Što je Santiment?

Santiment je a feed podataka kriptovaluta za investitore. Cilj tima Santiment je postati Bloomberg kripto tržišta.

Trenutni investicijski krajolik prepun je dezinformacija, a provjerljivi resursi su rijetki. Budući da je industrija u velikoj mjeri neregulirana, morate se često nositi s tržišnim manipulacijama putem lažnih naloga za kupnju / prodaju, podlih promocija, trgovanja iznutra i vijesti koje ili podižu cijenu novčića na neodrživu razinu ili srušite projekt putem FUD-a ( Strah, neizvjesnost i sumnja). Teško je pronaći renomirane izvore za prikupljanje podataka i informacija.

Santiment želi pomoći početnicima i stručnim investitorima pružanjem objektivnog feeda tržišnih podataka, analizom raspoloženja i blockchain aktivnostima. Sve to u nadi da će vam pomoći da donesete utemeljenije odluke o ulaganju u industriji koja može sazrijeti s BS-om.

U ovom vodiču za Santiment prenijet ćemo:

Kako djeluje Santiment?

Platforma Santiment uključuje nekoliko različitih informacijska čvorišta za pristup objektivnim, pouzdanim informacijama. Informacije u tim čvorištima kuriraju stručnjaci za blockchain, a dobivaju ih samo najtočniji podaci.

Struje sadržaja

Santiment tokovi sadržaja uključuju redovite, ažurne tržišne sadržaje slične biltenu. Sadržaj pokriva ICO analizu i glavne kovanice, kao i svjetske propise i istraživanje tržišta. Kao investitor morate odabrati na koji ćete se sadržaj pretplatiti.

Budući da ova vrsta informacija lako može pasti u zamku subjektivnosti, Santiment koristi prikupljenu analizu industrijskih stručnjaka kako bi pružatelje sadržaja razotkrio s upitnim namjerama.

Baza podataka o osjećajima (SANbase)

The SANbase je baza podataka o kriptovalutnim projektima. Uključuje relevantne informacije o projektu poput povijesti tima i ekonomije iza kovanice. Platforma također nudi niz alata koji će vam pomoći u analizi.

Iako SANbase ima više izvora, Santiment ponovno koristi panel stručnjaka kako bi osigurao točnost podataka. S vremenom se tim nada da će smisliti način za daljnju decentralizaciju ovih podataka bez žrtvovanja njihove kvalitete.

Feedovi podataka

Posljednji dio slagalice Santiment nalazi se u njezinim feedovima podataka. Santiment kombinira tržišne informacije iz brojnih izvora u tri feedova podataka:

  • Podatkovni feedovi sentimenta: Ovi feedovi podataka mjere kako se zajednica osjeća prema različitim kovanicama. To je glavna pokretačka snaga ciklusa “shill” i “FUD” koji se često vide u projektima.
  • Blockchain feedovi podataka: Ovi feedovi prate aktivnost na različitim blockchainima. Pomoću njih možete vidjeti koji novčići imaju najveći volumen, kao i pratiti kretanje velikih “investicijskih kitova”.
  • Feedovi podataka koji se organiziraju iz izvora: Sve ostale vrste hrane spadaju u ovu kategoriju. Ovi feedovi omogućuju korisnicima da daju informacije koje možda ranije nisu bile dostupne javnosti.

Arhitektura osjećaja

Santiment Datafeed Architecture

Token mreže Santiment (SAN)

Postoji ukupno 83.337.000 SAN tokena s nešto više od 62.500.000 trenutno u optjecaju. Većina tokena (72%) distribuirana je u pretprodaju i suradnici crowdsalea tijekom ICO-a. SAN je ERC20 token.

SAN tokeni služe tri funkcije na mreži:

  • Plaćanje. Da biste pristupili feedovima podataka, morate platiti SAN. To činite putem usluge pretplate ili dražbe podataka.
  • Ulog. Kao nositelj SAN-a, možete uložiti novac i za pristup nekim uslugama Santiment-a. To potiče institucionalne partnere da ulažu velike količine SAN-a i daju pristup vlastitoj bazi korisnika, daljnjim rastom ekosustava.
  • Nagrada. Ako doprinosite mreži mreži, dobit ćete SAN kao nagradu. To je ono što pokreće feedove podataka s mnoštvom podataka.

Tim Santimenta & Napredak

Maksim Balashevich osnovao je Santiment u kolovozu 2016. Nije vaš tipični osnivač blockchaina, Balashevich je proveo 7 godina proučavajući meditaciju, jogu, a vjerojatno ne biste pogodili, moderni financijski sustavi. Iako niti jedan član tima nema bilo koji drugi zapaženi blockchain projekt pod svojim pojasom, tehnički direktor Valentin Mihov osvojio je srebrnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz informatike 2004. godine.

U srpnju 2017. godine, Santiment tim održao ICO u kojem su postigli svoj 45.000 ETH cilj. Tim osvježavajuće vjeruje u transparentnost projekata, čak posvećujući i cijela stranica na njihovoj web stranici.

Putokaz Santimenta

Plan puta Santiment 2018

Santiment je već izgradio alfa mobilnu aplikaciju s povijesnim podacima o cijenama i određenom analizom osjećaja. Također su pokrenuli SANbase koji možete provjeriti ovdje. Sličan je CoinMarketCap-u, ali uključuje dodatne, korisne informacije za svaki projekt, poput trošenja sredstava i aktivnosti programera. U proteklih godinu dana proširili su SANbase tako da uključuju praćenje trendova na društvenim mrežama, alate za istraživanje, API-je i forum za dijeljenje vaših otkrića. Sljedeća značajka na njihovom putu su trgovinski signali.

Tim je u suradnji s Iconomi, Brave New Coin i Blockchain Research Laborom kako bi pomogao oživjeti njihov projekt.

Natjecanje

Nekoliko drugih projekata rješava isti problem kao i Santiment, ali s drugačijim rješenjima. Signalna mreža oslanja se na strojno učenje u kombinaciji s podacima koji se preusmjeravaju u pomoć trgovcima. Cindicator gamificira predviđanja kako bi proizveo mudrost efekta gomile. I, Katalizator enigme radi na poboljšanju kvantitativne trgovine.

Trgovanje

Nakon ICO-a cijena Santiment-a ostala je relativno niska i iznosi oko 0,20 USD. Počevši od studenoga 2017. godine, SAN tokeni su počeli drastično rasti u vrijednosti dosežući najvišu razinu od blizu 8,00 USD (~ 0,0005 BTC). To je uslijedilo porast većine altcoina u to vrijeme.

Uz to, cijena SAN-a također je dramatično pala sredinom siječnja 2018. zajedno s većinom tržišta. Od tada je nastavila padati sa samo dva značajna skoka cijena tijekom veljače 2018. i travnja 2018. Čini se da je cijena trenutno dosegla dno od oko 0,43 USD (~ 0,000069 BTC)

Sad kad je SANbase dostupan, usvajanje i upotreba SAN tokena imat će najutjecajniji učinak na cijenu. Zanimljivo je da na SAN vjerojatno više utječe cjelokupni sentiment na tržištu (medvjeđi ili bikovski) od ostalih kriptovaluta. Na medvjeđem tržištu cijena SAN-a suočena je s prirodnim pritiskom naniže i manje će ljudi vjerojatno koristiti SANbase zbog smanjenog interesa za trgovinu uzrokovanog tržištem. Na tržištu bikova vrijedi suprotno.

To bi se reklo, ne bi bilo iznenađujuće vidjeti skok cijene sa svakim izdanjem značajki. Dodatne najave o partnerstvu također bi trebale imati pozitivan utjecaj na cijenu.

Gdje kupiti SAN

SAN tokenima trenutno se trguje s najviše volumena na LATokenu, ali možda biste trebali provjeriti Ethfinex umjesto toga. Ethfinex je hibridna decentralizirana razmjena kojom upravlja i povezana je s Bitfinexom. Na burzi možete trgovati BTC, ETH ili USD za SAN.

Također možete zamijeniti BTC, ETH ili USDT za SAN na Liqui i OKEx.

Gdje čuvati SAN

Kao ERC20 token imate mnoštvo mogućnosti novčanika za pohranu sredstava. Za najveću sigurnost upotrijebite hardverski novčanik poput Ledger Nano S. MyEtherWallet je izvrsna, besplatna opcija koju i vi možete koristiti. Bilo koji novčanik s podrškom za ERC20 trebao bi biti dovoljan.

Zaključak

Santiment je sve-u-jednom izvor izvornih podataka objektivnih kriptovaluta. Uključuje nepristrane vijesti, analizu projekata i hrpu drugih podataka. Još u ranim danima možete sami provjeriti SANbase ovdje.

S količinom dezinformacija i neetičke promocije koja se trenutno nalazi u industriji, tim Santiment-a poduzima korake u pravom smjeru u svojoj misiji kako bi bolje informirao trgovce o svim iskustvenim razinama.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko 11. siječnja 2018. kako bi odražavao nedavne promjene u projektu.

Dodatni resursi o osjećaju

Web stranica

Nesloga

Telegram

Reddit

Cvrkut

Srednji

Github