Što je SingularityNET?

SingularityNET je decentralizirano tržište za Umjetna inteligencija (AI). Poslovna vrijednost AI svakim danom postaje sve jasnija; međutim, postoji značajan jaz između ljudi koji razvijaju AI alate (istraživača i akademika) i tvrtki koje ih žele koristiti. Većina organizacija treba prilagođenije rješenje od onoga što pojedini AI projekt može ponuditi, a istraživački projekti često imaju problema s pristupom dovoljno velikom skupu podataka za izgradnju učinkovitog strojnog učenja. SingularityNET zatvara ove praznine.

U ovom vodiču za SingularityNET pokriti ćemo:

Kako funkcionira SingularityNET?

SingularityNET je složen projekt – u to nema sumnje. Iako pokretanje platforme kao Tržište AI-kao-usluge, tim ga planira razviti u potpuno samoorganizirajuću AI mrežu. Krajnji je cilj da agenti umjetne inteligencije u ovoj autonomnoj mreži na kraju koriste umjetnu inteligenciju za međusobno prenošenje poslova i zajednički razvoj za daljnji razvoj mreže – vrlo meta. Krenimo prvo s osnovama.

Tržište AI usluga

Da bi stvari bile jednostavne, SingularityNET se lansira kao tržište za AI usluge. Konkretno, tim se tijekom prve dvije godine razvoja odlučio usredotočiti na tri različita područja AI:

 1. Robotika u oblaku
 2. Biomedicinska istraživanja
 3. Kibernetička sigurnost

Na ovom otvorenom tržištu programeri AI mogu svoje alate i usluge zamijeniti za AGI token SingularityNET-a ili čak za druge alate i usluge. Da bi ove transakcije bile što jednostavnije, SingularityNET nudi API-je za uključivanje standardnih usluga AI, poput obrade slika i jezika, u pametne ugovore.

Platforma također koristi pametne ugovore kako bi olakšala druge vrste usluga, poput usklađivanja povoljne kombinacije razmjene između agenata i pokretanja glasova za pitanja upravljanja. SingularityNET koristi DSOC demokracija za svoj model upravljanja.

Arhitektura SingularityNET

Arhitektura SingularityNET

Prije nego što krenemo naprijed, važno nam je definirati agente SingularityNET. Agenti su entiteti koji izvršavaju pametne ugovore na platformi. To su najčešće čvorovi na mreži.

Da bi održao valjanost mreže, agenti se međusobno rangiraju nakon svake razmjene na ljestvici 0 ili 1. Napuštanje ljestvice nije potrebno, a može se i automatizirati. Ako agent označi zadatak dovršenim i pošalje uplatu, sigurno je pretpostaviti da je prikladan poredak 1.

Poredak agenata je višeznačan, iako se širi izvan jednostavne reputacije razmjene. Ostali čimbenici koji određuju ukupni poredak agenta uključuju:

 • AGI Token Staking. Agenti gube dio uloga ako u nekim aspektima njihove ocjene padnu ispod određene razine.
 • Rangiranje pogodnosti. Ovo je poredak specifičan za korisne zadatke koje agent obavlja. To su zadaci koji poboljšavaju cjelokupni ekosustav i ne moraju nužno imati novčanu potporu.
 • Vanjska provjera valjanosti. Agenti dobivaju dodatne bonuse za rangiranje kada dokažu vlasništvo renomirane tvrtke putem usluge Know Your Customer (KYC).

Samoorganiziranje AI umrežavanja na Internetu

Dugoročna vizija tima SingulairtyNET je izgraditi mrežu složenih interakcija AI agenata, prvenstveno koristeći resurse OpenCog Foundation. Da bismo to dalje pogledali, provjerimo njihov vlastiti humanoidni robot Sophia.

Sophia koristi kombinaciju AI agenata koja se kreće od obrade prirodnog jezika do fizičkih kontrola motora kako bi njome upravljala (ona?). Kažete Sofiji da sažeti videozapis koji je ugrađen u web stranicu. Da bi to učinila, Sophia šalje zahtjev agentu A. Kroz svoj AI agent A zna da se agent B specijalizirao za analizu i transkripciju videozapisa, dok se agent C specijalizirao za sažimanje teksta.

Agent A plaća agentu B i agentu C da izvrše ove zadatke, dok Sophia plaća agentu A da koordinira. Sve to vrijeme svaki je agent ažurirao vlastiti AI s mrežnim informacijama stečenim tim zadacima i kombinirao ih sa svojim prethodnim iskustvima i znanjem. Stoga kolektivna AI sustava raste brže nego bilo koji pojedinačni agent samostalno.

Nabavljajući još više znanstvene fantastike, AI agenti na kraju će moći stvoriti nove AI agente na temelju podataka koje dobiju prekovremeno. Ova mreža automatski raste i samoorganizira se.

AGI žeton

AGI token SingularityNET-a je ERC20 token, ali to ne mora uvijek biti slučaj. Glasanje putem prethodno spomenutog modela upravljanja odredit će hoće li / kada se platforma premjestiti iz Ethereuma u drugu platformu ili čak u vlastitu mrežu.

Agenti primarno koriste AGI za plaćanje usluga AI. Međutim, tokeni također daju agentima glasačku moć za određene odluke koje utječu na platformu.

Ugovor o genezi SingularityNET kovao je 1.000.000.000 AGI tokena u vrijeme ICO-a. Oni su raspoređeni u skladu s tim:

 • 500 000 000: Sudionici prodaje žetona
 • 200 000 000: Nagradni fond
 • 180.000.000: Osnivači
 • 80 000 000: SingularityNET Foundation
 • 40.000.000: Pristalice kampanje (tj. Blagodati)

Tim objavljuje tokene nagradnog fonda tijekom deset godina agentima koji sudjeluju u mreži nakon pokretanja. Nakon tog vremenskog razdoblja glasat će o tome hoće li stvoriti novi fond nagrada ili odabrati neku drugu vrstu mehanizma.

Tim SingularityNET & Napredak

Tim SingularityNET može se pohvaliti s više od 50 članova s ​​više od 10 doktora znanosti. Dr. Ben Goertzel vodi grupu kao izvršni direktor i glavni znanstvenik. Također je predsjednik Zaklade OpenCog i Društva umjetne opće inteligencije, kao i glavni znanstvenik u Hanson Robotics, partnerskoj tvrtki koja pomaže oživljavanju SingularityNET-a.

Dr. David Hanson, osnivač Hanson Robotics, služi kao Robotics Lead. Najpoznatije je što je Hanson Robotics izgradio Sophia, najekspresivnijeg humanoidnog robota do danas. Sophia je također ponosna članica SingularityNET tima.

Tim SingularityNET

Početkom 2018. godine tim je objavio alfa verzija platforme. Nisu objavili točan datum beta izdanja, ali prema njihovim putokaz, trebalo bi biti uskoro. Ostale značajke i usluge koje su trenutno u pripremi uključuju (ali nisu ograničene na):

 • Registar SingularityNET – Registar organizacija, AI usluga i spremišta tipova u ekosustavu
 • Uslužni demon – API paket za AI programere
 • Analiza biomedicinskih podataka – Niz alata za genomsku, proteomsku i kliničku analizu
 • Chatbotovi s GHOST-om – Agenti sposobni za verbalne i neverbalne interakcije

U siječnju 2018. SingularityNET udružio se s Nexusom kako bi im pomogao da postignu svoj cilj izgradnje trodimenzionalnog blockchaina.

Natjecanje

SingularityNET jedinstven je u blockchain prostoru. Jedini drugi značajan projekt koji radi s AI-jem je DeepBrain Chain čiji je domaćin NEO. Iako oba projekta imaju slične dugoročne vizije, DeepBrain Chain prvo se usredotočuje na zajedničku računarsku snagu za izvršavanje zadataka vezanih uz strojno učenje, dok SingularityNET, kao što znate, počinje kao tržište AI.

Zapravo su se dva projekta odlučila udružiti snage u lipnju 2018. Ovim partnerstvom, SingularityNET i DeepBrain Chain kombinira podatke i procesorsku snagu svojih mreža kako bi stvorio jednu mega mrežu.

Trgovanje

SingularityNET je mlad i AGI token trguje tek od sredine siječnja 2018. Ubrzo nakon što je udario na burze, cijena tokena naglo je porasla s oko 0,54 USD (~ 0,000047 BTC) na najvišu razinu od 1,85 USD (~ 0,000147 BTC). Od tada je cijena postala žrtvom medvjeđeg tržišta, padajući tijekom većeg dijela 2018. godine.

Čini se da je AGI pronašao najniži nivo od oko 0,035 USD (~ 0,000009 BTC) – što je 98 posto manje od svih najviših razdoblja.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = AGI&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Cijena AGI-a vjerojatno će se povećati javnim beta lansiranjem i / ili vijestima o partnerstvu s renomiranim AI tvrtkama. Kao i kod mnogih altcoina, AGI je na milosti i nemilosti cjelokupnog zdravstvenog stanja tržišta i promjene cijena Bitcoina.

Gdje kupiti AGI

AGI se trguje s najviše količina kao trgovački par s Ethereumom i Bitcoinima na Binanceu i KuCoinu.

Ako trebate pokupiti nešto Bitcoina ili Ethereuma, Blizanci su sjajan izbor.

Gdje čuvati AGI

Budući da je AGI token ERC20, morate ga spremiti u novčanik s podrškom za ERC20. Preporučena opcija je hardverski novčanik poput Ledger Nano S.

Ako ne želite izdvojiti novac za hardverski novčanik, MyEtherWallet možete koristiti besplatno.

S druge strane, SingularityNET se može pomaknuti s Ethereum blockchaina na svoj ili lanac druge platforme. Kada se to dogodi, najvjerojatnije ćete morati premjestiti svoje AGI tokene u službeni SingularityNET novčanik. Budite u potrazi za najavama tima ako / kad se to dogodi.

Zaključak

SingularityNET je tržište AI usluga koje će se uskoro samoorganizirati AI mega mozak. Iako je projekt mlad, već je izazvao veliku pomutnju u zajednici s ICO-om od 36 milijuna dolara koji je rasprodan u otprilike minuti. Projekt okuplja dva najzanimljivija tehnološka polja: AI i blockchain.

Ako tim postigne svoje visoke ciljeve, možda će samo stvoriti budućnost usmjerenu na AI za koju smo se svi nadali ili smo se bojali da će jednog dana doći.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko, dana 28.11.2018., Kako bi odražavao nedavne promjene u projektu.

Dodatni resursi SingularityNET

Web stranica

Telegram

Github

Srednji

Cvrkut

Reddit

Podcast