Što je posudba soli?

SOL posudba je platforma koja pruža Zajmovi s blockchain-om. SALT (Osigurana automatizirana platforma za posudbu) omogućuje vam da svoju kripto račun stavite u zalog u zamjenu za gotovinski zajam. Ova je strategija idealna ako trebate otplatiti neočekivani trošak ili želite izvršiti veliku kupnju bez rasprodaje imovine blockchaina.

U ovom vodiču za posudbu SALT-a dat ćemo vam slijedeće:

Kako djeluje posudba soli?

SALT se vrti oko zaštitnog znaka tvrtke Zajmovi s blockchain-om. Krediti s potporom na blockchainu jednostavno su zajmovi u koje predajete blockchain imovinu, poput Bitcoina, kao kolateral u zamjenu za tradicionalne valute. Za razliku od tradicionalnih auto ili zajmova, ove zajmove možete koristiti za bilo koji osobni ili poslovni trošak.

Članstvo (AŽURIRANO)

Prvobitno, da biste koristili platformu za posudbu SALT, prvo je trebalo platiti da biste postali član. Bila su tri nivoa članstva:

  1. Baza (1 SOL / godišnje)
  2. Premijer (10 SOL / godišnje)
  3. Poduzeće (100 SOL / godišnje)

Viši nivo članstva omogućio vam je posudbu više novca u dodatnim valutama i dao vam fleksibilnije uvjete zajma. Viši slojevi uživali su i niz drugih pogodnosti, poput ranog pristupa novim proizvodima, upravljanja portfeljem i kreditnih / debitnih kartica.

Članstva u posudbi SALT-a

Izvorni sustav posudbe SALT-a

AŽURIRAJ: Od ovog pisanja, tvrtka reorganizira svoje članstvo, pa se ne možete prijaviti za članstvo. Međutim, još uvijek možete podići zajam. I više vam za to nije potrebna SOL. Ako uložite SOL za zajam, dobit ćete bolju stopu i / ili uvjete.

Morate dostaviti nekoliko osobnih podataka stvorite račun i postati član. Ovi podaci uključuju vaše ime, prezime, Valjana e-mail adresa, i zemlja. Podvrgnuti ste se i ograničenjima poznavanja svojih kupaca (KYC) i sprečavanja pranja novca (AML), pa budite spremni za prijenos ID-a.

Zajmodavci

S druge strane SOLI su zajmodavci. Zajmodavci su ranije izbjegavali baviti se kriptovalutama zbog često komplicirane prirode imovine. SALT pruža zajmodavcima infrastrukturu, usklađenost i sigurnost koja im je potrebna za prihvaćanje kripto osiguranja bez dodavanja dodatnih troškova njihovim trenutnim procesima.

U zamjenu za ove usluge, zajmodavci također moraju platiti članstvo u SALT-u.

Postupak zajma

Još jednom se razlikuje od tradicionalnih financija, SALT se nikad ne pita za vašu kreditnu ocjenu. Umjesto toga, platforma samo koristi vrijednost vašeg kripto osiguranja za određivanje uvjeta vašeg zajma.

Zajmodavci započinju postupak zajma objavljivanjem uvjeta pod kojima su spremni posuditi. Kao zajmoprimac možete pregledati razne pojmove i odabrati onaj koji ti najviše odgovara.

Postupak posudbe soli

Postupak posudbe soli

Jednom kada odaberete zajam, zajmoprimci uplaćuju novčana sredstva dok vi osiguravate kolateral pametnog ugovora. Novčana sredstva šalju se izravno na vaš bankovni račun.

Zatim plaćate mjesečne rate na temelju uvjeta zajma, a kada se zajam isplati, SALT oslobađa vaše jamstvo iz pametnog ugovora i vraća vam ga natrag.

SOL Oracle

SALT Oracle stvara pametne ugovore za svaki zajam i pokreće događaje zajma. Da bi smanjio rizik od neplaćanja, Oracle također bilježi isplate zajma i nadzire promjenjivu vrijednost kripto osiguranja.

Svaki zajam započinje omjerom zajma i vrijednosti koji se izračunava iz uvjeta zajma. Ovaj omjer je zapravo iznos kredita podjeljeno sa iznos kolaterala. Na primjer, zajam od 100.000 USD osiguran Ethereumom vrijednim 125.000 USD imao bi izvorni omjer zajma i vrijednosti:

100.000 USD / 125.000 USD = 80,0%

Kako otplaćujete zajam, taj se omjer smanjuje jer se iznos zaostalog zajma smanjuje. Međutim, ako se vrijednost vašeg osiguranja smanji zbog pada tržišne cijene, taj će se omjer povećati.

Ako se omjer ikad poveća iznad početnog omjera zajma i vrijednosti, morat ćete učiniti sljedeće:

  1. pružiti više kolaterala ili
  2. isplatiti dodatni iznos kredita

sve dok se omjer ne vrati na prvobitnu razinu.

Oracle autonomno prati omjere zajma i vrijednosti i obavještava zajmoprimce kad postane previsok. Vrijeme u kojem dužnik mora ispraviti omjer razlikuje se ovisno o brzini pada cijene.

Tim za posudbu soli & Napredak

SALT tim broji preko 15 članova i bila na čelu Shawn Owen kao izvršni direktor. Owen je serijski poduzetnik s dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu. U srpnju 2018. Owen je napustio tvrtku, a na njegovo je mjesto prešao CTO Bill Sinclair.

Najistaknutiji član SALT tima jedan je od njihovih savjetnika, Erik Voorhees. Voorhees je osnivač i izvršni direktor ShapeShift – jedne od najpopularnijih kripto-kripto-razmjena.

SALT je postigao veliku prekretnicu u siječnju 2018. službenim početkom pružanja zajmova članovima najvišeg ranga. Platforma već ima preko 70 000 kredita i u te je kredite financirala preko 50 000 000 USD.

Planovi za 2018. godinu uključivali su lansiranje kreditnih kartica, stvaranje sredstava zajma i proširivanje kolaterala na druge alternativne kovanice. Tim je postigao samo neke od tih prekretnica. Tvrtka je proširila podršku, dodavši zajmove Litecoin i Dogecoin. No, čini se da su kreditne kartice i alati za programere još uvijek na izmaku.

SOL sol prekretnice

Mapa puta za 2018. godinu

Natjecanje

SALT je trenutni lider u zajmovima temeljenim na blockchainu; međutim, u prostoru se pojavljuje još nekoliko konkurenata. ETHLend i Elix dva su mlađa konkurenta koji pružaju decentralizirano kreditiranje na Ethereum blockchainu.

SALT se razlikuje fokusirajući se na institucionalne gotovinske zajmove iza kojih stoji kriptovaluta, dok se čini da su druga dva projekta imala peer-to-peer pristup. Oba slučaja upotrebe trebala bi imati solidno mjesto na tržištu.

Osim toga, SALT se natječe s tradicionalnijim platformama koje pružaju zajmove s kripto-podrškom, ali ne koriste određeni token.

SOL sol

SALT tokeni, poznati i kao žetoni za članstvo, ERC20 su tokeni koje trošite da biste postali član SALT platforme za posudbu. Nadalje, možete iskoristiti ove tokene na isplatiti zajamne kamate, dobiti bolje stope na zajmove, i kupite predmete iz SALT-ove internetske trgovine.

U jednom su trenutku ti tokeni imali drugačiju vrijednost na platformi za posudbu od one za koju su trguvali na tržištu. Nekad su točno vrijedile 27,50 USD na platformi za pozajmljivanje dok trguje na vrijednosti ispod te cijene.

Također biste mogli prethodno uplatiti kapital svojih zajmova SALT tokenima.

Dakle, ovo je stvorilo zanimljivu mogućnost arbitraže. Da imate bankovni račun, tehnički biste mogli dobiti Enterprise članstvo za 1200 dolara i podići zajam od milijun dolara potpomognut s 1,25 milijuna dolara bitcoina. Tada biste se mogli okrenuti i kupiti SALT tokene vrijedne 1 milijun dolara s tržišta (~ 83.333 SALT).

Budući da su SALT tokeni na platformi vrijedili 27,50 USD, trebali biste potrošiti ~ 45 455 SALT tokena da biste vratili zajam. To bi vam ostavilo malo ispod 40 000 SOLT tokena plus originalni Bitcoin koji ste stavili kao zalog – oko 40% povrata.

Sigurno je da je tim SALT-a prihvatio ovu shemu jer je u međuvremenu priliku ukinuo.

Trgovanje

SALT je u 3. kvartalu 2017. održao ICO u kojem ste mogli kupiti token za članstvo za 3,00 – 7,00 američkih dolara, ovisno o vremenu kada ste ga kupili. Tamo su ukupno 120M SALT žetona, i nešto više od 80 milijuna trenutno kruži na tržištu.

Cijena SALT-a nakratko je doživjela uobičajeni “post-ICO” pad prije nego što se u listopadu 2017. vratila na malo više od 7 USD. Ubrzo nakon toga, cijena je pala na raspon od 2 USD (0,0003-0,0005 BTC) i ostala tamo do prosinca 2017..

Počevši od prosinca 2017. cijena je stalno rasla i skočila na vrhunac svih vremena od preko 17 dolara uz najavu da je konačno počelo pozajmljivanje na platformi. Od toliko visoke na samom kraju 2017. cijena je drastično pala. Tijekom cijele 2018. godine novčić je izgubio preko 98 posto vrijednosti. Trenutno vrijedi oko 0,25 dolara.

Budući da SALT nije potreban za upotrebu platforme za pozajmljivanje, nema puno toga što će uzrokovati ponovni rast cijene. Zdravo tržište kriptovaluta trebalo bi pomoći. A dovoljno sočni poticaji za članstvo mogu pružiti i pozitivan pritisak na strani potražnje. Osim toga, teško je vidjeti kako ovaj novčić ustaje iz mrtvih.

Gdje kupiti SOL

Najpopularnije burze za kupnju SOL-a su Binance i Bittrex. Da biste mogli trgovati za SALT na jednoj od ovih burzi, prvo morate imati Bitcoin ili Ethereum.

Ako nemate nijedno, možete ih kupiti s tradicionalnom valutom na mjenjačnici kao što su Gemini, a zatim ih prenijeti.

Potpuni popis mjenjačnica na kojima možete kupiti SOL, pogledajte CoinMarketCap.

Gdje čuvati SOL

Budući da je SALT ERC20 token, imate nekoliko različitih mogućnosti gdje ga možete pohraniti. Popularna internetska opcija je MyEtherWallet.

Web stranica SALT preporučuje upotrebu Jaxx novčanika i čak sadrži upute ovdje. Jaxx je dostupan na Androidu, iOS-u, Macu, Windows-u, Linuxu i kao proširenje za Chrome.

Najsigurniji način pohrane tokena je upotrebom hardverskog novčanika poput Trezora ili Ledger Nano S. Korištenje hardverskih novčanika drži vaša sredstva izvan mreže i izvan dosega hakera i nenamjerno namještenog softvera.

Zaključak

Platforma za posudbu SALT izvrsna je opcija ako želite / trebate ostvariti neke stvarne troškove i ne želite izgubiti potencijalnu dobit od svojih kripto-holdinga. Osim toga, projekt radi na rješavanju velikog problema blockchain imovine – nelikvidnosti. Otvaranjem potpuno novog oblika zajmova, projekt donosi više likvidnosti na tržište kriptovaluta.

Tim ima solidne temelje blockchain iskustva, a savjetuje ga lider u industriji. Budući da već ima radnu platformu na tržištu, SALT je ispred mnogih drugih blockchain projekata.

To je rečeno, nema potrebe za upotrebom SALT tokena na platformi. Dakle, trebalo bi se zapitati zašto tvrtka uopće ima određeni token. Nadamo se da će novi nivoi članstva to učiniti očiglednijim.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko 12. travnja 2018. kako bi odražavao nedavne promjene u projektu.

Dodatni resursi za posudbu SALT-a

Web stranica

Facebook

Cvrkut

Srednji

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me