Što je Riot Blockchain ($ RIOT)?

Riot Blockchain Inc. ($ RIOT) prva je tvrtka s liste NASDAQ-a koja se fokusira isključivo na bitcoin i tvrtke sa sjedištem na blockchainu..

Naš vlastiti Doug Polk intervjuirao je savjetnika (pridružio se u listopadu 2017.) Riot Blockchainu i uzeo goluba u nekoliko ključnih točaka koji čine Riot Blockchain onim što je danas.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HWAGIqs8NSI]

Povijest tvrtke Riot Blockchain

Riot Blockchain kakav znamo da je prošao kroz iznenađujuću količinu promjena imena u relativno kratkom prozoru.

Izvorno poznata kao Venaxis Inc., tvrtka je 2016. kupila BiOptix Diagnostics Inc. i promijenila ime u Bioptix Inc.

Ovaj je potez na kraju bio nesretni pogrešan korak. Prema Bloomberg, bivši izvršni direktor Michael Beeghley napomenuo je da je tvrtka na premalom tržištu i da gori kroz novac.

“Kad sam ušao u upravni odbor, stekli su akviziciju za koju smo zaključili da odbor nema smisla, pa smo je zatvorili, a zatim odlučili promijeniti fokus. Pogledali smo sektor i rekli: “Kako možemo sudjelovati u tome i kako naši dioničari mogu sudjelovati u ovoj vrlo uzbudljivoj industriji koja je poput početka interneta?”

U listopadu 2017. Bioptix je promijenio ime u Riot Blockchain Inc. i najavio svoj preokret u kupnji blockchaina i poslova s ​​kriptovalutama; dodajući Jasona Moa, Colea Diamonda i Jasona Lesa u njegov savjetodavni odbor i ulažući u kanadsku burzu kriptovaluta “Coinsquare”.

Za vrijeme tranzicije, John O’Rourke postao izvršni direktor.

John O'Rourke

John O’Rourke

Kad se tvrtka oglasila, dionice su se gotovo udvostručile.

Ovdje je bila tvrtka koja se isključivo fokusirala na proizvodnju dijagnostičkih strojeva za biotehnološku industriju, napravivši nagli i nagli pretvorbu u uglavnom neshvaćen i agresivno hipiran ekosustav kriptovaluta u korist dioničara i vodstva tvrtke.

Potez je naišao na kritike i iz kriptovaluta i iz tradicionalnih financija. Pogledajmo dublje izvan opsega medijske kritike na nekoliko poteza koje je Riot Blockchain povukao u svijetu kriptovaluta i blockchaina.

Akvizicije nereda Blockchain

Od pivota, Riot Blockchain napravio je niz akvizicija i kupnji u industriji blockchaina i kriptovaluta koja je promijenila plimu i oseku iz skepticizma koji pokazuje prstom u nezadovoljnu znatiželju.

Jedna od najznačajnijih ranih akvizicija Riot Blockchaina bio je 11% udjela u kanadskoj burzi kriptovaluta Coinsquare, uz priliku da poveća udio na 14,7% do svibnja 2018. Coinsquare je jedna od najvećih burzi u Sjevernoj Americi (druga po veličini u Kanada prema obimu trgovanja). Prema intervjuu s Jasonom Lesom, savjetnikom i direktorom u Riotu, Coinsquare je nedavno pokrenuo institucionalni krug financiranja na procjeni od 430 milijuna USD, a udio Riota sada je 12,5%.

Još jedna rana akvizicija bila je Kairos Global Technology Inc., rudarska operacija koja je imala 700 Antminer S9 i 500 Antminer L3 za 11,9 milijuna dolara vrijednih konvertibilnih dionica.

Listopad 2017: Riot Blockchain kupio je 52% udjela u Tess, programer rješenja temeljenih na blockchainu za telekomunikacijske tvrtke za 75 000 dionica i investiciju od 320 000 USD. Od tada je Tess sklopila konačni sporazum o spajanju s kanadskom javnom tvrtkom.

Studeni 2017: Riot Blockchain uložio je u tvrtku Verady, koja pruža ausluge brojanja, revizije i provjere imovine zasnovane na blockchainu.

Veljače 2018 .: Riot Blockchain stekao je rudarska operacija na američkom srednjem zapadu s 3000 Antminer S9s i 12 MWs snage. U istom mjesecu nabavio je još 3800 Antminer S9s. Tvrtka očekuje da će u potpunosti rasporediti 8000 ASIC rudara tvrtke do svibnja 2018.

Postavljanje rudarstva

Jedno od rudarskih postrojenja Riot Blockchaina.

27. ožujka 2018: Riot Blockchain kupio je Logical Brokerage Corp, sa sjedištem u Miamiju terminski uvodi broker koja je registrirana kod Commodity Futures Trading Commission (“CFTC”), kao dio napora tvrtke da pokrene burzu kriptovaluta u Sjedinjenim Državama.

Pobijedio je i Riot Blockchain 500 Bitcoina s američke Marshallove aukcije dana 24. siječnja 2018.

Završne misli

Riot Blockchain pretrpio je neke prilično drastične promjene u strategiji i brendiranju, ali i dalje je jedna od jedinih tvrtki s kojima se javno trguje, a koja je svoj čitav fokus postavila u svijet kriptovaluta.

Postavljanje rudarstva

Jedno od rudarskih postrojenja Riot Blockchaina.

Namjere Riot Blockchaina izgledaju prilično postavljene na razvoju holističkog pristupa kako bi postali ključni igrač u svim dijelovima svijeta kriptovaluta i blockchaina. Zahvaljujući udjelima u rudarstvu, razmjeni kriptovaluta, računovodstvu i terminskoj industriji, Riot Blockchain ima priliku iskoristiti svoju različitu imovinu kako bi stvorio zamah za vlastite projekte u industriji koja se već brzo kreće.

Da biste saznali više o Riot Blockchainu, pogledajte njihov prezentacija investitora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me