Što je naseljeno?

Populous je peer-to-peer (P2P) platforma koja koristi blockchain kako bi malim i srednjim poduzećima (MSP) omogućila učinkovitiji način sudjelovanja u financiranju faktura.

Imati dosljedan novčani tijek ozbiljan je problem mnogih MSP-a. Kasne isplate računa koštaju male tvrtke u Ujedinjenom Kraljevstvu preko 2 milijarde USD svake godine u honorarima i propuštenim prilikama. Koristeći financiranje računa, tvrtke mogu prodati svoje nepodmirene račune s popustom kako bi brzo oslobodile nešto gotovine. Osoba koja kupuje račun učinkovito ga preuzima i prima novac kada klijent plati.

Populous koristi blockchain tehnologiju, XBRL podatke i formulu Z-rezultata Altman (više o tome kasnije) kako bi globalno proširio financiranje računa i stvorio ukupno poboljšani sustav.

U ovom Populous vodiču dotaknut ćemo se:

Kako djeluje popularan?

Na Populous kupci i prodavači razmjenjuju račune putem dražbi putem pametnih ugovora. Da biste prodali račun, prvo morate registrirati svoju tvrtku. Zatim imate račun na čekanju dok ne dobijete odobrenje od administratora Populous.

Nakon što vas administrator odobri kao prodavača, možete predati račun i postaviti a minimalni cilj prodaje. Ovo također treba odobrenje administratora.

XBRL (eXstensible Business Reporting Language)

Populous analizira kreditni rizik računa koristeći formulu Altman Z-score u stvarnom vremenu XBRL podaci. Ovi su podaci javno dostupni i uključuju poslovne podatke kao što su vrijednost dužnika, iznos gotovine i vjerovnici koji dospijevaju u roku od godinu dana.

Altmanova Z-ocjena Formula

Uz izdvojene XBRL podatke i Altmanova Z-Score formula, tim Populous stvorio je vlastiti interni sustav kreditnog rejtinga. Zbog toga nemaju potrebu za vanjskom kreditnom agencijom, štedeći im značajnu količinu vremena i novca.

Formula Altmanove Z-ocjene alat je za financijsko modeliranje koji određuje tri čimbenika rizika:

  1. Vjerojatno će poduzeće bankrotirati u roku od dvije godine
  2. Hoće li poduzeće ispuniti obveze
  3. Kontrolna mjera za financijsku nevolju

Osim procjene računa, Populous koristi ova dva skupa podataka za ciljanje tvrtki kojima je potreban novčani tijek i filtriranje poslovnih kandidata koji nisu pogodni za platformu.

Hoće li administrator odbiti ili odobriti upit o prodaji fakture, određuje se kreditnom ocjenom Altman Formule.

Dražba računa započinje nakon što vaš račun bude odobren i traje 24 sata. Postoje samo tri moguća načina da dražba završi:

  1. Događa se uspješna dražba, a ponuda odgovara vašem prodajnom cilju u roku od 24 sata.
  2. Prolaze 24 sata, a nijedna ponuda ne ispunjava uvjet prodaje. U ovoj situaciji možete prihvatiti najbolju dostupnu ponudu, otkazati dražbu ili ponovno pokrenuti dražbu.
  3. Dražbu prekidate. Kada to učinite, možete u potpunosti otkazati dražbu ili prihvatiti najbolju dostupnu ponudu.

Nakon uspješnog završetka dražbe, prodavatelj prima sredstva od kupca u obliku Pokens, digitalna valuta unutar platforme Populous. Prodavatelji ih tada mogu zamijeniti za fiat ako to žele.

Svim kupcima koji su izgubili na dražbi vratit će se sredstva. Otkazane aukcije također rezultiraju povratom sredstava kupcima.

Populozan sustav

Populozni ekosustav

Kupci računa

Ako planirate kupiti račune, prije početka morate također dobiti odobrenje administratora. Kad kupujete račune, morate unijeti KYC podatke.

Kao kupac možete sami odrediti ponude ili biti dio a ponuda grupa. Grupe za nadmetanje sastoje se od pojedinačnih ponuditelja koji sudjeluju u dražbi kao jedan subjekt koji daje ponude.

Poken naspram PPT nasuprot PXT

Populous ima tri tokena i može ih biti prilično lako zbuniti.

Pokens

Pokens su unutarnja valuta platforme Populous. Svaki Poken vezan je izravno na protuvrijednost fiat valute (npr. u Velikoj Britaniji, 1 GBP Poken jednak je 1 GBP). Ovi ERC-20 tokeni upotrebljavaju se za kupnju računa.

pokens

Pokeni su vezani za fiat valutu.

Pokene možete kupiti izravno na Populousu sa GBP, USD, EUR i Yen. Ostale će se valute pretvoriti u GBP koristeći tečaj Londonske burze prije kupnje Pokena. Također ste u mogućnosti koristiti podržane kriptovalute poput Bitcoina i Ethereuma za kupnju Pokena.

Pokeni su ERC-20 token i stoga se mogu pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene.

PPT (Populous Platform Token)

PPT tokeni su distribuirani tijekom Populous ICO-a i prvenstveno se koriste kao ulagačka sredstva. Samo o 53 milijuna PPT će ikada biti u optjecaju.

Osim što ih držite, svoj PPT možete koristiti za ulaganje u račune Bazeni likvidnosti.

Kada ulažete u fakturu pomoću PPT-a, vaši se tokeni stavljaju kao zalog za ulaganje. U zamjenu dobivate Pokene koje Populous automatski koristi za kupnju fakture. Nakon što se faktura otplati, dobivate Pokens dobit i vaše izvorno PPT ulaganje.

PXT (popularan XBRL žeton)

PXT je novo za Populous. To je ERC20 token koji trošite za pristup podacima poslovne inteligencije (BI) na Populous XBRL platformi (PXP). PXP vam omogućuje pristup preko jednog petabajta (to je jedan kvadrilion bajtova) poslovnih podataka koje mreža pohranjuje. Te podatke možete koristiti za izradu prilagođenih izvješća o kreditnim rezultatima, poslovnom financijskom zdravlju, SWOT analizama i potencijalnim kupcima, između ostalog.

Populous Team & Napredak

Projekt Populous ima sjedište u Londonu, a vodi ga Stephen Williams. Williams je prethodno osnovao Olympus Research, tvrtku usmjerenu na komercijalne podatke i analitiku za tvrtke.

Populous Team

Populous Team

Populous započeo je 2017. Tvrtka je lansirala svoju beta verziju 1.0 u veljači 2018., a javnu beta u svibnju iste godine. U listopadu je tim objavio PXP za javnost u otvorenom načinu izrade. Nisu objavili putokaz.

Natjecanje

Čini se da u prostoru blockchaina nema većih popularnih konkurenata. Najveći izazov s kojim se suočava Populous je navođenje klijenata da se prebace s tradicionalnih kanala financiranja računa poput MarketInvoice na njihovu platformu.

Poticaj prodavačima faktura da izvrše prebacivanje naizgled je jednostavan: Populous je jeftiniji za upotrebu. Kupce faktura potiče na promjenu platformi zbog internog sustava kreditnog rejtinga. Populous tržišta ovaj sustav predstavlja veliko poboljšanje trenutnih dostupnih metoda ocjenjivanja.

Trgovanje

Tim Populous održao je svoj ICO u srpnju 2017. godine u kojem su podizali preko 10 milijuna dolara. Nakon ICO-a, cijena PPT-a ostala je relativno stagnirati između 2,00-4,00 USD (~ 0,0005-0,0007 BTC) do studenog. Za ostatak 2017. (i početak 2018.) porastao je i dosegnuo najvišu razinu od oko 68,91 USD (~ 0,00595 BTC).

Činilo se da je nekoliko važnih najava uzrokovalo rast cijena. Tim je najavio partnerstvo s tvrtkom Luxure Global Citizen, koja prodaje smiješno skupe predmete poput Lamborghinisa. Najava je implicirala da će dovesti do prilično pozamašnih računa. Očekivalo se da će beta verzija Populous biti dostupna i prije kraja godine, što će povećati cijenu. Na kraju, tim je najavio zračenje novog PXT tokena.

UPOZORENJE: Od prvog objavljivanja ovog članka izašlo je na vidjelo nekoliko izdanja. Luxure je očito ukinuo partnerstvo s Populousom u veljači i izjavio da nikada nisu odobrili najavu. Pored toga, tim Populous od tada je uklonio najave o partnerstvu i zračnoj luci PXT s Medium-a. Te su radnje i druga djela navela mnoge članove zajednice da tvrde da je Populous zapravo, prijevara.

Nakon prelaska u siječnju 2018., cijena PPT-a pala je gotovo u cijelom ostatku 2018. Novčić je u travnju doživio jedan skok, ali nije jasno što je to moglo uzrokovati. Sada počiva na oko 1,50 USD (~ 0,000415 BTC).

Bez tržišnog preokreta ili bilo kakvih ozbiljnih partnerstava, malo je vjerojatno da će cijena PPT-a opet dobiti neke noge.

Gdje kupiti PPT

PPT je malo teži za kupnju od većine ostalih kriptovaluta s velikom tržišnom kapitalizacijom. Međutim, možete ga dobiti na Binanceu kao trgovinski par s Bitcoinom i Ethereumom.

Za cjelovit popis razmjena na kojima je dostupan PPT, prijeđite na CoinMarketCap.

Gdje čuvati PPT

Budući da je PPT ERC-20 token, imate podosta mogućnosti gdje ga možete pohraniti. Dvije su popularne mogućnosti za pohranu MetaMask i MyEtherWallet.

Ako tražite veću sigurnost (a tko nije?), Trebali biste razmotriti upotrebu hardverskog novčanika poput Trezora ili Ledger Nano S. Oba novčanika podržavaju sve ERC-20 tokene, uključujući PPT.

Zaključak

Populous je mladi projekt s puno toga za dokazati. Tim nema puno iskustva s blockchain tehnologijom, a kontroverze oko projekta trebale bi podići neke crvene zastave.

Uz to, trenutna tržišna kapitalizacija projekta znatno je veća od ostalih projekata kriptovaluta koji ciljaju mnogo veće baze kupaca. Međutim, lansiranje PXP-a snažan je potez koji će vam možda pomoći proširiti doseg na tržištu.

Uz cijenu PPT-a na svim niskim razinama, projekt je na prekretnici za Populous tim. Nadamo se da mogu steći neko značajno partnerstvo ili uskoro pokazati značajno usvajanje kako bi dokazali svoju legitimnost. Ako ne, naysayer bi ipak mogao imati zadnju riječ.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko 12. svibnja 2018. kako bi odražavao nedavne promjene u projektu.

Dodatni popularni resursi

Web stranica

Cvrkut

LinkedIn

Github

Telegran

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me