Što je SelfKey?

SelfKey je samoproglašena platforma za upravljanje identitetom koja omogućava pojedincima i organizacijama da imaju potpunu kontrolu nad svojim identitetom. Stvoritelji su predstavili koncept poznat kao Samostalni identitet (SSID).

Zaklada SelfKey upravlja projektom i planira njime upravljati na temelju načela samosvojnog identiteta. Drugim riječima, osnovna tema korisnika mreže je ograničiti rizik spremanjem i upravljanjem osjetljivim podacima.

Internet je svijet učinio manjim mjestom. S nekoliko riječi i klikom na gumb možete poslati poruke na desetke tisuća kilometara u samo nekoliko sekundi. Iako to očito u mnogim aspektima znači lakši život, ono također uvodi novi skup problema za modernu osobu.

Krađa identiteta sve je veći problem u svijetu. Rezultati Federalne komisije za trgovinu i privatne konzultantske grupe Javelin otkrivaju da su žrtve prijevara u SAD-u porast od 8% samo u 2017. godini. Ni nedavna curenja podataka s Facebooka i Googlea, koje mnogi smatraju miljenicima tehnološke revolucije, također nisu pomogla.

Blockchain bi ovdje mogao biti rješenje, a srećom pojavilo se nekoliko startupa koji se utrkuju kako bi stali pred problem. U ovom ćemo članku pokriti jedan od ovih popularnih projekata poznatih kao SelfKey:

Kako radi?

Proces SelfKey

Proces SelfKey

Dokumenti se dijele s trećim stranama pomoću kriptografije javnog / privatnog ključa slične onoj koja se koristi u pionirskim projektima poput Bitcoina. To osigurava da te stranke imaju pristup osobnim podacima samo kada im korisnici izričito odobre pristup.

Uz to, SelfKey je stvorio protokol za potraživanja koji omogućava dijeljenje trećih osoba samo kada su i kada su potrebne potrebne informacije (poput dobi, nacionalnosti ili spola). To bi trebalo spriječiti preljev informacija između stranaka što često dovodi do curenja podataka i potencijalnih problema s krađom identiteta.

Pojedinosti o projektu

Projekt SelfKey razvio se iz nekoliko startup akceleratora da bi postao organizacija poznata kao KYC-Chain. Tvrtka omogućuje organizacijama i pojedincima da bolje upravljaju svojim procesima “znaj svog kupca” (KYC). Logični sljedeći korak za tvrtku bio je prikupljanje sredstava na ICO tržištu i SelfKey je rođen. KYC ostaje vruća tema za novu kripto valutnu industriju.

Tim

Stranica tima dobro je dokumentirana i pruža dašak svježeg zraka u usporedbi s mnoštvom ostalih startupa kriptovaluta vani. Većina profila ima povezane LinkedIn profile – dobar znak.

Dio tima za rast SelfKey-a

Dio tima za rast SelfKey-a.

Edmund Lowell je osnivač SelfKeya i prethodno osnovao KYC-Chain kao što je prethodno spomenuto. Njegove vještine spajaju područja financija, tehnologije i prava. Ovih dana, međutim, većinu svog vremena provodi u regrutiranju pravih članova koji će održati projekt SelfKey na putu.

Ovdje nećemo analizirati sve profile jer je tim prilično opsežan. Međutim, ovdje ćemo pružiti snimak glavnih članova u svim ostalim razvojnim, pravnim i savjetodavnim timovima:

Dio tima za dizajn i razvoj SelfKey-a

Nekoliko ključnih članova dizajna & Razvojni timovi.

Dio pravnog tima SelfKey

Dio pravnog tima SelfKey.

Dio savjetodavnog tima SelfKey

Neke od istaknutijih savjetničkih osoba SelkKeya.

Partnerstva

SelfKey već ima sve veći broj partnera, uključujući zapažene spomenice iz etabliranih projekata poput Kyber Network i Polymath. Vrijedno je ipak istaknuti njihovo partnerstvo sa Standardom & Chartered Bank iz Singapura je ono što je natjeralo ljude u industriji da ustanu i primijete. Zajedno upravljaju KYC-om za prodaju tokena i Fintech startupovima širom svijeta.

Putokaz

Čini se da prije ICO-a nije dan službeni plan. Međutim, na njihovoj web lokaciji postoji prilična količina ažuriranja i praćenja napretka za putokaz od početka 2018. Osim Lowellovih ažuriranja, potencijalni investitori željet će pripaziti na preostale ciljeve za 2018. godinu koji uključuju tržište razmjene kriptovaluta, Funkcionalnost uloga ključnih tokena, proširenje preglednika SelfKey i tržište uključenja.

Ciljevi i ažuriranja putokaza

Ciljevi i ažuriranja putokaza

Povijest trgovanja & Sentiment

Pregled vlastitog ključa i osjećaji zajednice na webu i dalje su izmiješani. Neki postovi Reddita sugeriraju da projekt možda nije ništa drugo do shema pumpe i odlagališta. S druge strane, mnoge druge teme Reddita to pozdravljaju kao inovativno rješenje koje može u potpunosti promijeniti prirodu pejsaža upravljanja identitetima.

Posebno je teško odrediti vrijednost projekata poput ovih u njihovim ranim fazama razvoja. Dodajte tome i tržište medvjeda koje se odigralo do danas u 2018. i možda ćete se zapitati o dugoročnoj održivosti SelfKey-a.

KEY token uvršten je na burze početkom ove godine i nažalost je imao prilično lošu izvedbu u odnosu na drugu imovinu. Nakon vijesti o SelfKeyu o uvrštavanju na listu Binance u srpnju, cijene su naglo porasle. Cijene su se od tada spustile na još niže razine nego prije popisa.

Mnogi će ulagači htjeti vidjeti dosljednu snagu kupaca prije dodavanja tokena u svoj kripto portfelj.

Gdje kupiti i pohraniti

KLJUČNI žeton

KEY token upravlja ekosustavom SelfKey i korišten je kao primarni način financiranja projekta. Token vam omogućuje provjeru dokumenata, pristup mreži i kupnju dodatnih usluga putem tržišta SelfKey. Uvršten je na nekoliko uglednih burzi, uključujući Binance, KuCoin i OKEx. Ovo je važna stvar jer će se većina novih trgovaca / investitora naći na tim mjestima kupnje.

Simbol: KLJUČ

Specifikacija: ERC20

Mreža: Ethereum

Kružna opskrba: 2.400.000.000 KLJUČ

Ukupna ponuda: 6,000,000,000 KLJUČ

Kao i kod većine novih tokena, još ga nećete moći kupiti na fiat-to-crypto burzama. Dakle, prvo ćete se morati domoći nekog Bitcoina ili Ethereuma, a zatim prijeći na gore navedene razmjene prije nego što ugrabite neke.

Novčanik identiteta

SelfKey je stvorio vlastito rješenje za pohranu poznato kao SelfKey identitet novčanika koje omogućava korisnicima pohranu, upravljanje i autorizaciju dokumenata. Novčanik također nudi dodatne značajke kao što su upravljanje kriptovalutom i tržište za vašu tipičnu administraciju – stvari poput bankovnih računa, osnivanja tvrtke ili kontrole putovnice.

Novčanik SelfKey u akciji

Novčanik SelfKey u akciji

Prednosti

Sigurnost

Decentralizacija upravljanja identitetima velik je korak naprijed u sprječavanju prijevara s identitetom. Centralizirano vođenje evidencija može biti stvarno rasipno i dugotrajno kod tradicionalnih metoda rada na papiru. No što je još važnije, uklanjanje mogućnosti takozvanog “meda” iz jednadžbe.

Kada se velik broj zapisa pohrani na jednom mjestu, to prirodno privlači pažnju lopova koji žele postići velike bodove. U decentraliziranom scenariju, hakeri bi trebali provaliti na mnoge pojedinačne račune da bi dobili isti dan isplate. U većini slučajeva to jednostavno nije vrijedno gnjavaže.

Jednokratni KYC

Znajte svog kupca prilično je dosadan zahtjev u prostoru kriptovaluta. Trgovci i investitori često imaju račune na nekoliko burzi. Morati provjeriti svaku od njih može biti nevjerojatno dugotrajan proces. Sjetite se kraja 2017. kada su burze odbijale kupce zbog velike potražnje i ograničenih korisničkih resursa.

SelfKey bi to učinkovito učinio stvaranjem postupka provjere jednom. Jednom kada je certifikator potvrdio početnu KYC tvrdnju, korisnici mogu provjeriti taj dokaz gotovo svugdje s nekoliko klikova mišem. Ovakva skalabilnost bit će potrebna u budućnosti. Predviđa se rast tržišta kriptovaluta i sve više ljudi donosi svoje identitete na mreži nego ikad prije.

Rizici

Usko grlo Middleman

Prema SelfKey-u, mreža je vrlo ovisna o nezavisnim certifikatorima za provjeru zahtjeva za identitetom. To djeluje gotovo na isti način kao i danas, osim što postupak čini učinkovitijim na blockchainu. Odvjetnici, bankari, računovođe i državna tijela, među ostalim, kao i obično, imaju pravo biti ovjerovitelji.

Međutim, ovo se zapravo ne bavi pitanjem decentralizacije koja je temeljna za izgradnju bilo kojeg projekta s blockchain tehnologijom. Drugim riječima, ti su certifikatori i dalje posrednici i potencijalno usko grlo sustava. Nažalost, certifikatori i dalje imaju pretjeranu moć koja se može koristiti za zlouporabu sustava. To se može ilustrirati nedavnim uhićenje starijeg odvjetnika za imigraciju i carinu (ICE) u Seattlu.

Certifikatori su i dalje usko grlo. Ovakve vrste sustava funkcionirat će samo ako su otvorene za javnu reviziju. Ovo je jedan od najvećih izazova pri pokušaju spajanja decentraliziranih blockchain rješenja s tradicionalnim centraliziranim procesima.

Nedostatak jednostavnosti

Web stranicu SelfKey i bijelu knjigu nije lako pratiti. Ako će korisnici vjerovati u mogućnosti blockchaina u budućnosti, moramo im olakšati razumijevanje i usvajanje tehnologije. Izvrsne usluge uvijek možete objasniti na jednostavan način. Mnogi projekti kriptovaluta, međutim, pate od vrlo tehničkih primjera i zamršenih objašnjenja. SelfKey, nažalost, spada u ovu kategoriju.

Završne misli

Nitko ne bi smio poreći da je upravljanje identitetima područje moderne ere kojemu je potrebna ozbiljna pažnja. Anonimnost interneta trolovima, hakerima, prevarantima i prevarantima izuzetno lako omogućuje napadaje od milja. Ovdje se postavlja pitanje kako će svjetske jurisdikcije funkcionirati u budućnosti.

Središnje vlasti možda neće imati puno mogućnosti jer ove vrste problema prelaze međunarodne granice. Blockchain se, međutim, ne zaustavlja na granici. I SelfKey je u glavnoj poziciji da iskoristi ovu prednost. Međutim, već ima ozbiljnu konkurenciju poput Civic-a i The Key-a. Tko će izaći na vrh? Baš kao i svi mi, morat ćete se držati da biste to saznali.

Više informacija o projektu možete pronaći na sljedećim kanalima:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me