Što je pastelna mreža?

Pastelna mreža (skraćeno pastel) je blockchain-powered platforma za umjetnike i kolekcionare da objavljuju i kupuju digitalnu umjetnost. Platforma digitalna djela pretvara u nezamjenjivu digitalnu imovinu tako da ih možete slobodno trgovati bez potrebe za posrednikom.

Tokeniziranje digitalne imovine ima nekoliko prednosti. Osim što smanjuje njihove naknade za trgovanje, pruža im dokazanu autentičnost, pouzdanu provenijenciju i mogućnost objavljivanja bez cenzure. Naučimo kako Pastel koristi blockchain kako bi ostvario ove prednosti.

U ovom pastelnom vodiču pogledat ćemo:

Napomena urednika: CoinCentral ima uspostavljen odnos i strateško partnerstvo s timom Pastel. Sav sadržaj u ovom članku objektivan je i nepromocijski.

Kako djeluje pastelna mreža?

Zanimljivo je da Pastel crpi arhitektonsku inspiraciju iz nekoliko različitih projekata kriptovaluta.

Tim je mrežu izgradio na vrhu ZCash-a, vilice Bitcoina. Stoga koristi algoritam hashiranja EquiHash, proizvodi nove blokove svake dvije i pol minute i implementira Zk-SNARK za privatne transakcije na lancu. Međutim, za razliku od ZCash-a, Pastel nema nagradu osnivača za financiranje poslovanja.

Umjesto toga, primijenili su sustav Masternode nadahnut Dash-om koji glasa o nagradama.

Pastelne masternode

Iako pastelna mreža još uvijek ima rudare koji generiraju nove blokove, Masternode su srž sustava. Oni pregledavaju i pohranjuju umjetničke slike, kao i olakšavaju trgovinu između korisnika. Zauzvrat dobivaju isplate PSL tokena. Masternode također dobivaju PSL nagradu iz svakog novog bloka.

Mreža Pastel implementira sustav rangiranja i reputacije kako bi osigurala da zlonamjerna Masternode ili skup Masternoda ne ugrozi blockchain. Ne ulazeći u previše detalja, mreža Pastel implementira XOR metriku udaljenosti kako bi osigurala da Masternode nema pogrešne igre. XOR metriku udaljenosti prvi je popularizirao Dash i učinkovito rangira Masternode redoslijedom kojim treba dobiti sljedeću nagradu bloka.

Pastelni mrežni postupak

Pastelna mreža uključuje nekoliko značajki koje bi trebale koristiti digitalnoj umjetničkoj porijeklu i trgovini. Najvažnija je registracija umjetnina na bloku Pastel. Proces ide otprilike ovako:

  1. Kao umjetnik izrađujete pastelni ID koji vas jedinstveno identificira.
  2. S tim ID-om prenosite slikovne datoteke za svoju digitalnu umjetnost pomoću platforme Pastel.
  3. Ovu datoteku potpisujete privatnim ključem svog pastelnog ID-a. Potpis osigurava da druga stranka, poput jedne od Masternoda, ne može miješati vaše umjetnine.
  4. Mreža Pastel koristi XOR sustav rangiranja na daljinu kako bi utvrdila koji Masternodi dobivaju vaše umjetničko djelo.
  5. Masternode provjeravaju na umjetničkom djelu nepristojan sadržaj ili plagijat. Zauzvrat za ovu uslugu plaćate im a Naknada za registraciju.
  6. Nakon što tri Masternode prihvate vašu registraciju, najviši rang Masternode napisat će vašu kartu za Pastel blockchain.
  7. Konačno, umjetnička ulaznica postaje aktivna na mreži nakon što se potvrde povezane transakcije.

Umjetničke kategorije pastelne mreže

Umjetničke kategorije pastelne mreže

Zamjena tokena Animecoin (ANI) u Pastelni novčić (PSL)

Pastelna mreža ima neobičnu prošlost. Projekt je nedavna vilica Animecoina (ANI), sada već neaktivnog projekta koji sa sličnim fokusom digitalne umjetnosti, osim, očito, s puno više anime.

Nakon forka, samo će aktivni nositelji ANI moći sudjelovati u zamjena tokena. Stoga, ako svoj ANI držite u novčaniku, morat ćete poslati jedan ANI na nepotrošivu adresu PSL novčanika najkasnije do ponoći UTC 1. travnja 2019. Tada će Pastel snimiti snimku svakog sudjelujućeg adresa novčanika vlasnika i distribuirajte proporcionalnu količinu PSL-a. Pastel tim će objaviti adresu novčanika nešto prije zamjene.

Distribucija pastelnog novca

Tijekom zamjene tokena, pastelni tim novčića podijelit će polovicu 21 milijarda PSL opskrbe prethodnim nositeljima ANI. Preostali tokeni slijede raspored emisija sličan Bitcoin / ZCashu.

Tokenomika pastelnih novčića

Tokenomika pastelnih novčića

U početku je nagrada za blok postavljena na 12.500 PSL po bloku i prepolovit će se svake četiri godine dok sve 21 milijarde PSL ne budu u optjecaju.

Tim Pastelne mreže

Izvršni direktor i osnivač Jeff Emmanuel vodi pastelni novac tim. Kao entuzijast suvremene umjetnosti s više od deset godina iskustva kao investicijski analitičar u raznim hedge tvrtkama, ima dva od tri skupa vještina koje biste očekivali vidjeti u projektu poput Pastel.

Tim pastelnih novčića

Tim pastelnih novčića

Tehnički direktor Pastelne mreže, koji nosi ime Airk42, popunjava tehnološku prazninu. Airk42 radi na poslovnom softveru više od 25 godina, specijalizirajući se za sigurnost i kriptografiju. Također je pridonio Bitcoin Private vilici.

Gdje kupiti PSL

Pastelni novac još nije dostupan, ali ako se želite uključiti, još uvijek možete kupiti ANI prije zamjene. Da biste to učinili, prijeđite na Cryptopia i zamijenite Bitcoin, Litecoin ili Dogecoin za Animecoin. Obavezno budite u toku s pastelnim najavama kako biste saznali kada možete sudjelovati u zamjeni tokena.

Gdje čuvati PSL

Obično ne preporučujemo pohranu kovanica na burzi. Međutim, s nadolazećom vilicom i nedostatkom uglednog novčanika, možda bi bilo najbolje zadržati svoj ANI na Cryptopiji do zamjene tokena. Odatle pripazite na objavu pastelnog tima za novac o službenom novčaniku koji ćete koristiti.

Završne misli

Digitalna umjetnost i blockchain idu zajedno kao Satoshi i Bitcoin. Iako brojni blockchain projekti rade s umjetničkom provenijencijom (Pepe Cash, Codex Protocol, Maecenas), Pastel coin je jedinstven u svojoj implementaciji Masternoda u pokušaju stvaranja potpuno decentraliziranog sustava.

Projekt je još uvijek mlad, s mnogo toga za dokazati. No ako tim uspije brzo i učinkovito plasirati svoj proizvod na tržište, pastelni novčić mogao bi postati novi standard za rijetku digitalnu umjetnost.

Dodatni pastelni resursi

Web stranica

Bijeli papir

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me