Što je glavna knjiga?

Power Ledger, platforma zasnovana na blockchainu, planira potpuno revolucionirati svjetsku energetsku industriju omogućavajući lokalnim područjima da prodaju i distribuiraju sunčevu energiju svojim susjedima bez potrebe za posrednikom. Zamislite svijet bez oslanjanja na velike komunalne tvrtke ili strane resurse za svu energiju potrebnu za vaš život. Taj će svijet u bliskoj budućnosti možda postati stvarnost zahvaljujući decentraliziranim aplikacijama Power Ledgera.

U Izvještaj iz 2015. godine, Deutsche Bank je izjavila da je najmanje trideset zemalja svijeta već postiglo mrežni paritet, državu u kojoj je cijena električne energije generirane sunčevim zrakama bila jednaka ili manja od cijene lokalne maloprodaje električne energije. Kombinirajući inovacije u solarnoj energiji i razvoju blockchaina, Power Ledger nudi neuporedivo energetsko rješenje koje je čišće, jeftinije i održivije od tradicionalnih energetskih alternativa. U ovom ćemo članku istražiti kako Power Ledger planira postići ove i više ciljeva, uključujući:

Pregled glavne knjige

Platforma Power Ledger oblikuje peer-to-peer energetske transakcije bilježeći i proizvodnju i potrošnju svih sudionika platforme u stvarnom vremenu. Proizvodnja i uporaba energije obavlja se prema unaprijed određenim cijenama.

Kako funkcionira ekosustav glavne knjige?

Platforma Power Ledger djeluje na dva blockchain sloja i koristi dva novčića: Power Ledger Token (POWR) i Sparkz. Oboje POWR i Sparkz koriste se sa sustavom i imaju različite funkcije na oba blockchaina. Platforma koristi javni Ethereum blockchain, kao i privatni konzorcijski blockchain, Ecochain.

Power Ledger Token (POWR)

Power Ledger Tokens omogućuju pristup domaćinima i sudionicima za korištenje platforme. Ako domaćin aplikacije nema dovoljan broj POWR-a, neće moći pristupiti platformi. U sustavu se POWR trguje i stavlja na escrow putem Ethereum Smart Bond burze za Sparkz.

Jednom kada je domaćin aplikacije pohranio dovoljno svojih tokena Power Ledger-a, više ne može izvršavati transakcije na platformi dok ne dobije dovoljan broj POWR-a za pružanje pristupa. Nakon što domaćin aplikacije vrati Sparkz na platformu, Ethereum Smart Bond se otključava. Tada se prethodno pohranjeni POWR vraća na domaćin aplikacije.

Ukupan iznos POWR-a jednak je 1.000.000.000. A trenutno dostupna ponuda je nešto ispod 400 000.

Sparkz

Sparkz kupujete i otkupljujete pomoću fiat valuta unutar pojedinačnih platforma za trgovanje koje imaju zatvorenu petlju razmjene energije i Sparkza. Domaćin aplikacije koristi Sparkz tokene za ukrcavanje svojih kupaca. U osnovi, kupci plaćaju novac za Sparkz, koji potom trguju za električnu energiju.

Ukupna količina Sparkza nije fiksna. Sparkz se generiraju prema potrebi, koriste se i uništavaju kada se iskoriste. Sparkzova cijena vezana je uz fiatnu valutu lokalne vlasti i trošak energije. Na primjer, u Australiji bi jedan Sparkz bio jednak jednom australskom dolaru (AUD).

Cijena Sparkza trebala bi ostati prilično stabilna jer je vezana uz valutu koju je izdala država. Postoje različiti blockchains za svaku različitu lokalnu valutu kako bi se omogućilo da više fiat valuta širom svijeta sudjeluju u ekosustavu Power Ledger po različitim cijenama.

Proizvodi s platforme

Power Ledger može se pohvaliti s pet proizvoda: xGrid, uGrid, Power Port, C6 i C6 + i Asset Germination, s jednim koji je još u fazi izrade, VPP2.0, širenje virtualnih elektrana. Ovi proizvodi pružaju različita energetska rješenja, a sve na blockchainu. S xGrid, korisnici mogu kupovati i prodavati energiju na postojećoj električnoj mreži putem peer-to-peer transakcija. uGrid omogućuje korisnicima ponovno kupnju i prodaju energije putem peer-to-peer transakcija, ali ovaj put na postojećoj mikroreži ili ugrađenoj mreži, na primjer unutar stambene zgrade.

Priključak za napajanje donosi transparentnost punjenja električnih vozila, omogućujući korisnicima da odaberu izvor snage koja puni njihov automobil. C6 i C6+ koristiti blockchain tehnologiju za praćenje i provjeru valjanosti kredita. Uz to, pametni ugovori olakšavaju trgovanje ugljičnim kreditima. Konačno, Klijanje imovine pruža platformu za unovčavanje viška obnovljivih izvora energije u zajednicama.

Tim glavne knjige

Tim Power Ledgera ima neizmjernu stručnost i na blockchainu i na tržištima električne energije. Među značajnim članovima tima su dr. Bill Tai i suosnivač i predsjedatelj dr. Jemma Green. Primajući MBA na Harvardu, Tai je svjetski poznati rizični kapitalist. Taiino iskustvo je prilično veliko. Trenutno je predsjednik uprave Treasure Data, kao i član uprave Bitfuryja i Voxera.

Tai je raskinuo dužnost direktora uprave za sedam javno uvrštenih tvrtki koje su izrasle iz startupa koje je financirao. Također je dio Odbora za pionire tehnologije Svjetskog ekonomskog foruma i izvanredni je profesor na Sveučilištu Curtin.

Green osigurava strateške vanjske odnose, upravljanje rizikom i razvoj vodstva za Power Ledger. Ima financijsku karijeru koja traje više od petnaest godina, a istaknuta je s jedanaest godina iskustva u investicijskom bankarstvu. Također je doktorirala u disruptivnoj inovaciji.

Uz uloge u Power Ledgeru, Green je i istraživač na Institutu za politiku održivosti sveučilišta Curtin. Greenova doktorska istraživanja usko su povezana s ciljevima Power Ledgera za povećanje sudjelovanja u razvoju više jedinica u ekonomiji obnovljivih izvora energije.

Povijest i dostignuća tvrtke

Power Ledger stvoren je da odgovori na tri glavna izazova s ​​kojima se suočava globalni energetski sustav:

  1. Uključite pojedince koji žive u stanovima velike gustoće u raspodijeljenu energetsku ekonomiju.
  2. Promijenite električne mreže kako biste stvorili poticaj za povezivanje decentraliziranih energetskih izvora (DER-ovi).
  3. Ublažite rizik povezivanja milijardi dolara u mrežnu imovinu.

Vremenska crta postignuća

Osnovan u svibnju 2016., Power Ledger postigao je neke značajne prekretnice u kratkom razdoblju. U kolovozu 2016., Power Ledger je razvio i isprobao prvu australsku blockchain mrežu za trgovanje energijom. Ubrzo nakon toga, Power Ledger napravio je svoj prvi međunarodni razvoj omogućivši svoju peer-to-peer platformu za trgovanje energijom koja se temelji na blockchainu preko distribucijske mreže na Novom Zelandu.

U 2. kvartalu 2017. godine Power Ledger razvio je i razvio komercijalni sustav upravljanja energijom koji je omogućio transparentnu raspodjelu lokalno generirane obnovljive energije stanarima u odjelima s više jedinica. Power Ledger uspješno je uvrstio jedinice za punjenje električnih vozila na solarni pogon u razna australska dostignuća. Nedavno je Power Ledger stvorio prvo suđenje peer-to-peer trgovini energijom u Bangkoku na Tajlandu s razvojnim programerom BCPG.

Budući projekti i putokaz

Power Ledger dao je detaljan popis ciljeva za sljedeće dvije godine. Već su potpisali sporazum o donošenju njegove tehnologije u Europu 2019 .; Liechtensteinov institut za strateški razvoj postat će prvi europski domaćin za prijavu koji će koristiti platformu za ravnopravno trgovanje energijom Power Ledger u Europi.

Uz to, Power Ledger zaključio je više sporazuma koji će svoju platformu donijeti i u Aziju u idućih godinu dana. Indijska tvrtka Mahindra također je zaključila ugovor s tvrtkom Power Ledger radi namirivanja transakcija s mikro mrežama.

Prikupljanje sredstava i trgovanje

Pretprodaja POWR tvrtke Power Ledger rasprodana je u samo tri dana i prikupila preko trinaest milijuna dolara (AUD) u zamjenu za 190 000 000 tokena. Nakon pretprodaje, Power Ledger održao je ICO kako bi prodao preostalih 160 000 000 POWR tokena dodijeljenih Token Generation Eventu. Nakon oba kruga, prikupljena sredstva iznosila su trideset i četiri milijuna dolara (AUD).

Australska vlada također je dodijelila Power Ledgeru potporu od 8 milijuna dolara (AUD) za daljnji razvoj svoje tehnologije i koncepta. Australija ima jedan od najviših troškova električne energije na svijetu i stoga ima velik udio u ukupnom uspjehu tvrtke.

Nakon događaja generacije žetona, POWR je počeo trgovati na burzama 1. studenog 2017. za 10 otprilike centi. Otkako je udario na burze, POWR je imao impresivan kratkoročni bik, dosegavši ​​najviši maksimum od 2,01 dolara u prvom tjednu siječnja.

Otkako je dosegla najviši maksimum, cijena POWR-a fluktuirala je tijekom ostatka početka 2018. godine, pogodivši još nekoliko vrhova, 1,09 i 0,80 dolara, i neke najniže razine. U posljednje vrijeme POWR stoji oko 0,15 dolara, što je značajan pad u odnosu na najvišu razinu iz siječnja. POWR-ovo negativno kretanje cijena u 2018. godini u velikoj je korelaciji s masovnim padom Bitcoina od nove godine. Ako je pokretanje VPP2.0 uspješno, moguće je da bismo mogli vidjeti porast vrijednosti POWR-a.

Gdje kupiti POWR tokene

POWR je trenutno dostupan, među ostalim, na Upbit, Huobi, Binance, Digifinex.

Gdje čuvati POWR tokene

Kao ERC20 žeton, morate pohraniti POWR tokene u novčanik s podrškom za ERC20. Jedan od najpopularnijih Ethereum softverskih novčanika je MyEtherWallet.

Pružajući bolju sigurnost od softverskih novčanika, hardverski novčanici pružaju najsigurniji način razboritim ulagačima za pohranu kriptovaluta u vlasništvu. Najpopularnija dva hardverska novčanika su Ledger Nano S i Trezor. Dizajnirani s podrškom za ERC20, i Ledger Nano S i Trezor mogu pohranjivati ​​POWR tokene.

Natjecanje

Ova organizacija nije jedina blockchain platforma koja se bavi svjetskim energetskim pitanjima. Od solarne energije do blockchain energetskih mreža, mnoge tvrtke stvaraju sustave trgovanja energijom ravnopravnih računara. Jedan primjer, Elektron, je blockchain tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji kojoj je cilj pomoći u prelasku energetske industrije na pametni mrežni sustav i “[koristiti] decentraliziranu tehnologiju za unapređenje zajedničke infrastrukture energetskih tržišta.”

Zaključak

Power Ledger nudi tržište temeljeno na blockchainu koje uistinu može promijeniti svijet. Oduzimajući energiju velikim energetskim kompanijama, Power Ledger daje lokalnim zajednicama mogućnost prodaje viška solarne energije susjedima. Power Ledger stvorio je platformu za distribuciju i praćenje energije koja omogućava potrošačima da kupuju održivu energiju bez ugljika po nižim cijenama od onih koje nude tradicionalne električne tvrtke.

Power Ledger planira proširiti svoje operacije na tri kontinenta širom svijeta i prikupio je vojsku moćnih strateških partnera koji pomažu u postizanju njegovih ciljeva. Planiranim izdavanjem višestrukih aplikacija za svoju platformu u neposrednoj budućnosti, projekt se postavio da poremeti više energetskih tržišta širom svijeta stvarajući svijetlu budućnost za sve sudionike u ovoj zelenoj revoluciji.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirala Rachel Lantz 11. studenog 2018, kako bi odražavao nedavne promjene na projektu.

Dodatna sredstva

Cvrkut

Binance

Reddit

Blog

>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me