Što je NULS?

NULS je a modularni blockchain koji provodi a dokaz o kreditu (POC) protokol konsenzusa. Tim koji stoji iza njega ima zadatak pružiti blockchain infrastrukturu na razini poduzeća s naglaskom na priključivost i prilagodbu. To planiraju učiniti kroz prilagodljive module koji između ostalog uključuju pametne ugovore, podlankove i višelančani konsenzus. Ukopajmo se.

U ovom vodiču raščlanjujemo:

Kako djeluje NULS?

Dizajn NULS-a sastoji se od dva funkcionalna dijela:

  • The mikro zrno je temelj mreže. Donosi temeljne mehanizme projekta.
  • The funkcionalni moduli su plug-and-play odjeljci blockchaina. Imaju nisku međusobnu spregu, tako da ih možete mijenjati prema van i prema potrebi.

Modularna struktura

Iz upravitelja modula na mikro jezgre možete povezati različite module na svoj blockchain. Na primjer, imate prilagodljivu kontrolu nad pametnim ugovorima, pohranom, konsenzusom i računima. Zamislite odnos između modula i vašeg blockchaina kao nešto slično odnosu između WordPress dodataka i vašeg web mjesta.

NULS modularna arhitektura

NULS modularna arhitektura

Višelančani sustav

Umjesto da hostira sve aplikacije na glavnom lancu, mreža koristi podlankove u višelančanom sustavu. Za verifikaciju blokova, podlanci se javljaju glavnom lancu, koji, pak, provjerava njihova zaglavlja blokova. Stoga sustav treba neku međusobnu komunikaciju.

NULS C3D

NULS C3D

Da bi postigao verifikaciju više lanaca, NULS ima domen konsenzusa više lanaca (C3D). Jednostavno rečeno, svaki podskup ima niz čvorova specifičnih za sebe. Oni također imaju skup čvorova koji međusobno komuniciraju s glavnim blockchainom. Čvorovi koji sudjeluju u međusobnom konsenzusu trebaju učitati module koji rade u oba lanca.

Konsenzus o dokazu kredita (POC)

Iako ste u mogućnosti postaviti konsenzus svog podlanca na bilo što što želite, glavni NULS lanac koristi POC konsenzus. Slično dokazima o udjelu (PoS), i POC zahtijeva zaključavanje određenog broja tokena za pokretanje mrežnog čvora. Projekt također provodi masternode.

Za glasanje za masternode potrebno vam je 2.000 NULS, a za stvaranje čvora 20.000 kovanica. Ako vaš čvor dobije 200 000 glasova, on postaje masternoda.

Sada ideja čvorova / masternoda nije ništa novo. Međutim, NULS je jedinstven u svojoj upotrebi kreditne ocjene uz njih. Mreža izračunava koeficijent kredita za svaki čvor koji određuje njihovu konsenzusnu nagradu. Izračun je:

Kreditna kardinalnost = Koeficijent kapaciteta + Koeficijent dužnosti

Koeficijent kapaciteta: Izračunato na temelju broja blokova generiranih u prošlosti

Koeficijent dužnosti: Izračunato na temelju slučajeva kršenja i točnosti generiranih blokova

Svake godine u optjecaj uđe pet milijuna tokena, a ukupna ponuda započela je sa 100 milijuna.

Tim i napredak

NULS tim iznenađujuće je velik za trenutnu tržišnu granicu projekta koja se sastoji od preko 30 članova. Na čelu s izvršnom direktoricom Liesom Huang i izvršnim direktorom Isaacom Kimom, projekt ima suradnike širom svijeta, uključujući članove tima iz Kine, Engleske, Francuske, Amerike i Australije.

Voditeljski tim

Voditeljski tim

Nažalost, putokaz na web mjestu projekta donekle je zastario. Međutim, čini se kako je tim lansirao mainnet u srpnju 2018. Sada rade na NULS 2.0.

Sljedeća iteracija uključuje višejezične module, funkcionalnost više mreža i bolja sučelja u povezanim proizvodima. Verzija 2.0 trenutno prolazi alfa testiranje i trebala bi biti dostupna na testnetu negdje u drugom kvartalu 2019.

Natjecanje

U svojoj osnovi, NULS je decentralizirana aplikacija (dapp) platforma, pa se natječe sa sličnim projektima. Ethereum je najpoznatiji konkurent u svemiru. Lisk je sličan projekt koji koristi bočne lance. Uz to, NEO i Cardano donose značajne opozicije.

Jedinstvena prijedlog vrijednosti NULS-a dolazi s modularnim dizajnom i provedbom mehanizma konsenzusa Proof of Credit.

Trgovanje

Od lansiranja u listopadu 2017. godine, NULS je pratio tržište u punoj fazi. Cijena novčića u USD dosegla je najvišu razinu od preko 8,00 dolara tijekom vrhunca tržišta kripto bikova u siječnju 2018. Nakon toga cijena je neprestano padala. Iako je u svibnju 2018. dosegla najvišu cijenu BTC-a od oko 0,0006 BTC. Cijena je naizgled pronašla dno od 0,40 USD (~ 0,0001 BTC).

Kao i većina altcoina, usvajanje je presudno za pozitivna kretanja cijena. Međutim, za NULS to može potrajati. Mapa projekta navodi cilj od samo 15 aplikacija temeljenih na NULS-u kao sljedeću prekretnicu. Dakle, vjerojatno ne biste trebali očekivati ​​skok cijene u skorije vrijeme.

Gdje kupiti NULS

Većina prometa NULS-a odvija se na Bit-Z-u, u paru s Bitcoin-om. Međutim, preporučujemo da umjesto toga potražite Binance jer je to popularnija opcija za većinu ostalih kovanica. Na platformi možete trgovati Bitcoin, Ethereum, Tether i Binance Coin za NULS.

Kovanice možete zaraditi i upravljanjem čvorom i glasanjem u ekosustavu projekta.

Gdje čuvati NULS

NULS tim nudi službeni novčanik za operativne sustave Windows, Linux i Mac. Povrh toga, stvorili su lagani novčanik koji vam omogućuje pohranu kovanica bez potrebe za preuzimanjem cijelog blockchaina.

Ako je mobilni novčanik ono što tražite, tim NULS-a predlaže AnyBit novčanik treće strane.

Završne misli

NULS-ova modularna struktura nesumnjivo je jedinstvena u prostoru dapp platforme. Iako projekt još uvijek nije usvojen ili prepoznatljiv da bi ga zaslužio kao uspjeh, razvojni tim nastavlja s guranjem koda u Github repo i objavljuje redovita ažuriranja.

Pokretanje NULS-a 2.0 i preokret na tržištu mogli bi biti upravo ono što ovaj projekt treba da bi ga stavio u središte pozornosti. Iako se nalazi na ljestvici s tržišnom kapitalizacijom, možda je nešto na što želite pripaziti.

Dodatna sredstva

Web stranica

Telegram

Cvrkut

Github

Srednji

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me