Što je QASH?

QASH (izgovara se “gotovina”) matična je valuta za platformu Quoine (izgovara se “kovanica”). Quoine je globalni kriptovalutna tvrtka u potrazi za rješavanjem problema s likvidnošću koji su se pojavili kripto ulaganjem.

Ako već neko vrijeme ulažete u kriptovalute, vjerojatno ste se iz prve ruke susreli s tim problemima s likvidnošću. Ulaganje u bilo što izvan prvih nekoliko kovanica obično uključuje više računa za razmjenu, transfere između njih i trosmjerne transakcije između fiat-a, Bitcoina / Ethereuma i kovanice koju želite. Uplata u fiat je jednako teška.

Budući da većina ljudi kriptovalutu tretira kao investiciju, njezina nelikvidnost koči rast cijele industrije.

U ovom QASH vodiču govorit ćemo o:

Kako djeluje tekućina Quoine?

Quoine Liquid donosi likvidnost u prostor kriptovaluta pružajući vam sredstvo za jednostavnu kupnju kriptovaluta s i isplata do fijat.

Trenutno svaka kripto razmjena ima vlastitu razinu likvidnosti koja se razlikuje između trgovinskih parova koje nudi. To stvara pojedinačne silose koji mogu imati veliku likvidnost na jednoj burzi, ali ne i na drugoj. Platforma Liquid povezuje ove silose u jedan kombinirani bazen dajući vam najveću moguću likvidnost. Da biste to učinili, Quoine Liquid obuhvaća dvije glavne ponude:

  • Svjetska knjiga
  • Primarno posredovanje

QUOINE tekuća platforma

Tekući ekosustav Quoine

Svjetska knjiga

Liquid World Book objedinjuje narudžbe i cijene sa svjetskih burzi u jednu knjigu narudžbi koju možete koristiti. To svakom trgovcu, bez obzira na njegovo mjesto, daje mogućnost korištenja fiat valute koju odabere prilikom kupnje ili prodaje kripto. Uklanja silose za likvidnost odvojenih burzi i daje veću trgovačku snagu prethodno nezadovoljnim tržištima.

Korištenjem smjese an Knjiga internih naloga i an Vanjska zbirna knjiga naloga, Liquid koristi devizno tržište (FX) za stvaranje trgovačkih parova za fiat valute koje inače nisu postojale.

Svjetska knjiga koristi tri primarne funkcije za pružanje povećane razine likvidnosti koju Quoine obećava:

  1. Odgovarajući motor (ME)
  2. Mehanizam za pretvorbu valuta (CCCE)
  3. Pametno usmjeravanje narudžbi (SOR)

JA je lider u industriji s mogućnošću obrade nekoliko milijuna transakcija u sekundi. Uključuje izvornu podršku za uparivanje glavnih tokena i izgrađen je na način da se lako skaliraju i dodaju nova uparivanja čim se pojave.

CCCE omogućuje automatizirane i gotovo trenutne pretvorbe između valuta. Ovo je metoda koja stoji iza naizgled nemogućih trgovina između korisnika. Na primjer, pretvaranje kroz CCCE omogućuje nekome tko traži Par ETH / EUR trgovati s drugom osobom u potrazi za BTC / SGD. Kako ovo postaje učinkovitije, broj mogućih podudaranja trebao bi se povećati dovoljno da stvori potpuno fluidno tržište.

QUOINE trgovinski par

Primjer razmjene tekućina

SOR tehnologija nadgleda sve glavne razmjene i izvana dovršava narudžbe koje se ne mogu interno popuniti iz Svjetske knjige.

Primarno posredovanje

Primarna brokerska polovica platforme Quoine Liquid u osnovi vam daje pristup značajkama opisanim u prethodnom odjeljku World Book.

Uz Prime Brokerage imate izravni tržišni pristup svim razmjenama u Svjetskoj knjizi bez potrebe za otvaranjem računa na svakoj pojedinačnoj razmjeni. Nadalje, Quoine tijekom posljednjih nekoliko godina gradi partnerstva s mrežom banaka kako bi osigurao brzi prijenos vaših fiat sredstava.

Korištenjem Prime Brokerage također možete proširiti kreditnu liniju i poluge trgovanja koristeći svoja postojeća stanja.

ICO tržište

Od pokretanja, tim Liquid je na burzu dodao i ICO tržište. Novo područje omogućuje vam upoznavanje i doprinos ICO-ima koje je domaćin platforma. Trenutno ICO tržište sadrži samo dva ICO-a.

QASH žeton

QASH je ERC20 token koju plaćate za usluge na platformi Liquid. Osim toga, vlasnici QASH-a mogu također dobiti popuste, promotivne proizvode i mogućnosti ulaganja u ICO s novčićima koje Quoine pomaže lansirati. Tim također naglašava u svojoj bijeloj knjizi da ga druge organizacije mogu koristiti u svoje svrhe slično onome kako neke financijske institucije koriste Ripple XRP token.

Ekipa je kovala 1.000.000.000 QASH s 350 000 000 (35%) podijeljeno sudionicima ICO-a. Od preostalih žetona:

  • 300 000 000 QASH (30%) dodijeljeno je zajednici / ekosustavu
  • 200.000.000 QASH (20%) pripada timu i dioničarima
  • 150.000.000 QASH (15%) drže strateški partneri i institucionalni kupci

Do drugog tromjesečja 2019. Quoine će stvoriti vlastiti blockchain i migrirati sve QASH tokene na novi blockchain. Trenutno će također preimenovati QASH u Liquid.

Quoine tim & Napredak

Mike Kayamori (CEO) i Mario Gomez Lozada (Predsjednik i CTO) osnovao je Quoine 2014. Kayamori je ranije bio viši potpredsjednik SoftBank Grupe i bio je glavni direktor za ulaganja u Gungho Asia. Lozada je 11 godina bila glavna direktorica Merrill Lyncha u Japanu, prije nego što je preuzela ulogu glavnog direktora za informacije u Credit Suisse Japan.

Quoine je prva tvrtka za kriptovalute na svijetu koja je službeno licencirana od strane Japanske agencije za financijske usluge (FSA). Platforma Liquid zapravo je rezultat kombiniranja dvije prethodne platforme, Quoinex i Qryptos. Jedno vrijeme su djelovale te dvije trgovačke platforme preko 12 milijardi dolara transakcija svake godine.

Tim Quoine trenutno radi na stvaranju vlastitog blockchaina s alfa izdanjem uskoro. Uz to, u pripremi je i mobilna aplikacija. Međutim, nisu naveli datum lansiranja ni za jednu stvar.

Natjecanje

Budući da Quoine ulazi u nekoliko različitih financijskih sektora, tvrtka ima poprilično konkurenata. Kao kreditna olakšica, tvrtka se natječe sa SALT-om. Na strani razmjene postoje brojne druge tvrtke poput Binancea specijaliziranog za alternativne kovanice ili Gemini i Coinbase koji se fokusiraju na fiat u kripto konverzije. Sada je na slici čak i Robinhood.

Protokol Bancor projekt je najsličniji Quoineu i QASH-u jer donosi likvidnost svim tokenima koji koriste protokol.

Quoine je jedinstven u pružanju ovog skupa funkcionalnosti putem jedne platforme. S korijenima koji počinju u 2014, Quoine je također jedan od najstarijih konkurenata.

Trgovanje

QASH je nestalno započeo otkako je počeo trgovati u studenom 2017. Nakon ICO-a, cijena novčića brzo je porasla na visokih 1,48 dolara (0,00013 BTC) da bi polako pala na oko 0,60 američkih dolara (~ 0,00004 BTC) sredinom prosinca.

QASH je od tada doživio dva značajna skoka cijena – jedan sredinom prosinca nakon dna i jedan početkom siječnja. Čini se da ova dva skoka nisu uzrokovane nikakvim vijestima ili određenim događajima, pa ih najvjerojatnije možemo pripisati stanju bikova tržišta u to vrijeme.

QASH je padao tijekom ostatka 2018., ali nedavno je počeo pokazivati ​​znakove života. Novčić se sredinom studenoga popeo s poda od oko 0,20 dolara (~ 0,000035 BTC) i trenutno iznosi nešto više od 0,22 dolara (~ 0,000055 BTC). Iako je ovo samo 10-postotni dobitak u USD, BTC je gotovo 60-postotni rast.

Budući da je QASH uslužni žeton, dodatni Liquid korisnici i rast platforme idealno bi trebali dovesti do daljnjeg povećanja cijena. Pripazite na buduće prekretnice kao što je izdanje Liquid blockchain.

Gdje kupiti QASH

Iako QASH možete kupiti izravno na Tekućina, trguje se s puno većim volumenom na Huobiju. Prije razmjene za QASH na Huobiju, prvo morate kupiti Bitcoin ili Ethereum i prenijeti ih. Pogledajte Gemini ili GDAX da biste dobili bilo koji od njih.

Na Liquidu uglavnom možete koristiti JPY ili USD za kupnju QASH-a.

CoinMarketCap uključuje potpuni popis razmjena na kojima je dostupan QASH.

Gdje čuvati QASH

Trenutno je QASH ERC20 token, tako da ga možete pohraniti u bilo koji novčanik s podrškom za ERC20 token. MyEtherWallet je najpopularnija internetska opcija za pohranu i solidan novčanik koji možete koristiti.

Ako vas zanima veća sigurnost (a tko nije), trebali biste razmisliti o kupnji hardverskog novčanika. Opcije poput Ledger Nano S skuplje su od njihovih besplatnih kolega, ali pružaju vam dodatne mjere zaštite i mira.

Imajte na umu da Quoine tim planira QASH premjestiti na vlastiti blockchain. Kada se to dogodi, novčanik koji koristite za pohranu sredstava možda više neće podržavati token. Budite svjesni bilo kakvih QASH najava i uputa o tome što učiniti kada se dogodi ova promjena.

Zaključak

Quoine želi donijeti likvidnost ulaganja u kriptovalute putem svoje World Book, Liquid platforme i QASH tokena. Kombinirajući knjige narudžbi razmjena iz cijelog svijeta, platforma Quoine Liquid osigurava investitorima lako pretvaranje fiat-a u bilo koju kripto valutu i obrnuto.

Čini se da tim ima iskustva i poslovna partnerstva kako bi bio uspješan, ali ovo je ambiciozan projekt. S službenim lansiranjem blockchaina koji je još uvijek u razvoju, sljedećih će nekoliko godina biti razdoblje izrade ili prekida za tvrtku.

Ako tim nastavi ostvarivati ​​svoje prekretnice istom brzinom kao i oni, Quoine će lako promijeniti kriptovalutnu industriju na bolje. Povećana likvidnost bit će dobra za valute, izvrsna za investitore i nevjerojatna za blockchain industriju u cjelini.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko 12. travnja 2018. godine kako bi odražavao nedavne promjene u projektu.

Dodatni QASH resursi

Web stranica

Telegram

Cvrkut

Facebook

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me