Što je Ravencoin?

Ravencoin je blockchain posebno posvećen stvaranju i peer-to-peer prijenos imovine. Baš kao što je Monero usmjeren isključivo na privatnost, Ravencoin se specijalizirao za prijenos imovine – ni više, ni manje.

Iako možete razmijeniti imovinu preko drugih blockchaina, poput Bitcoina i Ethereuma, to im nije namijenjena. A nedostatak specijalizacije dovodi do problema koji su specifični za prijenos imovine. Ravencoin vam omogućuje stvaranje i promet bilo koje stvarne imovine (npr. Zlatnih poluga, zemljišnih zapisa) ili digitalne (npr. Igraće stavke, softverske licence) imovine na mreži imajući samo to na umu.

U ovom Vodiču za početnike za Ravencoin zaranjamo u sve što trebate znati o projektu, uključujući:

Kako djeluje Ravencoin?

Ravencoin je vilica Bitcoina i zato koristi Bitcoin-ov UTXO model. No, prije nego što uđemo više u arhitekturu, prvo bismo trebali ispitati zašto trenutna rješenja imovine blockchain imaju svoja ograničenja.

Trenutna ograničenja

Kao što vjerojatno već znate, stavljanje imovine na blockchain nije ništa novo. Sugovornik, povrh Bitcoina, opcija je od 2014. A uz Ethereum dostupno je puno token standarda – ERC20, ERC721 i ERC223, da nabrojimo samo neke.

Povezivanje sredstava s tim nadređenim blockchainsima poboljšava sigurnost, ali ima značajne nedostatke. Na primjer, kod druge ugovorne strane imovina je povezana sa standardnim Bitcoin transakcijama. Da biste zamijenili sredstvo, morate potrošiti dovoljno osnovne valute (tj. Bitcoina) da bi povezana transakcija mogla proći. Ako su mrežne naknade visoke, razmjena je skupa.

Osim toga, ove mreže ne štite od uobičajenih problema koji se javljaju kod prijenosa imovine. Gledajući Ethereum sada: Možete nesvjesno držati određenu vrstu tokena poput ERC20. Ako taj token pošaljete pogrešnoj burzi ili određenom novčaniku, osnovno sredstvo može biti uništeno.

Ravencoin protiv Bitcoina | Razlike

Iako je Ravencoin vilica za Bitcoin, djeluje na vlastitom blockchainu. Tamo su četiri glavne razlike između dvije mreže:

  • Raspored izdavanja: Nagrada za rudarstvo Ravencoin započela je s 5.000 RVN, dok je Bitcoin započeo s 50 BTC.
  • Vrijeme blokade: U jednoj minuti, vrijeme blokade Ravencoina jedna je desetina Bitcoina.
  • Opskrba novčića: Ukupna je ponuda 21 milijardu RVN naspram 21 milijuna BTC.
  • Rudarski algoritam: Bitcoin implementira algoritam hashiranja SHA-256 dok Ravencoin koristi X16R. Ovaj algoritam sprečava ASIC rudarstvo.

Za razliku od većine projekata koji su trenutno u industriji, Ravencoin nije imao inicijalnu ponudu kovanica (ICO), započeo je bez prethodnog rudnika i ne zadržava RVN u fondu osnivača.

Prvi bankomat Ravencoin

Prvi bankomat Ravencoin

Stvaranje imovine & Postupak prijenosa

Da biste stvorili token sredstva, morate snimiti malo RVN-a i dati naziv tokena. Ovo ime mora biti jedinstveno. Nakon toga postavljate broj tokena, koliko decimalnih mjesta imaju i možete li izdati više u budućnosti ili ne..

Ovakvi jednostavni tokeni gole su kosti platforme. Povrh te temelje, postoji nekoliko različitih vrsta tokena koje pruža Ravencoin:

Nagrade

Možete podijeliti RVN nagrade vlasnicima vašeg tokena. Slučajevi upotrebe ovih nagrada kreću se bilo gdje, od bodova lojalnosti kupaca do dividendi tvrtke.

Jedinstveni žetoni

Jedinstveni tokeni ne mogu se replicirati i pomažu u dokazivanju autentičnosti. Iako je ovaj tip tokena popularan kod Cryptokitties, njihova vrijednost širi se i izvan digitalnih kolekcionarstva.

Jedinstveni tokeni korisni su u svakom slučaju u kojem vam je potreban dokaz o vlasništvu. Licenciranje softvera, prikupljanje likovnih umjetnosti i registracija automobila samo su neki primjeri imovine koja bi koristila ove tokene.

Tokeni bez imovine

Ravencoin uključuje specijalizirane tokene koji pružaju i ne-imovinsku funkcionalnost.

Aktivni komunikacijski kanali neophodni su za mnoge sustave temeljene na tokenima. Da bi olakšao ove kanale, Ravencoin sloji specijalizirane komunikacijske žetone na imovinu koju imate. Budući da su komunikacijski tokeni povezani s imovinom, poruke primaju samo vlasnici imovine.

Ravencoin primjenjuje istu metodologiju za glasanje. Da biste pokrenuli glasanje, obavijestite vlasnike tokena putem sustava za razmjenu poruka. A s porukom prosljeđujete žeton VOTE. Vlasnici žetona tada iskorištavaju svoj GLAS da … pa, glasajte.

Ravencoin tim & Napredak

Ravencoin nema uspostavljen tim. Riječ je o projektu otvorenog koda koji vode glavni programeri: RavoncoinDev, Tron i Chatturga (neskladna korisnička imena). Bruce Fenton, član uprave The Bitcoin Foundation, savjetuje tim.

Razvojni jezgri pokrenuli su Ravencoin 3. siječnja 2018., devete godišnjice lansiranja Bitcoina. A Fenton je pokrenuo pokretanje Tweetom koji je najavio početak rudarstva.

Binarne datoteke su na mjestu https://t.co/AOV68LtRNU možete započeti rudarenje Ravencoina https://t.co/caznogtS6N

– Bruce Fenton (@brucefenton) 3. siječnja 2018

Projekt je stekao određenu reputaciju kad je izvršni direktor Overstock-a Patrick Byrne objavio da je njegova tvrtka napravila višemilijunska investicija u tim. Od tada, tim gradi temeljnu funkcionalnost podrške imovini i mogućnosti nagrađivanja.

Natjecatelji

Tokeniziranje imovine popularno je već neko vrijeme i nekoliko projekata pruža sličnu funkcionalnost Ravencoinu. Kao što je ranije spomenuto, platforme poput Ethereuma i Wavesa daju vam mogućnost stvaranja tokena. Međutim, tokenizacija nije fokus tih platformi.

Counterparty je jedna od najpopularnijih token platformi, ali povezana je s Bitcoin mrežom. Ova veza može biti snaga ili slabost, ovisno o tome s kim razgovarate.

Projekti poput WAX-a i Enjin Coin nude tokeniziranu digitalnu imovinu, ali ciljaju internetsku industriju igara na sreću, dok je Polymath na istom brodu i cilja na vrijednosne papire.

Najsličniji projekt Ravencoinu je Bytom. Oba tima imaju usklađene misije, a platforme podržavaju gotovo identičnu funkcionalnost za krajnjeg korisnika. Ipak imaju svojih razlika. Bytom je održao ICO i omogućava ASIC rudarstvo na mreži. Zapravo, njegova ga bijela knjiga potiče.

Trgovanje

Budući da je Ravencoin relativno nov projekt, nema puno podataka o trgovanju za analizu.

Cijena RVN skočila je dva puta u svojoj povijesti. Prvi skok dogodio se krajem ožujka i dosegnuo je najvišu razinu od ~ 0,07 USD (~ 0,000009 BTC), dok je drugi bio početkom svibnja. Oba su puta rast kratko trajali jer se cijena polako spuštala na razinu prije skoka. Nejasno je što je moglo uzrokovati skok cijene u ovo doba.

Cijena je bila relativno stabilna na oko 0,022 USD (~ 0,000003 BTC) tijekom polovice lipnja.

Oslobađanje mreže Ravencoin i povećanje aktivnosti na platformi trebali bi pomoći cijeni. Sve vijesti o značajnim tvrtkama ili financijskim institucijama koje koriste platformu također bi trebale imati pozitivan učinak.

Gdje kupiti RVN

Imate dvije mogućnosti za nabavu RVN-a: rudarstvo i kupujući na burzi.

Ako ste zainteresirani za rudarstvo, trebali biste se pridružiti jednom od rudarskih bazena koje je tim Ravencoin naveo u svojim Bitcointalk forum. Oni također imaju opsežni rudarski vodič Wiki.

Nažalost, kratko vrijeme postojanja projekta znači da postoji ograničena količina razmjena koje ga podržavaju. Najbolje je da ga kupite s uključenim Bitcoinom CryptoBridge ili Nano na Nanex.

Ako ste u Kini, također imate mogućnost kupnje RVN-a s CNY-om na QBTC.

Gdje čuvati RVN

Imate nekoliko mogućnosti gdje možete pohraniti svoj RVN.

Razvojni tim pruža a novčanik za radnu površinu kao i an Android novčanik. Trenutno je u tijeku iOS novčanik. Tim također surađuje s Jaxxom, Coinomi i Ethosom, tako da će to vjerojatno uskoro biti opcije.

Uz to možete koristiti PocketRaven mrežni novčanik ili čak generator papirnatog novčanika dostupan na Github.

Zaključak

Dok većina blockchain projekata pokušava obećati svijetu, Ravencoin nudi samo jedno: tokenizirani prijenos imovine. A taj pojedinačni fokus nije loša stvar. Kad projekti pokušavaju riješiti hrpu problema odjednom, često stvore gomilu polovičnih rješenja. Ravencoin to izbjegava.

Kao mladi projekt s naizgled beskrajnom konkurencijom, teško je predvidjeti koliko će Ravencoin biti uspješan. Aktivna zajednica i podrška jednog od najcjenjenijih imena u mrežnoj maloprodaji pozitivni su pokazatelji. Jasan je trend prema tokenizaciji svih vrsta imovine. Međutim, tek trebamo vidjeti hoće li Ravencoin voditi tu promjenu ili ne.

Dodatni resursi Ravencoin

Github

Nesloga

Cvrkut

Wiki

Bitcointalk

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me