije zabilježio rast kakav su vidjeli ostali konkurenti u utrci za vrhunski novac za privatnost. Dash, Zcash i Monero nadmašili su NavCoin u smislu usvajanja i financiranja. 2017. projekt se ponovno vratio jer su počeli naglašavati dizajn, upotrebljivost i iskustvo. NavCoin želi učiniti jednostavnim i brzim korištenje privatnih transakcija.

U ovom NavCoin vodiču istražit ćemo:

Kako NavCoin radi?

Izvorni Bitcoin kôd temelj je za NavCoinov kôd, ali programeri su promijenili nekoliko ključnih značajki Bitcoina. Prvo, NavCoin implementira sekundarni pod-lanac poznat kao NavTech. NavTech omogućuje anonimizaciju i miješanje transakcija (vidi dolje). Drugo, NavCoin zamjenjuje Bitcoinov algoritam dokaza o radu za dokaz uloga. Uz to, NavCoin transakcije uglavnom su brže i jeftinije od Bitcoina. U budućnosti će podržavati i decentralizirane aplikacije kodirane izravno na blockchain.

Vremena transakcija, naknade, & Skalabilnost

Od ranih dana, jedno od najjačih strana NavCoina bila su brza vremena transakcija. NavCoin potvrde blokova vidi svakih trideset sekundi za razliku od Bitcoinovih deset minuta. To je brže od Monera (2 minute) i Zcash-a (2,5 minute). Crtica također u prosjeku iznosi oko 2,5 minuta blokade, ali njezini masternode omogućuju slanje trenutnih transakcija. Međutim, NavCoin ima najbrže standardno vrijeme bloka od bilo kojeg popularnog novčića za privatnost.

osnove nav novčića

Neke od snaga NavCoina

Ni ove brze transakcije nisu skupe. Tamo gdje valute poput Bitcoina i Ethereuma imaju problema s visokim naknadama za rudare, NavCoin drži svoje transakcijske troškove niskim. Prosječna naknada je samo 0,0001 NAV za slanje standardne transakcije. Međutim, privatne šifrirane transakcije mogu biti skuplje.

Nav Coin također gleda unaprijed zbog zabrinutosti zbog skalabilnosti. Oni već koriste algoritam za konsenzus dokaza o ulozima koji smanjuje potrošnju energije povezanu s rudarstvom. Zajednica je također već glasala i aktivirala SegWit, čineći blok manjim. Budući će prijedlozi implementirati ekvivalent Bitcoinove mreže munje, uzimajući neke transakcije izvan mreže s trenutnim poravnanjima.

Anonimnost & Sljedljivost

Zajednica čvrsto opisuje NavCoin kao “novčić za privatnost”. Međutim, razlozi zbog kojih želite privatnost nisu nedorečeni ili zlonamjerni. Zapravo, privatnost i neprocjenjivost tokena važna je funkcija financijskog sustava i valute. Doprinosi zamjenljivosti tokena – mogućnosti bilo koga da prihvati bilo koji token – jer se povijest tokena ne može pratiti. Svaki NAV token jednako je vrijedan i nema poznatu povijest.

Anonimne transakcije nisu potrebne ili čak standardne za NavCoin. Oni su neobavezni. Ali ako odlučite omogućiti anonimne transakcije NavCoin, transakcija je u potpunosti odvojena od vašeg računa za slanje i IP adrese na blockchainu.

nav šifriranje novčića

NavCoin provodi asimetričnu enkripciju.

Te anonimne transakcije odvijaju se pomoću NavTech podlanca. Ovo jedinstveno rješenje omogućuje korisniku slanje NAV-a primatelju putem podlanca glavnog blockchaina. Transakcija je šifrirana, a pošiljatelj šalje NAV za transakciju u podvlak NavTech, umjesto da ga pošalje izravno primatelju. Podlanac NavTech uključuje više poslužitelja i slojeva šifriranja koji prenose transakciju. NavTech zatim primatelju šalje konačnu uplatu iz spremišta tokena kojim upravlja NavTech ugovor. Izvorni tokeni od pošiljatelja nisu isti kao tokeni koje primatelj prima.

navtech

Privatne transakcije usmjeravaju se kroz NavTech podlancu.

Slojevito šifriranje i miješanje u upravljanom spremištu tokena je NavCoin-ova metoda privatnosti. Osigurava da nitko ne može pratiti NavTech transakciju do krajnjeg odredišta. NavCoin planira kontinuirano provoditi još robusnije mjere privatnosti poput lažnih transakcija i lažnih računa koji povećavaju cirkulaciju NAV-a kroz NavTech podlančić, dodatno zamagljujući trag stvarnih transakcija.

Valence platforma

Uz mjere privatnosti u razvojnom cjevovodu, NavCoin također ima projekte u fazi izrade koji će ih pretvoriti u više od samo valute. Valence Platform sestrinski je projekt NavCoin-a. Omogućuje NavTech podlancu, a također pruža funkcionalnost za mnoge druge namjene. Valence želi biti prva anonimna platforma za decentralizirane aplikacije.

Za razliku od ostalih decentraliziranih platformi aplikacija, međutim, Valence ne koristi virtualni stroj. Umjesto kodiranja u okruženju hostiranom na blockchainu, Valence želi omogućiti programerima da kodiraju izravno na blockchain. Ovo je zeznut prijedlog i razvojni tim rješava sve vrste sigurnosnih problema. Valence, naravno, upravlja odvojenim blockchainom od NavCoin-a. Međutim, oni imaju sučelje.

valentni lanac

Struktura valentnog lanca

Valence još nije objavljen, tako da nemamo potpune informacije o tome kako točno djeluje. Nepotrebno je reći da je to velik izazov, ali moglo bi biti uvjerljivo rješenje koje nudi jedinstveno iskustvo za programere ako ga NavCoin tim izvede.

Dokaz o rudarstvu uloga

NavCoin mrežne statistike (25.2.19.)

NavCoin mrežne statistike (25.2.19.)

Iako većina drugih kriptovaluta provodi neki oblik dokaza o radu, NavCoin je među prvima primijenio dokaz o udjelu. Dokaz uloga oslanja se na to da korisnici stavljaju dio svog NAV-a kako bi dobili priliku za stvaranje novog bloka. Ako mreža ratificira novi blok koji ste stvorili, dobit ćete nagradu. Ako je vaš blok loš ili sadrži lažne transakcije, algoritam dokaza uloga oduzima sve kovanice koje ste uložili. To potiče iskreno stvaranje blokova.

S NavCoin-om je moguće zaraditi pet posto kamata od ulaganja u vašu NAV-u. Međutim, da biste to učinili, morat ćete upravljati čvorom za isticanje na mreži. To možete učiniti na računalu tako da preuzmete NavCoin Core klijent i postavite iznos NAV-a koji želite uložiti. Ili možete kupiti Raspberry Pi i postaviti ga tako da vam pokreće čvor za isticanje. Klijent Arduina za ovu aplikaciju zove se Nav Pi. Raspberry Pi troši manje energije za ulaganje vaših kovanica i uvijek može biti uključen. Također ne troši bateriju ili procesorsku snagu na vašem glavnom računalu kao što to čini Core klijent.

NavCoin žeton (NAV)

NAV je pokrenut 2014. godine i od tada je javno uvršten na burze. NAV žeton možete koristiti kao oblik prijenosa vrijednosti, slično kao što biste koristili Bitcoin.

Raspodjela bogatstva NAV-a (25.2.19.)

Raspodjela bogatstva NAV-a (25.2.19.)

Međutim, mreža NAV još je uvijek mala. Samo 100 novčanika drži oko 60 posto svih NAV tokena. 1000 novčanika drži gotovo 80 posto, što znači da je broj NAV korisnika još uvijek prilično malen.

NavCoin tim & Napredak

Tim koji stoji iza NavCoin i Valence je Encrypt S Ltd. Međutim, to je projekt otvorenog koda. Kao takvi, izgradili su veliku zajednicu koja slijedi i svatko može dati svoj doprinos.

NavCoin ima vrlo aktivan razvojni tim. Nova ažuriranja izlaze redovito, obično svaki tjedan. Glavni inženjer, koji dolazi iz Novog Zelanda, je Craig MacGregor. Također je izvršni direktor tvrtke Encrypt S Ltd.

Nav je također jedan od najljepših novčića koji se lako razumiju. To je velikim dijelom zahvaljujući njihovom marketinškom i kreativnom timu. NavCoinov fokus na stil, brendiranje i komunikaciju izdvaja ih u blockchain prostoru. Korisnost je važna za usvajanje bilo kojeg projekta u ranoj fazi, i lijepo je vidjeti kako NavCoin ozbiljno shvaća ovaj element platforme.

Od formiranja 2014. godine, tim NavCoin postigao je prilično puno. Primijenili su SegWit, stvorili fond Zajednice i OpenAlias, otvoreni standard koji pretvara adrese novčanika u imena koja se lako čitaju i pamte.

Sljedeći glavna prekretnica za Navcoin je provedba povjerljivih transakcija (CT) s Bulletproofs. Ovaj dodatak poboljšava privatnost transakcija na blockchainu bez značajnog povećanja veličina transakcija.

Povijest trgovanja

Povijest trgovanja NavCoina, kao i mnogi drugi altcoini, u posljednje je vrijeme nesretna. Tijekom gotovo pet godina života NAV cijena imala je tri gotovo vertikalna skoka cijene. Međutim, bili su kratkog vijeka.

Prvi se dogodio u rujnu 2016., ali navodno je bio posljedica tržišne manipulacije. Krajem kolovoza 2017. cijena je porasla za gotovo 600 posto u jednom tjednu da bi dosegla najvišu razinu BTC-a od ~ 0.000366. Vjerojatno možete pripisati ovo monumentalno trčanje povećanju popularnosti novčića za privatnost u to vrijeme, kao i ažuriranom NavCoin planu puta.

Posljednje veliko pokretanje NavCoina podudaralo se s procvatom na tržištu krajem 2017. Trenutno je NAV cijena dosegla najvišu razinu USD iznad 4,60 dolara. Cijena je u međuvremenu znatno pala i trenutno sjedi na podu od oko 0,15 USD (~ 0,00004 BTC).

Jednostavno, NavCoin treba više usvajanja prije povratka cijene. Budući da su drugi, popularniji novčići za privatnost već implementirali neke stavke u NavCoinov putokaz, čini se da nadolazeća izdanja proizvoda neće biti dovoljna da potaknu cijenu.

Gdje kupiti NAV

NAV je ustaljena kovanica i kao takvu možete je pronaći na većini glavnih burzi.

Binance provodi više od 70 posto svih trgovanja NAV-om. Sljedeći je Bittrex s oko pet posto. Na obje ove platforme možete trgovati BTC za NAV. Binance podržava i trgovanje NAV-om s ETH-om i BNB-om.

Gdje čuvati NAV

Trebat ćete postaviti NAV novčanik za spremanje svojih kovanica. Samo posjetite NavCoin’s stranica novčanika započeti.

nav novčanik papirnati novčanik

NAV papirnati novčanik

Postoji mogućnost za papirnati novčanik ako samo namjeravate pohraniti svoj NAV. Novčanik za papir možete brzo stvoriti pomoću njihovog web sučelja.

Međutim, ako želite zaraditi kamate od ulaganja, morat ćete pokrenuti NavCoin Core klijent. Možete ih preuzeti za PC, Mac, Linux i Raspberry Pi na gore navedenoj stranici za preuzimanja.

Napokon, NavCoin također ima lagani novčanik za plaćanje u pokretu koji se zove NavPay. NavPay je dostupan za mobilne uređaje i web.

Zaključak

NavCoin postoji već neko vrijeme, napreduje i radi zanimljiv posao u privatnom plaćanju i anonimnom DApps prostoru. Međutim, oni i dalje leti relativno ispod radara s tržišnom kapitalizacijom znatno nižom od sličnih projekata privatnosti, iako su osnovani otprilike u isto vrijeme kad i oni. U konačnici, napravite vlastito istraživanje kako biste odlučili je li ovaj projekt podcijenjen ili su ga konkurenti nadmašili u utrci za privatnost.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko 2.25.19., Kako bi odražavao nedavne promjene projekta.

Dodatni resursi NavCoin

Web stranica

Nesloga

Reddit

Cvrkut

Srednji

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me